Penguen007'nin Koleksiyonu

Penguen007

  • X Meta Chaser
  • *
  • Toplam İleti 1090
  • BeyPuan 35549
  • 🧙 Büyücü 🧙
    • Penguen007 YouTube Kanalı!
Penguen007'nin Koleksiyonu
« : Mart 02, 2024, 20:24:29 »
Merhaba. Sonunda koleksiyon paylaşımımı yapma vaktim geldi. Sizlerin konularına bakıyor ve kendiminkini de açmak için sabırsızlanıyordum. Lakin uzun süre boyunca paylaşmaya değer bir koleksiyona sahip olmamıştım. Ama son zamanlarda birçok Beyblade satın almaya başladım ve arzuladığım koleksiyonun temelini oluşturdum sayılır. Tabii gelecekte tek tük eklemeler yapacağım ve güncel Beybladeleri de edineceğim.

Elimdeki en kadim parçalarla başlamak istiyorum:


Bunlar, çocukken oynadığım Beybladelerden kalan kırık parçalar. Bakkallardan 25 liraya alırdık bunları. O küçük yaşta maruz kaldığım ve ağzımın suyu akarak izlediğim çizgi filmin dünyasına ışınlanmak için çok büyük bir bedel değildi. Veya belki de öyleydi. Zamanında kıt bir miktar para ile geçiniyorduk. Ben de bu topaçlarla hakkını vere vere oynardım. Tek başıma tabii. Evde oturan asosyal bir çocuktum. Topaçların hepsi de nihayetinde kırılmış oldu. Bu resimdekiler yalnızca sakladıklarım.

Özellikle, siyah bir Beyblade'e sahip olduğumu hatırlıyorum. Belki de Siyah Dranzer'ydı. Babamın işlettiği kafeyi ziyaret edişlerimizden birinde, etraftaki çocukların Beyblade oynadığını fark etmiştim. O anda içime, anlatamayacağım derinlikte bir pişmanlık çökmüştü. Her ihtimale karşı Beybladelerimi neden yanıma almamıştım ki? Bu vaziyetimi gören koca yürekli annem de beni hemen bir bakkala götürüp Beyblade almıştı. Ben de o seçtiğim siyah Beyblade ile çocukların yanına gidip oynamıştım. Tabii ki üstün Beybladeci ruhumla onları yenmiştim. Hatta bana nasıl fırlatacağıma dair tüyo vermeye kalkmışlardı. Ben yine de kendi tarzımla yenmiştim onları. Sonra muhtemelen o Beyblade de kırılmıştır.

Gelelim orjinal ürünlere:


Bu Beybladeleri, Beyblade TR ortamına katıldıktan sonra edinmiş oldum. Griffolyon, Takao üstadımın beni yan çar olarak kasma niyetiyle bana armağan ettiği Beybladelerden birisi. Ve çocukluğumda kırılan plastik Beybladelerimden sonra edindiğim ilk Bakuten Beyblade.

Dragoon G'yi ise kendim aldım. Tabii artık Dereceli Bakuten Turnuvası yapmayacağımız haberini almadan önceydi :D Dragoon G, Dranzer G ve Driger G ile güzel bir üçlü deste kurmak istiyordum. Ve her Jenerasyon'un sola dönüşlü ejderhasına sahip olmak da güzel bir fantezimdi tabii. Ama sonra, aldığım Dragoon G'nin saldırı çemberi, Takao ile bir antrenman esnasında kırıldı. Zaten kendisiyle yaptığım antrenman seanslarının fıtratında olan bir şey bu. Bu olaydan dolayı, daha fazla Bakuten Beyblade satın almaya tövbe etmiş bulunmaktayım. Resimde görmüş olduğunuz Dragoon G'nin saldırı çemberi de Takao'nun bana bir hediyesi. Antrenmanda kırılan parçanın yerine koymam için verdi, kendisinde yedeği varmış. Yani artık bu Dragoon, ikimizin de Beybladeci ruhunu taşıyor.

Tabii ki Beyblade'e Bakuten dolayıyla aşık olduk. Sonsuza kadar da minnettar kalacağız. Ama özellikle Burst'ün de plastikten yapılmasına rağmen bu kırılma sorununu paylaşmıyor olması, benim gözlerimi açmış oldu. Bakuten tasarımları aşırı çıkıntılı ve iki boyutlu. Kırılmaya çok yatkınlar. Bu reislerin artık dinlenme vakti geldi diyebiliriz.

Şimdi sırada Metal Saga var:



Burada onları hatırlayabildiğim kadarıyla satın alma sırama göre dizdim. Bunlar, çocukluğumdan sağlam çıkan Beybladelerin orjinal komboları. İkinci Jenerasyon'un varlığının ilk kulağımıza gelmeye başladığı zamanı hatırlıyorum. İlk öğrendiğim şey, orada da bir Rus Takımı olduğuydu galiba :D

Bir aile ferdi bana bir oyuncak alma konusunda ısrar ettiği zaman, oyuncakçıdan resimdeki Cyber Pegasus'u seçmiştim. O noktada henüz Metal Saga'yı hiç izlememiştim. Sonradan baş karakterin Beyblade'ini seçtiğim için sevinmiştim. Gerçi o Storm Pegasus olmalı...

