Yeni Başlayacak Birisi Ne Yapmalı?

chef

• *
  • Toplam İleti 5
  • BeyPuan 1
Yeni Başlayacak Birisi Ne Yapmalı?
« : Mart 11, 2026, 16:07:33 »
Merhaba foruma yeni kayıt oldum. Beyblade toplamak istiyorum sadece metal serisini biliyorum, 2012-13 yıllarında bazı şeylere sahiptim fakat şuan neredeler hiçbir fikrim yok, aslında ben sadece alıp arkadaşlarla oynarız falan diye istiyordum o yüzden çok orijinal olsun diye çok derdim yoktu fakat bu "rapidity" olarak satılanları kimse önermiyor. İnsanlar aliexpress gibi sitelerden alıyormuş sanırım onlara da ya "midfake" ya da direkt orijinal değil diyorlar. Gerçi zaten artık yurt dışından da alamıyoruz sanırım. İkinci el ürünlere baktığımda da inanılmaz fiyatlar var öğrenciyi zorlayacak. Şuan sanırım X serisi mağazalarda falan bulunuyor,seriye başlayıp ayda bir falan onlardan mı toplayayım, yoksa bu metal serisini falan bulabileceğim yerler var mı?
  • 0
  • 0

Yavuz_C

• Toplam İleti 147
  • BeyPuan 156
  • Siyah Duranza, Saldır!
Ynt: Yeni Başlayacak Birisi Ne Yapmalı?
« Yanıtla #1 : Mart 11, 2026, 20:21:03 »
Merhaba foruma yeni kayıt oldum. Beyblade toplamak istiyorum sadece metal serisini biliyorum, 2012-13 yıllarında bazı şeylere sahiptim fakat şuan neredeler hiçbir fikrim yok, aslında ben sadece alıp arkadaşlarla oynarız falan diye istiyordum o yüzden çok orijinal olsun diye çok derdim yoktu fakat bu "rapidity" olarak satılanları kimse önermiyor. İnsanlar aliexpress gibi sitelerden alıyormuş sanırım onlara da ya "midfake" ya da direkt orijinal değil diyorlar. Gerçi zaten artık yurt dışından da alamıyoruz sanırım. İkinci el ürünlere baktığımda da inanılmaz fiyatlar var öğrenciyi zorlayacak. Şuan sanırım X serisi mağazalarda falan bulunuyor,seriye başlayıp ayda bir falan onlardan mı toplayayım, yoksa bu metal serisini falan bulabileceğim yerler var mı?

Senin aklına gelenin aynısını ben mevcut olarak yapıyorum ve tavsiye de ediyorum. Eğer ki bir öğrenci olarak sabit gelir kaynağı varsa, yemekten ulaşımdan kısıp kenara atabiliyorsan ayda bir alabilirsin. Ben öyle yaparak satılmakta olan tüm ürünleri almaya çalışıyorum (ağustostan beri). Baya da oldu şuanda.
  • 1
  • 0
Tavuklu pilav ve kuru fasülye

chef

• *
  • Toplam İleti 5
  • BeyPuan 1
« Yanıtla #2 : Mart 11, 2026, 21:22:38 »
Senin aklına gelenin aynısını ben mevcut olarak yapıyorum ve tavsiye de ediyorum. Eğer ki bir öğrenci olarak sabit gelir kaynağı varsa, yemekten ulaşımdan kısıp kenara atabiliyorsan ayda bir alabilirsin. Ben öyle yaparak satılmakta olan tüm ürünleri almaya çalışıyorum (ağustostan beri). Baya da oldu şuanda.
tasarımları çok hoşuma gitmedi ama ön yargıyı kırmak lazım, siz mağazadan mı alıyorsunuz?
  • 0
  • 0

Penguen007

• X Meta Chaser
  • *
  • Toplam İleti 1073
  • BeyPuan 35548
  • 🧙 Büyücü 🧙
    • Penguen007 YouTube Kanalı!
« Yanıtla #3 : Mart 11, 2026, 23:43:35 »
X jenerasyonunu manalı şekilde tecrübe edebilmek için, Ekstrem Stadyum gerekiyor. Yani BB-10'de X Beybladeleri pek zevk vermez. İstersen MEGA marka, 750 liraya satılan sahte Ekstrem sahalardan alabilirsin. Ya da belki turnuvalara geldikçe çevirirsin
  • 2
  • 0

b2028

• *
  • Toplam İleti 1540
  • BeyPuan 766
  • Hadi kükre L-Drago Destructor!
    • Youtube Kanalım
« Yanıtla #4 : Mart 12, 2026, 01:06:14 »
Metal serisini orijinal olarak toplamak çok bütçe istiyor. Midfake bile artık 1500 TL'nin altında bulunmuyor TR'de. Rapidity zaten önermem. Dandikler ve kurşun içeriyorlar. Paranı çöpe atma boşuna bence. İlle de metal diyorsan biriktir, yavaş git ama orijinal veya en azından midfake edin.

Bazı orijinal X'leri Armağan, ToyzzShop gibi oyuncakçılarda bulman mümkün ve nistepen daha uygun fiyatlı. Senin yerinde olsam 750 TL'lik fake X sahasını alıp Türkiye'de resmi olarak bulununlardan işe yarayanları alarak (DranSword, SharkEdge, TalonPtera, PhoenixWing, LeonClaw, HellSychte ve Winder Atıcı)  başlardım. Bütçen varsa TR'deki 4000 liralık saha setine de bakabilirsin ama oradan çıkan saha küçük oluyor TT sahalarına göre.

