Beyblade Forum

Kategoriler => Beyblade Önerisi => Karma Önerisi => Konuyu başlatan: E_Kare - Ağustos 03, 2023, 12:11:32

Başlık: En İyi Karmalar - X
Gönderen: E_Kare - Ağustos 03, 2023, 12:11:32
Son Güncelleme 02/12/2025:

BX, CX ve UX sistemleri var. BX ve UX aynı sayılır, CX Blade'leri 3 parçadan oluşuyor: Çip, Taban ve Assist Blade. Her çip/taban/assist blade üretim farklarından dolayı birlikte sıkı durmuyor, sıkı duran parçalara denk gelmek şans işi.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Her Destede Olması Gereken:

Shark Scale
Çok sert vuruyor, dönüş süresi iyi ve çukura düşse de geri sahaya çıkma şansı yüksek.
Temas noktaları baya aşağı eğimli, alttan vurmakta iyi. Tek tarafı daha ağır, 1-60/1-70/7-60/7-70 gibi Ratchetlarla dengelenebiliyor.

Alçak saldırı türü: iyice alçalıp rakiplerin düzgün temas kuramadığı karmalar yapmak mümkün, 4-50 UF/LR mesela. Scale gayet sağlam vurabiliyorken rakipleri tarafından istedikleri gibi geri teptirtilmiyor. Yalnız maç sonuna doğru kimse dışarı uçmadıysa rakibin fazla altında kalıp yere ittirilebiliyor, dönüş süresi azalıyor. Kısaca güvenli saldırı türü, iyi vurur, az geri teper, kaybederse 1 puan kaybeder.

Standart boy saldırı türü: ?-60 Rush / ?-70 Low Rush mesela. Alçak karmaya kıyasla hem daha sert vurur hem kendi daha çok geri teper, maç sonunda yere daha zor itildiği için dönüş süresi daha iyi.

Dayanıklılık odaklı denge türü: ?-60 Free Ball mesela. Orta boyda durduğu yerden de yeterince sert vuruyo diyip dayanıklılığı maxlayan bir yaklaşım. Patlama riski var ama en iyi dönüş süreli Scale karmaları bunlar.

Level/Point/Kick/Wall Ball diğer etkili bit seçeneklerinden.


Wizard Rod/Wand Wizard 
Savunma ve dayanıklılığı en iyi olmaya aday. 1-60 Hexa ile dayanıklılığı ve geleneksel anlamda savunması en üst seviyede, Rush veya Level ile diğer Rush karmalarından iyi dönüş süreli ve rakipten kaçarak savunma şans var.
Ball/Free Ball/Orb gibi bitlerle de kullanılıyor ama hem savunma hem dayanıklılık açısından Hexa'nın gerisindeler.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
En İyi Seçenekler:

Blast
En iyi dönüş süreli CX tabanı. Wheel/Free/Heavy/Jaggy assist bladeleri ile kullanılıyor. Wheel/Jaggy dayanıklılık, Wheel/Free savunma, Heavy/Jaggy ise saldırı/denge için iyi seçenekler. Heavy tercih eden karmalarda Valkryie/Emperor çiplerinindeki ekstra ağırlık işe yarayabiliyor, öbür durumlarda sıradan çipler daha iyi.

Dayanıklılık/Savunma odaklı karmalarda Wheel/Free/Jaggy ile Free Ball, Wall Ball, Hexa, sakin Point kullanılıyor,
Daha ofansif karmalarda Heavy/Jaggy ile Low Rush/Kick/Rush/Point kullanılıyor.

Genelde 60 boy ratchetlerı tercih ediyor, 6-60ınız fazla kolay patlamıyorsa Blast için ideal.

Tabi CX Blade'i olduğu için optimize edilmesi gereken parça: denge ayarı yapılmalı ve parçaların birbirine sıkı oturması lazım.

Aero Pegasus
Ağır, iyi dönüş süreli, sert vuruyor. Low Rush/Rush/Kick ile kullanmalık ideal parça.

Hover Wyvern
En iyi saldırı türleri kadar sert vuruyor ve dönüş süresi iyi. CX'lere assist blade'in üstünden metal kısma vurup karmayı sarsmaya uygun şekli var, bu sayede baya dayanıklıklarını azaltıyor. Low Rush/Rush/Kick ile kullanmalık ideal parça. Uzak doğuda 9-70 Hexa ile kontra saldırı karması olarak da kullanılıyormuş.

Clock Mirage
Sadece özel ratchetlar ile kullanılabiliyor (4-55 7-55 9-65 M-85 3-85). Tek olayı dönüş süresi bakımından Rod'u yenebilmesi. Kolay patlıyor. 4-55 Low Orb/Orb/Ball/Free Ball en iyi karması.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
İyi Seçenekler:

Scorpio Spear
En ağır parçalardan biri, savunma ağırlıklı denge türü diyebiliriz. Wedge/Free Ball ile bazen Rod karmalarını xtreme line'a ittirip hız kaybetmelerine sebep olup daha uzun dönebilen savunma türü. Low Rush/Rush ile Aero/Hover/Phoenix Wing'e daha defansif alternatif.
 
Phoenix Wing
Bütçe Aero Pegasus.

Might/Arc
Blast'e alternatif. Dönüş süreleri biraz daha kötü ama Might savunma, Arch saldırı için daha iyi. Heavy?-60 Low Rush/Rush/Point/Kick ile denge türü olarak kullanılıyor.

Golem Rock
Bu ve yukardaki klasmanlar arasında en hafifi. Savunma ve dayanıklılık açısından iyi. Saf savunma bakımından Wolf, saldırı gücü bakımından Shield, dayanıklılık bakımından da Rod/Clock/Blast kadar iyi değil ama yinede her çeşit karmada iş görüyor.

Silver Wolf
Savunma bakımından Rod'dan iyi olduğu iddia edilebilcek tek parça. 5/6/7-60 Wedge/Hexa/Orb/Free Ball/Wall Ball/sakin Point ile kullanılıyor. 

Knight Shield
Knight Shield'ın 2,5 gram ekstra ağırlıklı yeni kalıbı var, üstüne 3 çeşit Knight Shield mevcut; Blade'in alt tarafına bakarsanız bir köşede fazladan metal göreceksiniz, bu fazlalık dengesizliğe sebep oluyor ve 3 farklı noktada olabiliyor, eğer tam ratchetın kelebek şeklindeki birleşme noktasının hizasındaysa 1-60 ve 7-60 ile bu fazlalığın oluşturduğu dengesizlik ortadan kaldırılabiliyor. Knight Shield'ın "iyi seçenek" olabilmesi için hem ağır yeni kalıptan olması hem de dengelebilir olması lazım.
1-60 / 7-60 ve Rush/Low Rush/Point/Kick ile kullanılıyor, maksat Rod'u KOlama şansı nispeten yüksek savunma türü karma yaratmak. Eğer daha dayanıklılık odaklı bir Bit kullanmak isterseniz Golem ve Wolf daha iyi seçenek.
Hover'a benzer şekilde yüksek çıkıntı temas noktaları CX sarsmakta etkili.


