Beyblade X Alım Rehberi ve En İyi Karmalar

E_Kare

• *
  • Toplam İleti 684
  • BeyPuan 3464
  • .
Beyblade X Alım Rehberi ve En İyi Karmalar
« : Haziran 12, 2025, 18:12:59 »
TRye X ürünleri geldi!! https://beybladextr.com/#beys sitesinde ilk dalgada hangi ürünlerin satılacağını görüyoruz.

Yeni ürünler geldikçe konuyu güncellemeye çalışacağım...

Güncelleme 1: 17 Temmuz
Güncelleme 2: 24 Ağustos

Veee ürünlere bakalım:

Mutlaka Alınmalı:
Winder Launcher
Hasbro başlangıç paketlerinde bu fırlatıcıdan yok ve (şimdilik) diğer fırlatıcılardan daha iyi.

Xtreme Yarış Seti (Dagger Dran 4-60R ve Tusk Mamoth 3-60T)
Bunu almak için en önemli sebepler rush ve saha. (Alın ve forum turnuvalarına getirin!!!)
İlk çıkan Dagger Dran'lar sonradan çıkanlardan hafif, en yeni versiyonu 35 gram üstünde olabiliyor. Ağırlığına rağmen müthiş bir parça değil, saldırı gücü ve dönüş süresi bakımından Sword Dran'dan biraz daha zayıf. Rush hasbro sahası için en iyi Bitlerden biri; saha daha dar ve eğimli olduğundan beybladeler daha hızlı hareket ediyor, daha sık çukura veya ekstrem bölgeye uçuyor ve daha sık patlıyor. Rush en sakin saldırı biti olarak ve zor patlayan bitler arasında en iyi dönüş süreli 2 parçadan biri (öbürü Point) olarak öne çıkıyor. 3-60 ve 5-60 tek iyi Ratchetlar, Taper Rush'a iyi alternatif. Tusk Mamoth daha hafif ve dengesiz Scythe İncendio klonu, işlevsiz.

Claw Leon 5-60P
Claw Leon her açıdan ortalama bi Blade (saldırı ve savunma karmalarında kullanılabilir) ama 5-60 ve Point en iyi Ratchet/Bit. 5-60 en ağır Ratchet ve yere sürtme sorunu olamayn bitlerle (Rush, Point, Flat, LowFlat) en iyi dayanıklığa sahip. Point uç kısmının ne kadar çıkıntı olduğuna bağlı olarak daha sakin veya  agresif olabiliyor, her türlü ya en iyi dönüş süreli agresif Bit veya zor patlayan tek Dayanıklılık Biti.

Sword Dran 3-60F ve Keel Shark 3-60LF
En iyi 2 saldırı türü Blade, iyi Ratchet, iyi saldırı Bitleri. Kutudan çıktığı gibi turnuvada kullanılabilecek Beyblade ikisi de.

Lance Knight 4-80HN
Az geri tepen ve iyi dönüş süreli saldırı türü istiyorsanız Lance adamınız, ayrıca Scythe ve Helm'inde yerini doldurabiliyor, şimdilik en çok yönlü Blade. Ratchet çoğu durumda işlevsiz, High Needle Ball'a alternatif daha defansif bi dayanıklılık Biti, bence hasbro sahasında Ball'dan üstün hatta.

İşe Yarar Ürünler:

Helm Knight 3-80N
Helm Knight da sonradan daha ağır versiyonu çıkan parçalardan, yenileri 35 gram civarı, şimdilik açık ara en iyi Blade. Hem savunma hem dayanıklılıkta kral, saldırı gücü de gayet iyi. 3v3 formatında oynayacaksanız 3-80/4-60/4-80'den birini kullanmak gerek, 4-60 Flat veya LowFlat kullanıyosanız en iyi seçenek, öbür türlü 3-80 daha iyi. Needle dayanıklılık türleri için iş görür.

Scythe Incendio 4-60T
Scythe kağıt üstünde en iyi dayanıklılık parçası, ağır ve iyi denge ayarı yapılmış Helm Knight tek rakibi. Tabi Helm'e ve Lance'e kıyasla savunması zayıf kalıyor. Saldırı türlerinde de kullanılabilir. Taper Rush'a alternatif ama daha kolay kendini saha dışına yolluyor. 3v3 formatında oynayacaksanız 3-80/4-60/4-80'den birini kullanmak gerek, 4-60 Flat veya LowFlat kullanıyosanız en iyi seçenek, öbür türlü 3-80 daha iyi.   