Aldığım gün eve gelince açmış ve birleştirmeye çalışmıştım. Ama sistemi, benim bildiklerimden çok farklıydı. Kuzenimle birlikte yoğun uğraşlar sonucu onu birleştirmeyi başarmıştık. Kendisi, topacı birleştime aletinin de topacın bir parçası olduğunu sanmıştı, parça arttırdık demişti. Onun yanıldığını biliyordum ama gururlu gözüktüğü için düzeltmemiştim.

Daha sonra Beyblade satın alırken, çizgi filmde gördüklerimi ve karakterlerin güç seviyesini baz alıyordum tabii. Burn Fireblaze de o yüzden alındı. Cidden kumda da dönebiliyor mu diye merak etmiştim. Ultimate Meteo L-Drago Absorb da bildiğiniz gibi en sevdiğim Beybladelerden birisi. Satın alıp otobüste ona sarılarak eve gitmiştim. Pakedi açıp topacı birleştirene kadar, gerçekten sola dönebileceği konusunda şüpheliydim. Böyle bir şeyin mümkün olduğuna inanasım gelmiyordu. Anneme sorduğumda döner tabii demişti. Cidden sola döndüğünü görünce çok sevinmiştim. O dönem bir stadyumum olmadığı için saldırı türü Beybladeleri pek bir şey ifade etmiyordu. Diğerleri gibi fırlatıp da dönmesini izlemek diye bir şey pek yoktu.

Rafıma koymuştum L-Drago'mu. Her gün gidip gidip bakıyordum. Öpüyordum. Ve ona şarkı söylediğimi de hatırlıyorum. Hala bir kıza bile kalkıp şarkı söylemedim. Bu ayrıcalık L-Drago'ya ait :) Galaxy Pegasus'u da bundan çok uzak olmayan bir zamanda edinmiş olmalıyım. Birbirlerine olan benzerlikleri ve farklılıkları çok hoşuma gitmişti. Boylarının aynı olması, performans uçlarının birbirinin aynası olması falan. "Birbirleriyle kapışmak için yaratılmışlar," diye düşündüğümü hatırlıyorum.

Bu dönemde yine kimseyle birlikte oynamıyordum. Ya kendi başımaydım ya da ananeme veriyodum bir topaç ve o da fırlatabildiği kadar fırlatabiliyordu. Ama "gerçekten" oynama isteği hiç sönmedi içimde.

Diğer iki topaç ise benim seçimlerim değil. Bilirsiniz, küçük kardeş denen şey, büyük kardeşlerini kopyalayarak hayata entegre olmaya çalışır. Benim küçük kardeşim de bundan dolayı Beyblade almak istemişti. Oyuncakçıya gittiğimizde seçtiği Beybladeler de o ikisi oldu. Fark ederseniz şu anda isimlerini hatırlamıyorum, zamanında hatırlıyordum :D Annem ısrar etmişti, yine de sen seç demişti ama yine de kardeşime bırakmaya karar vermiştim seçimi. İkinci güne kalmadan bir daha yüzüne bakmadı zaten topaçların. Belki ben seçseydim daha iyi ürünler almış olabilirdik diyeceğim ama, bu Beybladelerden birinin performans ucunun, Beyblade TR Turnuvalarından birini kazanan kombonun bir parçası olduğu da bir gerçek. Sanırım KulaklıklıDev'e ödünç verdiğimde kazanmıştı. Demek ki kardeşimin bir bildiği varmış :D


Bunlar da en son edindiğim parçaları içeren resim. Müsabaka için hazırladığım kombolar da burada. Artık bununla birlikte, elimdeki Beyblade sayısını tam olarak bilmek mümkün olmayan bir hale geliyor. Çünkü koleksiyonumun artık sadece full kombo satın alarak gelişmediği evredeyim. Gördüğünüz gibi tam bir kombo oluşturmayan serbest parçalar mevcut.

Gün geçtikçe, Metal Jenerasyonun gerçekten bir zirve olmuş olduğu benim zihnimde barizleşiyor.

Gelelim Burst'e:

Burst başladığında çok heyecanlı olduğumu hatırlıyorum. Ama hala etrafımda Beyblade seven kimse yoktu. Sadece uzaktan takip edecek olsam da, hiçbir ürünü satın alma planım olmasa da sevinmiştim. Beyblade'in devam edeceğini hiç düşünmemiştim.