Metada yeri olan parçalar:
(Bold'lar daha iyi)

Roar Tyranno/Tyranno Beat/Knight Mail/Cobalt Drake: Aero Pegasus/Phoenix Wing yerinde kullanılabilir

Dran Buster/Whale Wave/Tricera Press/Shark Edge/Slash/Volt: Hover'a alternatif ama dayanıklılık konusunda nispeten kötüler ve Shark Scale'a karşı şansları az.

Eclipse/Hunt/Flame: Blast/Might yerine kullanılabilir

Impact Drake/Samurai Calibur: ucube denge türü olarak iş yapabiliyorlar

Samurai Saber: İyi savunma/dayanıklılık türü.

Cobalt Dragoon/Lightning L-Drago: 4-55/1-60/9-60 Elevate ile hız çalma karması yapılabiliyor ama saldırı türleri, level kullanan denge türleri ve Rod Hexa'ya karşı zayıflar. Level kullanıp alışılmadık yönden saldırarak çoğu defansif fırlatış tekniğini bozuyorlar ama pek istikrarlı değiller.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ratchet ve Bitleri inceleyelim...

Ratchet(Dişli)ler:

Sıradan Ratchetlar 50-80 boyları, özel Ratchetlar şimdilik 50-85 boyları arasında.

Sıradan Ratchetlar X-YY şeklinde isimlendiriliyor, X şeklini, YY boyunu belirten sayılar.

4-50 en kısaları, kilit mekanizması diğerlerinden daha ufak olduğu için darbe aldığında patlama riski daha yüksek, ancak alçak olduğu için pek darbe almıyor. Dirençli Bitlerle patlama sıkıntısı yok gibi. Alçak saldırı türleri için önemli parça.

4-60, 4-70 ve 4-80: Hepsi anca istediğiniz boyda başka parçanız yoksa kullanılacak parçalar. Çıkıntıları hem ufak ve dayanıklılığa olumlu etkisi olmayacak kadar hafif, hem darbe alabilcek kadar dik, hem de yerde yuvarlanmaya başlayınca Beyblade'i frenleyecek şekilde.

1-60, 1-70, 1-80 60 ve 70 boyu bence açık ara en iyi 2 Ratchet. Asimetrik şekli var, ağırlık dağılımı en dışa odaklı Ratchettır herhalde. Tek tarafı çıkıntı olmasından dolayı hafif dengesizliği var ama buna rağmen en iyi dönüş süreli Ratchetlar arasında. Ayrıca çukura düştümü geri dışarı sekme şansını arttıran bir Ratchet. Her türlü karmada dönüş süresi arttırmak ve çukurdan çıkma şansı arttırmak için kullanılmanın yanında hafif dengesizliğinden yararlanarak tam sahanın ortasında durmak istemeyen savunma/dayanıklılık türlerinde ve dengesiz Blade'leri dengelemek için kullanılıyor. 80 boyunda dengesizliği fazla kalıyor. 1-60 farkla Dünya çapında en sık kullanılan Ratchet.

9-60, 9-70, 9-80 En zor patlayan Ratchetlardan. Dar şekli sayesinde Beyblade devrilince yuvarlanmasına hiç engel veya destek olmuyor, zaten güzel yuvarlanan Blade'ler için güzel. 60 ve 70 boyu her türlü karmada iyi seçenek. 80 boyunda güzel darbe emmek gibi ilginç bir özelliği var, normalde patlama riski olduğu için Ratchetların darbe alması istenmez ama 9-80 az çıkıntılı şekli + sıkılığı sayesinde uzun savunma türlerinin varolmasını sağlıyor.

3-60, 3-70, 3-80 80 boyu genel çok iyi değil, 60 ve 70 boyunda 9'a biraz daha kolay patlayan ama biraz daha iyi dönüş süreli alternatif. Sıkı bir 3-60 veya 3-70 9dan direk daha üstün gözükebilir ama Cobalt Dragoon veya Whale Wave gibi Ratchet'ın olabildiğince Rakibe/Yere temas etmekten uzak olduğu karmalarda 9 daha iyi yine.

5-60, 5-70, 5-80 Hafif dengesizlik sorunu olabilen parçalar, 60 boyu dışında kullanılmıyor. Ağırlık merkezini aşağıya çekip Beyblade'in dengesini arttırmaya yarıyor, ayrıca en ağır Ratchetlardan. Yere sürtme sıkıntısını olabildiğince azaltan Bitlerle dönüş süresi en in Ratchetlardan. Bazı 5ler kolay patlıyor ve sık kullanılan 5ler de nispeten çabuk gevşiyor.

7-60, 7-70 ve 7-80 5in her özelliği arttırılmış hali gibi, yalnız bunda hem 60 hem 70 boyu sıkça tercih ediliyor. 60 boyunda genelde kolay patlıyor ama sıkı 5-60lı ürünler de var (Fort Hornet). 1lere alternatif, dengesizliği sıkıntı çıkarmayan karmalarda 5'lerden direk daha üstün.

6-60, 6-70, 6-80 5 ve 7 gibi ağırlık merkezini aşağı çekmeye yarıyor ama o ikisi kadar değil ve diğer onların aksine yere sürtme sorunu pek yok. Nispeten gevşek bir Ratchet ama sıkı bir taneye denk gelirseniz en iyi dayanıklılık Ratchetlarından biri.

2-60, 2-70, 2-80 Simetrik iki büyük çıkıntısı var. Bu çıkıntılar yere, xtreme line'a veya rakibe nispeten kolay temas ediyor ve patlama riski yüksek. Tercih edilmeyen parçalar.

4-55, 7-55, 9-65, 3-85 ve M-85: Özel Ratchetlar, Bitlerin dirençli olup olmaması bu Ratchetların patlama direncine etki etmiyor. 55 boyu hariç işlevsizler, Elevate'e muhtaç olan ve bu yüzden dirençli bitlere erişimi olmayan hız çalma karmalarında veya başka Ratchet kullanma seçeneği olmayan Clock ile kullanılıyor.

----------------------------------------

Bit(Uç)lar:

5 çeşit Bit var, bu 5 klasmana sığmayanlar pek bir işe yaramıyor;

- Koni uçlu olanlar; Hexa aralarındaki en iyisi, Wedge en iyi savunma parçalarından biri, Under Needle bazen Clock ile kullanılıyor, kalanları pek iyi değil.

- Yuvarlaklar; Ball, Orb ve türevleri. Hexa sonrası en iyi dayanıklılık bitleri bunlar, kendi aralarında hangisi hangi karmada iyi belirsiz, elinizde ne varsa test edip kıyaslayın. Low Orb ve Free Ball en sık tercih edilenleri bu aralar. 

