Cho-Z Spriggan'ın da çift yöne dönebildiğini bilmiyordum.
Shu, Dünya Şampiyonluğu turnuvasından sonra yaptığını gördüğümüz ilk maçında, yine maç esnasında spontan şekilde Zeta'nın modunu değiştirme hamlesini kullanıyor

Yani o anki duygu yoğunluğu sayesinde başarabildiği hamleyi, istediği zaman kullanabilecek kadar ustalaşmış. Beyblade'i de çok değişmemiş sanırım. 0 diskine Wall Frame eklenmiş, Driver'ı Dash haline gelmiş, ve Layer'ı da çift yöne dönüş özelliğini korurken, patlama engelleyici gimmick eklenmiş. Ama kauçuk temas noktalarını kaybetmiş.
Cho-Z uyanışının böyle bir anlatısal ağırlığa sahip olduğunun farkında değildim. Aiga'nın, yeniden Achilles'in sesini duyabilmesine bağlanacak diye düşünüyorum.
Hearts'ın, isminin de işaret ettiği gibi hislerine göre hareket etmesi, ve bilim adamı Evel'in bunu bir türlü anlamaması

Valt'ın Evolution boyunca çabası, Shu'yu yeniden adam etmek ve aralarındaki ilişkiyi düzeltmekti. O yüzden Shu'yu yeniden gördüğümüz bu bölümde, özellikle Valt ile pozitif bir etkileşime girmeleri ve yumruk tokuşturmalarını görmek çok hoştu.
Sanırım yavaş yavaş, Cho-Z'den sonraki anlatıların neden o şekli aldıklarını anlamaya da başlıyorum. (Sonraki sezonlardan spoiler)
Spoiler
Eğer ki Dünya Şampiyonluğu ve kemer falan üzerinden gitseydi, o zaman şimdiye kadar var olmuş bütün karakterlerin, Hearts'ın ne bileyim Daina'nın falan bu ünvanın peşinden koşması gerekirdi mantıken. Ama sürekli olarak da bu karakterler üzerinden hikaye anlatamazsın. O yüzden hatırladığım kadarıyla GT'de, Beyblade serilerinde müsabaka harici gördüğümüz diğer anlatı söz konusu, yani kötü adamı yenme. Sparking'de ise bu dengeyi işi takım maçlarına çevirerek koruyorlar. Ancak Bell ile birlikte eski karakterlerin yeniden en güçlü olduğunu kanıtlamak için bireysel maçlar yapmaya döndüğünü görüyoruz. O noktada zaten bu anlatıdan 2 yıldır uzak olduğumuz için hoş bir değişim bence. Sonra da Bell eski karakterleri çatır çutur yeniyor.