Bu gördükleriniz de yakın zamanda edindiğim müsabık kombolarım. Bütün bu Beyblade satın alma hevesimi başlatan da resimdeki Guilty Longinus'tur. Ağacan arkadaşımız satıyordu, ben de bu fırsatı kaçırmak istemedim. Onu edindikten sonra da işte koleksiyonumun temelini tamamladığım bu günlere gelme hevesim oluştu.

Beyblade TR ile tanıştığımda, Burst devam ediyordu. Yani benim için insanlarımı bulma ve sonunda Beyblade oynayabilmek demek oldu bu Jenerasyon. WBO'dan haberim vardı ama bu forumdan haberim yoktu. Bir kereliğine bile olsa Beyblade oynayabilmek için yurtdışına çıkmam gerekeceğini düşünüyordum.

Resimde ortada gördüğünüz de Xcalibur. Koskoca Britanya Kralı'nın bir Xcalibur'u olmazsa tabii olmazdı. Kombo yapma felsefemin de ne kadar basit olduğu açık olmalı. Ağır ve çıkıntılı parça + altına düz kauçuk parça :D


Bunlar da bütün Burst parçalarım. Normalde hiç birleştirmeden muhafaza ediyorum. Yayları zayıflamasın diye. Bu da bir uzman tüyosudur. Yalnızca bu resimleri çekmek için birleştirdim. Single Layerları da sonradan aldım. Geçen sene ve bu sene falan. Tasarımlarını çok beğeniyorum. Şeker gibiler. Valkyrie'nin de Xcalibur'un da hem ilk hem de son versiyonlarına sahip olduğumu fark ettim. Longinus'unkini de alacağım elbet. Ve birkaç tane daha. Arada oynarız?


Bunları da es geçmeyeyim dedim. Çeviri ekibinden silah arkadaşım Daichi'nin bana hediyesi. 3 boyutlu basıcı ile, zamanında var olan bütün X bitlerini yapmış. Ama Metal Saga Beybladelerine takılıyorlar. Bu adam bir mucit, ama henüz tam faydalanamadık. X stadyumunda bunlarla güzel bir etkinlik yapabiliriz. Ama daha güçlü fırlatıcı gerekiyor. Elimizdekiler şimdilik yetersiz.

Ve bununla birlikte güncel Jenerasyondan bahsetme vakti:

Benim anladığım kadarıyla, Beyblade'in kastedilen tecrübe edilme tarzı bu. Bir Jenerasyon başlar, ve oyuncular ürünleri satın alır. Onları kullanmaktalarken, yeni ve daha güçlü ürünler çıkar ve oyuncular onları da alarak destelerini geliştirir. Bundan önceki hiçbir Jenerasyonda bunu yapmış olmadım ben. İlk ikisinde zaten kendi kendime oynuyordum. Foruma geldiğimde de Burst çoktan başlamıştı. Yani ilk kez meta chase yapacağım. Koleksiyonum da Beyblade serüvenimi buna göre yansıtacaktır. Sonucunda hepsinden çok X Beyblade'im olacağını varsayıyorum. Daha almak istediğim çok X Beyblade'i var.


Tabii, Beyblade TR olmasa, sizlerle tanışmış olmasam, düzenli olarak buluşup topaç çevirdiğimiz bu sıcak ortam olmasa, ben de bu Beybladeleri satın alıyor olmazdım. Hayatımda bir kez olsun "gerçekten" Beyblade oynayabilmek istemekten, kadehimin dolup taştığı bu günlere gelmiş oldum. İşin özünde bu Beybladeler, Beybladeci arkadaşlarımla olan bağımı temsil ediyor yani.


Hayatımın en iyi şeyleriyle, insanlarımla, ve en uzun süren arkadaşlıklarımla tanışmamı sağlayan şeydir Beyblade TR.



Sentimentalite kotamızı da doldurduysak biraz da stadyumlarımı göstereyim:

Gerçek ilk stadyumum malesef artık yok. Ama tabii Beybladeleri şimdiye kadar koruyabilmiş olduğumuza şükür.

Bu, elimde olan stadyumlar arasından en erken edinmiş olduğum. 10'uncu sınıftaydım. O dönemde hala asosyalin tekiydim ve çoğu gün bir kelime bile konuşmadan eve giderdim. Bu bir abartı değil. Ama bir gün, sınıf arkadaşlarım arasında Beyblade muhabbeti döndüğünü gördüm. Tabii hemen kalkıp olaya dahil oldum. Bunu utangaç bir dönemden geçmiş olmayanlar anlamayacaktır ama benim için devrim niteliğinde bir davranış bu. Yaşanmasını sağlayabilecek tek olgu da Beyblade'di tabii.


O dönem, Beybladelerim vardı ama stadyumum yoktu. Çıkıp oyuncakçıları gezerek stadyum aramıştım. Sonunda bunu buldum ve okula götürdüm. Oynadık. Aynı zamanda Dostluk Turnuvaları ve Derecesiz Turnuvalar da döndü bu emektar reiste.

