Beyblade - Burst Cho Z - 28. Bölüm

Darknes samurai

• *
  • Toplam İleti 21
  • BeyPuan 0
  • I am the dragon emperor himself
Ynt: Beyblade - Burst Cho Z - 28. Bölüm
« Yanıtla #15 : Eylül 01, 2020, 11:27:12 »
Abi çok üzüldüm gitti wining valtreyk :'(
  • 0
  • 0

« Yanıtla #16 : Eylül 02, 2020, 16:33:43 »
Spoiler
lord spirigan ne zaman gelcek merkat ettim
bölüm hakkında yorumum Aiganın bu kadar hızlı güçlenmesi hiç hoşuma gitmedi keşke uzatsalardı
  • 0
  • 0

Takao

• Dalgaakın Beyblade Takımı
  • *
  • Toplam İleti 5222
  • BeyPuan 10860
  • Foruma Hoş Geldiniz
    • Gereksiz Ekran
« Yanıtla #17 : Eylül 21, 2020, 04:35:44 »
Phi ile Valt'ın maçını görmeyi istiyordum. Aiga çok havalandı umarım Phi onu yener :D
  • 1
  • 0

« Yanıtla #18 : Ekim 23, 2020, 14:49:02 »
Spoiler
gerçekten sinir olmamak elde değil. Burst serisinin sevdiğim yanı baş karakteri zayıf gösterip yavaş yavaş güçlendirmeleri. Valt o kadar maç yaptı, antrenman yaptı, oyunlar kazandı, kaybetdi, ama sonda 2kez şampiyon oldu. Peki Aigo ne yaptı? Kendisi fırlatışını bile bilmediği beyblade yaptı, ilk kez beyblade oynaması rağmen Valtı nerdeyse yenicekti. Bilmem kaç kez oyun kazandı, Luiyi bile yendi abi böyle bişey olabilirmi Luiyi bile yendi. Neymiş neymiş beyiyle rezoransmı ne onu yapıyor. Sonra da geldi Valkyreyi gerçekten paramparça etdi. Üstelik Valtın fırlatış tekniğiyle. Ve bunların hepsini 28bölümde yaptı. Yazık gerçekten. Valtın emeklerine yazık. Abi anlıyorum anime çok ciddiye almamak lazım ama elimde değil, çok sinir bozucu.
  • 1
  • 0

« Yanıtla #19 : Mayıs 11, 2021, 18:54:32 »
Ya Valt'ın ışığının sömürüldüğünü gören var mı?
  • 2
  • 0

« Yanıtla #20 : Nisan 16, 2022, 10:33:07 »
Sen gel 4-5 yıl çalış,evrimleş,pro şampiyon ol, sonra bir velet gelsin seni 28 bölümde
Spoiler
ortadan ikiye kırarak
yensin 😢
  • 0
  • 0

Shirasagi Lui

• Toplam İleti 587
  • BeyPuan 481
  • I won't lose!
« Yanıtla #21 : Nisan 16, 2022, 12:01:30 »
Sen gel 4-5 yıl çalış,evrimleş,pro şampiyon ol, sonra bir velet gelsin seni 28 bölümde
Spoiler
ortadan ikiye kırarak
yensin 😢
aslında bi yandan iyi oldu winnigi sevmemiştim pek bide dark power aiga yenmesi zor bişey
  • 0
  • 0

Ankakuşuu

• Toplam İleti 985
  • BeyPuan 79
« Yanıtla #22 : Nisan 16, 2022, 12:33:59 »
aslında bi yandan iyi oldu winnigi sevmemiştim pek bide dark power aiga yenmesi zor bişey
winning valkyrie çok iyi beyi eğer aiga dark açmasa valt alırdı ama yinede zorlandı hatta o maçta valt'ın üstünlük daha iyi fakat
Spoiler
aiga dark gücü sayende kaybetti
  • 0
  • 0

« Yanıtla #23 : Şubat 19, 2023, 01:26:50 »
Bence winning valkyrie yi Cho Z valkyrir yi göstermek için parçaladılar aiganin valkyrieyi yenmesi tam bir sacmalikti
  • 0
  • 0

