Öz İfade Niteliğinde Olmayan Görseller Ana Sayfada Var Olmamalı

Ynt: Öz İfade Niteliğinde Olmayan Görseller Ana Sayfada Var Olmamalı
« Yanıtla #15 : Temmuz 24, 2026, 21:57:28 »
Baran lütfen böyle yapma. Değerli bir üyemizsin ama bazen gerçekten inatçı oluyorsun. En başından olumsuz yanıt aldığın bir konuda ne inatlaşarak ne oy toplayarak ne de destanlar yazarak fikrimizi değiştiremezsin. Her konuda aynı fikirde olmak veya senin sunduğun her teklifi gerçekleştirmek gibi bir zorunluluğumuz yok. AI reklamların kalkmaması dünyanın sonuymuş gibi bu olayı büyütmenin anlamı da yok. Ayrıca özel yazışmaları burada paylaşman da hiç hoş olmamış.

Çok büyük ayıp ettiğinizi düşünüyorum. AI reklamların kaldırıp kaldırılmaması konusunda hüküm verebilirsiniz fakat "seni mutlu etmek için imza vermişlerdir" demek bence çok büyük ayıp. Ben kendi fikrimce AI reklamların HİÇ BİR YERDE kabül edilebilir olduğunu düşünmüyorum. Beyblade kitlesinin -hem karakter hem sayı olarak- ciddi  bir kitle olduğunu ispatlamaya çalışmamıza rağmen AI reklamlarla bunu zorlaştırmamız bana kalırsa kitleye saygısızlık.
  • 5
  • 0

« Yanıtla #16 : Temmuz 24, 2026, 22:19:03 »
Ben bu işin okulunu okumuş ve sektörün içinde çalışan biriyim. Geçmişte internete yüklediğim birçok çalışmanın izinsiz şekilde alınıp farklı platformlarda satıldığına defalarca şahit oldum. Bu nedenle temeli hırsızlık üzerine kurulu olan, sanatçıların işlerini rızaları olmadan veri havuzlarına yüklenmiş yapay zeka sistemleri ile oluşturulan görsellere hem etik hem de estetik açıdan karşıyım. "Yeteneğim yok", "Vaktim yok" veya "Nasıl yapılacağını bilmiyorum" gibi bahaneleri de ikna edici bulmuyorum. Kimse doğuştan çizim yapmayı, tasarım üretmeyi ya da Photoshop kullanmayı bilmiyor. İnternetteki herhangi bir tutorialı takip ederek yarım saat içinde temel seviyede bir banner hazırlayacak kadar photoshop öğrenmek mümkün ve bunun en güzel örneği de benim, çünkü ben de Photoshopu kullanmayı bu şekilde öğrendim. Ha eğer ki kendiniz yapmak istemiyorsanız, bu işi meslek edinmiş veya okulunu okuyan kişilere makul ücretler karşılığında yaptırabilirsiniz. Üstelik temel banner tasarımları düşünüldüğü kadar yüksek maliyetli işler de değil. Ben bu yasağın hem topluluğun görsel kalitesini koruyacağı hem de gerçek insanların emeğine ve üretimine saygı gösterilmesine teşvik edeceğine inanıyorum. Sanat ve tasarımın değerini belirleyen şey yalnızca ortaya çıkan sonuç değil, o sonuca ulaşmak için harcanan emek, bilgi birikimi ve yaratıcılıktır.
  • 6
  • 0

b2028

• *
  • Toplam İleti 1558
  • BeyPuan 5866
  • Hadi kükre L-Drago Destructor!
    • Youtube Kanalım
« Yanıtla #17 : Temmuz 24, 2026, 22:58:11 »
Forumda var olan reklamlardaki ai kullanımı ile ilgili bir standart belirlenmesi ve mevcut reklamların bu konuda güncellenmesi mevzusunu destekliyorum. Photoshop bilmeyen ve bu konuda fikri olmayan arkadaşlarımıza da talep ederlerse bireysel olarak destek olacağıma dair söz veriyorum.

@ERTUĞRUL ve yönetim ekibinden bu konuda bir standart koymasını rica ediyorum. Çok bariz belli oluyor ki forumun çoğunluğu bu konuda bir standart koyulmasını istiyor. Ai'dan yardım almak ile tamamen ai'a yaptırılan ve hiçbir emek istemeyen görseller arasında fark olduğunu düşünüyorum. Bence bu karar gözden geçirilmeli. Bugün 2-3 reklam böyle ama belki yarın 10 reklam ai slob olacak. Bu konuda şimdiden bir standart belirlenmeli. Mesele kimse için kişisel bir durum değil bence. Forumumuzdaki kaliteyi ve emeği koruma amaçlı bir mesele. Yapay zekaya karşı değilim fakat bu olayın kullanımında bir standartımız olmalı bence.

• 4
  • 0