En güçlü dövüş sanatı

Ankakuşuu

• Toplam İleti 985
  • BeyPuan 79
Ynt: En güçlü dövüş sanatı
« Yanıtla #30 : Nisan 11, 2020, 19:35:14 »
Dünyada bulacağın Aikido'nun %99'u çöp. UFC gibi bir yerde ne kadar söker sence mesela?
knk bunlar bilgili değil ya boşver.
  • 0
  • 0

flexi

• *
  • Toplam İleti 14
  • BeyPuan 3
« Yanıtla #31 : Nisan 11, 2020, 19:38:24 »
Dünyada bulacağın Aikido'nun %99'u çöp.

çöp derken ne dediğini anlayamadım tam olarak.

UFC gibi bir yerde ne kadar söker sence mesela?

Aikido bir savunma sanatı olduğu için saldırmıyor, kendini koruyorsun. Beyblade’i düşün, Drain Fafnir hiç saldırı yapmadan her beyblade i yeniyor:) Misal yani.
  • 0
  • 0

Penguen007

• X Meta Chaser
  • *
  • Toplam İleti 1258
  • BeyPuan 36254
  • 🧙 Büyücü 🧙
    • Penguen007 YouTube Kanalı!
« Yanıtla #32 : Nisan 11, 2020, 19:45:35 »

Zaten sen de kendi başına antrenman yaparak bir dövüş sistemi oluşturabileceğini, ve adını hatırlamadığım bir film oyuncusunun "adam antrenman yapıyor daha ne diyeyim" diyerek "çok güçlü bir dövüşçü" olduğunu iddia etmiyor muydun?

Aikido bir savunma sanatı olduğu için saldırmıyor, kendini koruyorsun. Beyblade’i düşün, Drain Fafnir hiç saldırı yapmadan her beyblade i yeniyor:) Misal yani.

İşe yaramaz yani. Mesela Aikidoka kendisini Khabib Nurmagomedov'a karşı nasıl koruyacak? Surata fake + double leg shoot ile yere aldı zaten. Diyelim ki alamadı, kondüsyonsuz bacağa bir tekme ile yere mıhlar. Yerde ise hiçbir şansı yok.
  • 0
  • 0

Shukurenai72

• *
  • Toplam İleti 415
  • BeyPuan 930
« Yanıtla #33 : Nisan 11, 2020, 20:50:27 »

flexi, knk o anca dizide olur. Ha, ben demiyorumda işte "her zaman saldırı gerekir." yeri geldiğinde saldırı, yeri geldiğinde savunma. Savunma iyidir, yada saldırı daha iyidir diye bir yorum yapamıyoruz benim açımdan. Hepsinin yeri ve zamanı var. Tecrübelerimden söylüyorum.  :d
bilgili değil miyiz?, bence bu senin tezlerinin çürütülmesinden kaynaklı olarak bulduğun bahane. Filmlerden izlediklerini gelip burada anlatıp bilgili gibi davranmaya çalılıyorsun. Ama işler öyle yürümüyor işte.Ve yaklaşık 4-5 yılını aralıksız antrenmanlarla geçirmedin.
  • 0
  • 0

Ankakuşuu

• Toplam İleti 985
  • BeyPuan 79
« Yanıtla #34 : Nisan 11, 2020, 21:45:55 »
Sana mı dedim kardeşim bana 10 yaşında diyen gereksiz insanı diyorum.
  • 0
  • 0

flexi

• *
  • Toplam İleti 14
  • BeyPuan 3
« Yanıtla #35 : Nisan 11, 2020, 21:51:15 »
flexi, knk o anca dizide olur. Ha, ben demiyorumda işte "her zaman saldırı gerekir." yeri geldiğinde saldırı, yeri  geldiğinde savunma. Savunma iyidir, yada saldırı daha iyidir diye bir yorum yapamıyoruz benim açımdan. Hepsinin yeri ve zamanı var. Tecrübelerimden söylüyorum. 
Kankam 3 yıl aikido yaptım. Yani ben de demiyorum ki “sadece savunma” veyahutta “sadece saldırı işe yarar” fakat ben de tecrübelerime dayanarak söyledim bunları. Dediğin gibi hepsinin yeri var:)
  • 0
  • 0

Penguen007

• X Meta Chaser
  • *
  • Toplam İleti 1258
  • BeyPuan 36254
  • 🧙 Büyücü 🧙
« Yanıtla #36 : Nisan 11, 2020, 22:01:18 »
Kankam 3 yıl aikido yaptım. Yani ben de demiyorum ki “sadece savunma” veyahutta “sadece saldırı işe yarar” fakat ben de tecrübelerime dayanarak söyledim bunları. Dediğin gibi hepsinin yeri var:)

