Armağan Oyuncak'tan Infinity Nado Turnuvası

Penguen007

• X Meta Chaser
  • *
  • Toplam İleti 1162
  • BeyPuan 35550
  • 🧙 Büyücü 🧙
    • Penguen007 YouTube Kanalı!
Armağan Oyuncak'tan Infinity Nado Turnuvası
« : Nisan 18, 2025, 18:32:12 »
Ülkede hiçbir şey doğru gitmemeye devam ediyor. Armağan Oyuncak'ın, Infinity Nado turnuvası düzenleyeceğini öğrendik.

Acaba ardışık iki gün, altışar saat süren bir turnuva çıkarma konusunda ne kadar ciddiler?
  • 1
  • 0

TESHA

• *
  • Toplam İleti 19
  • BeyPuan 4
  • Çok yaşa WARIBEY! Ref. İmg. : Tatsuki
Ynt: Armağan Oyuncak'tan Infinity Nado Turnuvası
« Yanıtla #1 : Nisan 18, 2025, 18:40:08 »
 MinikaGO'nun yayın akışı sırasında biriçok defa reklamlarına denk geldim.

Bu gerçekten şaşırtıcı bir gelişmeydi, Nado  bile böyle bir etkinlik düzenlenecek seviyede ise Beyblade'i düşünemiyorum bile, çok daha fazlasını hak ediyor. Gerçi etkinliğin arka planını bilmeden de yorum yapmak doğru olmaz gibi.

Bakalım ilerleyen günler bize neler gösterecek acaba~

• 0
  • 0
TESHA

Takao

• Dalgaakın Beyblade Takımı
  • *
  • Toplam İleti 5214
  • BeyPuan 10859
  • Foruma Hoş Geldiniz
    • Gereksiz Ekran
« Yanıtla #2 : Nisan 18, 2025, 20:21:49 »
Nado'nun bir şekilde Beyblade'in ülkemize gelişini engellediğini düşünüyorum. Ya oyuncakçılar bir topaç markasının yeterli olduğunu düşünüyor ya da Nado rakip istemiyor.
  • 1
  • 0

TESHA

• *
  • Toplam İleti 19
  • BeyPuan 4
« Yanıtla #3 : Nisan 18, 2025, 20:50:17 »
Nado'nun bir şekilde Beyblade'in ülkemize gelişini engellediğini düşünüyorum. Ya oyuncakçılar bir topaç markasının yeterli olduğunu düşünüyor ya da Nado rakip istemiyor.

Ummm...
Türkiye'deki oyuncak distribütörleri, "topaç" temalı ürünlerin zaten bir yer edinmiş olduğunu düşünerek ikinci bir markaya yatırım yapmaktan kaçınabilir. Bu "Nado varsa Beyblade'e gerek yok" mantığı olabilir.Yani pazara doyum etkisi olabilir. Küçük kadeşimden biliyorum,Bazı bölgelerde çocuklar Beyblade’i bile "Nado" sanıyor çünkü "Nado" ismi daha çok duyulmuş!

Nado’nun lisanslı distribütörü olan kişiler, belirli raf anlaşmaları ya da kampanya şartlarıyla "tek oyuncak topacı biziz" tarzı pazarlıklar yapmış olabilir.Yine aynı şekilde Televizyonlarda ve mağazalarda Nado’ya özel vitrin anlaşmaları yapılmışsa, Beyblade’in görünürlüğü düşer.
Bununla birlikte, Nado'nun kendi kitlesi ve sadakati oluşmuşsa, ithalatçılar Beyblade’i getirmenin yeterince kârlı olmayacağını düşünebilir.

Beyblade gibi lisanslı ve köklü bir markanın Türkiye'de daha az görünür olmasında, yerel strateji eksikliği ve mevcut markaların pazardaki yeri büyük rol oynuyor. Sonuç olaraktan Resmî bir kanal olmadığında sahte/çakma ürünler piyasaya sızıyor, bu da orijinal markanın girişini daha da zorlaştırıyor ne yazık ki.

Bence de haklısın~

• 1
  • 0
TESHA

Penguen007

• X Meta Chaser
  • *
  • Toplam İleti 1162
  • BeyPuan 35550
  • 🧙 Büyücü 🧙
    • Penguen007 YouTube Kanalı!
« Yanıtla #4 : Nisan 18, 2025, 22:44:33 »
Küçük kadeşimden biliyorum,Bazı bölgelerde çocuklar Beyblade’i bile "Nado" sanıyor çünkü "Nado" ismi daha çok duyulmuş!

"Aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir..."
  • 1
  • 0

Redline

• **
  • Toplam İleti 66
  • BeyPuan 88
« Yanıtla #5 : Nisan 18, 2025, 22:47:11 »
Armağan Oyuncak mağazalarında çalışanlar Nado sahalarında ürün tanıtımı yapıyorlardı son zamanlarda ;D Ayrıca 2019da Nado ürünleri görüyordum, 2025 oldu hâlâ Nado var. Beyblade barınamayıp nasıl Nado barınmayı başardı ilginç. Şu anki nesilde ne kadar popüler bakmak lazım aslında.
  • 1
  • 0

TESHA

• *
  • Toplam İleti 19
  • BeyPuan 4
« Yanıtla #6 : Nisan 19, 2025, 01:55:04 »
"Aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir..."
Nutuk'tan alıntılanan pasaj için teşekkür ederiz~

o7

Armağan Oyuncak mağazalarında çalışanlar Nado sahalarında ürün tanıtımı yapıyorlardı son zamanlarda ;D Ayrıca 2019da Nado ürünleri görüyordum, 2025 oldu hâlâ Nado var. Beyblade barınamayıp nasıl Nado barınmayı başardı ilginç. Şu anki nesilde ne kadar popüler bakmak lazım aslında.