- Düz uçlular: Rush, Low Rush, Level, agresif Point ve daha az dönüş süreli alternatifler. Genelde rakip yavaşladığında xtreme line'ı kullanabilen Bitler daha istikrarlı sonuçlar elde ediyor, diğer Flat türevleri maç başında daha hızlı hareket edip daha sert vursa da ilk anlarda rakiple düzgün temas kurabilmek biraz şans işi olduğu için rakip yavaşlayıp ortaya yerleştiğinde xtreme linedan saldırabilecek dönüş süresi olan Bitler genelde daha başarılı oluyor. Under Flat tabi en alçak saldırı biti olarak alttan saldırmak isteyen karmalar için yinede çok özel bir yere sahip.

- Ucube denge uçları Point/Kick/Taper/Rush ve türevleri bu parçalar (Levelı Rush türevi sayıyorum). Dayanıklılık hariç her türlü karmada kullanılabiliyorlar, dönüş süreleri genel olarak fena değil. Point ve Kick CX'lerin erken baş eğme sorunu çözmekte etkililer.

- Son klasman Elevate, hız çalma karmaları için en iyi ve tek seçenek.

Hexa: Zor patlar, dönüş süresi çok iyi ama eğer xtreme line'a itilirse Wedge/Ball türevi rakiplerine kıyasla daha çok dayanıklılık kaybediyor. Rod ile kullanıldığında hız çalma karmalarının kabusu.

Wedge: Hexa'nın patlama direnci ve maç sonu dik durma kabiliyetinden vazgeçip karşılığında xtreme line'da fazla hız kaybetmeme özelliğini kazanıyor. Özellikle Wolf ve diğer zor patlayan Blade/Ratchet kombolarında etkili.

Ball Türevler: Az hareketli çok dönüyor. Wall Ball Hexa gibi maç sonu dik durmakta iyi ama xtreme line da fazla hız kaybediyor. Orb ve Low Orb nispeten alçak bitler, Free Ball ve Ball uzun süre dayanıklılık karmalarının kralı sanıldı (ama @Penguen007  Hexa'nın üstün olduğunu çok erkenden keşvetti). Disk Ball kullanmayın, lütfen.

Rush ve Low Rush İyi dönüş süreli üstüne xtreme lineda nispeten az hız kaybeden saldırı parçası. Hem saldırı, hem denge, hem kaçan savunma türleri için en iyi parçalar. Rush dayanıklılık ve saha içinde kalma konusunda daha iyi, Low Rush saldırıda daha iyi.

Level: Uçsuz bucaksız çayırlarda kapışsaydık belki de dönüş süresi en iyi parça olacaktı ama çayırda değil Takara Tomynin Xtreme Stadium'unda kapışıyoruz ve Level yerinde duramadığından arada bir xtreme line'a kafa atıyor. Hız çalma karmalarının bi diğer kabusu da bu. Rush'ın xtreme line'da daha çok hız kaybeden ve kendini saha dışına fırlatma riski daha yüksek olan alteratifi diyelim. Hayatını Level'lı karmaları fırlatmaya adamış biri belkide dayanıklılık konusunda Rushli benzer karmaları yener ama Level sadece 1 yıldır piyasada, hayatını adadığını iddia edebilceğimiz Bladerlar ne yazik ki henüz Beyblade fırlatabilcek yaşta değil.

- Point: Şahsi favorim, yarı küre ucunun ne kadar çıkıntı olduğuna göre daha harektli veya sakin olabiliyor. En sakin Pointlar genelde Ball türevi gibi hareket edip gerektiğinde maçın başlarında kontrollü xtreme dash kullanabilen uçlar, yüksek dirençli olması ve maç sonunda dik durabilmesi büyük bonus. Agresif Pointlar ise yavaşlayana kadar Flat gibi hareket edip maç sonlarına doğru nispeten uzun dik durarak dönen uçlar. Bite Croc Dual Packte genelde sakin Point bulunuyor, Takara Driger Ste ise agresif Pointa denk gelmek daha olası. Trans Point sakin Point gibi hareket ediyor ama yükseklik değiştirmesi sorun çıkatabiliyor, çoğu Gear Point da sakin Point gibi hareket ediyor ama maç sonu dayanıklılıkları eksik.   

- Kick ve Taper: Taper bütçe Rush gibi bişey. Hem kendini dışarı uçurma riski daha yükseki hem xtreme lineda daha çok hız kaybediyor. Kick kendini dışarı atmamakta biraz daha iyi ve en önemlisi kolay başı eğilmediği için dayanıklılık açısında daha üstün. Unite ve High Taper Taperla hemen hemen aynı. Trans Kick biraz daha iyi dayanıklıklı ama daha az hareketli Kick, yalnız mod değişimi yüzünden güme gitme riski var.
Başlık: Ynt: En İyi Karmalar - X
Gönderen: Radek_Eren - Ağustos 03, 2023, 15:35:34
HellsScythe 3-60Ball. Single layer Deathsyther karmalarını andırıyor.
Başlık: Ynt: En İyi Karmalar - X
Gönderen: Penguen007 - Ağustos 04, 2023, 00:16:10
KnightShield ve Taper birlikte iyi gidiyor demişti Zankye.

Ama olsun bizim tarafımız belli, stok DranSword  8)
Başlık: Ynt: En İyi Karmalar - X
Gönderen: E_Kare - Ocak 13, 2024, 15:26:31
Parçaları değerlendiren kaynakları buraya topluyorum...

Needle vs Ball: https://worldbeyblade.org/Thread-Beyblade-X-competitive-discussion-Is-Needle-better-than-Ball
Özet: Ball daha iyi.

Üretim farklarından dolayı bazı Ratchetların bazı Saldırı Çemberleriyle kullanılınca zor patlaması: https://www.youtube.com/watch?v=T5CLI139A2c (https://www.youtube.com/watch?v=T5CLI139A2c)

Phoenix Wing ve 9-60: https://www.youtube.com/watch?v=lmwU9TfvIRU (https://www.youtube.com/watch?v=lmwU9TfvIRU)
Özet: En ağır saldırı çemberi. Dayanıklılık ve savunma için en iyi seçeneklerden, saldırıda ve denge türlerinde de gayet iyi. 9-60 en iyi Ratchetlardan biri. 

Wyvern Gale ve Gear Ball: https://www.youtube.com/watch?v=pfKZu-SDK6U (https://www.youtube.com/watch?v=pfKZu-SDK6U)
Özet: WG'nin performansı KnightShield'a çok benzer. Gear Ball dayanıklılık bakımından Ball'a benzer ama fazla hareketli olması Xtreme Line'ı kullamasına sebep oluyor ve denge/dayanıklılık ucu olduğu için zor patlayan bitlerden biri değil, patlama riski yüksek.

