Merhaba arkadaşlar. Bildiğiniz gibi, Beyblade TR foruma sponsor olarak reklam vermek diye bir özellik var. Son zamanlarda da bu özelliği kullanarak reklam veren yeni kişiler oldu. Ama malesef bu reklamlarda yapay zeka slop görseller kullanıldı. Bunun uygunsuzluğu konusundaki şikayetimi Beyblade TR yönetimine bildirdim ama buna karşı bir tavır almamayı seçtiler.
Ben de, topluluğun bu vaziyetten memnun olmadığını göstermek adına bir imza kampanyası başlatıyorum. Forum adına ilk kez karşılaştığımız bu sorunu çözmenin vakti tam olarak şu an. Bu yoldan geri dönmek için şimdiden başka bir fırsatımız olmayacak. Türkiye'de Beybladeci olmaktan gurur duymaya devam edebilmemiz adına, sesimizi duyurmak için sizi de desteğe davet ediyorum. Yalnızca linke tıklayıp konuda destek olduğunuzu doğruladığınızı ifade eden tuşa basmanız yeterli.
Dünya Şampiyonu çıkarmış olan bu ülkenin Beyblade forumuna girildiği zaman, ana sayfada bizi yapay slop karşılamamalı. Zamanında Türkiye Şampiyonası duyurulduğu zaman Spacetoon'un kullandığı gerzek sloplara tepkimizi göstermiştik. Gurur duyup duvarımıza asabileceğimiz posterler yerine, sola bakan DranSword resmi falan yayınlamışlardı. Ama bunun çirkinliğini belirttiğimizde bu paylaşımları kaldırmışlardı. Sesimizi duyurmakta başarılı olmuş ve ülkemizi böyle çirkin bir şekilde temsil edilmekten kurtarmıştık. İşte bu yüzden de şimdi dönüp, forumumuzun ana sayfasında slop yer almasına müsaade etmemiz yakışık almaz.
Takao Kinomiya ve arkadaşlarının da BEGA'nın dayattığı statükoya direndiği gibi, yeniden bir araya gelmemiz gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ipin ucu kaçırıldığı ve bu yapaylıkların önü erkenden kesilmediği zaman, ne kadar çirkin ötesi bir yere varacağını hayal bile edemiyorum. Beyblade TR'nin bayrağını taşırken, kendime bir Beybladeci derken, üniversite etkinliklerine gidip sanatçı arkadaşlarımızla muhabbet ederken, hatta Beyblade topluluğunun içinde de cillop gibi grafik tasarım yapabilen dostlarımızın olduğunu bilirken, forumun ana sayfasına yapay slop yapıştırılmış olduğunu bilmek, buna ses etmemiş olmak, benim için bir UTANÇ kaynağı olur.
İşte bu sebeplerden dolayı, aslında şu anda yaptığımız şeyi yapmak dışında bir seçenek görmüyorum. Karşımıza çıkmış olan bu durumda, ahlaki sorumluluğumuz doğru tavrı göstermektir. Hem bu yolda benimle hemfikir olanları, hem de yapay görseller konusunda bu kadar katı bir düşünceye sahip olmayan ama hareketimize destek olmak isteyenleri, sesimizi duyurma çabamıza davet ediyorum.
Resim yapmak ve şarkı söylemek, insanların işidir. Bu düzenin hala bu şekilde devam edebildiği alanların nesli gittikçe tükenirken, Beyblade TR'nin bir kurtarılmış bölge olarak devam etmesini sağlamak her geçen gün daha önemli hale geliyor.
İsteğim çok büyük de değil. Forumda yapay slop kullanılması tamamen yasaklanırsa elbette bu çok güzel olur. Ama talep bu kadar bile değil. Alınan reklamlarda, ve forumun kimliği için kritik önem taşıyan ana sayfa gibi yerlerde böyle unsurlara müsaade edilmemesini talep ediyorum. Sadece bu kadar.