Evolution sonrası hep yeni ve genç isimlerin yükselişine bir vurgu yapılıyor. Ama bunu aslında Valt ve Shu'nun zirveye olan, ama bu sefer 5 sezon süren yeniden yükselişi ve bu yavaş süreç esnasında dünyada olan biten başka şeylere de bakış atma olarak yorumlayabiliriz bence

Kit'in Avrupa Şampiyonu olması demek Sisco ile Free'yi yenmek demek değil mi kekekke
Burst animesinde çok sevdiğim özelliklerden biriyle daha bu bölümde yoğun miktarda karşılaşıyoruz. Bu animede BİR YERLER var abi. Bak şurada şu olmuştu burada bu olmuştu diye tura bile çıkılabiliyor. X'in sinir bozucu zaman ve mekansızlığının bende oluşturduğu hasarı iyileştiriyor bu. Ayrıca X'te olmayan bir diğer şey de, karakterlerin yaşlandıklarını görüyor olmamız. Aa boyun ne kadar uzamış falan gibi muhabbetler, karakterleri daha gerçek kılıyor.
Bir de şimdi anlıyorum ki, Burst sezonları boyunca maçların fantastikleşmesi unsuru, benim hatırladığım gibi çizgisel değilmiş. Sezon başlarında işler çok daha tekniksel giderken, sezon sonlarına doğru daha patlangoç ve daha özel hamle odaklı bir gidişat oluyor. Bir sonraki sezonun başında ise yine biraz daha tekniksel bir havaya bürünerek başlayıp, sonra yeniden yükseliyor. Bu Cho-Z kanatları muhabbeti de bizi bu sezonun sonuna kadar bu şekilde götürecektir. Bu sebeple de GT'nin baş kısmını izlemeye dair heyecanım biraz daha arttı.
bölüm hakkında yorumum Spoiler
klasik beyblade işte

10 bölüm önce çok güçlü gösterilen hearts şimdi yenildi güzel bölümdü ama aiganın achilese ortak demesi hoşuma gitti kitinde valtın çalıştığı yerlere gidincede duygulandım

elinize sağlık
Benim de sevmediğim bir olay bu.
Spoiler
Arkadaşlar hikayenin gidişatını bi tek ben mi takip ediyorum? Aiga en son şeytani rezonansın dibine vurmuştu ve Achilles'in sesini duyamıyordu ya. Şimdi ise Cho-Z kanatları açarak rezonansını yeniden kazandığını gösteriyor. Hikayenin sadece birilerinin kapışması ve karakterlerin de sayısal güç seviyesi olarak görüldüğü bir bakış açısına sahipsiniz sanırım. Bir karakter gelsin 9437583974 güç puanı olsun ve 10 sezon yenilmesin mi? Elbette antagonistler baş karakterimizin karşısına çıkacak, onu yenecek, bizimki de antrenman yapıp güçlenip onları aşacak. Ya ne olmasını istemiştiniz ki? Bundan daha temel bir hikaye yapısı hayal edilebilir mi? Taşındıktan sonra mobilyaların altına saklanan kedi gibi. Değişklikten hoşlanmama vakası sanırım. Bir karakter önceden kazandıysa şimdi neden kaybediyorr??? Diye düşünüp işin içinden çıkamıyorsunuz sanki. Elbette baş karakterimiz güçlenmiş olduğu için. Bunu da mı ben söyleyeyim