Ratchet 60 vs 80 / 3 vs 4: https://www.youtube.com/watch?v=vxqyuMRXWrI (https://www.youtube.com/watch?v=vxqyuMRXWrI)
Özet:


Genel ürün yorumları https://beybase.com/beyblade-x-buyers-guide-best-combos/ (https://beybase.com/beyblade-x-buyers-guide-best-combos/)
(Uzun) Özet:


Başlık: Ynt: En İyi Karmalar - X
Gönderen: Penguen007 - Ocak 15, 2024, 01:57:53
Paylaşım için teşekkürler.

DranDagger blade de, Rush bit de bence saldırı için yetersiz görünüyor. Cidden full saldırı kombo yapılacaksa bence direk Flat iyidir. Low Flat'in de saldırı gücünü arttırırken kendi kendini dışarı atma riskini de arttırdığı belirtilmeli.

Ball ve Taper gibi bitlere ise sadece hareketsiz roller biçmek bence artık haksız olur. Moody üstadımızın performansını gördükten sonra yani. Adam sanki Pokemon gibi yön veriyor Beyblade'e. HellScythe 9-60 Ball kullanıyordu ve farklı teknikler yapıyor. Ball ile stall yapmayı öğrenerek maçın başında stadyumun belli bir kısmında durması sağlanabiliyor yani. Yetenek işi tabi. Ama Needle'ın böyle bir şey yapma potansiyeli çok daha az mesela

Ayrıca, X jenerasyonunu değerlendirirken kazanma oranını da puan getirisini de değerlendirmek gerek. Daha fazla raund kazanmak, maçı kazanmaya yetmeyecek her zaman
Başlık: Ynt: En İyi Karmalar - X
Gönderen: E_Kare - Ocak 15, 2024, 14:52:29
Rush bit de bence saldırı için yetersiz görünüyor.

Metal Flat tarzı bi performans ucu olarak düşün Rush'ı. 
Şurda PW Rush vs HS Ball ve WA Orb maçları var: https://youtu.be/lmwU9TfvIRU?si=X-JSEf6LSungLRlq&t=3839
Sırf dışarı atarak yenmiyor, dönüş süresi de baya iyi.

Ayrıca, X jenerasyonunu değerlendirirken kazanma oranını da puan getirisini de değerlendirmek gerek. Daha fazla raund kazanmak, maçı kazanmaya yetmeyecek her zaman

Karmaların kazanma oranı + galibiyet başına aldığı puandan türetilen EPR (Endev'in Power Ranking'i) diye bişeye denk geldim bu yorumu okumadan bi 5dk önce  :D
SharkEdge öncesi karmaların maç sonuçlarına (Kendi test maçları, WBO finalleri, G2 ve G3 turnuvaları ve çeşitli youtuber maçlarının sonuçlarına) göre rankingini yapmış Endev dostumuz:
https://www.youtube.com/watch?v=kpTmC82U_HI


Daha güncel videosu varmış: https://www.youtube.com/watch?v=DMY-drwOou0&list=PLxOG2XjTsc0P1ZIY1bD3RZXWZX-Hn4t7X&index=5
Başlık: Ynt: En İyi Karmalar - X
Gönderen: E_Kare - Şubat 26, 2024, 15:39:11
https://www.youtube.com/watch?v=8qZrd08lEWE

https://www.youtube.com/watch?v=iRKienyFss8

UnicornSting en iyi saldırı çemberlerinden biri gibi duruyor. HellScythe kadar dayanıklılığı olmasa da WyvernGale/KnightShield gibi savunma türlerinden daha iyi dönüş süreli ve özellikle PhoenixWing karmalarına karşı HellsChain'den daha iyi.

Başlık: Ynt: En İyi Karmalar - X
Gönderen: Penguen007 - Şubat 26, 2024, 18:16:50
UnicornSting en iyi saldırı çemberlerinden biri gibi duruyor. HellScythe kadar dayanıklılığı olmasa da WyvernGale/KnightShield gibi savunma türlerinden daha iyi dönüş süreli ve özellikle PhoenixWing karmalarına karşı HellsChain'den daha iyi.

Saldırı çemberi derken direk Blade demek istiyorsun di mi? Sadece saldırı türünden bahsetmiyorsun?
Unicornsting hiç dengeli olacak gibi durmuyordu ama baya iyi bir ürün gibi
Başlık: Ynt: En İyi Karmalar - X
Gönderen: E_Kare - Şubat 27, 2024, 10:02:13
Saldırı çemberi derken direk Blade demek istiyorsun di mi

Evet!
Başlık: Ynt: En İyi Karmalar - X
Gönderen: Penguen007 - Mart 26, 2024, 11:45:21
Çok güzel bir güncelleme olmuş.

Hells Scythe (Dayanıklılık):
En iyi dönüş süreli saldırı çemberi. Rakibi aşağı ittirip denge bozmakta etkili şekli var ama aynı zamanda alttan saldırılar çok geri tepmesine sebep oluyor. En sık 3/9-60 Ratchetları ve Ball Biti ile birlikte kullanılıyor. Eğer maksimum dayanıklılık istiyorsanız 9-80 Ratchetı ve Ball biti en iyi seçenek, eğer biraz daha iyi savunma uğruna dayanıklılıktan az taviz vermeye oksanız Orb/HighNeedle Bitleri ve 3/9-60 Ratchetları en iyi seçenekler. 

High Needle kullanınca dayanıklılıktan taviz verip, savunma mı kazanıyoruz?

Point ve benzeri (Denge):
Point, GearPoint
Darbe almayıp düz dönerken Ball'a benzer performanslı, denge kaybedince hareketlenen parçalar. GearPoint'ın dönüş süresi az daha kötü. Zor patlayan Bitler arasında en iyi dönüş süreli olanlar bunlar.

Bence Gear Pointlerin kalıplarında farklılıklar var. Paketten çıktığında ortasındaki çıkıntının ne kadar dışarlak olduğu farklılık gösterebiliyor. Çıkıntı daha belirginse bence dönüş süresi artacaktır.
Başlık: Ynt: En İyi Karmalar - X
Gönderen: E_Kare - Mart 26, 2024, 14:06:25
Çok güzel bir güncelleme olmuş.

High Needle kullanınca dayanıklılıktan taviz verip, savunma mı kazanıyoruz?

Ball'a kıyasla evet


Bence Gear Pointlerin kalıplarında farklılıklar var. Paketten çıktığında ortasındaki çıkıntının ne kadar dışarlak olduğu farklılık gösterebiliyor. Çıkıntı daha belirginse bence dönüş süresi artacaktır.