Talon Ptera 3-80B
Talon iyi saldırı Blade'i (Sword ve Keel'a kafa tutar), B en iyi dayanıklılık Biti ama saha dışına çıkması veya patlaması göze almanız gereken bir risk. 3v3 formatında oynayacaksanız 3-80/4-60/4-80'den birini kullanmak gerek, 4-60 Flat veya LowFlat kullanıyosanız en iyi seçenek, öbür türlü 3-80 daha iyi.   

Koleksiyon Amaçlı alınacak Ürünler:

Steel Samurai 4-80T
Steel Samurai daha hafif bi Claw Leon klonu, işlevsiz. Taper için alınabilir ama Scythe İncendio var.
Arrow Wizard 4-80B
Arrow Wizard her açıdan Lance Knight'tan zayıf. Ball için alınabilir ama Talon Ptera var.
Horn Rhino 3-80S
Horn iyi saldırı Blade'i ama aralarındaki en iyisi değil ve tüm diğer saldırı Blade'leri daha iyi parçalarla geliyor.

Önerilen Karmalar

Nerdesin Phoenix Wing:
Helm Knight/ Scythe İncendio/Lance Knight 
5-60/3-60
Point/Rush/Taper
Veya
Dagger Dran/Claw Leon
3-60/5-60
Ball/High Needle
Ağır, sert vuruyor, dönüş süresi fena değil. Daha ne istersin.

Defansif Denge Türü
Helm Knight/Lance Knight
5-60/3-60
Point/Rush/Taper
Scythe'a kıyasla daha iyi savunma ve dönüş süresine sahip. Helm dengesiz bir parça, bazen 5-60 da dengesiz oluyor, doğru oryantasyonla birlikte dengeli olabiliyorlar.

Dayanıklılık
Scythe İncendio/Helm Knight/Talon Ptera/Lance Knight
3-60/5-60/3-80
Point(sakin)/Ball/High Needle/Needle
Hasbro sahasında çok etkili değil bu karmalar bence ama rakip size iyi vuramazsa daha uzun döner ve kazanırsınız.

Saldırı
Sword Dran/Keel Shark/Talon Ptera/Horn Rhino/Helm Knight/Lance Knight
5-60/3-60/4-60 ,
Point(agresif)/Flat/LowFlat/Rush/Taper 

Savunma
Helm Knight 3-60/5-60/3-80 High Needle/Ball/Needle

Helm'in dengesizliğinden yararlanıp en ortada durmak yerine az hareket edip ekstrem vuruşlardan kaçan karma.
  • 6
  • 0

Penguen007

• X Meta Chaser
  • *
  • Toplam İleti 1061
  • BeyPuan 32446
  • 🧙 Büyücü 🧙
    • Penguen007 YouTube Kanalı!
Ynt: Beyblade X Alım Rehberi ve En İyi Karmalar
« Yanıtla #1 : Haziran 13, 2025, 01:42:57 »
Nostaljik bi paylaşım olmuş. Kısıtlı metalara dair böyle yazılar çıkarabilme yeteneğini takdir ediyorum. İçimden gelen AMAAAN KOY PHOENIX'İ YENSİN HEPSİNİ sesi dolayısıyla şahsen ben yazamazdım :D
  • 3
  • 0

RHunter

• Byrgss
  • *
  • Toplam İleti 383
  • BeyPuan 2417
« Yanıtla #2 : Haziran 13, 2025, 08:29:52 »
2-3 haftadır kafamda dönen ve teoriler ürettiğim bir konuydu, yazıya dökülmesi iyi olmuş.  ;D
  • 2
  • 0

b2028

• *
  • Toplam İleti 1530
  • BeyPuan 765
  • Hadi kükre L-Drago Destructor!
    • Youtube Kanalım
« Yanıtla #3 : Haziran 13, 2025, 10:48:08 »
Ball biti ve saha seti dışında çok boş bir dalga maalesef.
  • 0
  • 0

Takao

• Dalgaakın Beyblade Takımı
  • *
  • Toplam İleti 5187
  • BeyPuan 10855
  • Foruma Hoş Geldiniz
    • Gereksiz Ekran
« Yanıtla #4 : Haziran 17, 2025, 02:50:59 »
Turnudada sadece ToyPro ürünleri gibi bir kısıtlama olacak mı acaba?
  • 0
  • 0

RHunter

• Byrgss
  • *
  • Toplam İleti 383
  • BeyPuan 2417
« Yanıtla #5 : Haziran 17, 2025, 10:57:18 »
Turnudada sadece ToyPro ürünleri gibi bir kısıtlama olacak mı acaba?

