Merhaba arkadaşlar,
Size başıma gelen bir olaydan bahsetmek istiyorum. Benim başım ağrıdı, sizinki de ağrımasın diye bu konuda yazmam gerekiyordu.
Bu hafta forumda gördüğüm, beyblade sattığını iddia eden bir kullanıcı ile iletişime geçtim. Kendisi ile bir beyblade için biraz da ederinin üstüne bir fiyat ile anlaştık. Sonra ben parayı gönderdim kendisine ve kargoya vermesini bekledim. Aradan bir gün geçti. Kargo mesajı gelmeyince ben de ona mesaj attım ve dalga geçer gibi şu mesajı attı:
kardeşim ben senin ürününü kargolayamayacağım kusura bakma. Sakın dolandırıldım para gitti diye falan düşünme sen bir öğrenci ye yardım ederek sevap işledin senden paranı helal etmeni istiyorum ve zaten paraya ihtiyacı olmayan birinin böyle bir şey yapmayacağını da biliyosundur teşekkür ederim yardımın için.
Utanmadan hem hırsızlık yapıyor hem de yaptığına kılıf uydurmaya çalışıyor. Önce şaka falandır dedim ama sonra daha da utanmazlaşıp bana futbol kuponu attı, çaldığı paramın karşılığı. Yetmedi 1 haftalık sigara parası say dedi, yetmedi helallik istedi...
Uzun lafın kısası konu ne olursa olsun kimseye güvenmemek gerekiyor. Benim hatam var biliyorum. Daha önce forumda yaptığım birçok alışveriş oldu ve başıma hiç böyle bir şey gelmedi ve ben de boş bir güven duydum bu dolandırıcıya.
Ben bir avukat arkadaşıma danıştım, giden para büyük değil ama bu yüzsüzlüğü biraz zoruma gitti. Bundan dolayı biraz uğraşmak istiyorum bu hırsızla.
Kullanıcı ismi: Haktan
Numarasını attığı iletilerden bulabilirsiniz.
Edit: Arkadaşlar Haktan iletiyi paylaşmamdan sonra herhalde yaptığının farkına vardı ve pişman oldu. Paramı geri yolladı ve özür diledi.
Benim için tuhaf bir ders oldu. Artık beyblade için bile güvenmem kimseye. Sizler de dikkatli olun. Bir musibet bin nasihatten iyimiş gercekten.