İki farklı kalıp var deniyo evet
Başlık: Ynt: En İyi Karmalar - X
Gönderen: E_Kare - Mart 30, 2024, 11:27:08
https://www.youtube.com/watch?v=Az992EBscRI

WizardRod dayanıklılığın yeni kralı
Başlık: Ynt: En İyi Karmalar - X
Gönderen: Radek_Eren - Mart 30, 2024, 21:22:40
https://www.youtube.com/watch?v=Az992EBscRI

WizardRod dayanıklılığın yeni kralı
Deme öyle ya
Başlık: Ynt: En İyi Karmalar - X
Gönderen: E_Kare - Mart 31, 2024, 16:38:59
https://www.youtube.com/watch?v=BooaYaOvYLQ
Biri HellsHammer kılavuzundaki karmayı denemiş. HH karmasından çok kapıştırdığı diğer karmalar daha ilginç geldi; Hexa HighNeedle'ın yerini almış (UnicornSting karması), Hells Scythe 80 yüksekliği + DiskBall ile kullanılıyor, MFB'deki 230'ları andırıyor biraz (Boy farkı belki WizardRod karmalarının dengesini bozmasını sağlar.
HellsHammer güzel vuruyor ama Accel sanki Xtreme Line'ı pek iyi kullanamıyor. Bit'te fazladan dişli olması kötü bişeymiş gibi duruyor.     


https://www.youtube.com/watch?v=SFmB1VBHOSw
Hem bu videoda hem öncekinde DranBuster 60 Taper/HighTaperla iyi gözüküyor   


Başlık: Ynt: En İyi Karmalar - X
Gönderen: Penguen007 - Mart 31, 2024, 20:11:39
Belki de Accel, Xtreme Line'ı kullanmamak amacıyla işe yarayabilir :D Böylece dayanıklılığını daha iyi korur

Trans/HighTrans derken de kasıt Taper/HighTaper mıydı?
Başlık: Ynt: En İyi Karmalar - X
Gönderen: E_Kare - Mart 31, 2024, 22:36:58
Belki de Accel, Xtreme Line'ı kullanmamak amacıyla işe yarayabilir :D Böylece dayanıklılığını daha iyi korur

Trans/HighTrans derken de kasıt Taper/HighTaper mıydı?

Xtreme Line'a gelince hızlanıp savruluyo yine, sadece diğer bitler gibi düzgün savrulmyo. Belki Hexa'nın işine gelir ama Accel zaten fazla hareketli, bide üstüne kontrolsüz savrulma fazla oluyo gibi.


Burstte Dranzer S Transle geliyodu ordan karıştı  :D
Başlık: Ynt: En İyi Karmalar - X
Gönderen: E_Kare - Mayıs 09, 2024, 12:05:40
UX Sonrası Durum:

?-70 Ratchet'ları ve 1-60 Ratchet'ı çıktı.

70 yüksekliği kullanuldığı karmaya göre 60'dan iyi olabiliyor. 4-70 pek bi işe yaramıyor ama 3-70 ve 5-70 Wizard Rod ve Phoenix Wing karmalarında oldukça etkili.

1-60'da dengesiz saldırı çemberlerini dengelemeye yarıyor.
Ayrıca 1-60 kullanan karmalar çukura düştükten sonra geri sahaya dönmekte iyi. Bazı Knight Shield'larda 1-60'ın çıkıntısı tam Knight Shield'ın ekstra ağırlığının karşısında kalıyor (ama her Knight Shield'da ek ağırlık aynı yerde değil, 3 farklı yerde olabiliyor:
Spoiler
(https://i.imgur.com/7p8Mjsr.png)
Mor daireler olabileceği yerler. Eğer kırmızı dairedeyse 1-60'la uyumlu.) 

Unicorn Sting ile de uyumlu: https://www.youtube.com/watch?v=B6tcifJZoVw

Hexa, Accel, Disk Ball ve Quake yeni Bit'ler.
Hexa ve Accel'in fazladan dişlisi var, Xtreme-Line'da daha hızlı hareket ediyorlar.

Hexa en iyi savunma biti, dönüş süresi iyi ve zor patlıyor. Wizard Rod ile kullanılınca dönüş süresi bakımından sadece Ball ve Orb'a yeniliyor. Gear Needle gibi Xtreme-Line'dan faydalanabiliyor, High Needle kadar dayanıklılığı var ve üstüne zor da patlıyor.

Accel Flat'e alternatif. 

Quake napacağı belli olmayan bir parça. Dönüş süresi şaşırtıcı bir şekilde berbat değil, saldırı türlerinde kullanılıyor.

Disk Ball Ball'ın daha kolay patlayan ve daha yüksek hali. Dönüş süresi bakımından denk gibi Ball'a.

Wizard Rod en iyi dayanıklılık ve savunma parçası. Ağır, ağırlık dağlımı iyi ve az geri tepiyor.
Ball/Orb/Hexa ve bazen Rush kullanılan Bit'ler.
Hexa 5-70/3-70 ile kullanılıyor ve savunma açısından en iyi Bit
Ball ile 5-70/3-70 dayanıklılık için ideal, 9-60 biraz fazladan patlama direnci için kullanılıyor. Dayanıklılık için en iyi seçenek bu.
Orb 60 yüksekliğinde daha iyi, Hexa kadar patlamaya dirençli değil ama daha zor dışarı atılıyor.
Rush 60 yüksekliğinde kullanılıyor, amaç saldırı türlerinden kaçarak kazanmak.

Dran Buster en güçlü saldırı parçası. Çabuk hız kaybediyor ama.
Genelde 1-60/5-60 ve Low Flat ile kullanılıyor. Ben Taper ve Gear Flat tercih ediyorum.

Hells Hammer saldırı karmalarında fena değil ama Dran Sword, Viper Tail ve Shark Edge kadar iyi değil. Point ve Gear Point ile kullanıldığını görüyorum arada.

Tyranno Beat ağır bir parça. Phoenix Wing'e alternatif.
Başlık: Ynt: En İyi Karmalar - X
Gönderen: Penguen007 - Mayıs 09, 2024, 14:52:47
Güzel güncelleme dostum. Sanırım Disk Ball'u kullanmayı hiç önermiyorsun.

WizardRod ve Hexa'yı 60 uzunluğunda kullanmak kötü mü? 70'in amacı patlama direncinden feda ederek dayanıklılık kazanmak mı? Buna değer gibi gelmiyor.

TyrannoBeat'in de PhoenixWing'e alternatif olabileceği bağlam saldırıdır muhtemelen değil mi? Yoksa saldırı dışında kullanılabilecek şekilde dengeli mi dönüyor, PW gibi?
Başlık: Ynt: En İyi Karmalar - X
Gönderen: E_Kare - Mayıs 09, 2024, 16:17:45
Güzel güncelleme dostum. Sanırım Disk Ball'u kullanmayı hiç önermiyorsun.

Hells Scythe gibi 80 yüksekliğinde iyi olan bi parça çıkarsa WR'yi yenebilen 60 + Disk Ball iyi seçenek olurdu. Şu adamın kanalında Shark Edge 1-60 Disk Ball kullanan biri var ve iyi iş yapıyo:
https://www.youtube.com/watch?v=_6aISKbxHlQ
https://www.youtube.com/watch?v=a1bJ2W7vMRk 

WizardRod ve Hexa'yı 60 uzunluğunda kullanmak kötü mü? 70'in amacı patlama direncinden feda ederek dayanıklılık kazanmak mı? Buna değer gibi gelmiyor.

