Merhaba. Sonunda koleksiyon paylaşımımı yapma vaktim geldi. Sizlerin konularına bakıyor ve kendiminkini de açmak için sabırsızlanıyordum. Lakin uzun süre boyunca paylaşmaya değer bir koleksiyona sahip olmamıştım. Ama son zamanlarda birçok Beyblade satın almaya başladım ve
arzuladığım koleksiyonun temelini oluşturdum sayılır. Tabii gelecekte tek tük eklemeler yapacağım ve güncel Beybladeleri de edineceğim.
Elimdeki en kadim parçalarla başlamak istiyorum:Bunlar, çocukken oynadığım Beybladelerden kalan kırık parçalar. Bakkallardan 25 liraya alırdık bunları. O küçük yaşta maruz kaldığım ve
ağzımın suyu akarak izlediğim çizgi filmin dünyasına ışınlanmak için çok büyük bir bedel değildi. Veya belki de öyleydi. Zamanında kıt bir miktar para ile geçiniyorduk. Ben de bu topaçlarla hakkını vere vere oynardım. Tek başıma tabii. Evde oturan asosyal bir çocuktum. Topaçların hepsi de nihayetinde kırılmış oldu. Bu resimdekiler yalnızca sakladıklarım.
Özellikle, siyah bir Beyblade'e sahip olduğumu hatırlıyorum. Belki de Siyah Dranzer'ydı. Babamın işlettiği kafeyi ziyaret edişlerimizden birinde, etraftaki çocukların Beyblade oynadığını fark etmiştim. O anda içime,
anlatamayacağım derinlikte bir pişmanlık çökmüştü. Her ihtimale karşı Beybladelerimi neden yanıma almamıştım ki? Bu vaziyetimi gören koca yürekli annem de beni hemen bir bakkala götürüp Beyblade almıştı. Ben de o seçtiğim siyah Beyblade ile çocukların yanına gidip oynamıştım. Tabii ki üstün Beybladeci ruhumla onları yenmiştim. Hatta bana nasıl fırlatacağıma dair tüyo vermeye kalkmışlardı. Ben yine de kendi tarzımla yenmiştim onları. Sonra muhtemelen o Beyblade de kırılmıştır.
Gelelim orjinal ürünlere:Bu Beybladeleri, Beyblade TR ortamına katıldıktan sonra edinmiş oldum. Griffolyon, Takao üstadımın
beni yan çar olarak kasma niyetiyle bana armağan ettiği Beybladelerden birisi. Ve çocukluğumda kırılan plastik Beybladelerimden sonra edindiğim ilk Bakuten Beyblade.
Dragoon G'yi ise kendim aldım. Tabii artık Dereceli Bakuten Turnuvası yapmayacağımız haberini almadan önceydi

Dragoon G, Dranzer G ve Driger G ile güzel bir üçlü deste kurmak istiyordum. Ve her Jenerasyon'un sola dönüşlü ejderhasına sahip olmak da güzel bir fantezimdi tabii. Ama sonra, aldığım Dragoon G'nin saldırı çemberi,
Takao ile bir antrenman esnasında kırıldı. Zaten kendisiyle yaptığım antrenman seanslarının fıtratında olan bir şey bu. Bu olaydan dolayı, daha fazla Bakuten Beyblade satın almaya tövbe etmiş bulunmaktayım. Resimde görmüş olduğunuz Dragoon G'nin saldırı çemberi de Takao'nun bana bir hediyesi. Antrenmanda kırılan parçanın yerine koymam için verdi, kendisinde yedeği varmış. Yani artık bu Dragoon, ikimizin de Beybladeci ruhunu taşıyor.
Tabii ki Beyblade'e Bakuten dolayıyla aşık olduk.
Sonsuza kadar da minnettar kalacağız. Ama özellikle Burst'ün de plastikten yapılmasına rağmen bu kırılma sorununu paylaşmıyor olması, benim gözlerimi açmış oldu. Bakuten tasarımları aşırı çıkıntılı ve iki boyutlu. Kırılmaya çok yatkınlar. Bu reislerin artık dinlenme vakti geldi diyebiliriz.
Şimdi sırada Metal Saga var:Burada onları hatırlayabildiğim kadarıyla
satın alma sırama göre dizdim. Bunlar, çocukluğumdan sağlam çıkan Beybladelerin orjinal komboları. İkinci Jenerasyon'un varlığının ilk kulağımıza gelmeye başladığı zamanı hatırlıyorum. İlk öğrendiğim şey, orada da bir Rus Takımı olduğuydu galiba

