Beyblade - Burst Cho Z - 38. Bölüm

Ynt: Beyblade - Burst Cho Z - 38. Bölüm
« Yanıtla #15 : Eylül 29, 2020, 20:50:22 »
beypop çevirilmemiş
  • 0
  • 0

Takao

• Dalgaakın Beyblade Takımı
  • *
  • Toplam İleti 5233
  • BeyPuan 10860
  • Foruma Hoş Geldiniz
    • Gereksiz Ekran
« Yanıtla #16 : Ekim 03, 2020, 02:06:48 »
Arkadaşlar ben izleye bastığımda bu video şu anda oynatılamıyor.İzin verilen oynatma sayısı aşıldı.Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz yazıyor.Deniyorum deniyorum olmuyor.İndiren biri varsa bana bölümü indirebildimi diye somak istiyorum.

Bu bizle alakalı bir durum değil. Tek çözümü de beklemek.

Sonunda Aiga eski haline geri döndü. Yeni Beybladele de yenmedik kişi bırakmaz artık :D
  • 0
  • 0

LDRAGOON

• *
  • Toplam İleti 36
  • BeyPuan 1
« Yanıtla #17 : Kasım 08, 2020, 19:08:52 »
çok iyi bölüm çok güzel aiga bastır
  • 0
  • 0

« Yanıtla #18 : Mayıs 23, 2021, 20:03:46 »
Ne yani bu baş rol olucak kişi sadece zavallı bir taklitcimi! >:( aaaaah ryuga burda olsaydında senide taklit etmeye çalışırken achilles midir nedir ona veda etseydi
  • 0
  • 0

« Yanıtla #19 : Şubat 21, 2023, 21:08:46 »
Aga tamam anladık aiga aynı valt ama valt in haraketlerini özel atışlarını falanda aigaya vermezsin yani en azından farklı bı stil bulabilirdi
  • 0
  • 0

Shirasagi Lui

• Toplam İleti 587
  • BeyPuan 481
  • I won't lose!
« Yanıtla #20 : Mayıs 16, 2024, 15:36:37 »
Metalde patlama olurdu shogunde bile biraz olurdu bunların ciddi kapışmalarında bile yok
valt ve lui nin maçı?
  • 0
  • 0

nemesis_1

« Yanıtla #21 : Aralık 09, 2024, 01:55:44 »
valt ve lui nin maçı?
asla yok yalandan saha kırılmış o kadar metal de daha iyileri oluyor
  • 0
  • 1

Buğra

• Toplam İleti 109
  • BeyPuan 1
« Yanıtla #22 : Aralık 09, 2024, 22:16:29 »
asla yok yalandan saha kırılmış o kadar metal de daha iyileri oluyor
Tamam da burası farklı bir evren, Burst serisindeki hiçbir beyblade taşı bile parçalayamaz bu kadar gördüğümüze şükredin. Bir kere adamlar en başta lehen kadar stadiumda ve kapalı mekanda savaşıyorlar, patlama da maks bu kadar işte, hatta ilk sezondaki Valt vs Xander'a kadar patlama bile yoktu.
  • 1
  • 0

nemesis_1

« Yanıtla #23 : Aralık 12, 2024, 19:58:36 »
Tamam da burası farklı bir evren, Burst serisindeki hiçbir beyblade taşı bile parçalayamaz bu kadar gördüğümüze şükredin. Bir kere adamlar en başta lehen kadar stadiumda ve kapalı mekanda savaşıyorlar, patlama da maks bu kadar işte, hatta ilk sezondaki Valt vs Xander'a kadar patlama bile yoktu.
tabiki burst te o kadar patlama olamaz ama saçma şekilde günlük hayata benzer etkinlikler futbol misali terimler bonservis ilk yerli Japon dünya şampiyonu ve benzeri mesela efsaneler iyi ki 1 efsane olmuş kimse laf edemiyor saçma iş bu yeni neslin eğlence aracı olarak mı tanıtılır beyblade mesela houi okçuluğu beyblade ye tercih ediyor beyblade serisinde ne kadar mantıklı Arthur ben beyblade nin kralıyım diyor ama resmi maçla wbba nın sistemiyle bunu kanıtlamak zorunda mesela ya da beyblade karakteri mangal keyif yapar mı phi mesela küçüklüğünde futbol oynuyor beyblade dediğimiz şey çorba olmuş burstte mesela yenilmek önemli değil eğlenmek önemli diyorlar eğlenecekler diye kazanmak uğruna elinden geleni yapmıyorlar beybladeyi ciddiye almıyorlar antrenmanlarda gelelim gülünecek kadar aciz şekilde çalışıyorlar beyblade serisinde hyuga ve hikaru nun antrenmanları mı yapılır mesela dünya şampiyonuna verilen ödül iğrenç yani phi beybladeleri kırmak istiyor oysa yoshio bile daha güzel yapıyor bu işi lean mesela sezonun boss karakteri ama amacı ne eğlenmek ve benzeri 1 sürü şey var o yüzden ciddiye alamıyorum burst ü
  • 1
  • 1