60 da 70 de gayet iyi seçenekler WR için.
70'in avatajları; 3/5-70 Ball vs 9-60 Ball olunca 70 daha sık kazanıyor, saldırı türlerine karşı tam aynı yükseklikte olmamak az daha iyi darbelere dayanmasına sebep oluyor ve saldırı türleri genelde 60 yüksekliğinde oluyorlar, 5-70 en ağır Ratchet'lardan ve 5-60'in aksine yere sürtme sorunu yok.
9-60 Orb kullanırken yavaşlayınca daha az yalpalamak ve Ball kullanırken daha zor patlamak için tercih ediliyor. Hexa zaten zor patladığı için genelde 60'a ihtiyaç duymuyor. 

TyrannoBeat'in de PhoenixWing'e alternatif olabileceği bağlam saldırıdır muhtemelen değil mi? Yoksa saldırı dışında kullanılabilecek şekilde dengeli mi dönüyor, PW gibi?

Point/Taper/Rush/Hexa'yla kullanmalık alternatif. https://www.youtube.com/watch?v=ZDIK2WmssNQ
Point'la Dran Buster'a iyi dayanıp Wizard Rod Ball'u yeniyor mesela. (ama WR Hexa'ya yeniliyor)
Başlık: Ynt: En İyi Karmalar - X
Gönderen: E_Kare - Mayıs 16, 2024, 18:26:03
Yeni kural bazı turnuvalar için:
(https://i.imgur.com/3xvVTIo.png)
Resimdeki parçalardan birini veya bir kaçını kullanıyorsanız, rakip bu parçalardan her biri için 1 puan önde başlıyor (4 puana ulaşanın kazandığı maçlarda). 

Parçalardan sadece birini bile kullanmak tek Xtreme finish'te elenmenize sebep oluyor.
Phoenix Wing ile Point/Taper/Rush veya Wizard Rod ile Hexa'lı kombolar hariç 1-0 geride başlamaya değecek karma olduğunu düşünmüyorum.

E peki geri kalan parşalardan çıkacak en iyi kombolar neler?

Dran Buster ve Tyranno Beat bu sefer en ağır parçalar.

Dran Buster | 5-60/3-60/1-60 | Low Flat/Rush/Taper/Flat/Gear Flat/Accel
En güçlü saldırı türü, diğer saldırı türlerine göre daha az dönüş süreli ama net en sert vuran.
Daha dengeli saldırı türü istiyorsanız SharkEdge, DranSword ve Viper Tail gayet güçlü seçenekler 

Gear Point veya Hexa ile kullanıp daha az hareket eden/kendini dışarı atma şansı daha az olan bir kombo yapmak da mümkün.

Tyranno Beat | 5-70/3-70/9-80 | Point/Rush/Taper/Hexa/Gear Point
Dran Buster'a dayanacak kadar savunması olan ve çoğu dayanıklılık türünü yenebilen denge türü kombo.

Unicorn Sting | 1-60 | Point
Denge türü. Tyranno Beat kadar sert vurmuyor, yinede yukardaki karmadan zayıf değil.

Hells Chain/Tyranno Beat/Knight Shield/Unicorn Sting/Knight Lance | 5-60/3-60/5-70/3-70 | High Needle/Hexa/Point/Gear Ball
Savunma türü. Aralarında Hells Chain yukardakilere karşı en iyi dayanan, Unicorn Sting en iyi dönüş süreli olan.
High Needle daha iyi dönüş süreli, Hexa daha zor patlıyor.

Taper/Rush/High Taper kullanıp saldırı türlerinden kaçmayı amaçlayan kombo yapmak da mümkün.

Hells Scythe/Wyvern Gale/Knight Lance | 3-60/5-60/5-70/3-70 | Disk Ball
Dayanıklılık türü, Wizard Rod Hexa'dan daha uzun dönebilen. Ball yerine Disk Ball kullanıldığı için alçak Ratchet lazım. 9-80 Ball'a kıyasla daha kolay patlıyor ama dönüş süresi bakımından eksiği yok.
Hells Scythe/Wyvern Gale/Unicorn Sting/Knight Lance| 3-60/5-60/3-70/5-70 | High Needle/Gear Ball/Hexa/Point
Yine dayanıklılık türü ama daha defansif bir seçenek. Bu listedeki savunma ve saldırı türlerine karşı daya iyi performans sergiler ama WR Hexa'ya ve yukardaki dayanıklılık kombosuna yenilir.
Başlık: Ynt: En İyi Karmalar - X
Gönderen: Penguen007 - Mayıs 16, 2024, 19:40:51
Yine güzel güncellemen için teşekkür ederim dostum. Eksik kalmıyorum ve hemen darlamaya başlıyorum.

DranBuster'a en güçlü saldırı türü derken, darbe başına sertlik gibi bir kriteri değerlendiriyorsun değil mi? Mesela onun yerine DranSword kullanırsam, dönüş süresi ve denge açısından avantajım olacağı için, daha fazla sayıda Extreme Dash atarak kazanma ihtimalimi ve puan getirimi arttırabilirim bence.

TyrannoBeat'ten saf saldırı türü olmaz mı?

Ayrıca, 1-60'nin kullanım amacını pek anlayamadım galiba. Dengeden ve dönüş süresinden fedakarlık ederek, kombonun yalpalamasını sağlamak ve saldırı gücünü arttırmak mı?
Başlık: Ynt: En İyi Karmalar - X
Gönderen: E_Kare - Mayıs 17, 2024, 14:18:13
Yine güzel güncellemen için teşekkür ederim dostum. Eksik kalmıyorum ve hemen darlamaya başlıyorum.

DranBuster'a en güçlü saldırı türü derken, darbe başına sertlik gibi bir kriteri değerlendiriyorsun değil mi? Mesela onun yerine DranSword kullanırsam, dönüş süresi ve denge açısından avantajım olacağı için, daha fazla sayıda Extreme Dash atarak kazanma ihtimalimi ve puan getirimi arttırabilirim bence.

TyrannoBeat'ten saf saldırı türü olmaz mı?

Ayrıca, 1-60'nin kullanım amacını pek anlayamadım galiba. Dengeden ve dönüş süresinden fedakarlık ederek, kombonun yalpalamasını sağlamak ve saldırı gücünü arttırmak mı?

Darbe başına sertlik denebilir evet. Patlatma/Dışarı fırlatma ihtimali en yüksek olan demek de mümkün.

Saf saldırı türü olur.

