İşte burada biraz spor animesinin sınırlarını zorluyoruz ve shonen-esque bi haz almaya başlıyoruz diye düşünüyorum. Valt'ın çapı şimdiye kadar az çok belliydi. Kimi yenebileceği ve kimi yenemeyeceği, gelişme sürecinin hangi aşamasında olduğu. Ama burada gerçekten klasik bir shonen baş kahramanı gibi karşısına büyük zorluklar yığılmaya başladı. Takımını ilerletebilmek için art arda Büyük Beşli'den iki ismi yenmek zorundaydı. Maç da güzeldi ve Valt gelişimini cidden çok iyi hissettiriyor.
Çok taraflı rekabet anlatısı da süper. Xhaka da Daina da Valt'ı hedefleyerek gelişiyor. Ama onun en büyük rekabeti bile değiller.
Önceki sezonda Baş Dörtlü'deki isimleri yenmeyi yalnızca Valt başarabilmişti. İleri bölümlerden spoiler:
Spoiler
Bu sezonda da Ru Wei ve Xhaka'yı yenerek, geçen sezon yaptığı gibi elit tayfadan iki ismi eledi. Free'yi de Valt yenecektir. Lui'yi de Shu yenecektir. Acaba Joshua kime yenilecek bu durumda? Shu'yu biraz daha kasmak için Shu? Baş karakter olan Valt'ı biraz daha kasmak için Valt? Veya anlatıyı o kadar az karaktere sıkıştırmamak adına başka bir karakter mi?
Ayrıca yavaş yavaş Chris'in de açılmaya başladığını görüyoruz.