Japonya Beyblade Alışveriş Rehberi

ATTJ

• *
  • Toplam İleti 45
  • BeyPuan 15
Japonya Beyblade Alışveriş Rehberi
« : Nisan 27, 2021, 20:53:09 »
Bu konuda genel olarak Japonyadan beyblade alışverişi üzerine kapsamlı bir rehber hazırlamaya çalıştım.

Neden Ebay veya Aliexpress Değil?

Koleksiyon yapmaya başlayan çoğu kişinin normalde özellikle plastik seri beyblade’ler için Aliexpress ve Ebay gibi siteleri kullandığını görüyoruz. Ancak bu siteler olması gerekenden çok çok pahalı. Ebay’deki çoğu satıcı zaten Japonya’da verilen ilanların aynısını kopyalayıp batıdaki ülkeler için yüksek fiyattan bu ürünleri satıyorlar. Bunun yapılma sebebi de Japonyada’ki online mağazaların çoğunun Asya dışı gönderim yapmaması.  Bahsettiğim olay Takara Tomy ürünleri için geçerli, Hasbro için Ebay gayet mantıklı bir seçenek.

Türkiye açısından da düşünürsek Ebay’de çoğu satıcının sadece Paypal kabul etmesi de sorun teşkil edebilir.

Örnek vermek gerekirse, Ebay’den bir Clear Black Dranzer S almak istesek 100-150 dolar arası bir fiyat çıkarken, Japonyadan Clear Black Dranzer S + Master Dranzer’i yaklaşık 60 dolara alabiliyoruz.

Ebay:

Mercari Japan:

Peki bu ürünleri nereden nasıl alabiliriz?

Burada iki farklı sistem ele alacağız. Japonyadan direkt olarak yurtdışında gönderim yapanlar ve yapmayanlar olarak.

Japonyadan direkt gönderim yapan neredeyse tek site: Mandarake (https://order.mandarake.co.jp/order/?lang=en)

Mandarake Japonya’da çok büyük bir oyuncak dükkanı. Aslında farklı dükkanların olduğu büyük bir dükkan. Ankara Zafer Çarşısı veya İstanbul Eminönü gibi karman çorman Anime Figürü satıcılarının bulunduğu devasa bir bina. Youtube’da izlemiş olabileceğiniz Japonya’da çekilen oyuncak alışverişi videolarının neredeyse hepsinde Mandarake vardır.

A) Mandarake’den Nasıl Alışveriş Yapılır?

Çoğu Japon sitenin aksine Mandarake’de İngilizce arayüz var. Bu işimizi çok kolaylaştıracak. Ana sayfaya girdikten sonra klasik bir e-alışveriş sitesi ile karşılaşacağız. Ancak herhangi bir şey aramaya kalktığımızda neredeyse hiç bir sonuç alamadığımızı göreceğiz. Çünkü maalesef Japon sitelerinde aramaları Japonca yapmamız gerekiyor. Bu rehberin en sonuna* sık kullanılan ve işe yarayan Japonca anahtar kelimeleri yazacağım, kalanı için https://beyblade.fandom.com/wiki/Main_Page veya google translate kullanabilirsiniz.

Ben plastik seri ile ilgilendiğim için Bakuten Shoot Beyblade (爆転シュートベイブレード) araması yapacağım. Arama yapar yapmaz önünüze çok çok ucuz beyblade’ler çıkabilir. Ancak bunların çoğunun Sold Out olduğunu göreceğiz. Bu sebeple sol taraftan Hide Sold Out filtresini açıp satın alabileceğimiz ürünleri listeleyebiliriz.

Fiyatlar Yen cinsinden gözüküyor (Günümüz tarihinde 100 Yen = 1$ civarı). Gördüğünüz gibi 3 dolara Random Booster 4, 25 dolara Beyaz Draciel V veya ilk versiyon Gaia Dragoon almak mümkün.

