Benim için birçok şeyin dank ettiği bir bölüm oldu. Teknik olarak bu bölümün olayları çok alakalı olmasa da jeton yeni düştü bende.
Bir süredir düşünüyodum Free'nin BC Sol'e olan sevgisinin tanımı tam olarak nedir diye. Sevdiği takımı tam olarak ne oluşturuyor. Tarihi mi? Mirası mı? Fiziki binası mı? Kültürü mü? Oyuncuları mı? Bu adam tam olarak neye sadık ve neye hizmet ediyor? Bu sorgu bence meşru çünkü takım üyeleri sürekli olarak değişiyor. Belli oyuncuların birlikteliği takımı temsil etmiyorsa ne ediyor?
Sanırım cevabı ben daha şimdi anladım. Free için BC Sol, aslında sadece Chris. Çocukluk arkadaşına değer veriyor. Ama süreklii onun yanında olması ve Chris'in Free'ye güvenebilmesi, Chris'i çürütüyor ve olgunlaşamamasını sağlıyor. Free de artık bir noktada Chris'in kendi ayakları üzerinde durabilmesi için, ondan uzaklaşması gerektiğini anlıyor. Tabii BC Sol'ün bir parçası olan veya olmayan birçok Beybladeci için Free saygıya sahip olabilir. Hatta o kişiler BC Sol'de var oldukları için memnuniyet de duyabilir. Ama Free'nin BC Sol'e olan sevgisinden ve sadakatinden bahsederken, buradaki konunun merkezi aslında Chris.
Filmde de ninjaların patronu rolünü oynamak üzereyken bir anda kurtarılması gereken prenses haline gelmesi de bu olgunlaşma sürecinin henüz başında olduğu gerçeğini paralelliyor.
Fark ettiğim diğer şey de, ilk sezonda gördüğümüz Amaterios'un, bir BC Sol foreshadow'u olması. Amaterios bir güneş Beyblade'i, BC Sol'ün teması da güneş. Hatta buradan yürüyerek bir düşünce daha ortaya koyuyorum. Belki de Amaterios, Zoro'nun Beyblade'iydi.
Bunları düşününce bir şey daha aklıma geldi. Metal'de de özel bir güneş Beyblade'i vardı, Sol Blaze. Ama X'te o gelenek biraz bozuldu sanki. SolEclipse o kadar da özel bir Beyblade gibi değil...