Ya bi dakka ya. Introdaki adam neden "Bey tutkunları akın akın arenaya koşarak, Bladecilerinin kalbindeki tutkuya eşlik ediyorlar" diyor?? Bu cümle ne demek!?!?!? Bey tutkunları Beybladecilerinin kalbindeki tutkuya neden eşlik ediyor? Orijinalinde böyle bir şey yok. Beybladelerin, Beybladecilerin tutkulu kalplerine eşlik ederek kapıştıklarını söylüyor. Her bölümün başında okunacak sözü de böyle sıvamazsın ya.
Bu jenerasyonda cidden sürekli olarak karakterlerin dandik dandik Hasbro Stadyumlarda kapışıp durduğundan yeterince bahsetmiyoruz ha. Aslında çok acayip olay.
Takım olgusu ortaya çıkınca iş Sparking'e gidiyor diyecektim ama setting falan bizi Bell ve dedesine götürdü

Tek bölümde 4 maç görerek karlı çıktık diye düşünüyorum.
Bu, seriyi ilk izleyişim olsaydı anlatının nereye gittiğini çözememiş olurdum ve sürekli turnuva yapılan ve sonuçta bir yere varılmayan bi anime olarak yorumlardım. Ama şu anki aklımla, işi arclara ayırarak izleyebiliyorum.
Karakterlerin tanıtıldığı ve Shu'nun kazanarak final turnuvaya katılma hakkı edindiği arc.
Antrenman için Ateş Kılıcı dojosuna çekildikleri, Shu'nun iyileştiği, Valkyrie'nin uyandığı, ikinci şans turnuvasında Valt'ın final turnuvasına katılma hakkı kazandığı arc.
Takım turnuvası arc. (Belki Valkyrie'nin ikinci uyanışı burada olur?)
Final turnuvası arc.
Bu şekilde bakınca çok tatmin edici bir ilerleyişe sahip. Ama aynı zamanda ilk arc'a ayrıca özenildiği belli oluyor. O maçlar gibisi henüz gelmedi. Şu anki ve bir sonraki arc'ın finallerine sakladıklarını varsayalım.