Hells Chain/Knight Shield/Dran Buster'da doğuştan gelen dengesizlik var, onu azaltmaya yarıyor normalde.
Nasıl anlamıyorum ama 1-60 Unicorn Sting'in dengesini bozmuyor. Plastik çıkıntıyı farklı tarafa bakcak şekilde takıyorum, yine dengesi bozulmuyor.
Başlık: Ynt: En İyi Karmalar - X
Gönderen: lost longinus - Mayıs 28, 2024, 07:37:11
PhoenixWing'in çarpışmalarda fazla hız kaybettiğine değinilmeli bence. PW Ball karmalarının DranSword Taper ile yenidiğini söylüyorlardı bazıları.
Başlık: Ynt: En İyi Karmalar - X
Gönderen: E_Kare - Mayıs 28, 2024, 17:46:38
PhoenixWing'in çarpışmalarda fazla hız kaybettiğine değinilmeli bence. PW Ball karmalarının DranSword Taper ile yenidiğini söylüyorlardı bazıları.

Wizard Rod dışında darbelerde PW'den az hız kaybeden saldırı çemberi var mı ki?
Başlık: Ynt: En İyi Karmalar - X
Gönderen: lost longinus - Mayıs 28, 2024, 19:02:29
Wizard Rod dışında darbelerde PW'den az hız kaybeden saldırı çemberi var mı ki?
Şimdi baktım da harbi saçmalamışım. Demek istediğim ağırlık merkezi yukarıda olduğundan denge bozmak için alttan saldıranlara karşı zorlanıyor.

https://youtu.be/oi0LA-Y_YIg

Bu video bir örnek
Başlık: Ynt: En İyi Karmalar - X
Gönderen: E_Kare - Mayıs 29, 2024, 00:43:51
Şimdi baktım da harbi saçmalamışım. Demek istediğim ağırlık merkezi yukarıda olduğundan denge bozmak için alttan saldıranlara karşı zorlanıyor.

Karmasız halinin performansından çok çıkarım yapmamak gerek, Low Flat'li SharkEdge/DranBuster'a gayet iyi dayanıyor Orb/Point/Hexa kullanırken:

https://www.youtube.com/watch?v=7BFfRCNNvOA
https://www.youtube.com/watch?v=p6DqwydcOA4
https://www.youtube.com/watch?v=zQCAElyMi9E
Başlık: Ynt: En İyi Karmalar - X
Gönderen: Penguen007 - Ekim 16, 2024, 00:45:31
Bu konuyu yeniden bir ziyaret edeyim dedim  ;D Önerilen kombolara bakıyorum.

En iyi dönüş süresi için WizardRod ve Ball önerilmiş. Ama benim ve Radek'in şahsi tecrübelerine dayanarak, bunda kesin bir karar kılmadan önce herkesin kendi elindeki parçalarla dönüş süresi testi yapmasını öneriyorum. Çünkü benim Hexa'm, Ball'uma kıyasla daha uzun dönüş süresine sahip.

Saldırı, Vahşet, Dehşet kategorisi için ise PhoenixWing de değerlendirmeye katılmalı bence. Ayrıca, Taper da DranBuster ile çok iyi giden bir Bit. O da yazılmalı diye düşünüyorum.

Savunma için TyrannoBeat ve LeonCrest'in ne kadar iyi olduğundan emin değilim. Bunun hakkında yorumunu almayı isterim :D Ve kesinlikle 1-60'den savunma adı altında çok daha fazla bahsedilmeli.

CobaltDragoon için de bir değerlendirme görmek güzel olur.

Ve denge parçası olarak da HellsScythe henüz metadan düşmedi!
Başlık: Ynt: En İyi Karmalar - X
Gönderen: E_Kare - Kasım 08, 2024, 03:29:24
Konuyu güncelleme vakti geldi...

Çok fazla yeni parça var,
WizardRod hala dayanıklılığın kralı, SilverWolf da dayanıklılık/savunma için çok iyi seçenek.
AeroPegasus 38 gramlık bir parça olarak PhoenixWing'gillerden. Saldırı/Savunma/Dayanıklılık hepsinde gayet iyi.
CobaltDragoon ilk sola dönen parça ve o da 38gramlıklardan. Elevate Biti ile çok iyi hız çalabiliyor.
WhaleWave bi diğer 38 gramlık beyblade. Dayanıklılık ve savınma için müthiş değil ama en iyi saldırı parçalarından biri.
LeonCrest Ortalama üstü savunma parçası. KnightShield/Lance kadar kontra saldırı yapamıyor, dayanıklılığı çok iyi değil. HellsChain, TyrannoBeat ve PhoenixWing ile kıyaslamıyorum bile.
PhoenixRudder bir kaç ay önce çıkmış olsa belki daha defansif bi HellsScythe alternatifi olarak kullanılabilirdi amd PW'giller ve WizardRod'a kıyasla zayıf kalıyor.
BlackShell baya sert vuruyor ama kendi geri tepmesine dayancak ağırlığı yok. 2-3 darbede durmaya yaklaşıyor ama hızlı değilken sert vuramıyor. Buster ve Wave varken kullanılmasına sebep yok.
Roar Tyranno Hasbro'nun yandan yemiş PWsi. Az daha hafif ama onun dışında performansı PWgillere denkimsi.
Optimus Primal yarım gram daha ağır bi SharkEdge. Köşeleri SE kadar sivri değil, ağırlık farkına rağmen performans aynı.
Lightning Ldrago Sola dönüyor, fazla dengesiz olduğu için hız çalma karmalarında güven vermiyor. Sert vuruyor.

7 köşeli ratchet çıktı. 5lerden ağır ama biraz dengesiz ve gevşek. CobaltDragoon ve 1-60ın partnerleri ile iyi gidiyor.
2 köşeli Ratchet da var ama çöp.

Unite, Cyclone, Glide, Elevate ve FreeBall yeni ilginç Bitler.

Unite sözde daha dar bi Point olacaktı ama ortasındaki çıkıntı kısa olduğundan daha LowTaper oldu (bunun üretim hatası olduğu ve sonradan çıkacak Unitelarda bu sorunun olmayacağı yönünde söylentiler var).

Cyclone sol dönüşte Flat'e sağ dönüşte Rush'a alternatif.

Glide yalandan Ball. FreeBall da daha hareketli Ball.

Elevate Ball kadar dönüş süreli ama sağ sola itilince daha çabuk hız kaybediyo. Hız çalma için en iyi parça.
Başlık: Ynt: En İyi Karmalar - X
Gönderen: Penguen007 - Aralık 12, 2024, 23:43:40
Güncelleme çok güzel olmuş kanka. Bu sefer söyleyecek bir şeyim yok. Tamamen hemfikir değilim ama eleştirsem de "nitpick" niteliğinde olur yalnızca.

