Haberler:
Hüseyin Nihal Atsız - BozkurtlarM. Necati Sepetçioğlu - Dünkü Türkiye Serisi (12 Kitap)Bozkurtlar I. Göktürklerin yıkılışı II. Göktürklerin kuruluşunu ve Kürşad destanını anlatıyor. Dünkü Türkiye serisi de Büyük Selçuklu'nun kuruluşundan İstanbul'un Fethi'ne kadar anlatıyor. Bütün bu kitaplar roman olup akıcı bir uslubu vardır. Bir yandan roman okuyup diğer yandan tarihini öğrenmek isteyen arkadaşlara öneririm.
Hüseyin Nihal Atsız - BozkurtlarBozkurtlar I. Göktürklerin yıkılışı II. Göktürklerin kuruluşunu ve Kürşad destanını anlatıyor.
Atsız adamı gaza getiriyor. İnceledim biraz. Sevmesem de iyi yazdığı bir gerçek. @ERTUĞRUL Delinse yer, çökse gök, yansa, kül olsa dört yan,Yüce dileğe doğru yine yürürüz yayan.Yıldırımdan, tipiden, kasırgadan yılmayan,Ölümlerle eğlenen tunç yürekli Türkleriz!- Sana düğün var demedim miydi? İşte düğün başladı. Sen ve bütün Çinliler davetlisiniz. Bu düğün biraz kanlı olacak ama ne yapalım? Türk düğünü böyle olur.Bu kahramanlığı yaparken bin üç yüz yıl sonra bir yazıcının, kendi hâtıralarını yaşatmak için bu satırları yazacağını düşünmüyorlar, şanlı maceralarını Türk oğullarının nasıl bir ihtirasla okuyacaklarını bilmiyorlardı.Bozkurt bizim ünümüz;Şan doludur dünümüz.Erince son günümüz,Bütün dirlik düş olur.
Atsızın başka kitaplarını okumadım ama Bozkurtlar efsane kitaptır. Kesin oku yani.
Adolf Hitler-Kavgam
Hmm Bozkurtlar'ı ben de çok sevmiştim. Ayrıca burada bahsedilen Şeker Portakalı da müthiş bir kitap. Bunlar dışında Olimposlular serisine bayıldım. Harry Potter serisini de okumaya devam etmekteyim. Sherlock Holmes'a hayranım. Zamanında serilerini okumuştum. Bunlar dışında zaman zaman aklımı meşgul eden kitaplar şöyle:Michael Ende - Momo Stefan Zweig - Olağanüstü Bir Geceİhsan Oktay Anar - Puslu Kıtalar AtlasıOrhan Pamuk - Benim Adım KırmızıHepinize tavsiye ettiğim, okuması kolay, anlamlı, başucu kitabı niteliğinde de şunlar var:Tolstoy - İnsan Ne İle Yaşar?Oscar Wilde - Mutlu Prens
J. R. R. Tolkien-HobbitJ. R. R. Tolkien-Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi– Yüzük Kardeşliği– İki Kule – Kralın DönüşüJ. R. R. Tolkien-Hurin’in Çocukları (Alttaki gibi.)J. R. R. Tolkien-Silmarillion (Yazarın ölümünden sonra oğlu, bulduğu notlar üzerinden kitabı tamamladı.)Hem kitap, hem de film olarak en sevdiğim seri oldu, tabii şimdilik-gelecek ne getirir bilinmez.Tolkien bence fantastiğin babasıdır. Adam yıllarını vermiş. Koskoca bir dünya (Orta Dünya) yaratmış ve onlarca ırk koymuş, her birine ayrı bir dil vermiş ve her birinin tarihini ayrı ayrı yazmış.
Hem kitap, hem de film olarak en sevdiğim seri oldu, tabii şimdilik-gelecek ne getirir bilinmez.
Garip bir çocuksun cidden Dönemlik olarak bir şeylerin fanı oluyorsun ve sonra geçiyor.
evet kesinlikle katılıyorum ama ben aralarında en çok beş ordunun savaşını seviyorrum film olarak ve tabiki Harry potter evrenini okumadım ama film olarak en sevdiğim seridir