Dolandırıcılık

Ibizell

• *
  • Toplam İleti 7
  • BeyPuan 151
Dolandırıcılık
« : Şubat 12, 2021, 19:38:00 »
Merhaba arkadaşlar,
Size başıma gelen bir olaydan bahsetmek istiyorum. Benim başım ağrıdı, sizinki de ağrımasın diye bu konuda yazmam gerekiyordu.
Bu hafta forumda gördüğüm, beyblade sattığını iddia eden bir kullanıcı ile iletişime geçtim. Kendisi ile bir beyblade için biraz da ederinin üstüne bir fiyat ile anlaştık. Sonra ben parayı gönderdim kendisine ve kargoya vermesini bekledim. Aradan bir gün geçti. Kargo mesajı gelmeyince ben de ona mesaj attım ve dalga geçer gibi şu mesajı attı:

kardeşim ben senin ürününü kargolayamayacağım kusura bakma. Sakın dolandırıldım para gitti diye falan düşünme sen bir öğrenci ye yardım ederek sevap işledin senden paranı helal etmeni istiyorum ve zaten paraya ihtiyacı olmayan birinin böyle bir şey yapmayacağını da biliyosundur teşekkür ederim yardımın için.

Utanmadan hem hırsızlık yapıyor hem de yaptığına kılıf uydurmaya çalışıyor. Önce şaka falandır dedim ama sonra daha da utanmazlaşıp bana futbol kuponu attı, çaldığı paramın karşılığı. Yetmedi 1 haftalık sigara parası say dedi, yetmedi helallik istedi...
Uzun lafın kısası konu ne olursa olsun kimseye güvenmemek gerekiyor. Benim hatam var biliyorum. Daha önce forumda yaptığım birçok alışveriş oldu ve başıma hiç böyle bir şey gelmedi ve ben de boş bir güven duydum bu dolandırıcıya.
Ben bir avukat arkadaşıma danıştım, giden para büyük değil ama bu yüzsüzlüğü biraz zoruma gitti. Bundan dolayı biraz uğraşmak istiyorum bu hırsızla.
Kullanıcı ismi: Haktan
Numarasını attığı iletilerden bulabilirsiniz.

Edit: Arkadaşlar Haktan iletiyi paylaşmamdan sonra herhalde yaptığının farkına vardı ve pişman oldu. Paramı geri yolladı ve özür diledi.
  Benim için tuhaf bir ders oldu. Artık beyblade için bile güvenmem kimseye. Sizler de dikkatli olun. Bir musibet bin nasihatten iyimiş gercekten.
  • 2
  • 0

Radek_Eren

• *
  • Toplam İleti 1611
  • BeyPuan 18695
  • En sevdiğim Beyblade WizardRod'dur.
Ynt: Dolandırıcılık
« Yanıtla #1 : Şubat 12, 2021, 20:00:14 »
Burada bile dolandırıcı çıkabiliyor demek, hukuki süreç başlat bu arada. Sana yaptığını başkalarına da yapabilir, hatta yapmış bile olabilr. Ve de bu çocuk bir gün büyüyecek, para kazanacak yaşa gelecek. O zaman da ekmek yediği tekneye pisler. Yılanın başı küçükken ezilmeli. Gelişme olursa haberdar et bizi.
  • 1
  • 0

b2028

• *
  • Toplam İleti 1567
  • BeyPuan 5868
  • Hadi kükre L-Drago Destructor!
    • Youtube Kanalım
« Yanıtla #2 : Şubat 12, 2021, 20:07:20 »
Haktan mı? Zaten ne sorsan var diyordu.  :) Saha mı gel abi.Metal mi gel abi.Burst mü gel abi.

Ve sakın gittigidiyor,zebramo gibi siteleri aracı etmeden alışveriş yapmayın.1,2 kere başarılı olursunuz 3. de bunun gibi bir olaya denk gelirsiniz.Yasal olarak yaptığı bir suç mu bilmiyorum ama sen bir araştır ve duruma göre hakkını ara.
  • 1
  • 0

Takao

• Dalgaakın Beyblade Takımı
  • *
  • Toplam İleti 5239
  • BeyPuan 10860
  • Foruma Hoş Geldiniz
    • Gereksiz Ekran
« Yanıtla #3 : Şubat 12, 2021, 20:28:42 »
Referansı olmayan insanlardan alışveriş yapmamak lazım. Yapıyorsanız bile yakınsanız elden alın uzaksanız da üstte dendiği gibi aracı bir site kullanın. Belki kesintiden dolayı daha fazla ödersiniz ama paranız güvende olur. Haktan denen arkadaşa mesaj attım ama geri dönmedi henüz. Yaptığı büyük bir yanlış. Bence miktar ufak olsa bile yasal işlem başlat sen.
  • 1
  • 0

Ibizell

• *
  • Toplam İleti 7
  • BeyPuan 151
« Yanıtla #4 : Şubat 12, 2021, 21:58:21 »
Konuyu güncelledim arkadaşlar
  • 0
  • 0