Sıradaki:


Bu dostumuz ise bana ait değil. E_Kare'ye ait. Turnuvalarda kullanmamız için bize bıraktı ve bende duruyor. Beyblade TR Turnuvalarından tanırsınız. Birçok Beybladecinin kan, ter ve gözyaşını bırakmış olduğu bir sahadır.

Son olarak:


Bu da X Stadyumum. Şimdiden feci kırıkları var ve daha ilk Dereceli X Turnuvası'nı yapmadık bile. Umarım YıldızCon'dan sağ çıkacaktır. Yoksa naparız bilmem :D

Bu Jenerasyon, tam olayı yaşayabilmemiz için özel stadyum gerektiriyor. Kızdığım bir şey değil benim şahsen. Bence çok güzel düşünülmüş ve uygulanmış. Hayvani bir hacme sahip olduğu için içinde bir şeyler saklamak için de kullanıyorum :D Ama acaba plastiğini bir gıdım daha kalın yapamazlar mıymış?


Bunu da göstereyim dedim. Torba Reis. 10. sınıfta aldığım stadyumun dükkanının verdiği torba. Gereksiz bir duygusal bağım var bunla niyeyse. Tutma yeri sayısız kez koptu ve bantla tamir ettim :D

Bu gerçekten son:


Saklama kabım. Annem bana doğum günümde aldı. Çok kullanışlı. Bütün ciddi Beybladecilere bundan gerek. Hırdavatçıdan falan da edinilmedi, normal marketten. Şimdiye kadar Takao'nun bana armağan ettiği daha küçük bir kutuyu kullanıyordum. O da çok işime yaradı. Ama artık büyük lige geçmenin vakti gelmişti :D

Ve benim koleksiyonum da işte böyle. Beyblade'de yaşamış olduğum serüveni direkt olarak temsil ediyor. Tabii hala edinmek istediğim parçalar var. Fark ederseniz her şeyim saldırı komboları üzerine kurulu. Belki de her jenerasyondan birer tane, saldırı olmayan kombo yapabilirim gelecekte. Metal kombolarıma da metal vida aldım. Kargo yolda. Burst kombolarımın da birazcık gelişmeye ihtiyaçları var. Xcalibur'un diski yere çok sürtüyor. Onu değiştireceğim. Valkyrie'min de Driver'ı çok aşınmış durumda. Ona da sıfır kondüsyonda bir driver istiyorum. Her şeyden önemlisi, Metal için BB-10 stadyum, ve hem Metal hem Burst için güçlü fırlatıcılara ihtiyacım var. Ve tabii X. Onda meta chase yapma kararım kesin. Büyük bir X koleksiyonum olacak. X'ten sonraki Jenerasyonlarda bu kadar yoğun takip etmem belki. Sadece kapışmaya yetecek kadar alırım yeter. Belki de yetmez... :D

Yeni şeyler edindikçe muhtemelen buraya resmini atacağımdır artık.
  • 6
  • 0

Shirasagi Lui

  • *****
  • Toplam İleti 593
  • BeyPuan 481
  • I won't lose!
Ynt: Penguen007'nin Koleksiyonu
« Yanıtla #1 : Mart 02, 2024, 20:37:02 »
güzel koleksiyonmuş
  • 1
  • 0

bladçi

  • *
  • Toplam İleti 5039
  • BeyPuan 1555
  • 3 2 1 hazırrrrrrrrrrrr ateş AnadoluBeybladeTakımı
Ynt: Penguen007'nin Koleksiyonu
« Yanıtla #2 : Mart 02, 2024, 21:02:19 »
Dranzer X beklerdim ;D
  • 1
  • 0

Takao

  • Dalgaakın Beyblade Takımı
  • *
  • Toplam İleti 5200
  • BeyPuan 10856
  • Foruma Hoş Geldiniz
    • Gereksiz Ekran
Ynt: Penguen007'nin Koleksiyonu
« Yanıtla #3 : Mart 03, 2024, 00:05:58 »
Ufak ama güzel bir koleksiyon. Daha da geliştireceğini düşünüyorum.
  • 1
  • 0

Daichi

  • *
  • Toplam İleti 2624
  • BeyPuan 10637
Ynt: Penguen007'nin Koleksiyonu
« Yanıtla #4 : Mart 10, 2024, 02:16:54 »
Sonunda penguen007'nin de nostalji yapabilen bir varlık olduğunu görmüş olduk, bir koleksiyon en iyi bu şekilde anlatılabilirdi. Seni yan çar olarak kasan takaoya burdan smurf hesap kastığı için ceza talep ediyorum.
  • 1
  • 0

Penguen007

  • X Meta Chaser
  • *
  • Toplam İleti 1090
  • BeyPuan 35549
  • 🧙 Büyücü 🧙
    • Penguen007 YouTube Kanalı!
Ynt: Penguen007'nin Koleksiyonu
« Yanıtla #5 : Mart 17, 2024, 21:38:52 »
Yeni şeyler edindim!  ;D


Edinme sırama göre anlatıyorum. Öncelikle YıldızCon'da Giga ve Spread' disklerini aldım. Burst müsabakalarında çok işime yarayacaklar. Aynı zamanda da Emperor Forneus'u aldım. Herkesin böyle geride kalmış olmasına rağmen çok sevdiği Beyblade vardır, bende de açıklayamadığım bir Forneus sevdası var. Fubuki daha iyisini hak ediyordu...

