Burst'te sezonlar arası kayda değer bir zaman geçip, Beyblade sporunda bu sefer neler oluyor diye izliyor olmak hoş. Az çok farklı kuşakları anlatıyor.
Ama bu sezonda ilk kez, Burst sezonlarının ilk bölümlerinde efso maçlar görme geleneği bozuldu diye görüyorum. Burst'ü baştan izleyişime başlarken GT'yi, Sparking'deki takım maçlarıyla gelen geri dönülemez fantastikleşmeden önceki son durak olarak görüyordum. Çünkü takım maçlarını ilgi çekici bir şekilde sunmanın, Burst'ün en başında gördüğümüz gibi "gerçekçi" bir yolu yok. Ve Sparking'den sonraki sezonların da bu fantastiklik seviyesini frenleyip daha az fantastik maçlar sunması da yakışık almaz. Böyle düşünerek GT'de yaşanacak maçların neye benzeyeceğini ve gerçek oynanıştaki teknikler ile kurgudaki özel hamleleri nasıl harmanlayacağını merak ettim. Ama malesef şimdilik iki Beybladecinin de birbirinin kafasına özel hamle fırlattığı bir oyun tarzı görüyorum. Bir önceki sezon olan Cho-Z'nin sonunda, gerçekten esinlenen teknik yerine, Cho-Z kanatlarına odaklanan bir aksiyon tarzı görmüştük. Bununla Beybladeciler entrikalar yapıyorlardı ve zaten sezon boyunca da buna bir maneviyat yüklenmişti. Ama henüz bu sezonda buna benzer bir nüans göremedim.
Biraz yavan ilerliyoruz yani. Maçlar var Beybladeciler gelişmeye çalışıyor falan yani... Daha önceki sezonlarda olanların yüzeysel bir taklidi gibi şimdilik.