Evet 10 yıl aradan sonra bir kez daha G-Revolution'ı bitirdim. Öncelikle altyazı hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürler. Böyle bir sezonu temiz bir kayıtla izlemenin tadı bambaşkaydı. Max'ın Japonca dublajına bayıldım. Çok tatlı geldi gözüme. Fakat diğer karakterler de kesinlikle bizim dublajı tercih ederdim. Türkçe dublaj her ne kadar Japonca versiyonu kullanıyor gibi gözükse de çeviri de Batı versiyonu kullanılmış. Batılılar, çocukların izlediğini düşünerek bir çok şeyi değiştirmiş veya sansürlemişler. Bu yüzden bu şekilde izlemek daha iyi oldu aslında. Gene de keşke birisi çıkıp şu sezonun temiz Türkçe ses kayıtlarını kafamıza fırlatsa keşke, kaç paraysa vereceğim.

Brooklyn sanırım Rago'yu aşıyor bu bölümde. Tüm Dünya'yı karanlığa gömdü. İyi bir final miydi bilemiyorum. Klasik bir finaldi aslında. Ana karakterimiz Takao kalbi kırık bir çocuğun gönlünü aldı gene. Tıpkı diğer sezonlar da olduğu gibi.
Sezonun ilk yarısı, Dünya Şampiyonası arcı bence tüm Beyblade serileri içerisinde en iyi arctı. Bladebreakers ekibinin birbiri ile kapışmasını izlemek çok zevkliydi. Bizim 4'lünün birbirleriyle olan herbir maçını ayrı ayrı heyecanla takip ettim. Max vs Kai maçına bayıldım. Takao vs Kai maçı hakikaten başka bir boyuttu. BEGA arcı ise bence ilk arca göre baya zayıftı. Kai vs Brooklyn maçı hariç iyi bir maç yoktu ama o maç da öyle bir maçtı ki tüm arcı tek başına taşıdı resmen. Ayrıca Engine Gear sistemi Metal sistemden çok daha ilgi çekiciydi bence. ENGİNE GİAA FULL POWERR!!
Tabii ki müziklere de değinelim. Bu sezonun müziklerine hard metal havası verilmiş. Maçların sertliğine inanılmaz iyi gitmiş bu albüm. Naruto'nun da müziklerini yapan kişi yapmış albümü. İyi olmasına şaşırmamalı. 46. bölümün sonunda Kai'nin ekibe geri dönerken ki çalan müziği de unutmayalım. Destansı bir andı.
Beybladelere gelelim. G serisinin yıldızı bence Driger G'ydi. Animasyonları olsun, tasarımı olsun bayıldım. GT'de ise Dragoon GT, Beyblade tarihinin en güzel gözüken beylerinden biri bence. MS'ler görüntü olarak çok hoşuma gitmiyor fakat Dranzer MS o ikonik maçtan dolayı alınmaya değer. Bunlar dışında Pegasusların gimmicki çok güzeldi. Beyblade tarihinde ilk ve tek fırlatıcı olma özelliği taşıyan bir beylerdi. Son olarak da Wolborg 4'e bayıldım. Darbe yedikçe kurulan Engine Gear'ı çok hoşuma gitti.
Bu sezonun sonuna baktığımda 4. bir sezon gelmemesi için aslında hiçbir neden yok. Metal serisi gibi kesin bir final değildi. V-Force'daki karakterlerin de olduğu sağlam bir Dünya Şampiyonası ile harika bir sezon çıkabilir. Kim bilir belki bir gün Takara bu harika seriyi geri döndürme kararı alır. Şimdilik "X"le yetineceğiz sanırım.

Dünya Şampiyonası arcının harika olması ve Kai vs Brooklyn maçı için bu sezona 8.5/10 veriyorum. BEGA arcının genel tempo düşüklüğü 1.5 puanı kırdırdı.
2001 - ?/10 (Tekrar izlenecek) Şimdilik 8/10
2002(V-Force) - 7.5/10
G-Revolution - 8.5/10
Metal Fusion - 7.5/10
Metal Masters - 8/10
Metal Fury - 8.5/10 (Tekrar bakmam gerek. Bu sezon kadar iyi miydi bir daha değerlendirmeliyim.)
Burst - 6.5/10
Burst Evolution - 7.0/10
Beyblade X 1. Sezon - 6/10
Şu anda sıralamam bu şekilde.
Çok iyi sezondu be. Boşluğa düştüm gene. Hoşçakal Bakuten Shoot Beyblade...