Sonra da Metal Stone Face 2'lerim geldi. En arkada Beybladelerime takılı şekilde görüyorsunuz. Bunlar da Metal müsabaka kombolarımı daha da tryhard hale getirmeme yarayacak. Bunlarla birlikte Metal kombolarım tamamlanmış oldu. Ama hala fırlatıcıya ve stadyuma ihtiyacım var.

Son olarak da Xieg Xcalibur ve Xeno Xcalibur'u edindim. Böylece Xcalibur evrim çizgisindeki her Beyblade'e sahibim.  8)
Aynı zamanda da Lost Longinus'um oldu. Burst'ün ilk ürünlerine dair sevdamın farkındasınızdır. Bu Beyblade de en güzel Double Layer tasarımı olabilir... Hala almak istediğim Singlelar var ama.



BRİTANYA KRALI MOMENT HUAAAAA!!
  • 0
  • 0

lost longinus

  • *
  • Toplam İleti 329
  • BeyPuan 471
  • Orion Pax BC Takım Kaptanı
Ynt: Penguen007'nin Koleksiyonu
« Yanıtla #6 : Mart 17, 2024, 22:31:53 »
Yeni şeyler edindim!  ;D


Edinme sırama göre anlatıyorum. Öncelikle YıldızCon'da Giga ve Spread' disklerini aldım. Burst müsabakalarında çok işime yarayacaklar. Aynı zamanda da Emperor Forneus'u aldım. Herkesin böyle geride kalmış olmasına rağmen çok sevdiği Beyblade vardır, bende de açıklayamadığım bir Forneus sevdası var. Fubuki daha iyisini hak ediyordu...

Sonra da Metal Stone Face 2'lerim geldi. En arkada Beybladelerime takılı şekilde görüyorsunuz. Bunlar da Metal müsabaka kombolarımı daha da tryhard hale getirmeme yarayacak. Bunlarla birlikte Metal kombolarım tamamlanmış oldu. Ama hala fırlatıcıya ve stadyuma ihtiyacım var.

Son olarak da Xieg Xcalibur ve Xeno Xcalibur'u edindim. Böylece Xcalibur evrim çizgisindeki her Beyblade'e sahibim.  8)
Aynı zamanda da Lost Longinus'um oldu. Single Layer sevdamın farkındasınızdır. Bu Beyblade de en güzel Single Layer tasarımı olabilir... Hala almak istediğim Singlelar var ama.




BRİTANYA KRALI MOMENT HUAAAAA!!
Hala bir Buster Xcalibur var alman gereken :D
  • 0
  • 0

Penguen007

  • X Meta Chaser
  • *
  • Toplam İleti 1090
  • BeyPuan 35549
  • 🧙 Büyücü 🧙
    • Penguen007 YouTube Kanalı!
Ynt: Penguen007'nin Koleksiyonu
« Yanıtla #7 : Mart 17, 2024, 23:35:47 »
Hala bir Buster Xcalibur var alman gereken :D

Onun resmini koymayı unutmuşum ya :D
Şimdi güncelliyorum
  • 0
  • 0

lost longinus

  • *
  • Toplam İleti 329
  • BeyPuan 471
  • Orion Pax BC Takım Kaptanı
Ynt: Penguen007'nin Koleksiyonu
« Yanıtla #8 : Mart 17, 2024, 23:46:02 »
Onun resmini koymayı unutmuşum ya :D
Şimdi güncelliyorum
Senin kadar saldırı türlerine takıntılı başka biri tanımıyorum valla.
  • 1
  • 0

Penguen007

  • X Meta Chaser
  • *
  • Toplam İleti 1090
  • BeyPuan 35549
  • 🧙 Büyücü 🧙
    • Penguen007 YouTube Kanalı!
Ynt: Penguen007'nin Koleksiyonu
« Yanıtla #9 : Mayıs 01, 2024, 19:10:38 »
Yine güncelleme vakti!


Sonunda Metal Saga stadyumu edindim. Bunlar üretimden kalkalı uzun zaman olduğu için bulması artık zor. Bu yüzden ürün orjinal değil :D Ali-10 isimli sahte stadyumu aldım. İş görecektir. Estetik açısından çok hoşma gitti. Şeffaflığı çok güzel. Ama Beyblade darbeleri ile beyazlaşıyor tabii.

Böylece evde DÖRT tane stadyumum olmuş oldu. Yer kaplıyor.

