Selamlar, birkaç ay önce elime 2002 yılından kalma resmi bir Takara Tomy Turnuva Seti elime geçti, ben de bununla ilgili bir konu açmak istedim.
Öncelikle nedir bu turnuva seti diye soracak olursanız, küçük bir araştırmayla bu setin Takara Tomy'nin zamanında yetkili mağazalara dağıttığı bir set olduğunu anladım. İçinde turnuva için gerekli materyaller ve ödüller bulunuyor.
Uzatmadan resimlere geçelim:Bu set bana Takara Tomy'nin dağıttığı koli ile geldi.
Kutunun yan tarafında "Etkinlik Paketi GW" yazıyor. Buradaki GW muhtemelen bazı Japon tatillerinin üst üste geldiği "Altın Hafta" yani "Golden Week"in kısaltması.
Setin içeriklerini de bu resimde görebiliriz. Bir adet Beyblade Stadyumu, etrafını çevirip kapatmak için şeffaf plastikten iç içe geçmeli duvarlar, turnuvada derece yapanlar için özel renkli Master Dragoon versiyonları, katılımcılara dağıtmak için BBA stickerları, turnuva yönergeleri ve duyuru için bir poster var.
Gördüğünüz gibi küçük çaplı bir turnuva yapabilmek için gerekli her şey bulunuyor. Koleksiyonuma ekleyebildiğim için gerçekten memnunum. Bunlarla turnuva yapmak gibi bir hayalim de var ama bakalım... 
Bence buradaki en önemli parça, birbirine zımbalanmış A4 kağıtlarından oluşan turnuva yönergeleri. Bunlarda turnuvayı düzenleyecek olan mağaza görevlileri için bazı talimatlar ve resmi kurallar var. Meraklıları için sayfaları taradım, İngilizce ve Türkçe'ye de çevirdim. Üç versiyonu da BURADA bulabilirsiniz.Meraklıları hepsini okuyabilir ama ben ilgimi çeken şeylerden biraz bahsetmek istedim.
1- Tarih olarak 2002 yılı Nisan ayı olarak verilmiş, Golden Week konusundaki tahminimi destekliyor.
2- Resmi kurallara göre bazı boyut sınırlamaları varmış. Ağırlık: Maksimum 42 gram, Boy: 2-6cm, Genişlik: 4-10cm
Boyutları bunların dışında olan Beyblade'lerin turnuvaya katılmasına izin verilmiyormuş. Burada ilginç bir nokta olarak eğer turnuva düzenleyenlerin tartısı yoksa Beyblade'i 9 adet 100 Yen'lik madeni para ile karşılaştırmak önerilmiş. 9 adet 100 Yen toplam 42,2 gram ediyormuş. 
3- Ultimate Shooter'ın şeridini başka atıcılarla kullanmak yasakmış.
4- Resmi turnuvaya sadece ilkokul çocukları katılabiliyormuş. Ortaokul öğrencileri sadece gösteri maçı yapabiliyormuş.
5- Maçlarda 2 puana ulaşan kazanıyor, puan kazanma koşulları da şu şekilde:
- Rakibi saha dışına atmak 2 puan
- Rakibi durdurmak 1 puan
- Rakibin Beyblade'ler temas etmeden saha dışına çıkması 1 puan
- Rakibin saha dışına hatalı atış yapması 1 puan
6- O dönemde Beybattle Analyzer yeni çıkmış ve turnuvada kullanımının teşvik edilmesi istenmiş. Ancak cihazın günlük kullanım sınırı 5 kere olduğu için kullanımı finallere bırakın denmiş. 
7- Parçalarla ilgili ayrıntılı kurallara da yer verilmiş, örneğin:
- Beyblade'lere metal bilyeler eklemek yasak(buradan anladığım 4 bilyeli Draciel'lere güle güle

).
- Farklı modeller arasında rulman değişimi yapılabilir.
- Random Booster prize'ı olan Draciel S Perfect Defenser "normal bir ürün" sayılıyormuş ve iki bilyeliymiş(bu model neden ayrıca belirtilmiş anlayamadım, biliyorsanız söyleyin lütfen).
- Dönüş mekanizmasının içindeki ağırlıkları çıkartmak serbest.
- Bearing Drifter ile Wolborg'un şaftı değiştirilebilir ama sadece yedek olarak denmiş, tam anlayamadım.
8- En çok şaşırdığım şeylerden biri bu oldu. SP Rules (Special Rules) diye bir şeyden bahsediliyor. Burada turnuva içindeki bazı maçların(özellikle final maçları) SP kuralları ile yapılabileceğinden bahsedilmiş. SP Rules diye kastettiği şey ise bazı bitchiplerde(bunların nadir olduğu da söylenmiş) bulunan dikdörtgen kutu içindeki yazılar. Kutucuğun içindeki yazan kurala göre maçın oynanışı değişiyor. Örnek bazı SP Kurallar: - 1 Loss OK : Kaybettiğiniz bir maçı yoksayabilirsiniz.
- Remove WD : Rakibinizin Ağırlık Çemberini çıkarabilirsiniz.
- Dragon Seal : Rakibiniz Dragon şeridi kullanamaz.
Bunlar gibi birçok kural listelenmiş, yönergeler içinde bulabilirsiniz. Böyle bitchipleri görmüştüm ama ne olduklarını bilmiyordum, meğerse bunun içinmiş.
İşte bu kadar, yorumlarınız olursa beklerim.