Animeyi yeniden "tolare ederek" izleme kıvamına geldim. Sezonun önce başını ve sonunu düşünüp ortasını sonradan doldurdukları iyice belli olmaya başladı. Tabii hikaye yazarken hep öyle yapılmalı da, çok hissettirmiycen işte. Daha önceki bölümlereden birinde her maçın "main event" seviyesinde ve tarafların gücünün olabildiğince 50/50 gösterildiği çekişmeli epik maç olmasının gerekmediğinden falan bahsetmiştim. Ama tabii bunun da belli bir dengesinin tutturulması gerekiyor. Şu anki maçlar beni tatmin etmiyor. Yaratıcılıklarını en baştaki ve en sondaki turnuvalara saklamış olduklarını hissediyorum.
En azından maçların derinliğindeki eksikliği, karakter gelişimi işleyerek kapatmaya dair bir çaba görülüyor ama. Valt, takımda olan uyumsuzlukları, kendi kaptanlığındaki eksikliklerden ortaya çıkan problemler olarak görüyor. Bakalım nasıl bir olgunlaşma süreci izleyeceğiz. Yapı olarak demek ki bana bu tür gelişimi takip etmek, en azından Beyblade animesinde, sapasağlam maçlar izlemek kadar tatmin edici gelmiyor belli ki. Ama yine de takdir etmeye çalışacağım. Hala Valt vs Wakiya ve Valt vs Shu maçları kadar güzel maç bekliyorum.