Burada dikkat edilmesi gereken konu Ürünlerin farklı satıcılardan olabiliyor olması (Sahra, Complex, Umeda), n11 gibi bir sistem var kısacası. Satış sistemini anlattığımda bu konu daha iyi anlaşılacak.

A.1) Mandarake Satış Sistemi

Mandarake’den bir ürün aldığınızda iki farklı senaryo var, Sahra dükkanı ve diğerleri. Sahra Mandarake’nin kendisine ait bir depo (
Spoiler
), dolayısıyla direkt olarak bu ürünlere sahipler ve satın alırken direkt olarak ödeme yapıyorsunuz, herhangi bir alışveriş sitesinden bir farkı yok.
Diğer satıcılardan bir ürün almak isterseniz (örneğin Complex). Siparişinizi herhangi bir ödeme yapmadan veriyorsunuz ve kargo fiyatını bilmiyorsunuz. Mandarake’den bir yetkili gidip aldığınız ürün o dükkanda var mı diye bakıyor ve Mandarake size o mağazanın çeşitli kargo fiyatlarıyla birlikte bir ödeme linki atıyor. Yine Mandarake’nin ödeme sistemi üzerinden ödemenizi yapıp satın alma işlemini gerçekleştiriyorsunuz. Burada en başta sipariş sırasında hiçbir ücret ödenmediği için bu tarz siparişleri iptal etmek üyeliğin sonlandırılması ile sonuçlanabiliyor. Mandarake sizin yerinize gidip bakmak durumunda olduğu için. Olur da ürün o dükkanda satıldıysa ve bir stok güncelleme problemi vs. olduysa sipariş zaten Mandarake tarafından iptal oluyor.

A.2) Mandarake Ödeme ve Kargo

Normal kredi kartı/Sanal Kart vb. ile alışveriş yapılabiliyor. Kargo servisleri arasında çoğunlukla Japan Air Mail, EMS ve DHL var. Şu sıralar covid sebebiyle DHL dışındaki kargoların çıkışı çok yavaş. Ancak DHL’de de 10-15 dolara yakın bir fiyat vermeniz gerekebiliyor. Aynı zamanda, Mandarake farklı dükkanlardan alınan kargoları birleştirmiyor, yani iki farklı dükkandan beyblade alırsanız iki ayrı kargo ödemeniz gerekiyor. Uzun bir süre içinde elime ulaşsa da farketmez derseniz ucuz olan kargoları tercih etmenizi öneririm, covid sonrasında zaten bu firmalar da yeterince hızlı getirecektir.

Mandarake hakkında söyleyeceklerim bu kadardı, şimdi diğer senaryo olan Japonya içi gönderim yapan dükkanları inceleyeceğiz. Bunun için proxy service kullanmak durumundayız, Zenmarket (https://zenmarket.jp/en/), Buyee (https://buyee.jp/) , Neokyo (https://neokyo.com/en) gibi birçok servis var. Bahsedeceğim siteler Buyee ile entegre çalışabildiği için ben rehberi Buyee üzerinden anlatacağım. Açıkçası ben de kullanım kolaylığı olarak Buyee ve Zenmarket’ i beğendim, fakat Zenmarket birazdan bahsedeceğim Mercari sitesini kapsamadığı için tercih edilmeyebilir. Bunun dışında firmaların çalışma sistemi aşağı yukarı aynı.

B) Buyee ile Nasıl Alışveriş Yapılır
Buyee bir Japon Proxy Shipping sitesi, nedir bu derseniz Japonya’da bir firma sizin yerinize sadece Japonya içi gönderim yapan ürünleri satın alıp birleştirip size tek seferde yolluyor. Yurtdışı alışveriş Türkiye’de pek yaygın değilken veya hala Türkiye’ye gönderim yapmayan Amerika siteleri için bu servisin Amerika versiyonları da mevcuttu, bazıları hala devam ediyor.

Önce genel sistemi görüp, sonrasında Buyee üzerinden beyblade alışverişi yapabileceğimiz iki siteyi tanıtacağım.

