atıcı sol dönüş engelleyici parçayı çıkarmanın legality durumu nedir

elimde klasik sarı bir atıcı var. sağ dönüş. ipin soldan takılmasını engelleyen parçayı çıkarttım(sebebini hatırlamıyorum). ama bu parça sadece ters taraftan engellemek için değil, aynı zamanda atış sonrası atıcı ucunu durdarmaya da yarıyormuş. Yani merak ettiğim, bu atıcının legality durumu nedir?
  • 0
  • 0

Penguen007

• X Meta Chaser
  • *
  • Toplam İleti 1090
  • BeyPuan 35549
  • 🧙 Büyücü 🧙
    • Penguen007 YouTube Kanalı!
elimde klasik sarı bir atıcı var. sağ dönüş. ipin soldan takılmasını engelleyen parçayı çıkarttım(sebebini hatırlamıyorum). ama bu parça sadece ters taraftan engellemek için değil, aynı zamanda atış sonrası atıcı ucunu durdarmaya da yarıyormuş. Yani merak ettiğim, bu atıcının legality durumu nedir?

O işlemin tam ne olduğunu bilmiyorum ama yapmak için fırlatıcıyı açman gerektiyse kesinlikle illegaldir
  • 0
  • 0

bladçi

• *
  • Toplam İleti 5039
  • BeyPuan 1555
  • 3 2 1 hazırrrrrrrrrrrr ateş AnadoluBeybladeTakımı
Beyblade hızını etkiliyor mu ???
  • 0
  • 0

b2028

• *
  • Toplam İleti 1541
  • BeyPuan 766
  • Hadi kükre L-Drago Destructor!
    • Youtube Kanalım
Legalliğe karar verecek olan kişi turnuvayı düzenleyen kişidir. Legal derse legaldir.
  • 0
  • 0

Penguen007

• X Meta Chaser
  • *
  • Toplam İleti 1090
  • BeyPuan 35549
  • 🧙 Büyücü 🧙
    • Penguen007 YouTube Kanalı!
Legalliğe karar verecek olan kişi turnuvayı düzenleyen kişidir. Legal derse legaldir.

Bu söz hiç kimseye yardımcı olmuyor tabii. Turnuva tecrübesi olanlardan beklenen cevap daha dolu bir şey elbette. Ayrıca Dereceli Turnuva bağlamında geçerli de değil. Düzenleyen kişinin kafasına göre bozamayacağı kurallar var
  • 0
  • 0

b2028

• *
  • Toplam İleti 1541
  • BeyPuan 766
    • Youtube Kanalım
Bu söz hiç kimseye yardımcı olmuyor tabii. Turnuva tecrübesi olanlardan beklenen cevap daha dolu bir şey elbette. Ayrıca Dereceli Turnuva bağlamında geçerli de değil. Düzenleyen kişinin kafasına göre bozamayacağı kurallar var
Ben bir turnuva düzenlerim ve canım ister matkap atıcılara bile izin veririm. Forum turnuvalarını düzenleyen kişiler ise canı istemezse vermez. Burada yapılan işlemin tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz bu tamamen düzenleyen kişinin insiyatifinde. Atıcının içinin açıldığı her durumda illegal olmaz. Performansa etkisi var mı yok mu? Örneğin X'teki hold launcher için konuşalım. Şeridi bozan parçayı çıkardım ve bizim turnuvalarda hala legal kabul ediliyor ama edilmiyor denseydi de uyardım. Performansa etki etse bile eğer herkes bunu yapabiliyorsa gene sorun yok. Yeter ki adil olsun. Şartlar önceden net bir şekilde belirtilsin. Forumdaki dereceli turnuvalar için izin verilmiyor olabilir bu durumda katılımcı buna saygı göstermek zorunda. Bir başkası ise izin veriyorum diyebilir. Hangi turnuva için legalliği soruluyor belirtmemiş.

Tabii ki belli standartlar olmalı. Turnuvanın içerisinde birbirinden çok alakasız konseptler bir arada bulunmamalı. Her turnuvanın standartı kendi içindedir. Lakin turnuvanın konseptine göre kurallar değişir. 3D blade turnuvası yapılmadı mı bu forumda? TT'nin düzenleyeceği resmi turnuvalarda bunları kullanamazsın ama başkası turnuvayı düzenliyor ve buna izin veriyorsa kullanırsın. Neye izin verileceği tamamen turnuvanın düzenleyenine kalmış. Mesela çok nadir ve güçlü bir atıcı vardır ve pahalıdır, yalnızca 1 kişi de vardır. P2W'yi önlemek için bu atıcıyı da istersen yasaklarsın. Konsept ve kurallar hoşuna gitmezse de katılmama özgürlüğüne sahipsindir.