Penguen007

• X Meta Chaser
  • *
  • Toplam İleti 1253
  • BeyPuan 35552
  • 🧙 Büyücü 🧙
    • Penguen007 YouTube Kanalı!
« Yanıtla #24 : Temmuz 23, 2026, 21:24:16 »
Aiga aslında çok güzel bi karakter. Bir önceki bölümdeki belirsizlik benim için bu bölümde açıklığa kavuşturuldu. Bu çocuk çok güzel bir Valt paraleli. Valt, en başından beri Beyblade'e dair doğru tavıra sahipti, sadece yeteneğini geliştirmesi gerekiyordu. Bu yüzden etrafındaki insanlar onun kaderinde büyük yerlere gelmek olduğunu sezebiliyorlardı. Aiga ise "peki ya öyle olmasaydı" sorusunun cevabı.

Aiga da tatlı bir karakter olarak başlıyor. Sahip olduğu tavır oturaklı ve başlangıçtaki yetenek seviyesi de Valt'ınkinden yüksek.

Yani Aiga'nın, Valt'a kıyasla daha yüksek bir güç seviyesi ile işe başlamasının tek sebebi "Gohan etkisi" değil. Bildiğiniz gibi Gohan'ın Super Saiyan olmaya giden yolu, Goku'ya kıyasla çok daha kolay ve kısaydı. Bu, anlatısal bir kısıtlılıktan kaynaklanıyor. Her yeni karakterin önceki karakterle aynı seviyeye gelmesi için aynı çileyi okuyucuya/izleyiciye çektiremezsin. Ona yatıracak duygusu kalmaz. Bu yüzden hikaye ilerledikçe bu tür işlerin hızlanması kozmik bir yasadır.

Ama bu hikayede buna sebebiyet veren bir diğer unsur da, Valt'ın gelişimi yetenek ile alakalıyken, Aiga'nın gelişiminin daha çok ruhani ve tavırsal bir odağa sahip olması. Bunların yanında yeteneğinin gelişmesine de aynı oranda yatırım yapmaya çalışmak çok büyük bir bedel olurdu.

Ama asıl bahsetmek istediğim şey bu değil. Bu bölümde fark ettiğim ve çok hoşuma gitmiş olan bir detay, Valt'ın tavırsal olarak hep olması gereken yerde olmasına kıyasla, Aiga'nın önce kayboluyor olması. En başından iyi olana kıyasla, kötü yola düşenin "benim için çok geç, battı balık yan gider" gibi bir psikolojiye girmeyip, elbet zararın bir yerinden dönen kişinin, bir açıdan daha da değerli ve iyi olduğunu gösteriyor.
Spoiler
Sezonun sonunda Aiga, ruhani mücadelesinde galip gelip Valt'ın karşısına bu sefer temiz bir şekilde çıktığı zaman yani.

Belirtmem gereken bir diğer şey de, geçen bölüme yazdığım yorumdaki bir belirsizliğin bu bölümle birlikte benim için nasıl açıklığa kavuştuğu. Aiga'nın kötülüğünün tam olarak ne olduğunu ve yalnızca etrafında beliren mor renkli bir auradan mı ibaret olduğunu sorgulamıştım. Ama bu bölümde görüyoruz ki, Beyblade'e yaklaşımındaki kusur, Aiga'nın kötülüğü. O 2 puanı Valt, Aiga'nın kaybettiği gibi kaybetseydi, "vay be dostum sen gerçekten de çok güçlüsün" tarzında gaza gelirdi. Ama bu bölümde, Valt'a aşırı benzer olma eleştirilerine maruz kalan bir karakter olan Aiga, Valt'a kıyasla en büyük farkını ortaya koyuyor. Ve yaşadığı puan kaybı sonucunda rakibini bir düşman olarak görmeye başlıyor.

Bence çok güzel bir konu seçilmiş ve çok da güzel bir şekilde işlenmekte.

Ayrıca, Aiga'nın babasının bu sezonda oynadığı rol ve sahip olduğu ekran süresi hoşuma gidiyor. Aiga'nın yolunun yol olmadığını bilen ilk kişi oydu ve bu ayrıntıyı güzel işliyorlar. Normalde baş karakterlerimizi babalarıyla birlikte çok görmediğimiz için bu da ferahlatıcı.
  • 0
  • 0