orjinalkerbecs

« Yanıtla #24 : Aralık 13, 2024, 11:00:33 »
Ne yani bu baş rol olucak kişi sadece zavallı bir taklitcimi! >:( aaaaah ryuga burda olsaydında senide taklit etmeye çalışırken achilles midir nedir ona veda etseydi
Evet
  • 0
  • 0

Buğra

• Toplam İleti 109
  • BeyPuan 1
« Yanıtla #25 : Aralık 17, 2024, 08:52:20 »
tabiki burst te o kadar patlama olamaz ama saçma şekilde günlük hayata benzer etkinlikler futbol misali terimler bonservis ilk yerli Japon dünya şampiyonu ve benzeri mesela efsaneler iyi ki 1 efsane olmuş kimse laf edemiyor saçma iş bu yeni neslin eğlence aracı olarak mı tanıtılır beyblade mesela houi okçuluğu beyblade ye tercih ediyor beyblade serisinde ne kadar mantıklı Arthur ben beyblade nin kralıyım diyor ama resmi maçla wbba nın sistemiyle bunu kanıtlamak zorunda mesela ya da beyblade karakteri mangal keyif yapar mı phi mesela küçüklüğünde futbol oynuyor beyblade dediğimiz şey çorba olmuş burstte mesela yenilmek önemli değil eğlenmek önemli diyorlar eğlenecekler diye kazanmak uğruna elinden geleni yapmıyorlar beybladeyi ciddiye almıyorlar antrenmanlarda gelelim gülünecek kadar aciz şekilde çalışıyorlar beyblade serisinde hyuga ve hikaru nun antrenmanları mı yapılır mesela dünya şampiyonuna verilen ödül iğrenç yani phi beybladeleri kırmak istiyor oysa yoshio bile daha güzel yapıyor bu işi lean mesela sezonun boss karakteri ama amacı ne eğlenmek ve benzeri 1 sürü şey var o yüzden ciddiye alamıyorum burst ü
Bunun nedeni serinin daha gerçekçi olması, Beyblade normalde bir çocuk oyunu olduğu için futbol veya ne bilim boks gibi diğer sporlara kıyasla animedeki gerçekçiliği ne kadar artarsa ciddiyeti o kadar azalıyor ve gerçek hayatta olduğu gibi de çocuklaşıyor.
  • 0
  • 0

Penguen007

• X Meta Chaser
  • *
  • Toplam İleti 1277
  • BeyPuan 36254
  • 🧙 Büyücü 🧙
    • Penguen007 YouTube Kanalı!
« Yanıtla #26 : Ağustos 05, 2026, 14:42:33 »
Geçen bölüme yaptığım yorumu yazarken bu bölümün isminde doğum kelimesinin geçmesini beklememiştim :D Ama cidden bu sembolizmleri içeriyor. Achilles ve Aiga birlikte suyun içinden çıkıyorlar. O anda da onları karşılayan, geçen bölümde söndüğünü gördüğümüz meşalenin kızgın ateşi yerine, "doğan" güneşin nazik sıcaklığı.

Ayrıca, Cho-Z kanatları gimmicki, tahmin ettiğim gibi rezonans konusuna bağlandı. Aiga ancak o rezonansı sağladığı zaman kanatları açabilmeyi başardı. Bu da havalı bir sahneydi. Valt zaten Valkyrie ile bu rezonansa sahip olduğu için ilk iki sezon boyunca daha inceden veriliyordu kutsal canavarla iletişim olayı. Ama Aiga, önce kaybolup sonra bulunan bir karakter olduğu için, anlatısının merkezinde "Achilles'in sesini artık duyamama" trajedisi var. Bu yüzden "işte artık Achilles'in sesini duyabiliyorum" gibi bir sahnenin yaşanmasına ihtiyaç vardı. Bu da doğal olarak Beybladeci ve Beyblade arasında iletişimi gördüğümüz sahnelerin sıklığını biraz artırıyor. Yani ilk iki sezonda bu tür bir konuşma sahnesi için final bölümünün en duygu yoğunluğuna sahip anını falan beklememiz gerekirdi. Ama artık biraz daha casual şekilde sunulmaya başlanıyor bu şekilde. Bu da ilerleyen sezonlar için bir emsal oluşturacaktır. Yani bundan sonraki baş karakterlerimiz de kutsal canavarlarıyla biraz daha kolay şekilde iletişim kuracaklardır diye düşünüyorum. Gidişat o yönde olduğu için. O tür sahneler yeniden nadir hale gelseydi insanlar özlem yaşardı. Bu yüzden bence konuşan kutsal canavar sahnelerini ilerleyen sezonlarda daha fazla göreceğizdir.