B.1) Buyee Satın Alma Sistemi

Bir ürün aldığınızda Buyee toplamda 500 yen servis parası alıyor, aldığınız her ürün için. Dolayısıyla bir ilanda 4-5 beyblade satıldığını görürseniz servis parasından baya kar edebilirsiniz, hepsini ayrı ayrı ilanlardan alırsanız (ürün sayısı)*500 yen vermeniz gerekecekti.

Örneğin aşağıdaki iki beyblade’i satın aldık:

Birinci için 4700 (4200 + 500), ikinci için 5000 (4500 + 500) Yen ödeyeceğiz. Bu ödemeyi tamamladıktan sonra Buyee bizim için beyblade’leri satın alıyor. Farkettiyseniz şu ana kadar herhangi bir kargo ücretinden bahsetmedik. Çünkü kargo ücretini ödemeden önce, ürünler’in Buyee deposuna ulaşması gerekiyor, şöyle bir gösterge ile durumu görebiliyoruz:

Ürünler “Arrived at Warehouse”, statüsüne geçtiğinde artık bize gönderilmeye hazır hale geliyor. Burada da Kargo Birleştirme (Package Consolidation) işini yapmamız gerekecek.

B.2) Buyee Kargolama Sistemi

Ürünler Buyee Deposuna geldiğinde 30 gün boyunca orada ücretsiz bekleyebiliyorlar. Yani 30 güne denk gelecek şekilde alışveriş yapabilir, sonrasında aldığınız her şeyi tek seferde kargolayabilirsiniz. Bundan dolayı bu aşamaya kadar herhangi bir kargo ücreti ödenmiyor. Ürünler depoya geldikten sonra şu şekilde gözükecek:

Ürünlerin sol aşağısında kaç gün kaldığı 30’dan geriye sayacak şekilde yazıyor. Bu süre dolduğunda gün başına ekstra ücret kesiliyor veya eğer ürünleri sipariş edip sonra almazsanız üyeliğinizi de kapatabiliyorlar. Sonrasında bu ürünleri seçip Add Package Consolidation butonuna tıkladığınızda 1 iş günü içinde paketler birleştiriliyor ve sonunda tek bir Kargo fiyatı çıkıyor. Ekran görüntülerini aldığımda kargo fiyatı olarak DHL seçili olduğu için biraz fazlalar ancak daha ucuz kargo fiyatları mevcut.

Proxy firmalarının her operasyonunda olduğu gibi bu kargo birleştirme operasyonu da ücretli, birleştirdiğiniz kargo sayısından bağımsız olarak 1000 yen ücret kesiliyor. Yani iki ürün aldığımızda, Buyee’ye toplamda 500 + 500 + 1000 olacak şekilde 2000 yen, yani 20 dolar civarı fazladan ücret vermiş olduk. Benzer ürünlerin, Ebay gibi yerlerde 40-50 dolar hatta bazen tam olarak 2 katı fazla fiyatta satıldığını düşünürsek proxy servisi kullanmak ekstra servis ücretlerine rağmen hala daha ucuz.

B.3) Buyee ile alışveriş yapılabilecek siteler

Yahoo Auctions:

Burası teknik olarak Japonya’nın Ebay’i, içinde açık artırma veya direkt satış şeklinde ilanlar var. Açık artırma ile ilgilenmiyorsanız filtreler kısmından “Buyout Price” filtresini seçerseniz sadece direkt satın alabileceğiniz ürünleri görüntüleyebilirsiniz. Açık artırma sistemini özellikle koleksiyonluk beyblade’ler avlıyorsanız kesinlikle kullanmanızı tavsiye ederim ancak bu noktada açık artırmada ne zaman nasıl teklif verilir, teklif vereceğimiz şey ne kadar eder şeklinde bazı bilgileri bilmek gerekiyor. Belki ilerde bunun üzerine bir rehber konu da hazırlayabilirim. Burada tek negatif yön kargoların çoğu alıcı ödemeli olduğu için paketin buradan Buyee deposuna giderken ki yurtiçi kargo fiyatını da siz ödüyorsunuz o da genelde bir ekstra 500 yen’e mal oluyor.

