4:35 şu fırlatış sahnesindeki detaya, inceliğe bakar mısın ya offffff. Bunu seyirciye gerçekten inceden vererek aklına hakaret etmiyor. Sahneyi tekrar göstermiyor veya tam olarak ne olduğunu gözüne soka soka anlatmıyor. Sadece dikkatli izleyenleri ödüllendirecek bir detay ekliyor sahneye. Shu, Valt'ın yapacağı tekniği okumak için vücudunun duruşuna bakıyor. Ama Valt, son anda duruşunu değiştiriyor. Hemen sonra da Shu'nun gözleri gösteriliyor. Maçın içersinde de görüyoruz ki, Valt'ı şahin gibi gözlemleyen Shu, Valt'ın gerçekten yapacağı tekniğe karşı teknik çıkacak çekilde fırlatmış.
Şimdiye kadar, Shu'nun sakatlığının kritik bir rol oynayacağına ve muhtemelen kaybetme sebebi olacağına inanıyordum. İleri sezon spoiler'ı:
Spoiler
Free'nin kendini aşırı kasıp zortlaması misali
Ama sanırım bu anlatının hikaye içindeki işlevi, yetenek ve tecrübe bakımından henüz birbirinden uzak olan bu iki rakip arasında, daha taze bir müsabık olan Valt'ın kazanma ihtimalinin normalden daha da yüksek olduğuna inanmamızı sağlamaktı.
Çok güzel bir tournament arc oldu. Ama son maç itibariyle biraz yoran bir gidişat da gözüme çarptı. Lakin sözlerimle tam olarak ifade etmesi biraz zor. Sanırım en iyi şöyle açıklayabilirim: Her raunt, bir öncekinin bittiği yerden dikişsiz başlıyor gibi.
Yani aslında maçların birden fazla raunda bölünmesi, sahip olması gerektiği kadar büyük bir stratejik etkiye sahip değil gibi. Önceki rauntta hangi teknik kullanılmışsa iki taraf da ya aynısını, ya da aynısının bir adım ötesini kullanıyor. Yani Beyblade'i bir kez fırlattıktan sonra işin artık rayına oturması ve gidişatı etkileyecek bir şey yapılamaması gibi. Ama arada yeniden fırlatış olduğu için aslında aynı tekniklerden devam etmeye mahkum değiller. Böyle bir şeyi aslında pek sorgulamadan da izleyebilirdik. Ama karakterler bu maçta, birbirlerinin duruşlarını gözlemleyerek nasıl fırlatmaları gerektiğine karar verebileceklerini gösterdiler. Yani böyle bir şeyin mümkün olduğu bir evrende geçiyor bu anlatı.
Yani şey de olabilirdi. Valt, "Shu şimdi kazanmak için benim en son kullandığım tekniği yenen bir tekniği kullanmak isteyecek" diye düşünebilirdi. Bu yüzden de tamamen farklı bir teknik kullanarak rakibini şaşırtabilirdi. Umarım anlatabilmişimdir ve umarım ilerleyen bölümlerde bu tür maçlar da görürüz. Diğer serilerin aksine stratejik derinliğe sahip maçlar sunacağından şüphe etmiyorum artık Burst'ün. Ama tam olarak bahsettiğim gibi bir şeyi belki de görmeyebiliriz gibi geldi. Bakalım.