Çizgi Roman Koleksiyonum (Video)

Kai Hiwatari

• *
  • Toplam İleti 4287
  • BeyPuan 966
    • Beyblade Türkiye İnstagram
Ynt: Çizgi Roman Koleksiyonum (Video)
« Yanıtla #15 : Ocak 18, 2018, 18:28:45 »
Özellikle çok oturgaçlı filmgeç çok iyi olmuş :D

Buna güldüm ;D :D
  • 0
  • 0

Emlakçı Oytun

• *
  • Toplam İleti 3281
  • BeyPuan 5813
  • Beyblade Crawlerz Takımı'nın Özgüveni! Durangaaaa!
« Yanıtla #16 : Ocak 18, 2018, 19:48:20 »
Dostum tdk spoilere değişik bir şey bulacaktı şuan bile birçok ingilizce kelime kullanıyorsun sen arabaya araba mı diyorsun oturgaçlıgötürgeç mi diyorsun?
Daichi çok sığ bir yaklaşım ve sığ bir savunma! Beni şaşırttın. Üstelik araba İngilizce bir sözcük değildir. 8)

Tam karşılığı olmayan bir kelimeyi olduğu gibi kullanmanın neresi yanlış? :D Ufak şeyleri yurt severliğe bağlamayalım. Dejavu kelimesi gibi düşün. TDK bile çaresiz kalmış ki olduğu gibi kabul etmiş o kelimeyi. Spoilerın resmi karşılığı çıktığında haber edersin bizi. Onun haricinde tartışmanın anlamı yok.

Burada fantastik fikirler var belki ilgini çeker :D: https://eksisozluk.com/spoiler-icin-turkce-karsilik-onerileri--4754380

Özellikle çok oturgaçlı filmgeç çok iyi olmuş :D
Film Türkçe sözcük sanki de böyle saçma örnekler veriyorlar. Ekşi Sözlük bilimsel bir kaynak olmadığı için okumayacağım buradaki önerileri...
  • 0
  • 0

Takao

• Dalgaakın Beyblade Takımı
  • *
  • Toplam İleti 5243
  • BeyPuan 10861
  • Foruma Hoş Geldiniz
    • Gereksiz Ekran
« Yanıtla #17 : Ocak 18, 2018, 20:09:31 »
Daichi çok sığ bir yaklaşım ve sığ bir savunma! Beni şaşırttın. Üstelik araba İngilizce bir sözcük değildir. 8)
Film Türkçe sözcük sanki de böyle saçma örnekler veriyorlar. Ekşi Sözlük bilimsel bir kaynak olmadığı için okumayacağım buradaki önerileri...

İyi de sen de bir bilimsel kaynak değilsin :D TDK çalışanı da değilsin. Kendince bir çeviri düşündün. Burada yazanlardan daha üstün değilsin yani. Kendini bu kadar büyük görmeyi bırakman lazım... Kaldı ki dünyanın en önemli insanı olsan bile okuman senden bir şey eksiltmez. Esprili öneriler de var en kötü gülersin :D
  • 0
  • 0

Daichi

• *
  • Toplam İleti 2628
  • BeyPuan 10638
« Yanıtla #18 : Ocak 18, 2018, 23:06:13 »
Üstelik araba İngilizce bir sözcük değildir. 8)

Tamam otobüsü ele alalım türkçe bir kelime değil. türkçesi çok oturgaçlı götürcek bence bundan sonra çok oturgaçlı götürcek diyeceğine eminim hatta sen euro ya euro değilde türkçesi olan avro diyorsundur kesinlikle
  • 0
  • 0

Emlakçı Oytun

• *
  • Toplam İleti 3281
  • BeyPuan 5813
  • Beyblade Crawlerz Takımı'nın Özgüveni! Durangaaaa!
« Yanıtla #19 : Ocak 19, 2018, 00:43:50 »
Tamam otobüsü ele alalım türkçe bir kelime değil. türkçesi çok oturgaçlı götürcek bence bundan sonra çok oturgaçlı götürcek diyeceğine eminim hatta sen euro ya euro değilde türkçesi olan avro diyorsundur kesinlikle
Oturgaçlı götürcek diye bir sözcük öbeğini nereden duydun? Bana bunun kaynağını sun Daichi! Euro özel ad, Avro demiyorum ona, çoğunlukla simgesini kullanıyorum yazarken, Avro demek daha doğru kesinlikle. Otobüs Türkçe'mize girmiş, ben bir karşılığı var mı bilmiyorum Öz Türkçe olarak. Önemli olan sonradan gireceklere engel olmak, eskiden girenlerin de Türkçe karşılığını yeğlemek 8)
  • 0
  • 0

Takao

• Dalgaakın Beyblade Takımı
  • *
  • Toplam İleti 5243
  • BeyPuan 10861
  • Foruma Hoş Geldiniz
    • Gereksiz Ekran
« Yanıtla #20 : Ocak 19, 2018, 01:38:57 »
Oturgaçlı götürcek diye bir sözcük öbeğini nereden duydun? Bana bunun kaynağını sun Daichi! Euro özel ad, Avro demiyorum ona, çoğunlukla simgesini kullanıyorum yazarken, Avro demek daha doğru kesinlikle. Otobüs Türkçe'mize girmiş, ben bir karşılığı var mı bilmiyorum Öz Türkçe olarak. Önemli olan sonradan gireceklere engel olmak, eskiden girenlerin de Türkçe karşılığını yeğlemek 8)

Oturgaçlı götürgeci zamanında televizyonda duymuştum. Bir dönem dalgasını geçmişlerdi ama TDK bulmamış: http://www.hurriyet.com.tr/cok-oturgacli-goturgec-efsane-19195638

Buralar çok dağıldı bir ara silmem lazım :D
  • 0
  • 0

Daichi

• *
  • Toplam İleti 2628
  • BeyPuan 10638
« Yanıtla #21 : Ocak 19, 2018, 10:29:24 »
Çok dalga geçilince böyle bir açıklama yapmış olabilir. Veya öyle birşeyde olmayabilir televizyon türkçe bir kelime değil biliyorsun sen televizyona televizyon diyorsun, Hamburgere "ekmek arası yuvarlak köfte" demiyorsun hamburger diyorsun aslında almanca adı o hamburger almanca. Sen bitter'e yine bitter diyorsun siyah çikolatamı diyorsun bitterde almanca röntgen çektireceğin zaman kemiklerimin fotokopisimi diyorsun röntgen diyorsun buda almanca generale savaş yönetmenimi diyorsun general diyorsun buda almanca bunun gibi sayabileceğim bir çok şey var. Eski şeyler diyorsun çoğu şey yeni çıktı onlara ne demeli? az önce üsttede verdim televizyon yeni çıktı öz türkçesi yok
  • 0
  • 0