Bir aile ferdi bana bir oyuncak alma konusunda ısrar ettiği zaman, oyuncakçıdan resimdeki
Cyber Pegasus'u seçmiştim. O noktada henüz Metal Saga'yı hiç izlememiştim. Sonradan baş karakterin Beyblade'ini seçtiğim için sevinmiştim. Gerçi o Storm Pegasus olmalı...
Aldığım gün eve gelince açmış ve birleştirmeye çalışmıştım. Ama sistemi, benim bildiklerimden çok farklıydı. Kuzenimle birlikte
yoğun uğraşlar sonucu onu birleştirmeyi başarmıştık. Kendisi, topacı birleştime aletinin de topacın bir parçası olduğunu sanmıştı, parça arttırdık demişti. Onun yanıldığını biliyordum ama gururlu gözüktüğü için düzeltmemiştim.
Daha sonra Beyblade satın alırken, çizgi filmde gördüklerimi ve karakterlerin güç seviyesini baz alıyordum tabii. Burn Fireblaze de o yüzden alındı. Cidden kumda da dönebiliyor mu diye merak etmiştim. Ultimate Meteo L-Drago Absorb da bildiğiniz gibi en sevdiğim Beybladelerden birisi. Satın alıp otobüste ona sarılarak eve gitmiştim. Pakedi açıp topacı birleştirene kadar,
gerçekten sola dönebileceği konusunda şüpheliydim. Böyle bir şeyin mümkün olduğuna inanasım gelmiyordu. Anneme sorduğumda döner tabii demişti. Cidden sola döndüğünü görünce çok sevinmiştim. O dönem bir stadyumum olmadığı için saldırı türü Beybladeleri pek bir şey ifade etmiyordu. Diğerleri gibi fırlatıp da dönmesini izlemek diye bir şey pek yoktu.
Rafıma koymuştum L-Drago'mu. Her gün gidip gidip bakıyordum. Öpüyordum. Ve
ona şarkı söylediğimi de hatırlıyorum. Hala bir kıza bile kalkıp şarkı söylemedim. Bu ayrıcalık L-Drago'ya ait

Galaxy Pegasus'u da bundan çok uzak olmayan bir zamanda edinmiş olmalıyım. Birbirlerine olan benzerlikleri ve farklılıkları çok hoşuma gitmişti. Boylarının aynı olması, performans uçlarının birbirinin aynası olması falan. "Birbirleriyle kapışmak için yaratılmışlar," diye düşündüğümü hatırlıyorum.
Bu dönemde yine kimseyle birlikte oynamıyordum. Ya kendi başımaydım ya da ananeme veriyodum bir topaç ve o da fırlatabildiği kadar fırlatabiliyordu. Ama
"gerçekten" oynama isteği hiç sönmedi içimde.
Diğer iki topaç ise benim seçimlerim değil. Bilirsiniz, küçük kardeş denen şey, büyük kardeşlerini kopyalayarak hayata entegre olmaya çalışır. Benim küçük kardeşim de bundan dolayı Beyblade almak istemişti. Oyuncakçıya gittiğimizde seçtiği Beybladeler de o ikisi oldu. Fark ederseniz şu anda isimlerini hatırlamıyorum, zamanında hatırlıyordum

Annem ısrar etmişti, yine de sen seç demişti ama yine de kardeşime bırakmaya karar vermiştim seçimi. İkinci güne kalmadan
bir daha yüzüne bakmadı zaten topaçların. Belki ben seçseydim daha iyi ürünler almış olabilirdik diyeceğim ama, bu Beybladelerden birinin performans ucunun, Beyblade TR Turnuvalarından birini kazanan kombonun bir parçası olduğu da bir gerçek. Sanırım KulaklıklıDev'e ödünç verdiğimde kazanmıştı. Demek ki kardeşimin bir bildiği varmış

