Haberler:
Selam FedEx ile paket sipariş eden oldu mu daha önce, kaç günde geliyor?
Evet ben ettim. Yaklaşık 5-6 gün sürüyor.
Hocam benim kargom Türkiyeye geldi fakat gümrükte şuan TAREKS denen bir kurala tabiymiş gümrükte. Basit bir çözümü var mıdır bunun?
Maalesef yok. Riskli ürün olarak değerlendirmişler sanırım. 1 hafta kadar denetimde kalır diyorlar. Sonrasında ne olur bilmiyorum. Beyblade siparişi mi vermiştiniz?
Evet sadece 3 farklı beyblade sipariş etmiştim plastic jenerasyondan
Selamlar dostum, öncelikle hazırladığın içerik için teşekkür ediyorum. Ben buyee ile mercari üzerinden bir ürün aldım fakat alır almaz saniyesinde completed aşamasına geçti ve maalesef iptal etmek istememe rağmen iptal edemedim. Bu siparişi iptal etmenin herhangi bir yolu yöntemi var mıdır. Contact kısmından bir dilek mektubu tarzı yazı yazıp gönderdim şuan fakat ne olur ne biter hiçbir fikrim yok.
Bu zenmarketten Beyblade X Extreme Stadium sipariş etmeyi düşünüyorum gümrük vergisi ne kadara geliyor alacağım ürün 850 lira ama kargo dahil değil. 30 euro olmadığı için ekstra ücret ödemesi çıkıyor mu tr geldiği zaman?
Kargoyu da 30 euro sınırına dahil ettiğinde o ürünün gümrükten geçmesi mümkün değil. Vergi, kargo+ürün bedeli+varsa sitenin kestiği komisyonun %60'ı kadardır. Fakat şunu unutmayın 30 euro sınırına ödeyeceğiniz kargo parası da dahil. Hele ki saha gibi büyük bir şey alıyorsan 2000 liraya yakın bir kargo bedeli çıkar ve bu, tek başına 30 euroyu aşar zaten. Tek bir beyblade bile alsan minimum 600 lira civarı bir kargo çıkıyor. Geriye zaten 850-900 liralık bir hakkın kalıyor.
yok ükeye geliyor o açıdan sorun yok ama çoook fazla vergi ödüyorsun