Aynen öyle,ben de gidip sormuştum. Oldukça normal bir şekilde yönlendirmişlerdi.

Genel olarak Kalitesi tartışılır ama TV reklamları, YouTube videoları ve hatta yerel turnuvalarla insanların ilgisini çekmeyi aktif bir şekilde çalışıyorlar.

Ayrıca Nado “yerli yabancı karışımı bir marka gibi” tanıtıldı, oysa Çin menşeli bir markadır.

Nado, ilk çıkışını yaptığında Türkiye pazarına daha ucuz, daha kolay erişilebilir ve yerel kanallarda tanıtılmış bir marka olarak girdi diye biliyorum ben.

Nado'nun popülerliğinde Beyblade'in TV Animesi desteğinin etkin olmaması, şimdi ki jenerasyonun tanıması,bilmesi yönünden etkili olduğunu söyleyebiliriz bence~.

• 0
  • 0
TESHA

Takao

• *
  • Toplam İleti 5214
  • BeyPuan 10859
  • Foruma Hoş Geldiniz
    • Gereksiz Ekran
« Yanıtla #7 : Nisan 19, 2025, 17:24:36 »
Ummm...
Türkiye'deki oyuncak distribütörleri, "topaç" temalı ürünlerin zaten bir yer edinmiş olduğunu düşünerek ikinci bir markaya yatırım yapmaktan kaçınabilir.

Burst döneminde Türkiye'ye önce Nado daha sonra Burst gelmişti. Burst ürünleri elde kalınca fiyatları 5₺'ye kadar düşmüştü. Belki de o günleri hatırlayıp satmayacağını düşündüler.
  • 1
  • 0

b2028

• *
  • Toplam İleti 1547
  • BeyPuan 5866
  • Hadi kükre L-Drago Destructor!
    • Youtube Kanalım
« Yanıtla #8 : Nisan 19, 2025, 18:16:04 »
Ben Nado'nun, koskoca Hasbro'ya, Türkiye'ye Beyblade getirtmemek gibi bir gücü olduğunu sanmıyorum. Sonuçta Hasbro çok büyük bir firma. Stratejisini yaparken Nado'yu falan dikkate almaz. Hasbro'nun başından beri buraya Beyblade getirmeye niyeti yok bence. Bunun sebebi de satış sayısının Burst döneminde istedikleri kadar olmamasıdır.
  • 1
  • 0

TESHA

• *
  • Toplam İleti 19
  • BeyPuan 4
« Yanıtla #9 : Nisan 19, 2025, 18:47:08 »
Ben Nado'nun, koskoca Hasbro'ya, Türkiye'ye Beyblade getirtmemek gibi bir gücü olduğunu sanmıyorum. Sonuçta Hasbro çok büyük bir firma. Stratejisini yaparken Nado'yu falan dikkate almaz. Hasbro'nun başından beri buraya Beyblade getirmeye niyeti yok bence. Bunun sebebi de satış sayısının Burst döneminde istedikleri kadar olmamasıdır.

Evet,
 buna bağlı olaraktan genel olarak Hasbro ile iş birliği zayıfladığında uluslararası pazarlarda düşüş yaşanıyor diyerekten bir çıkarımda bulunabiliriz.

Gözünü seveyim be Hasbro, Nado'ya mı kaldık lütfen ya~
  • 0
  • 0
TESHA

kiana123

• *
  • Toplam İleti 23
  • BeyPuan 1
« Yanıtla #10 : Nisan 20, 2025, 12:05:38 »
Ülkede hiçbir şey doğru gitmemeye devam ediyor. Armağan Oyuncak'ın, Infinity Nado turnuvası düzenleyeceğini öğrendik.

Acaba ardışık iki gün, altışar saat süren bir turnuva çıkarma konusunda ne kadar ciddiler?
ağrmağan ve nadoyu çokda önemli şeyler olarak görmüyorum olmasada olurlar
  • 0
  • 0
EYBAL Beyblade takımı

Takao

• *
  • Toplam İleti 5214
  • BeyPuan 10859
  • Foruma Hoş Geldiniz
    • Gereksiz Ekran
« Yanıtla #11 : Nisan 21, 2025, 09:37:19 »
Bu turnuvanın videosunu çeken var mı? Merak ettim.
  • 1
  • 0

TESHA

• *
  • Toplam İleti 19
  • BeyPuan 4
« Yanıtla #12 : Nisan 21, 2025, 22:34:21 »
Bu turnuvanın videosunu çeken var mı? Merak ettim.
Valla Youtube'da da yayınlamamışlar. Bilmiyorum ki~
  • 0
  • 0
TESHA

RHunter

• Byrgss
  • *
  • Toplam İleti 390
  • BeyPuan 2617
« Yanıtla #13 : Nisan 22, 2025, 00:57:38 »
Yetim kaldık ::)