Bunun dışında Dolap'a ve Gardrops'a bakmak zorundasın. Yurtdışında tanıdığın varsa onlardan faydalanmaya çalış. Yurtdışında fiyatlar daha uygun ve çok daha fazla çeşit var. Bir de Glocalzone adlı bir uygulama var. Yurtdışına gezmeye gidenlere bir şeyler aldırabiliyorsun, ona bakabilirsin.
  • 1
  • 0

chef

• *
  • Toplam İleti 5
  • BeyPuan 1
« Yanıtla #5 : Mart 12, 2026, 10:50:56 »
Metal serisini orijinal olarak toplamak çok bütçe istiyor. Midfake bile artık 1500 TL'nin altında bulunmuyor TR'de. Rapidity zaten önermem. Dandikler ve kurşun içeriyorlar. Paranı çöpe atma boşuna bence. İlle de metal diyorsan biriktir, yavaş git ama orijinal veya en azından midfake edin.

Bazı orijinal X'leri Armağan, ToyzzShop gibi oyuncakçılarda bulman mümkün ve nistepen daha uygun fiyatlı. Senin yerinde olsam 750 TL'lik fake X sahasını alıp Türkiye resmi olarak bulununlardan işe yarayanları alarak (DranSword, SharkEdge, TalonPtera, PhoenixWing, LeonClaw, HellSychte Winder Atıcı)  başlardım. Bütçen varsa TR'deki 4000 liralık saha setine de bakabilirsin ama oradan çıkan saha küçük oluyor TT sahalarına göre.

Bunun dışında Dolap'a ve Gardrops'a bakmak zorundasın. Yurtdışında tanıdığın varsa onlardan faydalanmaya çalış. Yurtdışında fiyatlar daha uygun ve çok daha fazla çeşit var. Bir de Glocalzone adlı bir uygulama var. Yurtdışına gezmeye gidenlere bir şeyler aldırabiliyorsun, ona bakabilirsin.
rapidity için boşa para harcamayacağım o zaman, metal serisini çok sevsem de şuan orijinal olmayan ürünlere o kadar para vermektense dediğiniz gibi orijinal olan x serisini daha uyguna toplayacağım , belli başlı bi şeyleri topladıktan sonra belki 2.el metallerle de uğraşmaya başlarım. Bu arada dediğiniz atıcıyı da sahayı da bulamadım
  • 0
  • 0

Yavuz_C

• Toplam İleti 147
  • BeyPuan 156
  • Siyah Duranza, Saldır!
« Yanıtla #6 : Mart 12, 2026, 18:15:36 »
tasarımları çok hoşuma gitmedi ama ön yargıyı kırmak lazım, siz mağazadan mı alıyorsunuz?

Tasarımları ilk başta benim de gözüme pek hoş gelmiyordu. Ama biriktirip elinle inceleyince tasarımlarına hayran kalıyorsun. Normalde ilk başta hiç güzel gözükmeyen parça bir anda favorin oluveriyor falan. Bu arada bahsedilen 750 liralık saha armağan'da satılıyor. Şimdilik sanırım İstanbul'da var (ben İstanbul'da yaşamadığım için biliyorum. bizim taşrada yok bunlardan). Ben doğrudan mağazadan alıyorum. Hatta Toyzz shop veya armağan da değil, yerel oyuncakçılardan alıyorum (tabi bu da zaten kol gibi olan fiyatı daha da ağırlaştırıyor). Bence x toplamaya başlax bir noktada metali bile görmeyebilir gözün. Çok sağlam bir oynanışı var çünkü.
  • 2
  • 0
Tavuklu pilav ve kuru fasülye

Penguen007

• X Meta Chaser
  • *
  • Toplam İleti 1073
  • BeyPuan 35548
  • 🧙 Büyücü 🧙
    • Penguen007 YouTube Kanalı!
« Yanıtla #7 : Mart 12, 2026, 19:52:41 »
Bazı orijinal X'leri Armağan, ToyzzShop gibi oyuncakçılarda bulman mümkün ve nistepen daha uygun fiyatlı. Senin yerinde olsam 750 TL'lik fake X sahasını alıp Türkiye'de resmi olarak bulununlardan işe yarayanları alarak (DranSword, SharkEdge, TalonPtera, PhoenixWing, LeonClaw, HellSychte Winder Atıcı)  başlardım. Bütçen varsa TR'deki 4000 liralık saha setine de bakabilirsin ama oradan çıkan saha küçük oluyor TT sahalarına göre.

Bunları sayıp Shield'ı atladın mı :O
  • 0
  • 0

b2028

• *
  • Toplam İleti 1540
  • BeyPuan 766
  • Hadi kükre L-Drago Destructor!
    • Youtube Kanalım
« Yanıtla #8 : Mart 12, 2026, 22:18:32 »
Bunları sayıp Shield'ı atladın mı :O
E^2 sen misin doru söle.
  • 1
  • 0

chef

• *
  • Toplam İleti 5
  • BeyPuan 1
« Yanıtla #9 : Mart 15, 2026, 16:37:35 »
Soar Phoenix alarak koleksiyon girişimine başlamış oldum. Almak istediğim bazı modeller daha var onları kapıştırmayı düşünmüyorum sadece sergileyeceğim bu da onlardan biri. Sizler koleksiyonunuzda kapıştırdığınız veya kapıştırmadığınız ürünleri direkt hepsini rastgele bi kutuda dağınık falan mı tutuyosunuz yoksa sergilemek için ne biliyim özel kutunuz falan var mı?
  • 1
  • 0