Bence olur. Hem kendi turnuvaları, hem de herkesin erişimi yok diğer beybladelere.
  • 0
  • 0

E_Kare

• *
  • Toplam İleti 684
  • BeyPuan 3464
  • .

Penguen007

• X Meta Chaser
  • *
  • Toplam İleti 1061
  • BeyPuan 32446
  • 🧙 Büyücü 🧙
    • Penguen007 YouTube Kanalı!
« Yanıtla #7 : Haziran 17, 2025, 17:27:38 »
Toy pro ürünlerini ayırt edebilcek hakem nerden bulcaklar ki.

Türkiyeye gelmemiş ürünlere fark etmeden turnuvada izin vermeleri muhtemel

Bence de gözden kaçan çok şey olması muhtemel de, örneğin Scorpio ile katılabileceğini sanmıyorum, o göze batar :D

Ama kullandığın DranSword'u illa bizden almış olman lazım gibi bişey olmaz tabi (Gerçi her şey beklenir)
  • 0
  • 0

Takao

• Dalgaakın Beyblade Takımı
  • *
  • Toplam İleti 5187
  • BeyPuan 10855
  • Foruma Hoş Geldiniz
    • Gereksiz Ekran
« Yanıtla #8 : Haziran 17, 2025, 23:20:44 »
Toy pro ürünlerini ayırt edebilcek hakem nerden bulcaklar ki.

Türkiyeye gelmemiş ürünlere fark etmeden turnuvada izin vermeleri muhtemel

Bence de marka olarak ayırt edilemez ama model olarak sınırlama getirilebilir.
  • 0
  • 0

RHunter

• Byrgss
  • *
  • Toplam İleti 383
  • BeyPuan 2417
« Yanıtla #9 : Haziran 21, 2025, 15:33:08 »
Bence de marka olarak ayırt edilemez ama model olarak sınırlama getirilebilir.

Evet farklı modelleri kullandırmazlar.
  • 0
  • 0

E_Kare

• *
  • Toplam İleti 684
  • BeyPuan 3464
  • .
« Yanıtla #10 : Ağustos 24, 2025, 10:50:08 »
Listeyi yazdığımdan beri hem ulusal turnuva hem Yucon turnuvası oldu, bazı parçalar hakkında fikirlerim değişti, o yüzden listeyi bi düzenliyim dedim...

Mutlaka Alınmalı

- Scythe Incendio
Dönüş süresi kağıt üstünde iyi olsa da Lance ve Helm kadar darbelere iyi dayanmıyor. 4-60 için hala destede anca 3. seçenek olur diyorum, Taper yerine de Rush, Point ve hatta Flat tercih ederim. Bir alt klasmana alıyorum.

-Helm Knight
Blade'i açık ara en iyi Blade olsa da kalan parçaları çok iyi değil, bir alt klasmana alıyorum.

+Sword Dran
Stock turnuvada kullanılmaya hazır, Blade ve Ratchet ile ilgili fikrim değişmedi ama Flat'in dönüş süresinin beklentimi aştığını gördüm.

+Keel Shark
Bu da stock turnuvada kullanmaya hazır. Hasbro sahası + sınırlı ratchet olması kapışmaların burst ile bitmesini daha olağan yapıyor, LowFlat ve Shark ise bundan en çok yararlanan iki parça.

+Lance Knight
Daha ofansif bir Helm Knight veya daha defansif bir Scythe Incendio olarak kullanıldığında çok etkili olduğunu fark ettim. Lance ile Flat, Scythe/Sword/Dagger ile Taper/Point'dan uzun dönebiliyormuş. Scythe'ınız çok savruluyor veya sık patlıyorsa aynı karmayı bir de bu Blade ile deneyin.
  • 0
  • 0

ghost

• *
  • Toplam İleti 24
  • BeyPuan 5
« Yanıtla #11 : Eylül 03, 2025, 03:23:56 »
Bilgiler için teşekkür ederim. Beyblade X serisi hakkında kim ne düşünüyor onu da merak ediyorum daha önceki jenerasyonlara kıyasla. Türkiyeye yine çok az ürün gelmiş ve devamı gelicek mi acaba?
Belki sadece bu 12 beyblade için tier listesi yapılabilinir.
  • 1
  • 0

E_Kare

• *
  • Toplam İleti 684
  • BeyPuan 3464
  • .
« Yanıtla #12 : Eylül 05, 2025, 18:51:42 »
Bilgiler için teşekkür ederim. Beyblade X serisi hakkında kim ne düşünüyor onu da merak ediyorum daha önceki jenerasyonlara kıyasla. Türkiyeye yine çok az ürün gelmiş ve devamı gelicek mi acaba?
Belki sadece bu 12 beyblade için tier listesi yapılabilinir.

