Burst'ün gerçek finali görülmeye aday. Şöyle bir şey okumuştum, aslında Burst'ü 3 sezon yapacaklarmış, ama satışların iyi gitmesinden ötürü mü ne, Coro Coro yahut TT, 4.sezonun da yapılması için ısrar etmiş. Sonrasında uzadı da uzadı zaten.
Shu vs Valt final maçı, M.Fusion'daki Ryuga vs Ginga final maçına oranla birazcık daha iyi bir maç. Ginga vs Rago finalini de baştan sona hiç izlemedim ne yalan söyleyeyim. Yine Ginga dostluğun gücüyle ve beybladeçi ruhuyla kazandı ama orası kesin. Shu'nun son 2 bölümdeki davranışlarını beğenmedim. 1.sezondan tanıdığım Shu, her ne olursa olsun, Valt ile en en zirvede kapışacak olmaktan ötürü büyük heyecan ve sevinç duyardı. En azından ufak bir çaktırtmaları gerekirdi. Spriggan'la bir olma işinin abartılışı yüzünden, gerçek Shu vs Valt finali sadece 18.raundda gerçekleşti gibi.
Bir de şunu yazmak istiyorum. Ana karakter değişimi özünde hoş bir şey. Dirilik katar, canlandırır. Hep aynı kişinin başrol olması bir yerden sonra sağlıklı değildir. Ama kardeşim, madem bunu yapacaksınız, ya Aiga'yı bu sezon Evolution sınıfı bir Achilles ile ufaktan tanıtsaydınız, ya da 3.sezonda Valt'tan Aiga'ya geçişi yavaş yavaş alıştıra alıştıra yapsaydınız.
Zaten bence Cho-Z güzel bir sezon falan değil. Beyblade animelerinin karanlık çağının girizgahını yapan sezon diyebilirim hatta. Bence güzel senaryolu anime yazma işini Cho-Z itibariyle saldılar. Bu yüzden de Burst'ün gerçek anlamda final bölümü bu olabilir.
Sezonun kendisinden bahsedersek, çizimler daha da gelişmiş. Karakterlerin görüntüleri çok güzel. Geçen sezondan gelme bir çok karaktere başarılı bir şekilde yer verdiler. Wakiya'yı çok başarılı kullandılar, kendisi yer aldığı her bölümü bir üst seviyeye çıkardı. Daina'ya ilk sezon yaptıkları ayıbın özrünü verdiler bir nebze. Takımı az kalsın finale çıkacaktı. Gömülmesinden önceki Joshua'ya saliselerle yenildi. Ama Joshua'nın gömülüşü onun da karizmasını bozmuş oldu biraz.
Genel olarak Burst'e bakarsak, Callback dönemi denebilecek Superking, Dynamite Battle ve Quadstrike animeleri vakit kaybı. Oturup baştan sona izlemeye çalışan, kıymetli vaktine yazık eder. Ürünlere ise pek lafım yok genel olarak. Cho-Z, harcanmış potansiyel. GT'ye ise Burst'ün Zero G'si denebilir.