Belki de bunu X metasının yeni bir evresi olarak sayabiliriz. HellsScythe üstünlüğü ile başlayan meta, WizardRod'un çıkışıyla değişti. Bu Blade hala en tepede olsa da, en baştaki gibi rakipsiz değil artık.
Başlık: Ynt: En İyi Karmalar - X
Gönderen: E_Kare - Aralık 17, 2024, 23:49:30
https://www.youtube.com/watch?v=CLXqimU-OgU



Bladeleri sıralamışlar, neyi nereye koyduklarını kısaca anlatıyolar, güzel video.
Başlık: Ynt: En İyi Karmalar - X
Gönderen: E_Kare - Aralık 02, 2025, 01:59:10
Konu güncellendi, yalnız bilgi kaynaklarım da biraz değişti;

- Fabled youtube kanalı güncel güçlü karmaları takipte biraz geri kaldı, testlerini optimal olmayan karmalara karşı yapıyorlar genelde. Yinede fena kanal değil.

- Zankye uzun süredir derinlemesine test videosu yapmıyor.

- https://www.bbxweekly.com/ bu sitede WBO turnuvalarında başarılarına göre parçalara puan verilmiş, yalnız karmaları belirtmiyor.

- https://www.youtube.com/@BeyMet-ch kanalında derinlemesine testler var sayılır.

- Ama en önemli kaynağım Ülke/Forumdaki Beybladecilerleki fikir alışverişlerim  ;D
Başlık: Ynt: En İyi Karmalar - X
Gönderen: Penguen007 - Aralık 02, 2025, 15:19:10
SharkScale için tazelik çok önemli. Biraz da kolay eskiyor ve eskiyince performans kaybı bariz şekilde gözlemlenebiliyor. Bu, çukurdan çıkma oranı için de geçerli. İlk aldığımız zamanki gibi bir sıklıkta çukurdan çıktığını görmüyoruz.

Tek tarafının daha ağır olduğu da doğru ve teorik olarak 1-60 ile dengelenebileceğini ben de düşündüm. Ama testlerim çok pozitif sonuç vermedi bu konuda. Hatta 1-60'un ucunu ağır tarafa denk getirerek daha iyi performans aldım. Belki de başka 1-60'larla da denemem lazımdır...

Değindiğin bir diğer detay da bıçakların gerçekten alçakta olması. Zaten oyunun en alçak Ratchet ve Bit'iyle geldiği için aşağıdan vurma olgusuyla özdeş bir Beyblade bu. O yüzden bu Beyblade çıkana kadar Metal Saga benzeri boydaki bir X Beyblade'i çıkmasına özlem duyuyordum. Böyle bir özelliğin oyundaki en güçlü saldırıyı ortaya çıkaracağını düşünüyordum. Ama gerçeği böyle olmadı diye gözlemledim. Gerçekten zeitgeist'a uymak gerekiyormuş. Diğer Beybladeler az çok hangi boydaysa senin de o civarlarda olman gerekiyor. Bunu söylüyorum çünkü görünüşe bakılırsa, Scale rakibinin boyuna ne kadar yakınsa o kadar sağlam darbeler vuruyor.

Kısmen alçak bıçaklarından da kaynaklı olarak Scale, büyük bir kombo özgürlüğü tanıyan bir Blade olmuş oluyor. Alçak olduğu için "60 boy"a mahkum değiliz ve daha yüksek Ratchetlar kullanarak da sapasağlam karmalar üretebiliyoruz.

Son olarak Scale, kötü WizardRodları dayanıklılıkta yenebilen bir seviyede. İki Blade'i de aynı komboyla kullanırsanız mesela. Bunu özellikle test ettim. Yani daha da dayanıklı bir saldırı Blade'i çıksaydı, aynı zamanda en güçlü dayanıklılık Blade'i olmuş olurdu. Bu yüzden bu yöndeki gelişimin sağlık sınırına dayandığını düşünüyorum. Daha da dayanıklı Saldırı Türleri çıkmamalı :D Scale ile aldığım zaferler bile yeterince haksız hissettiriyor :D

HoverWyvern ise bence yeterince saygı görmemiş bu listede. O da her destede şart bir Blade olarak sayılmalıydı ve listenin zirve kısmı Fahreddin Deck'i tamamlamalıydı. Bu Blade'in fark ettiğimiz bir kusuru, ağır rakiplere karşı nedense büyük bir dezavantaja düşmesi. Hafif kalmak tabii ki herkes için (Ghost hariç) bir dezavantaj ama Hover sanki daha fazla etkileniyor. Bu yüzden ScorpioSpear bu Blade'e karşı sert bir kontra. Aynı sebepten dolayı, CXlere karşı iyi olduğu sözüne çok inanmıyorum. Son olarak, Scale'a benzer bir çukurdan çıkma potansiyeli de taşıyor.

45 boy Ratchetlardan bahsetmişsin ama 55 demek istedin snrm.

4-50'nin garip bir şekilde dengesiz olduğundan da bahsetmek gerek.

1-60'ın en iyi Ratchet olduğu fikrine katılıyorum. İkinci en iyi olarak da 7-60'ı göstermek istiyorum. 7-60'ın nakavtları önleme gücü de vurgulanmalı. Üçüncü sıramda ise 6-60 var.

Basit Ratchetlara takılan Bitlerin burst direncinin olup olmamasının önem taşımadığını söylemişsin. Bunu çok yerden duyuyorum ama kendi testlerim bunu göstermiyor. Dirençli Bitler yine daha az patlıyor. Ayrıca, duyduğum kadarıyla, ClockMirage düellolarında boyu uzun olan kazanıyormuş. Durum buysa 55 boyun üstündekiler de işlevlidir.

Bit klasmanı olarak Elevate, RubberAccel'i de içeriyor. İkisi kardeş

Yine güzel konu olmuş, teşekkür ederiz <3
Başlık: Ynt: En İyi Karmalar - X
Gönderen: E_Kare - Aralık 02, 2025, 19:13:48
(...)

Hover'ı her destede şart görmüyorum çünkü Scale ve Rod'un aksine hem puan getirisi hem kazanma oranı bakımından yenildiği eşleşmeler var; Scorpio'dan bahsettin, üstüne Shield, Wolf, BlastH ve Clock'un da Hover'a karşı avantajlı karmaları var. Genel olarak CXlere karşı iyi dememin sebebi özellikle Wheel/Free kullananların assistin üstünden darbe yemeye zaafı olması (ki bunları daha sık görüyorum), yoksa evet daha denge/saldırı odaklı Jaggy/Heavy kullanan CXler Hoverı zorlayabiliyor.

Evet 45 değil 55 demek istedim, düzelteyim

Uzun Clockun kısa Clocku yenmesi doğrudur ama 55 boyunda olmayınca patlama sorunu iyice belli oluyor. Belki 3G yerine WBO deste formatı gibi rakibi kontralayabildiğin bir formatta 9-65 düşünülebilir. 


Rubber Accel konusunda delüzyonel olduğunu düşünüyorum, hele turnuvada kullanılamayacak düzeyde aşınmamışken.