Böylece sezonda iki maç kaldı. Açıkçası şu anda ilk arc'taki maçlar kadar iyi maç olmama ihtimalini daha yüksek görmeye başladım.
Başka bir yorumumda da bundan bahsetmiştim ama maçların formülü biraz bariz hale gelmeye başladı. Maçların rauntlara ayrılması oyuncuların stratejilerine etki etmiyor ve bu bence kötü bişey. Yani şöyle oluyor:
Birinci raunt:
Beybladeci A, birinci tekniğini kullanarak kazanır.
İkinci raunt:
Bunu gören Beybladeci B, kendi birinci tekniğini kullanarak kazanır.
Üçüncü raunt:
Bunu gören Beybladeci A, kendi ikinci tekniğini kullanarak kazanır.
Dördüncü raunt:
Bunu gören Beybladeci B, kendi ikinci tekniğini kullanarak kazanır.
Beşinci raunt:
Aynı anda patlayarak berabere

Altıncı raunt:
Bunu gören Beybladeci A, önce kendi birinci, sonra ikinci, sonra da üçüncü tekniğini kullanarak kazanır.
Yani sonuçta rakibinin tekniklerine şahitlik ettikçe, sıradaki raunt için Beyblade'ini fırlatırken yeterince derin bi strateji döndürmüyorlar, rauntlar aslında sadece bi mola gibi oluyor ve teknikalite açısından önceki rauntta bıraktıkları yerden devam ediyorlar. Mesela bi noktada "bence bu sefer ikinci tekniğini kullanacak" diye düşünüp kendi birinci tekniğinin fake'ini atıp üçüncü tekniğini kullanmak falan gibi şeyler yapmalılar.
Demek istediğim şu ki, rakibin farklı tekniklerini gördükten sonra, bu işi düz raydan çıkarıp, duruma göre farklı teknikler kullanma ve maçı farklı yönlere çekme gibi şeyler yapmalılar. Aşırı çizgisel ilerliyor yani her şey. Sadece önceki rauntta olanların aynısı + 1 yeni hamle olarak gidiyor her raunt. Umarım anlatabildim