Mercari:

Burası da sadece direkt alım yapabileceğiniz bir ikinci el alışveriş sitesi, bolca kapalı kutu beyblade (NIB koleksiyonerler için) veya set şeklinde beyblade (açık kutu koleksiyonerler için) bulmak mümkün. Açık artırma ile uğraşmıyor olmak bu site için iyi bir avantaj, bazen sattıkları ürünlerin tam değerini bilmeyen satıcılardan çok ucuz ürünler almak mümkün olabiliyor. Sitedeki nerdeyse her ürün gönderici ödemeli bu sebeple Mercari’den buyee deposuna kadarki kargo parasını siz ödemiyorsunuz.

B.4) Buyee Ödeme ve Kargo

Kredi kartı/Sanal kart ile alışveriş yapmak mümkün (Paypal gerekmiyor). Ancak sevmediğim yanı çok fazla ayrı ayrı zamanlarda servis ücreti kesildiği için kredi kartını sisteme kayıt etmek gerekiyor. Bu da normalde e-alışveriş sitelerinde hoş karşılanan bir şey değil. Güvenlik açısından ön ödemeli bir Sanal Kart kullanmanızı tavsiye ederim.

Buyee Video Rehberi

Bu anlatım biraz karışık gelmiş olabilir, baştan sona alım sürecini gösteren bir rehber video hazırladım, sorularınız varsa PM veya başlık altına yazarak da ulaşabilirsiniz.

*Sık kullanılan bazı anahtar kelimeler:

Beyblade:  ベイブレード

Bombing Shoot Beyblade: 爆転シュートベイブレード
Dragoon: ドラグーン
Dranzer:ドランザー
Driger: ドライガー
Draciel: ドラシエル
Gaia Dragoon: ガイアドラグーン
Dark: ダーク (Üstteki beyblade’lerin Dark versiyonları için önüne koyabilirsiniz)
G-Revolution: Gレボリューション
Ultimate Version: アルティメット バージョン (Dragoon MSUV arıyorsanız)

Umarım faydalı bir rehber olmuştur. Japonya’dan beyblade almanın günümüzdeki yolları bunlar. Plastik seri koleksiyonu yapıp Japonya ile uğraşmak istemeyenler forumun satış kısmındaki diğer konuları da takip etmelerini öneririm, özellikle @tanerow123 kapalı kutu olarak oldukça iyi ürünler satıyor.

Herkese iyi forumlar
  • 3
  • 0

Takao

• Dalgaakın Beyblade Takımı
  • *
  • Toplam İleti 5202
  • BeyPuan 10857
  • Foruma Hoş Geldiniz
    • Gereksiz Ekran
Ynt: Japonya Beyblade Alışveriş Rehberi
« Yanıtla #1 : Nisan 27, 2021, 20:59:52 »
Bilgiler için teşekkürler. 10 BeyPuan verdim. Şimdilik ayrıntısıyla bakamadım ama sonra bakacağım.

Mandarake'yi duymuştum. İnternet sitesine de kaydoldum fakat PayPal'sız da alışveriş yapılabildiğini bilmiyordum ama kargosu biraz pahalıymış :D
  • 0
  • 0

Radek_Eren

• *
  • Toplam İleti 1602
  • BeyPuan 18695
  • En sevdiğim Beyblade WizardRod'dur.
« Yanıtla #2 : Nisan 27, 2021, 21:42:02 »
Site düşündüğümden de ucuz çıktı. Misal, Rage Longinus almak istesem Aliexpress'e 160 lira ödemem gerekirken, burada 60 lira ödüyorum :D
  • 0
  • 0