Bunlar da en son edindiğim parçaları içeren resim.
Müsabaka için hazırladığım kombolar da burada. Artık bununla birlikte, elimdeki Beyblade sayısını tam olarak bilmek mümkün olmayan bir hale geliyor. Çünkü koleksiyonumun artık sadece full kombo satın alarak gelişmediği evredeyim. Gördüğünüz gibi tam bir kombo oluşturmayan serbest parçalar mevcut.
Gün geçtikçe, Metal Jenerasyonun gerçekten bir zirve olmuş olduğu benim zihnimde barizleşiyor.
Gelelim Burst'e:Burst başladığında çok heyecanlı olduğumu hatırlıyorum. Ama hala etrafımda Beyblade seven kimse yoktu. Sadece uzaktan takip edecek olsam da, hiçbir ürünü satın alma planım olmasa da sevinmiştim.
Beyblade'in devam edeceğini hiç düşünmemiştim.Bu gördükleriniz de yakın zamanda edindiğim müsabık kombolarım. Bütün bu Beyblade
satın alma hevesimi başlatan da resimdeki Guilty Longinus'tur. Ağacan arkadaşımız satıyordu, ben de bu fırsatı kaçırmak istemedim. Onu edindikten sonra da işte koleksiyonumun temelini tamamladığım bu günlere gelme hevesim oluştu.
Beyblade TR ile tanıştığımda, Burst devam ediyordu. Yani benim için insanlarımı bulma ve sonunda Beyblade oynayabilmek demek oldu bu Jenerasyon. WBO'dan haberim vardı ama bu forumdan haberim yoktu. Bir kereliğine bile olsa
Beyblade oynayabilmek için yurtdışına çıkmam gerekeceğini düşünüyordum.
Resimde ortada gördüğünüz de Xcalibur. Koskoca Britanya Kralı'nın bir Xcalibur'u olmazsa tabii olmazdı. Kombo yapma felsefemin de ne kadar basit olduğu açık olmalı. Ağır ve çıkıntılı parça + altına düz kauçuk parça

Bunlar da bütün Burst parçalarım. Normalde hiç birleştirmeden muhafaza ediyorum. Yayları zayıflamasın diye. Bu da bir uzman tüyosudur. Yalnızca bu resimleri çekmek için birleştirdim. Single Layerları da sonradan aldım. Geçen sene ve bu sene falan. Tasarımlarını çok beğeniyorum.
Şeker gibiler. Valkyrie'nin de Xcalibur'un da hem ilk hem de son versiyonlarına sahip olduğumu fark ettim. Longinus'unkini de alacağım elbet. Ve birkaç tane daha. Arada oynarız?
Bunları da es geçmeyeyim dedim. Çeviri ekibinden silah arkadaşım Daichi'nin bana hediyesi. 3 boyutlu basıcı ile, zamanında var olan bütün X bitlerini yapmış. Ama Metal Saga Beybladelerine takılıyorlar. Bu adam bir mucit, ama henüz tam faydalanamadık.
X stadyumunda bunlarla güzel bir etkinlik yapabiliriz. Ama daha güçlü fırlatıcı gerekiyor. Elimizdekiler şimdilik yetersiz.
Ve bununla birlikte güncel Jenerasyondan bahsetme vakti:Benim anladığım kadarıyla, Beyblade'in kastedilen tecrübe edilme tarzı bu. Bir Jenerasyon başlar, ve oyuncular ürünleri satın alır. Onları kullanmaktalarken, yeni ve daha güçlü ürünler çıkar ve oyuncular onları da alarak destelerini geliştirir. Bundan önceki hiçbir Jenerasyonda bunu yapmış olmadım ben. İlk ikisinde zaten kendi kendime oynuyordum. Foruma geldiğimde de Burst çoktan başlamıştı. Yani
ilk kez meta chase yapacağım. Koleksiyonum da Beyblade serüvenimi buna göre yansıtacaktır. Sonucunda hepsinden çok X Beyblade'im olacağını varsayıyorum. Daha almak istediğim çok X Beyblade'i var.
Tabii, Beyblade TR olmasa, sizlerle tanışmış olmasam, düzenli olarak buluşup topaç çevirdiğimiz bu sıcak ortam olmasa, ben de bu Beybladeleri satın alıyor olmazdım. Hayatımda bir kez olsun "gerçekten" Beyblade oynayabilmek istemekten,
kadehimin dolup taştığı bu günlere gelmiş oldum. İşin özünde bu Beybladeler, Beybladeci arkadaşlarımla olan bağımı temsil ediyor yani.
Hayatımın en iyi şeyleriyle, insanlarımla, ve en uzun süren arkadaşlıklarımla tanışmamı sağlayan şeydir Beyblade TR.
Sentimentalite kotamızı da doldurduysak biraz da stadyumlarımı göstereyim:Gerçek ilk stadyumum malesef artık yok. Ama tabii Beybladeleri şimdiye kadar koruyabilmiş olduğumuza şükür.
Bu, elimde olan stadyumlar arasından en erken edinmiş olduğum. 10'uncu sınıftaydım. O dönemde hala asosyalin tekiydim ve çoğu gün bir kelime bile konuşmadan eve giderdim. Bu bir abartı değil. Ama bir gün, sınıf arkadaşlarım arasında Beyblade muhabbeti döndüğünü gördüm. Tabii
hemen kalkıp olaya dahil oldum. Bunu utangaç bir dönemden geçmiş olmayanlar anlamayacaktır ama benim için devrim niteliğinde bir davranış bu. Yaşanmasını sağlayabilecek tek olgu da Beyblade'di tabii.
O dönem, Beybladelerim vardı ama stadyumum yoktu. Çıkıp oyuncakçıları gezerek stadyum aramıştım. Sonunda bunu buldum ve okula götürdüm. Oynadık. Aynı zamanda Dostluk Turnuvaları ve Derecesiz Turnuvalar da döndü bu emektar reiste.
Sıradaki:
Bu dostumuz ise bana ait değil. E_Kare'ye ait. Turnuvalarda kullanmamız için bize bıraktı ve bende duruyor. Beyblade TR Turnuvalarından tanırsınız. Birçok Beybladecinin kan, ter ve gözyaşını bırakmış olduğu bir sahadır.
Son olarak:
Bu da X Stadyumum. Şimdiden feci kırıkları var ve daha ilk Dereceli X Turnuvası'nı yapmadık bile. Umarım YıldızCon'dan sağ çıkacaktır. Yoksa naparız bilmem