X ilk 2 ay önce satılmaya başladı bizde, devamı gelir bence. Tier list www.beybladextr.com dan indirdiğim resimlerle şunu yaptım: https://tiermaker.com/create/toypro-tr-beyblade-x--16650314 , daha güzel liste yapmak istersen buyur  ;D

X genel beğenildi gibi. İzlemesi en eğlenceli jenerasyon diyolar (gerçek bey kapışması açısından, anime değil).

Raylı saha sayesinde saldırı türü kullanmak daha kolay oldu ve önceki jenerasyonların aksine beyblade'i az bilen insanlar oynarken dayanıklılık türleri domine etmiyor. Raylar olduğu + herşey çok geri teptiği için en kötü karmaların bile %10-20 kazanma oranı oluyor.

Ben şahsen raylı sahaları sevemedim ve kauçuk uçları özlüyorum ama azınlıktayım  :'(

• 0
  • 0

ghost

• *
  • Toplam İleti 24
  • BeyPuan 5
« Yanıtla #13 : Eylül 15, 2025, 21:38:32 »
Youtubedan izlediğim videoların sonuçlarına göre 3 tane turnuva yapmaya çalıştım. Henüz x beybladelerinden hiç satın almadım.
16 Beyblade olmadığı için bariz haksızlık oldu ama yinede..
Şimdi paylaşayım sonuçları. Youtube linklerini de not aldım belki çok merak eden olursa paylaşırım.

Turnuva1
Spoiler

Turnuva2
Spoiler

Turnuva3
Spoiler

1.ye 12, 12.ye 1
6.ya 7, 7.ye 6 puan falan verdim anlayacağınız gibi.

Sonuçlar da böyle oldu. Ama yani haksızlık da var bir hayliyle..

1)Claw Leon 5-60P--------------35
2)Helm Knight 3-80N-----------26
3)Scythe Incendio 4-60T--------25
4)Keel Shark 3-60LF------------23
5)Sword Dran 3-60F------------23
6)Tusk Mammoth 3-60T--------22
7)Arrow Mysterious 4-80B-----18
8)Dagger Dran 4-60R----------17
9)Lance Knight 4-80HN--------16
10)Horn Rhino 3-80S----------14
11)Talon Ptera 3-80B-----------8
12)Steel Samurai 4-80T--------7

:o
  • 1
  • 0

E_Kare

• *
  • Toplam İleti 684
  • BeyPuan 3464
  • .
« Yanıtla #14 : Eylül 20, 2025, 09:07:26 »

1)Claw Leon 5-60P--------------35
2)Helm Knight 3-80N-----------26
3)Scythe Incendio 4-60T--------25
4)Keel Shark 3-60LF------------23
5)Sword Dran 3-60F------------23
6)Tusk Mammoth 3-60T--------22
7)Arrow Mysterious 4-80B-----18
8)Dagger Dran 4-60R----------17
9)Lance Knight 4-80HN--------16
10)Horn Rhino 3-80S----------14
11)Talon Ptera 3-80B-----------8
12)Steel Samurai 4-80T--------7

:o

Turnuvalarda haksızlık olsa da liste aşağı yukarı doğru  :D

Haksızlığı biraz azaltmak için tüm ön elemeleri aynı tarafa koymak yerine 2 tanesini üst yarıya iki tanesini alt yarıya koymak bi seçenek. (Mesela ilk turnuvada helm knight tusk mamoth maçının kazananı scythe incendio ile kapışırken claw leon horn rhino ile steel samurai kazananıyla kapışır, aynı şekilde arrow ve sword keel shark ile yer değiştirebilir. Böylece yarı finalden itibaren kapışanların eledikleri bey sayısı + elediklerinin elediği bey sayısı kesin eşit oluyor).
  • 0
  • 0