ATTJ

• *
  • Toplam İleti 45
  • BeyPuan 15
« Yanıtla #3 : Nisan 27, 2021, 22:02:42 »
Site düşündüğümden de ucuz çıktı. Misal, Rage Longinus almak istesem Aliexpress'e 160 lira ödemem gerekirken, burada 60 lira ödüyorum :D

Evet bu konuyu açmak istememdeki en büyük sebeb buydu. Fiyat açısından çoğunlukla yarı yarıya olmak üzere dramatik farklar olabiliyor. Ben tamamen plastik seriden bahsettim fakat şu an yeni çıkan DB serisinin beyblade'leri bile çok daha ucuza bulunabiliyor özellikle açık artırmalarda. Üstelik her yerde pre-order olan beyblade'leri burada direkt satın alabiliyorsunuz daha erken çıktığı için yerel olarak. Dolayısıyla koleksiyon dışında normal beyblade alacak arkadaşlara da faydalı olacağını düşünüyorum.
  • 1
  • 0

b2028

• *
  • Toplam İleti 1544
  • BeyPuan 766
  • Hadi kükre L-Drago Destructor!
    • Youtube Kanalım
« Yanıtla #4 : Nisan 28, 2021, 00:04:54 »
Baya yararlı konu.Teşekkürler.Buradan bir kaç alışveriş yapabilirim.
  • 1
  • 0

ATTJ

• *
  • Toplam İleti 45
  • BeyPuan 15
« Yanıtla #5 : Nisan 28, 2021, 04:32:55 »
Buyee ile alışveriş kısmı yazı ile anlatılarak biraz karmaşık gelebileceği için baştan sona alım aşamalarını gösterdiğim bir rehber video hazırladım.
Spoiler
İlk mesajın sonuna da ekledim.
  • 2
  • 0

Shirasagi Lui

• Toplam İleti 593
  • BeyPuan 481
  • I won't lose!
« Yanıtla #6 : Nisan 28, 2021, 13:05:06 »
Mandaranke sitesinini az önce inceledim güzel bir siteye benziyor fakat bişeyi anlamadım bir ürünün altındaki yazan yen şey onun fiyatımı bide örnek vermem gerekirse bir ürün altında 400 yen yazıyorsa o 400 yen kaç türk lirası ediyor
  • 0
  • 0

Takao

• *
  • Toplam İleti 5202
  • BeyPuan 10857
  • Foruma Hoş Geldiniz
    • Gereksiz Ekran
« Yanıtla #7 : Nisan 28, 2021, 15:54:42 »
Mandaranke sitesinini az önce inceledim güzel bir siteye benziyor fakat bişeyi anlamadım bir ürünün altındaki yazan yen şey onun fiyatımı bide örnek vermem gerekirse bir ürün altında 400 yen yazıyorsa o 400 yen kaç türk lirası ediyor

Google'a "400 Japon Yeni kaç Türk Lirası?" yazarsan direkt çıkıyor. Evet o ürünün fiyatı fakat o fiyat üzerine kargo ve vergi de eklenecek.
  • 0
  • 0

Shirasagi Lui

• Toplam İleti 593
  • BeyPuan 481
  • I won't lose!
« Yanıtla #8 : Nisan 28, 2021, 20:25:41 »
Google'a "400 Japon Yeni kaç Türk Lirası?" yazarsan direkt çıkıyor. Evet o ürünün fiyatı fakat o fiyat üzerine kargo ve vergi de eklenecek.
bilgi için saol bide site güvenilir'mi çünkü ona göre burdan alışveriş yapmayı düşünyorumda
  • 0
  • 0

tanerow123

• *
  • Toplam İleti 209
  • BeyPuan 283
« Yanıtla #9 : Mayıs 29, 2021, 13:01:41 »
Bahsettiğin ve önerdiğin için teşekkür ederim dostum.

Faydalı bir içerik olmuş 3-4 parça ürün için dahi olsa astarı yüzünden pahalıya gelme durumu var.