Bu Jenerasyon, tam olayı yaşayabilmemiz için özel stadyum gerektiriyor. Kızdığım bir şey değil benim şahsen. Bence çok güzel düşünülmüş ve uygulanmış. Hayvani bir hacme sahip olduğu için içinde bir şeyler saklamak için de kullanıyorum

Ama acaba plastiğini bir gıdım daha kalın yapamazlar mıymış?
Bunu da göstereyim dedim. Torba Reis. 10. sınıfta aldığım stadyumun dükkanının verdiği torba. Gereksiz bir duygusal bağım var bunla niyeyse. Tutma yeri sayısız kez koptu ve bantla tamir ettim

Bu gerçekten son:
Saklama kabım. Annem bana doğum günümde aldı. Çok kullanışlı. Bütün ciddi Beybladecilere bundan gerek. Hırdavatçıdan falan da edinilmedi, normal marketten. Şimdiye kadar Takao'nun bana armağan ettiği daha küçük bir kutuyu kullanıyordum. O da çok işime yaradı. Ama artık büyük lige geçmenin vakti gelmişti

Ve benim koleksiyonum da işte böyle. Beyblade'de yaşamış olduğum serüveni direkt olarak temsil ediyor.
Tabii hala edinmek istediğim parçalar var. Fark ederseniz her şeyim saldırı komboları üzerine kurulu. Belki de her jenerasyondan birer tane, saldırı olmayan kombo yapabilirim gelecekte. Metal kombolarıma da metal vida aldım. Kargo yolda. Burst kombolarımın da birazcık gelişmeye ihtiyaçları var. Xcalibur'un diski yere çok sürtüyor. Onu değiştireceğim. Valkyrie'min de Driver'ı çok aşınmış durumda. Ona da sıfır kondüsyonda bir driver istiyorum. Her şeyden önemlisi, Metal için BB-10 stadyum, ve hem Metal hem Burst için güçlü fırlatıcılara ihtiyacım var. Ve tabii X. Onda meta chase yapma kararım kesin. Büyük bir X koleksiyonum olacak. X'ten sonraki Jenerasyonlarda bu kadar yoğun takip etmem belki. Sadece kapışmaya yetecek kadar alırım yeter. Belki de yetmez...

Yeni şeyler edindikçe muhtemelen buraya resmini atacağımdır artık.