Z Achilles için Valt'tan ilham almışken, Cho-Z Achilles için Shu'dan ilham alıyor Aiga. Benim gibi bu tür hikayelerde en çok rivalry unsurundan haz alan bir adam için çok hoş bir detay elbette. Valt ve Shu rekabeti, Evolution finalinde kendi climax'ine ulaştıktan sonra, resmen serinin geri kalanını besliyor ve can suyu oluyor. Ve bence bu tam olarak olması gereken şey. Çünkü bana sorarsanız anlatılar, izleyici veya okurların yaptığı zaman ve duygu yatırımını bu tür bir zirveye ulaşmak için kullanmalı. Burst'ün ilk iki sezonunda da olan her şey, nihayetinde Valt ve Shu rekabetini besledi. Valt'ın Daina, Xhaka ve Ken ile etkileşimleri, Shu'dan öğrendikleri, Free ve Lui'yi aşmaları hep Valt ve Shu'nun rekabetinin içini dolduran unsurlardı. Şimdi de buraya kadar yaptığımız yatırım, boşa gitmek yerine gelecek nesile aktarılıyor. Hem Valt hem Shu, Achilles'e ilham vererek Aiga'yı ileri iteliyor.

Ve bunların yanında belirtmek zorunda olduğum bir şey var. NEDEN Cho-Z Forneus diye bir Beyblade ortaya çıkmadı!?!?!? Artık Fubuki'nin beklentilerimi karşılamasına dair umudumu yitirdim. Bence Burst'ün buraya kadarki en büyük ziyanı olabilir. Tabii sezonun bitmesine daha birkaç bölüm olduğu için çok da kesin konuşmamak gerek. Ama bana sorarsanız Fubuki'nin vaziyeti, Lui'nin geldiği vaziyetten daha büyük bir hayal kırıklığı. 4. bölümde Aiga, Fubuki'yi yendikten sonra, Shu ile antrenman yapmaya giden ve Shu'nun ilk talebesi olan Fubuki, bu tecrübeden edindiği güç ile, Battleship Cruise'da Aiga'yı yenmenin bir yolunu bulmalıydı. Aiga da sonradan, Cho-Z Achilles evrimi ile Fubuki'den rövanşını almanın yeni bir yolunu bulabilirdi. Bu sayede bu rekabet çok daha çekişmeli olurdu ve bence değerli hale gelirdi. İlk iki sezonda Valt ve Shu gibi bir rekabete şahitlik ettikten sonra, bunun yerini doldurma sorumluluğuna sahip olan rekabet, Aiga ve Fubuki rekabeti bu sezonda. Ve bence bunun hakkı verilmemiş. Sezonun en kötü şeyi, Fubuki'nin bir kenara atılması oldu.

Örneğin, Hearts da garip bir karakter aslında. İkincil bir antagonist ve rolü biraz küçük kalıyor. Hem Dünya Şampiyonluğu kemerini tutabilen çok sınırlı sayıdaki isimlerden birisi, hem de şimdiye kadar yenebildiği tek kişi Aiga. Daha çeşitli rakiplerle yüzleşmesini isterdim. Mesela Fubuki'yle :D Örneğin bence Aiga yakında Hearts'ı yenecektir. Bu olduktan sonra da Hearts çıldırıp daha yüksek bir güç seviyesine ulaşıp bu gücünü başka karakterler üzerinde gösterebilir. Sonra da Fubuki ona meydan okur ve Hearts'ı yener. Böylece Fubuki, Hearts'ın daha güçlü bir halini yenebildiği için "acaba Aiga'yı da yenebilir mi" sorusu sorulabilir hale gelir. Böylece rekabetteki güç dengesi iyileşir. Sonra Aiga, Fubuki'yi son kez yenip yoluna devam edebilir. Mesela yani...
  • 0
  • 0