Aslında Summit Stadyum almak istemiştim. Anladığım kadarıyla aynı fiyata denk gelecekti. Ama malesef Türkiye'ye göndermiyorlarmış. Olsun artık. Metalden artık sadece 4 tane fırlatıcı almak istiyorum o kadar.

Lakin fark ettiyseniz, stadyumun içinde Beybladeler de var. Hadi biraz daha yakından bakalım.


X'teki müsabık destemi güncellemek için bunları aldım. Artık 9 tane X Beyblade'im var. Yani istersem kendi kendime, 8 kişiden oluşan bir X turnuvası düzenleyebilirim  8) Keşke HellsHammer'ı da alsaydım. Bişmanım. Ama yakında onu da alacağım.

Şimdi de bu paylaşımdaki son eklentiye geçelim:


Sahte Beybladeler!  :o

Bunları @Takao ve @Milliacar arkadaşlarımla reel Beyhunt yaparak aldım. Eğlenceli bir gündü. Aç aç gezmiş olsak da şehirdeki oyuncakçıları taradık. Demin belirttiğim gibi ipli Metal fırlatıcısı almak istiyorum. O yüzden bu sahte fırlatıcıların olduğu pakedi aldım, denemek için. İçinde bir de fırlatıcı için tutma aparatı vardı kauçuk. Takao da ona ilgi gösterdi. Madem ikimizin de istediği bir şey var diyip aldım. Bir de Dragoon var. Ucuz olduğu ve bende zaten az sayıda Bakuten ürünü olduğu için ondan da bir tane aldım. Birleştirmesi ve çıkartmalarını yapıştırması hoştu.

Sağa dönüyor Dragoon. Fırlatıcılar da tırt. Ama arada iyi attıkları oluyor. Çok hızlı çekmemek lazım. Metal Beybladeler de güya XTS :D Sadece Kerbecs'in gimmick işlev gösteriyor, öbürü bozuk.

Güzel gündü. Dükkana girip de orjinal Beyblade ile çıktığımız günlere hasret kaldık. Bakalım, yakında o günlere dönebilirsek çok tatlı olur. Beyblade konusunda muasır medeniyetler seviyesine ulaşmalıyız.
  • 2
  • 0

lost longinus

  • *
  • Toplam İleti 329
  • BeyPuan 471
  • Orion Pax BC Takım Kaptanı
Ynt: Penguen007'nin Koleksiyonu
« Yanıtla #10 : Mayıs 01, 2024, 20:01:26 »
Spoiler
Yine güncelleme vakti!


Sonunda Metal Saga stadyumu edindim. Bunlar üretimden kalkalı uzun zaman olduğu için bulması artık zor. Bu yüzden ürün orjinal değil :D Ali-10 isimli sahte stadyumu aldım. İş görecektir. Estetik açısından çok hoşma gitti. Şeffaflığı çok güzel. Ama Beyblade darbeleri ile beyazlaşıyor tabii.

Böylece evde DÖRT tane stadyumum olmuş oldu. Yer kaplıyor.

Aslında Summit Stadyum almak istemiştim. Anladığım kadarıyla aynı fiyata denk gelecekti. Ama malesef Türkiye'ye göndermiyorlarmış. Olsun artık. Metalden artık sadece 4 tane fırlatıcı almak istiyorum o kadar.

Lakin fark ettiyseniz, stadyumun içinde Beybladeler de var. Hadi biraz daha yakından bakalım.


X'teki müsabık destemi güncellemek için bunları aldım. Artık 9 tane X Beyblade'im var. Yani istersem kendi kendime, 8 kişiden oluşan bir X turnuvası düzenleyebilirim  8) Keşke HellsHammer'ı da alsaydım. Bişmanım. Ama yakında onu da alacağım.

Şimdi de bu paylaşımdaki son eklentiye geçelim:


Sahte Beybladeler!  :o

Bunları @Takao ve @Milliacar arkadaşlarımla reel Beyhunt yaparak aldım. Eğlenceli bir gündü. Aç aç gezmiş olsak da şehirdeki oyuncakçıları taradık. Demin belirttiğim gibi ipli Metal fırlatıcısı almak istiyorum. O yüzden bu sahte fırlatıcıların olduğu pakedi aldım, denemek için. İçinde bir de fırlatıcı için tutma aparatı vardı kauçuk. Takao da ona ilgi gösterdi. Madem ikimizin de istediği bir şey var diyip aldım. Bir de Dragoon var. Ucuz olduğu ve bende zaten az sayıda Bakuten ürünü olduğu için ondan da bir tane aldım. Birleştirmesi ve çıkartmalarını yapıştırması hoştu.

Sağa dönüyor Dragoon. Fırlatıcılar da tırt. Ama arada iyi attıkları oluyor. Çok hızlı çekmemek lazım. Metal Beybladeler de güya XTS :D Sadece Kerbecs'in gimmick işlev gösteriyor, öbürü bozuk.