Sitede görülen fiyatlar japonyada yaşayan japon vatandaşlara ürünün gidiş fiyatı.

Biz almak istersek şöyle oluyor

Beyblade satıcısı ürünü aracıya gönderiyor. Burda size yerel shipping ücreti ve aracı komisyonunu ödediyorlar. Yerel kargo ücreti 10 dolar civarı. Aracı komisyonu da %2 civarı. Sonrasında ürünü size kargoluyorlar bu da aşağı yukarı en az 15 dolar civarı. Uluslararası kargo pahalı oluyor haliyle. Yani şu zamana kadar sadece 25 dolar kargo ödediniz. Sonrasında üzerine toplam ödenen bedelin %20 si kadar gümrük vergisi çıkıyor. Yani 100 dolara başta gördüğümüz ürün bize yaklaşı olarak 160-170 dolarlara geliyor. Bunun avantajı sade ve sadece toplu alımlarda ve yüksek bedelli işlemlerde olabilir. Örneğin 500 dolarlık işlem yaparsanız o zaman karlı olabiliyorsunuz ama 1-2 parça alacaksanız kesinlikle ebay-aliexpress daha karlı oluyor genelde. Genelde koleksiyon avına çıktığım için ebaydan tekli olarak sipariş veriyorum. Karşıdaki şahıs olduğu için gümrük vergisi konusunda yardımcı oluyorlar. Mesela ben konu sahibi arkadaşa zeus sattım. Büyük ihtimalle aynı fiyata ne japonyada ne de ebayda bulabilirdi. Gümrük vergisi ödemedi diye hatırlıyorum çünkü.
  • 1
  • 0

ATTJ

• *
  • Toplam İleti 45
  • BeyPuan 15
« Yanıtla #10 : Mayıs 29, 2021, 14:21:20 »
Bahsettiğin ve önerdiğin için teşekkür ederim dostum.

Faydalı bir içerik olmuş 3-4 parça ürün için dahi olsa astarı yüzünden pahalıya gelme durumu var.

Sitede görülen fiyatlar japonyada yaşayan japon vatandaşlara ürünün gidiş fiyatı.

Biz almak istersek şöyle oluyor

Beyblade satıcısı ürünü aracıya gönderiyor. Burda size yerel shipping ücreti ve aracı komisyonunu ödediyorlar. Yerel kargo ücreti 10 dolar civarı. Aracı komisyonu da %2 civarı. Sonrasında ürünü size kargoluyorlar bu da aşağı yukarı en az 15 dolar civarı. Uluslararası kargo pahalı oluyor haliyle. Yani şu zamana kadar sadece 25 dolar kargo ödediniz. Sonrasında üzerine toplam ödenen bedelin %20 si kadar gümrük vergisi çıkıyor. Yani 100 dolara başta gördüğümüz ürün bize yaklaşı olarak 160-170 dolarlara geliyor. Bunun avantajı sade ve sadece toplu alımlarda ve yüksek bedelli işlemlerde olabilir. Örneğin 500 dolarlık işlem yaparsanız o zaman karlı olabiliyorsunuz ama 1-2 parça alacaksanız kesinlikle ebay-aliexpress daha karlı oluyor genelde. Genelde koleksiyon avına çıktığım için ebaydan tekli olarak sipariş veriyorum. Karşıdaki şahıs olduğu için gümrük vergisi konusunda yardımcı oluyorlar. Mesela ben konu sahibi arkadaşa zeus sattım. Büyük ihtimalle aynı fiyata ne japonyada ne de ebayda bulabilirdi. Gümrük vergisi ödemedi diye hatırlıyorum çünkü.

Gümrük vergisi konusunda katılıyorum (Şu an yaşadığım yerde gümrük vergisi veriyorum ama %7 olduğu için pek sorun olmuyor, yine de konuyu Türkiye gümrük vergisini (%20) hesaba katarak açtım. Türkiyede'ki hemen hemen her buyee alışverişimde %20 vergi geliyor çünkü ).

