Lui'nin de balonluğu açığa çıktı. Şanslı olmasa yarı finali bile geçemeyecekti.
Bir Beyblade sezonunu daha bitirdim. 10 üzerinden bir Puanlama yapmam gerekseydi;
Metal Fury - 9.5
G-Revolution - 9.0
Bakuten Shoot Beyblade (1. sezon) - 8.5
Metal Masters - 8.0
Metal Fusion - 8.0
V-Force - 8.0
Burst - (1. Sezon) - 7.0
(Biraz bol keseli davranmış olabilirim. Diğer sezonları izlemeyeli uzun zaman oldu.)
Maçlar çok sıkıcıydı. AMV yarışmasına katılmak istiyorum ama doğru dürüst AMV'si yapılacak maçı bile yok. Başta tahmin edilemez bir seri gibi duruyordu ama sonradan her maçı bildim neredeyse. Ne yazık ki şu ana kadar izlediğim en zayıf sezondu. Diğerlerini izlemeyeli uzun zaman oldu ama aklımda kaldıkları şekilleriyle puanlamam böyle.
Bu Sezonun Artıları:
+ Açılış müziği fena değildi. En azından Metal serisinde kullanılan Batı jeneriğinden iyi.
+ Müzikleri fena değildi.
+ Karakterler kendilerini benimsettirdi.
+ Burst sistemi... Bu sistem beyblade'lere yeni bir boyut kazandırdı.
Eksileri :
- Maçlar çok sıkıcı. Bunun sebebinin fantastik öğe eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. (Kutsal canavar, yıldız parçacığı vs.)
- Turnuva dışı aksiyon eksikliği var. Turnuva dışı aksiyon olayının zirvesi Metal Fury'di. Bir turnuvaya odaklanmadan benden 9,5 puan alabilen bir sezon. Turnuva odağı hemen hemen tüm jenerasyonlarda var ama bunda turnuva dışı aksiyon nerdeyse sıfır. Sadece antreman yapıyorlar.
- Çocuksu çizimler. Önceki serilerin karakterleri de çocuk sayılır ama bunlar baya küçüktü. Lui 10 yaşında bir çocukken o tavırlar da ne öyle göze batıyor. Sen Kai veya Ryuga değilsin. Beyblade'inden yaratık çıkmıyor.

- Bilgiç, Madoka vs. tarzı karakter eksikliği.
Zac, Ken, Lider en sevdiğim karakterler oldu. Shu ve Daigo da iyiydi. En sevdiğim beyblade'ler ise Zillion Zeutron ve Xeon Xcalius oldu.
İkinci sezonun ülkemize gelmemesi çok yazık. Demek ki yeterli bir ilgi görmedi ülkemizde.
Bakalım ikinci sezon 7'nin üzerinde puan alabilecek mi benden, göreceğiz.