Burdaki durumda performansa etki etmiyorsa ve turnuva otoritesi bensem legal derim.
  • 0
  • 0

Takao

• Dalgaakın Beyblade Takımı
  • *
  • Toplam İleti 5200
  • BeyPuan 10856
  • Foruma Hoş Geldiniz
    • Gereksiz Ekran
Ben bir turnuva düzenlerim ve canım ister matkap atıcılara bile izin veririm. Forum turnuvalarını düzenleyen kişiler ise canı istemezse vermez. Burada yapılan işlemin tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz bu tamamen düzenleyen kişinin insiyatifinde. Atıcının içinin açıldığı her durumda illegal olmaz. Performansa etkisi var mı yok mu? Örneğin X'teki hold launcher için konuşalım. Şeridi bozan parçayı çıkardım ve bizim turnuvalarda hala legal kabul ediliyor ama edilmiyor denseydi de uyardım. Performansa etki etse bile eğer herkes bunu yapabiliyorsa gene sorun yok. Yeter ki adil olsun. Şartlar önceden net bir şekilde belirtilsin. Forumdaki dereceli turnuvalar için izin verilmiyor olabilir bu durumda katılımcı buna saygı göstermek zorunda. Bir başkası ise izin veriyorum diyebilir. Hangi turnuva için legalliği soruluyor belirtmemiş.

Tabii ki belli standartlar olmalı. Turnuvanın içerisinde birbirinden çok alakasız konseptler bir arada bulunmamalı. Her turnuvanın standartı kendi içindedir. Lakin turnuvanın konseptine göre kurallar değişir. 3D blade turnuvası yapılmadı mı bu forumda? TT'nin düzenleyeceği resmi turnuvalarda bunları kullanamazsın ama başkası turnuvayı düzenliyor ve buna izin veriyorsa kullanırsın. Neye izin verileceği tamamen turnuvanın düzenleyenine kalmış. Mesela çok nadir ve güçlü bir atıcı vardır ve pahalıdır, yalnızca 1 kişi de vardır. P2W'yi önlemek için bu atıcıyı da istersen yasaklarsın. Konsept ve kurallar hoşuna gitmezse de katılmama özgürlüğüne sahipsindir.

Burdaki durumda performansa etki etmiyorsa ve turnuva otoritesi bensem legal derim.

Legallik ya da illegallik resmi kurallara göre olur. Ben 3D turnuvası düzenlesem bile bu legaldir diyemem.

Sanırım arkadaşımız şeridi çektikten sonra fırlatıcının dönmesini durduran parçayı çıkarmış. Fırlatıcının parçası eksildiği için bunun legal sayılacağını sanmıyorum.
  • 0
  • 0

b2028

• *
  • Toplam İleti 1541
  • BeyPuan 766
    • Youtube Kanalım
Legallik ya da illegallik resmi kurallara göre olur. Ben 3D turnuvası düzenlesem bile bu legaldir diyemem.

Sanırım arkadaşımız şeridi çektikten sonra fırlatıcının dönmesini durduran parçayı çıkarmış. Fırlatıcının parçası eksildiği için bunun legal sayılacağını sanmıyorum.
Katılmıyorum. Legallik turnuvanın kendisi ile alakalı değildir. Turnuvanın içindeki kurallar belirler neyin legal olup olmadığını. Ülkeden ülkeye bile neyin suç olup olmadığı değişiyor.
  • 0
  • 0

Takao

• *
  • Toplam İleti 5200
  • BeyPuan 10856
  • Foruma Hoş Geldiniz
    • Gereksiz Ekran
Katılmıyorum. Legallik turnuvanın kendisi ile alakalı değildir. Turnuvanın içindeki kurallar belirler neyin legal olup olmadığını. Ülkeden ülkeye bile neyin suç olup olmadığı değişiyor.

Ben sahtelerin serbest olduğu bir turnuva düzenlesem sahteler legaldir mi diyeceğiz? Kişisel olarak bir şeye izin vermek o şeyi legal yapmaz. Buna sadece resmi kurum karar verebilir.

Japonca Resmi Kaynak: https://beyblade.takaratomy.co.jp/beyblade-x/_image/regulation.pdf

Japonca (Orijinal):

ベイブレード、ランチャー、その他の使用パーツについて、
分解・改造したものの使用は禁止とします。

Türkçe Çeviri:

Beyblade’ler, fırlatıcılar (launcher) ve kullanılan diğer parçalar için
sökülmüş veya modifiye edilmiş ürünlerin kullanımı yasaktır.

İngilizce Resmi Kaynak: https://beyblade.com/assets/pdf/USA%20Beyblade%20X%20World%20Championship%20Series%20Tournament%20Official%20Rules%20noWM.pdf

İngilizce (Orijinal):

Disassembling or modifying official Bey tops and launchers (including any parts, grips, etc.) and using any such modified parts, is strictly prohibited.

Türkçe Çeviri:

Resmî Beyblade’lerin ve fırlatıcıların (bunlara ait tüm parçalar, gripler vb. dâhil) sökülmesi veya modifiye edilmesi ve bu şekilde değiştirilmiş parçaların kullanılması kesinlikle yasaktır.

• 0
  • 0

b2028

• *
  • Toplam İleti 1541
  • BeyPuan 766
    • Youtube Kanalım
Ben sahtelerin serbest olduğu bir turnuva düzenlesem sahteler legaldir mi diyeceğiz? Kişisel olarak bir şeye izin vermek o şeyi legal yapmaz. Buna sadece resmi kurum karar verebilir.