Güzel gündü. Dükkana girip de orjinal Beyblade ile çıktığımız günlere hasret kaldık. Bakalım, yakında o günlere dönebilirsek çok tatlı olur. Beyblade konusunda muasır medeniyetler seviyesine ulaşmalıyız.
Vay vay vay, demek rakiplerimizin eli güçlenmiş ha :D
  • 1
  • 0

Shirasagi Lui

  • *****
  • Toplam İleti 593
  • BeyPuan 481
  • I won't lose!
Ynt: Penguen007'nin Koleksiyonu
« Yanıtla #11 : Mayıs 01, 2024, 20:55:40 »
h.o başkan
  • 1
  • 0

Penguen007

  • X Meta Chaser
  • *
  • Toplam İleti 1090
  • BeyPuan 35549
  • 🧙 Büyücü 🧙
    • Penguen007 YouTube Kanalı!
Ynt: Penguen007'nin Koleksiyonu
« Yanıtla #12 : Mayıs 01, 2024, 23:49:34 »
Vay vay vay, demek rakiplerimizin eli güçlenmiş ha :D

Valla  8)

h.o başkan

Sağ ol :)
  • 0
  • 0

Penguen007

  • X Meta Chaser
  • *
  • Toplam İleti 1090
  • BeyPuan 35549
  • 🧙 Büyücü 🧙
    • Penguen007 YouTube Kanalı!
Ynt: Penguen007'nin Koleksiyonu
« Yanıtla #13 : Haziran 11, 2024, 15:30:03 »
Dereceli Turnuva yaklaşırken bir güncelleme vakti daha!


Sonunda Metal jenerasyon için bütün hazırlıklarımı tamamlamış olarak sayıyorum kendimi. Müsabık kombolarım zaten hazırdı. Ama teknik olarak bir işe yaramıyorlardı. Bu fırlatıcıları aldım ve denedim. Sanki bambaşka bir şeye dönüşmüş gibi oldular. Mükemmel kondüsyonda iki tane çift yönlü ipli fırlatıcı. Gravity Destroyer'dan çıkan. E_Kare üstadımın önerisi üzerine satın aldım. Gerçekten çok beğendim. Takıp çıkartarak yön değiştime yapabildiklerini biliyordum. Ve sistemi o kadar kolay ki. Çıt çıt diye hemen kolayca yapılabiliyor. Burst gibi mesai harcamak gerekmiyor yani. Artık çok tehlikeliyim. Turnuvalarda kullanırız.

Ayrıca bir de HellsHammer çaktım valla. Sırf bit için. Diğer parçaları kullanacağımı hiç sanmıyorum, ödünçlük materyal olur :D Geçen sefer almadığıma pişmanım. Güzel bir eklenti oldu. Böylece şu anda X'ten almak istediğim bir şey kalmadı. Yeni ürünleri bekleyeceğiz

Resimde aynı zamanda BeyWheelz ve fırlatıcısı görüyorsunuz. Çeviri ekibinden meslektaşım b2028'den aldım. Kim bilir yakında bunun da videosu gelir  :o

Son olarak da en altta bir halıkaydırmaz mevcut. Bu da bir milyoncudan yaptığım önemli bir Beyblade alışverişiydi. Orada çalışan çok tatlı bir kız özene bezene kesti benim için. Ama yamuk kesti :) Kızların bu tür el işi konularında yetenekli olmasını bekliyorum nedense. Ama genelde değiller :D

Orjinal planım, Dereceli Turnuva'yı benim Ali-10'de yaparsak, kaymamasını sağlamaktı. Ama duyurulduğu üzere Takao'nun Magnacore stadyumunda yapacağız turnuvayı. Ki bence en iyi seçim buydu. Yine de halıkaydırmazın turnuvalarda işimize yarayabileceğini düşünüyorum.

Bu konuyu ilk açtığımda, koleksiyonumun temelini attığımı düşündüğümü söylemiştim. İnşaat metaforundan devam edersek, binanın tamamlanması ile aramızda sadece bir çift Burst fırlatıcısı kaldı. Onları da aldığım zaman tamam olacağız  8)
  • 2
  • 0

Penguen007

  • X Meta Chaser
  • *
  • Toplam İleti 1090
  • BeyPuan 35549
  • 🧙 Büyücü 🧙
    • Penguen007 YouTube Kanalı!
Ynt: Penguen007'nin Koleksiyonu
« Yanıtla #14 : Temmuz 06, 2024, 14:54:57 »
Gepetto Usta, Gepetto Usta! Bak, artık ben de gerçek bir Beybladeciyim!