Diğer fiyatlar hakkında videoda daha detaylı bahsettim. Yerel kargo ücreti 5-10 dolar arası değişiyor ama bu durum sadece YJA'da var. Mercari'de yerel kargo ücretini satıcılar ödüyor.

Aracı komisyonu ise %2 değil Buyee için sabit 5 dolar (500 Yen), Zenmarket için ise 3 dolar (300 Yen). Fiyata göre herhangi bir değişiklik olmuyor yani komisyonda.

Sizin fiyatlar hem ebay hem japon alışveriş sitelerine göre çok daha uygun bence. Ancak ebay veya aliexpress'in geri kalanı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Özellikle siteyi düzenli takip edince denk gelen ürünlerin fiyatı ekstra 1500 Yen (Komisyon + yerel kargo) ve ekstra %20 Gümrük vergisi ile bile ebay fiyatına yaklaşmıyor. Diğer bir etken de bulunabilir ürün sayısı ebay'e göre çok daha sık olması.

Bunların dışında Mandarake'de bahsettiğimiz ekstra fiyatlar bulunmuyor Gümrük vergisi dışında. Mandarake'den Thunder Pegasus ve Dragoon GT aldım, ikisi de piyasa fiyatının çok çok altında olduğu için Mandarake'den özellikle memnun kaldığımı söyleyebilirim.

Sonuçta fiyatın gözüken fiyatlardan daha pahalıya gelmesi konusuna fazlasıyla katılıyorum ancak bu ilk mesajda video haricinde yeterince açık olmamış olabilir. Tekrar üzerinden geçmenin faydalı olduğunu düşünüyorum bu yüzden.

Not: Bahsettiğim bütün fiyat farkları vs. kapalı kutu ürünler için geçerli. Tek veya toplu şekilde satılan açık beyblade'lerin piyasası hakkında bir bilgim yok maalesef.
  • 0
  • 0

ysf1903

• *
  • Toplam İleti 28
  • BeyPuan 76
« Yanıtla #11 : Mayıs 29, 2021, 21:49:33 »
Buyee'den 2. el beybladeler almış biri olarak ben de arkadaşları bilgilendirmek isterim.
İlk resimdeki toplu paketi yaklaşık 1 sene önce aldım. Ürünün fiyatı 324 tl'ye mâl oldu. Kargosu, aracı firma kesintisi derken bana toplam 600 lira civarına gelmiş oldu.
Lot'un içinde 27 adet beyblade, 2 adet DX shooter ve çok sayıda atıcı mevcut. Bazı beybladeler Siyah ve Mavi Dragoon S, Uriel, Wolborg 2, Dranzer S-F, Driger V-F...
Türkiye özeline baktığımızda sadece 4 veya 5 beyblade'i 600 lira civarına alabilirken burada 27 adeti gayet makul fiyata aldığımı görüyoruz, eğer bu kadar adedi Türkiye'de almak istesek herhalde 3000-4000 lira para ödemek zorunda kalırız.

İkinci resimde ise olay daha da ilginçleşiyor. 12 adet beyblade + Orijinal Beyblade saklama kutusunu 181 lira gibi bir ücrete aldım. Yine kargoları, kesintileri eklediğimizde yaklaşık 350 lira civarı bir fiyata denk geliyor.
Bu sefer de Türkiye'de 2 beyblade fiyatına, kondisyonları gayet yerinde 12 beyblade almış oluyoruz.

İşler tabiki her zaman böyle kolay olmuyor. Sizden başka bir sürü alıcı olduğu için ve açık artırma usulü olduğu için özellikle G-GT-HMS jenerasyon beybladelerde fiyat doğal olarak daha yükseliyor ancak yine de Türkiye fiyatlarına göre uygun olduğunu söylemek mümkün.