Japonca Resmi Kaynak: https://beyblade.takaratomy.co.jp/beyblade-x/_image/regulation.pdf

Japonca (Orijinal):

ベイブレード、ランチャー、その他の使用パーツについて、
分解・改造したものの使用は禁止とします。

Türkçe Çeviri:

Beyblade’ler, fırlatıcılar (launcher) ve kullanılan diğer parçalar için
sökülmüş veya modifiye edilmiş ürünlerin kullanımı yasaktır.

İngilizce Resmi Kaynak: https://beyblade.com/assets/pdf/USA%20Beyblade%20X%20World%20Championship%20Series%20Tournament%20Official%20Rules%20noWM.pdf

İngilizce (Orijinal):

Disassembling or modifying official Bey tops and launchers (including any parts, grips, etc.) and using any such modified parts, is strictly prohibited.

Türkçe Çeviri:

Resmî Beyblade’lerin ve fırlatıcıların (bunlara ait tüm parçalar, gripler vb. dâhil) sökülmesi veya modifiye edilmesi ve bu şekilde değiştirilmiş parçaların kullanılması kesinlikle yasaktır.
Bence legal kelimesinin anlamı ile ilgili anlaşamıyoruz. TT'nin izin verdiği şeyler=Legal diyorsun. TT'nin düzenlediği turnuvalar için elbette bu geçerli. Ben kendi turnuvumda neden TT'nin düzenlediği kurallara uymak zorunda olayım ki? Canım isterse elbette uyabilirim lakin şart değil. Daha keyifli bir konsept aklıma geliyorsa buna uygun kurallarla bir turnuva düzenleyebilirim. Sahtelerle ilgili turnuva düzenlersen o turnuva için sahte bladeler legal olur, tam tersi orijinal bladeler ise illegal. Legal/illegali belirleyen şey turnuvayı düzenleyen otoritedir. Her ülkenin yasaları aynı mı mesela? Turnuvanın kendisinin legal/illegal olması gibi bir durum olmaz ki. Bu bir ülkenin yasasına legal/illegal demek gibi bir şey. Turnuvanın kurallarına uyan şeyler yapıyorsan legaldir, uymayan şeyler yapıyorsan illegaldir.

Resmi olmayan her turnuvaya illegal mi diyeceğiz? TT'nin kurallarını azıcık bile değiştirince legallik ortadan kalkıyor mu? TT maçlar 4'te bitiyor diyor. Biz 5'te biter diyince illegal turnuva mı oluyor? Neden böyle bir sınır koyalım ki kendimize? Bu durumda farklı turnuva konseptleri yapamazdık.

Resmi turnuva ile legallik kavramlarını karıştırıyorsunuz bence.
  • 0
  • 0

Takao

• *
  • Toplam İleti 5200
  • BeyPuan 10856
  • Foruma Hoş Geldiniz
    • Gereksiz Ekran
Bence legal kelimesinin anlamı ile ilgili anlaşamıyoruz. TT'nin izin verdiği şeyler=Legal diyorsun. TT'nin düzenlediği turnuvalar için elbette bu geçerli. Ben kendi turnuvumda neden TT'nin düzenlediği kurallara uymak zorunda olayım ki? Canım isterse elbette uyabilirim lakin şart değil. Sahtelerle ilgili turnuva düzenlersen o turnuva için sahte bladeler legal olur, tam tersi orijinal bladeler ise illegal. Legal/illegali belirleyen şey turnuvayı düzenleyen otoritedir. Her ülkenin yasaları aynı mı mesela? Turnuvanın kendisinin legal/illegal olması gibi bir durum olmaz ki. Turnuvanın kurallarına uyuyorsan legaldir, uymuyorsan illegaldir.

Resmi olmayan her turnuvaya illegal mi diyeceğiz? TT'nin kurallarını azıcık bile değiştirince legallik ortadan kalkıyor mu? TT maçlar 4'te bitiyor diyor. Biz 5'te biter diyince illegal turnuva mı oluyor? Neden böyle bir sınır koyalım ki kendimize? Bu durumda farklı turnuva konseptleri yapamazdık.

Tabii ki sen istediğin şekilde oyna. Polis gelip baskın yapacak değil ama Beyblade ile ilgili bir şeyin legalliğine karar verecek otorite biz değil Takara Tomy ya da Hasbro gibi resmi kurumlardır. Herkes kafasına göre hareket edecekse bir şeyin legalliğini tartışmanın anlamı olmaz.

Turnuva düzenlemeyle ilgili bir kural var mı bilmiyorum :D Rekabete dayalı bir oyunda turnuva düzenlemeyi engellemek saçma olurdu. Resmi turnuva olduğumuzu iddia etmediğimiz sürece sorun çıkmayacağını düşünüyorum.

Senin mantığınla düşünsek bile bu soruyu soran arkadaş "Beyblade TR turnuvalarında serbest midir?" dememiş. Özel bir turnuva ismi vermediğine göre resmi kurallara göre cevap vermek en sağlıklısı.
  • 0
  • 0