Her Jenerasyon'un en güçlü fırlatıcısı, her Beybladecinin sahip olması gereken bir şeydir. Ben de artık bugün itibariyle hepsine sahibim. Açıkçası kutu geldiğinde biraz afalladım, bunları sipariş ettiğimi unutmuşum :D

Hemen test ettim. Ve Burst'e dair algım bir anda değişiverdi. Beybladelerin çok büyük ve çok ağır hale gelmesi dolayısıyla, sahanın içinde aşırı hareketsiz şekilde döndükleri bir Jenerasyon'du benim aklımda. Ama bu fırlatıcılar işi tamamen değiştiriyor. Öyle ki, Beybladeleri kontrol etmekte çok zorlandım. En başta hiç rush shoot yapamadım. Tekniği bir noktada çözsem de, tutarlı şekilde uygulayamadım. En yakın turnuvaya kadar biraz pratik yapmam gerek. YıldızCon Turnuvası'nda finale kadar gelip, son raundda hatalı fırlatış yapmıştım. Artık kendi fırlatıcılarıma sahip olduğum için kendimce pratik yapabileceğim ve elimi alıştırabileceğim.

Resimde bir de KnightLance var. Bunu da gorkemg22 arkadaşımızdan aldım. Bir süredir aklımda olan bir kombo vardı. Ama birçok farklı Beyblade'den parça gerektiriyordu ve metada kendisini kanıtlamış bir şey değildi. Bu yüzden bunu satın alma planım yoktu. Ta ki Görkem, karşıma tam aradığım komboyla çıkana kadar. Ben de hemen atladım valla.

X Jenerasyonu'nda aklımda kurduğum teorilerin birçok kez dünya sahnesinde yer edinen stratejiler olarak gerçeklik bulduğunu gördüm. Bu da bana içgüdülerime dair bir özgüven sağladı. Bu komboyu, KnightLance 4-60 Gear Ball olarak satın aldım. Müsabakada da bu şekilde kullanılabilir. Bu kombonun olayı, kontraya çıkmak. Biraz da YıldızCon'da Radek'in beni yendiği o kombodan ilham aldım. KnightLance kullanıyordu. Bu Blade'in hem dengesi çok iyi, hem de rakibi uçurma konusunda harika. Radek o komboda High Needle kullanıyordu. Ben ise kontra potansiyelini arttıracak bir şeyler düşündüğüm için aklımda Gear Needle vardı. Ama sonra düşününce Gear Needle kullanmak için hiçbir geçerli sebep olmadığına karar verdim. Özellikle de Hexa diye bir şey varken. Needle varyantlarına kıyasla hem dayanıklılık, hem de saha içinde hareket etme açısından üstün olan, Ball varyantı seçmeye karar verdim. Normal Ball'a kıyasla Ekstrem Çizgi'yi daha etkili kullanabildiği için, kontra potansiyelini maksimuma çıkarmak adına Gear Ball'da karar kıldım. Ve gorkemg22 de tam bu komboyla karşıma çıkıverdi :D

Bununla, saf dayanıklılık komboları hariç her şeyden daha uzun süre dönebilme potansiyelim olduğunu düşünüyorum. Ve her şeyi dışarı atma potansiyelim de var. Bakalım, aklımda kurarak iyi olabileceğini düşündüğüm ama benden başka hiç kimsenin şans vermediği bir kombo.

Lakin şimdilik bunu KnightLance 3-70 Gear Ball olarak tutacağım. Gün gelip de 5G X turnuvası yaparsak diye. Şimdiye dek 60 yüksekliğindeki ratchetlardan hiç şaşmadım. Hatta en başta küçük bir deneme hariç, patlama direnci olmayan Bit'lerden de kaçınmıştım. Ama bu komboda ikisini de kullanıyorum.

Sanıyorum ki, henüz sürmekte olan Beyblade serilerinde sıklıkla müsabakaya çıkan ciddi Beybladecilerin, yapması gereken bir değerlendirme var. "Kullandığım komboların kaç tanesi, güvenebileceğimi bildiğim şeylerden oluşmalı? Ve kaç tanesi, test etmek istediğim kombolar olmalı?" Sanırım biraz da yapılan karşılaşmanın ciddiyetine göre değişen bir oran bu. Muhtemel bir 5G maçında deneysel bir kombo kullanmanın, 3G destesindeki bir komboyu böyle deneysel bir şeye ayırmaya kıyasla, daha güvenli olacağını düşünüyorum. Yani 3G'ye deneysel bir kombo koyarsan, destenin üçte biri deneysel oluyor. Bu yüzden 5G deneysel komboları sahaya sürmek için daha uygun bir yer gibi. Kaybetse bile nasıl olsa destenin yalnızca beşte biri.

Hala ratchet çeşitlerinin kısıtlı olması sebebiyle, KnigtLance'imin altına 3-70 koymuş oldum böylece. Aynı destede aynı parçadan birden fazla kullanılamadığı için, ve bütün 60 yüksekliğindeki Ratchet'larımın diğer kombolarımda olmasından dolayı, bir tık yükseğe çıkardım. Test de yaptım. Güzel dönüyor ve rakibi uçurma yeteneği iyi. Ama bundan kendisi de etkileniyor ve geri tepiyor, o risk var...
  • 2
  • 0