Haberler:
Merhaba foruma yeni kayıt oldum. Beyblade toplamak istiyorum sadece metal serisini biliyorum, 2012-13 yıllarında bazı şeylere sahiptim fakat şuan neredeler hiçbir fikrim yok, aslında ben sadece alıp arkadaşlarla oynarız falan diye istiyordum o yüzden çok orijinal olsun diye çok derdim yoktu fakat bu "rapidity" olarak satılanları kimse önermiyor. İnsanlar aliexpress gibi sitelerden alıyormuş sanırım onlara da ya "midfake" ya da direkt orijinal değil diyorlar. Gerçi zaten artık yurt dışından da alamıyoruz sanırım. İkinci el ürünlere baktığımda da inanılmaz fiyatlar var öğrenciyi zorlayacak. Şuan sanırım X serisi mağazalarda falan bulunuyor,seriye başlayıp ayda bir falan onlardan mı toplayayım, yoksa bu metal serisini falan bulabileceğim yerler var mı?
Senin aklına gelenin aynısını ben mevcut olarak yapıyorum ve tavsiye de ediyorum. Eğer ki bir öğrenci olarak sabit gelir kaynağı varsa, yemekten ulaşımdan kısıp kenara atabiliyorsan ayda bir alabilirsin. Ben öyle yaparak satılmakta olan tüm ürünleri almaya çalışıyorum (ağustostan beri). Baya da oldu şuanda.
Metal serisini orijinal olarak toplamak çok bütçe istiyor. Midfake bile artık 1500 TL'nin altında bulunmuyor TR'de. Rapidity zaten önermem. Dandikler ve kurşun içeriyorlar. Paranı çöpe atma boşuna bence. İlle de metal diyorsan biriktir, yavaş git ama orijinal veya en azından midfake edin.Bazı orijinal X'leri Armağan, ToyzzShop gibi oyuncakçılarda bulman mümkün ve nistepen daha uygun fiyatlı. Senin yerinde olsam 750 TL'lik fake X sahasını alıp Türkiye resmi olarak bulununlardan işe yarayanları alarak (DranSword, SharkEdge, TalonPtera, PhoenixWing, LeonClaw, HellSychte Winder Atıcı) başlardım. Bütçen varsa TR'deki 4000 liralık saha setine de bakabilirsin ama oradan çıkan saha küçük oluyor TT sahalarına göre.Bunun dışında Dolap'a ve Gardrops'a bakmak zorundasın. Yurtdışında tanıdığın varsa onlardan faydalanmaya çalış. Yurtdışında fiyatlar daha uygun ve çok daha fazla çeşit var. Bir de Glocalzone adlı bir uygulama var. Yurtdışına gezmeye gidenlere bir şeyler aldırabiliyorsun, ona bakabilirsin.
tasarımları çok hoşuma gitmedi ama ön yargıyı kırmak lazım, siz mağazadan mı alıyorsunuz?
Bazı orijinal X'leri Armağan, ToyzzShop gibi oyuncakçılarda bulman mümkün ve nistepen daha uygun fiyatlı. Senin yerinde olsam 750 TL'lik fake X sahasını alıp Türkiye'de resmi olarak bulununlardan işe yarayanları alarak (DranSword, SharkEdge, TalonPtera, PhoenixWing, LeonClaw, HellSychte Winder Atıcı) başlardım. Bütçen varsa TR'deki 4000 liralık saha setine de bakabilirsin ama oradan çıkan saha küçük oluyor TT sahalarına göre.
Bunları sayıp Shield'ı atladın mı :O