Son olarak, ben de aldığım beybladelerden fazla olanları satıyorum, maliyetimi azaltmaya çalışıyorum ve bunu elimden geldiğince uygun fiyat biçerek yapmaya çalışıyorum ancak bazı satıcılar maalesef çoğu beyblade'i değerinin çok üstüne satıp manasız kârlar elde ediyorlar. Bunları gördüğüm için ben de yurtdışı alışverişlerine yöneldim.
Umarım faydalı bir bilgi akışı olmuştur :)
  • 1
  • 0

ATTJ

• *
  • Toplam İleti 45
  • BeyPuan 15
« Yanıtla #12 : Mayıs 29, 2021, 23:02:26 »
Buyee'den 2. el beybladeler almış biri olarak ben de arkadaşları bilgilendirmek isterim.
İlk resimdeki toplu paketi yaklaşık 1 sene önce aldım. Ürünün fiyatı 324 tl'ye mâl oldu. Kargosu, aracı firma kesintisi derken bana toplam 600 lira civarına gelmiş oldu.
Lot'un içinde 27 adet beyblade, 2 adet DX shooter ve çok sayıda atıcı mevcut. Bazı beybladeler Siyah ve Mavi Dragoon S, Uriel, Wolborg 2, Dranzer S-F, Driger V-F...
Türkiye özeline baktığımızda sadece 4 veya 5 beyblade'i 600 lira civarına alabilirken burada 27 adeti gayet makul fiyata aldığımı görüyoruz, eğer bu kadar adedi Türkiye'de almak istesek herhalde 3000-4000 lira para ödemek zorunda kalırız.

İkinci resimde ise olay daha da ilginçleşiyor. 12 adet beyblade + Orijinal Beyblade saklama kutusunu 181 lira gibi bir ücrete aldım. Yine kargoları, kesintileri eklediğimizde yaklaşık 350 lira civarı bir fiyata denk geliyor.
Bu sefer de Türkiye'de 2 beyblade fiyatına, kondisyonları gayet yerinde 12 beyblade almış oluyoruz.

İşler tabiki her zaman böyle kolay olmuyor. Sizden başka bir sürü alıcı olduğu için ve açık artırma usulü olduğu için özellikle G-GT-HMS jenerasyon beybladelerde fiyat doğal olarak daha yükseliyor ancak yine de Türkiye fiyatlarına göre uygun olduğunu söylemek mümkün.

Son olarak, ben de aldığım beybladelerden fazla olanları satıyorum, maliyetimi azaltmaya çalışıyorum ve bunu elimden geldiğince uygun fiyat biçerek yapmaya çalışıyorum ancak bazı satıcılar maalesef çoğu beyblade'i değerinin çok üstüne satıp manasız kârlar elde ediyorlar. Bunları gördüğüm için ben de yurtdışı alışverişlerine yöneldim.
Umarım faydalı bir bilgi akışı olmuştur :)

Bilgi için teşekkürler hocam. Ben açık ürünler hakkında bilgi sahibi olmadığım için farklarına konunun ilk mesajında yer vermemiştim sizin açık toplu alışverişleriniz güzel örnek teşkil etmiş.
  • 2
  • 0

« Yanıtla #13 : Mart 09, 2023, 22:13:19 »
Bilgi için teşekkürler hocam. Ben açık ürünler hakkında bilgi sahibi olmadığım için farklarına konunun ilk mesajında yer vermemiştim sizin açık toplu alışverişleriniz güzel örnek teşkil etmiş.

Hocam merhaba ben gelecekten yazıyorum. Bu aralar metal beybladeler hem pahalı hem de sahtesi bol. Acaba bu yöntemle orijinal beyblade alsam daha uyguna gelir mi?
  • 0
  • 0

Takao

• *
  • Toplam İleti 5202
  • BeyPuan 10857
  • Foruma Hoş Geldiniz
    • Gereksiz Ekran
« Yanıtla #14 : Temmuz 06, 2023, 17:36:20 »
Stadyum almayın. Hayvan gibi kargo ücreti çıkıyor...
  • 2
  • 0