Beyblade - Burst - 48. Bölüm

HBK

• **
  • Toplam İleti 57
  • BeyPuan 303
Ynt: Beyblade - Burst - 48. Bölüm
« Yanıtla #30 : Eylül 11, 2026, 01:07:04 »
Bir Shu güzellemesi yapmaya karar verdim ve bunu yazmak için bu bölümü seçtim. İlk izlediğim zaman bu bölümü, Spriggan'ın Longinus'u patlatmasına inanılmaz şaşırmış ve sevinmiştim. Finalin kimler arasında olacağını biliyor olmasaydım nasıl tepki verirdim kim bilir.

Burst'ün 1.sezonunun son 10-15 bölümünü izleyip de Shu'yu favori karakter olarak görmemek elde değil. Sezonun başlarında kolundaki sakatlık ve bununla nasıl bir yolla yüzleştiği hikayesi ile ön planda olsa da, Daina, Kensuke, Wakiya ve elbette Valt'un meseleleri işlenirken biraz arka planda kaldı. Ama ne zaman takım turnuvası bitti ve tekli turnuva arc'ı başladı. O zaman Shu'nun ne baba bir karakter olduğu gün gibi ortaya çıktı. Mesela Naoki miydi neydi adı, arkadaşlarının Valt üzerindeki etkilerini ölçüp grafik haline getirdiğinde Shu'nun grafiği bunu çok iyi anlatıyordu zaten.

1.sezon Shu komple bir paket. Hayranlık uyandırıcı ve zaten hayranları bol olan, çok yetenekli, çok çalışkan, zeki, çevresindeki insanlara olumlu etki eden, kendi işini kendi gören, sınırlarını her zaman zorlayan ve ben artık oldum deyip salmadan, sürekli daha iyi hale gelmek isteyen bir karakter.

Burst'e ön yargı yapan biri "Ryuga varken Shu kim ulan! " diyebilir. Ama Ryuga'nın L-Drago olmasa ne özelliği var? Rakibini iyi mi gözlemliyor, zorluklarla pes etmeden baş mı ediyor? Çevresindekilere bir ilham kaynağı mı oluyor? Kötü niyetli birinin arkadaşına zarar vermesine engel mi oluyor?
Hayır. Bu yüzden de özellikle 13-14 yaş altı kardeşlerimizin 1.sezon Shu gibi bir karakteri örnek alması yerinde olur.

Şuraya ayrı bir parantez açmak gerekir. Ben bu sezonu buradan izlemedim. İngilizce altyazı içeren japoncasını izledim. Türkçesini izleyecek olduğum zaman, ilk bölümün ilk başında ''Beyblade dünyanın en iyi şeyidir" lafından sonra derhal kapattım videoyu. Yazıklar olsun. Türkçe metal serisinin dublajı fena değildir mesela. Örneğin Ginga'nın en sevdiğim sesi Türkçe dublaj sesi. İngilizcesi rezillik. Japoncasını bile pek beğenmedim. Dublaj işini ciddiye alarak yapmazsan demek ki izlenebilir olmaktan çıkabiliyor. İngilizce dublaj Burst döneminde gelişti, en azından Valt'a kendisine yakışacak bir ses verdiler. Türkçe dublaj ise çok geri gitmiş.

Bu değerli forumda bu sezon hariç tüm Burst sezonlarının Türkçe altyazılı Japoncası var. İnşallah bu sezonunki de olur.
  • 1
  • 0