Bence benim 3 yıllık Jujutsu'm senin 3 yıllık Aikido'nu yener. Yaşlı bir insan olmadığını varsayıyorum. Ve saf Aikido eğitimi sadece yaşlılar içindir. Gence Aikido öğretiyorsan Aikido'nun ana prensibini anlamamışsındır zaten.
  • 0
  • 0

flexi

• *
  • Toplam İleti 14
  • BeyPuan 3
« Yanıtla #37 : Nisan 11, 2020, 23:21:54 »
Bence benim 3 yıllık Jujutsu'm senin 3 yıllık Aikido'nu yener. Yaşlı bir insan olmadığını varsayıyorum. Ve saf Aikido eğitimi sadece yaşlılar içindir. Gence Aikido öğretiyorsan Aikido'nun ana prensibini anlamamışsındır zaten.
Öncelikle şunu söyleyeyim ben aikidoyu profesyonel olmak için yapmadım. Sportif aktivite olsun diye başladım ve devam ettim. Ha bu demek değil ki hiç bir şey bilmiyorum. Ayrıca dojoda yaşlı da vardı çocuklar da vardı, ben “yaşlılar için” ayrımı yapmak doğru olmaz diye düşünüyorum Keza belki benim aikidomu yenebilir fakat ustaları kapıştırdığımızda ne olacağını ben de merak ederim açıkçası:)

bence şu "benim jujutsum senin aikido yu yener" yolunu çözmenin çok keyifli bir yolu var. (benle penguen buna benzer bişi düşünüyoruz zaten.) flexi yide yanımıza alıp üçlü bi dövüş düzenlemek :D
tecrübelerin nelerdir? (öylesine soruyorum :) )
Katılmak çok isterim tabi ki ancak yine belirteyim ki profesyonel bir şekilde yapmıyorum yani eğlenmek için elbette gelirim ben de:)

edit: Korktum zannetmeyin he :D

edit2:
tecrübelerin nelerdir? (öylesine soruyorum :) )
Gözümden kaçmış:) Öyle herhangi bir yarışmaya vs. katılmadım fakat sokakta silahlı adamı dövdüğüm oldu yani :)
  • 0
  • 0

Shukurenai72

• *
  • Toplam İleti 415
  • BeyPuan 930
« Yanıtla #38 : Nisan 11, 2020, 23:25:37 »
Öncelikle şunu söyleyeyim ben aikidoyu profesyonel olmak için yapmadım. Sportif aktivite olsun diye başladım ve devam ettim. Ha bu demek değil ki hiç bir şey bilmiyorum. Ayrıca dojoda yaşlı da vardı çocuklar da vardı, ben “yaşlılar için” ayrımı yapmak doğru olmaz diye düşünüyorum Keza belki benim aikidomu yenebilir fakat ustaları kapıştırdığımızda ne olacağını ben de merak ederim açıkçası:)
Katılmak çok isterim tabi ki ancak yine belirteyim ki profesyonel bir şekilde yapmıyorum yani eğlenmek için elbette gelirim ben de:)

dostum, zaten penguende profosyonel değil. Ben belki milli takımdayım judo alanında (hava atmıyorum.) ama sonuç olarak sizden küçüğüm. Bu durumda eşitlenmiş oluyoruz.
  • 0
  • 0

Penguen007

• X Meta Chaser
  • *
  • Toplam İleti 1258
  • BeyPuan 36254
  • 🧙 Büyücü 🧙
« Yanıtla #39 : Nisan 12, 2020, 00:23:26 »

edit2: Gözümden kaçmış:) Öyle herhangi bir yarışmaya vs. katılmadım fakat sokakta silahlı adamı dövdüğüm oldu yani :)

Zaten Aikido'da profesyonel olmak diye bir şey yok.

"Bu sanatı sadece şu kişiler çalışmalı" demek diğer sanatlar için saçma bir yorum olabilir evet. Ama Aikido'nun olayı zaten yaşlılık. Yolculuk Jujutsu ile başlar, bedeninde güç kalmayınca da aynı teknikleri yaparsın ama Aiki ile. Bedeninde güç varken Aiki öğrenmek zaten ÇOK zor. Ve bu zorluğa zaten değmez. Aynı tekniği, beden gücünle yapabilirsin çünkü. Ama daha az güç kullanarak yapmanın da bilgeliği vardır, öbür türlü zaten kas gücü olan kazanır. Ve kas gücü ile kazanılıyorsa zaten sanatın değeri yok.
  • 0
  • 0

flexi

• *
  • Toplam İleti 14
  • BeyPuan 3
« Yanıtla #40 : Nisan 12, 2020, 00:45:50 »

"Bu sanatı sadece şu kişiler çalışmalı" demek diğer sanatlar için saçma bir yorum olabilir evet. Ama Aikido'nun olayı zaten yaşlılık. Yolculuk Jujutsu ile başlar, bedeninde güç kalmayınca da aynı teknikleri yaparsın ama Aiki ile. Bedeninde güç varken Aiki öğrenmek zaten ÇOK zor. Ve bu zorluğa zaten değmez. Aynı tekniği, beden gücünle yapabilirsin çünkü. Ama daha az güç kullanarak yapmanın da bilgeliği vardır, öbür türlü zaten kas gücü olan kazanır. Ve kas gücü ile kazanılıyorsa zaten sanatın değeri yok.

reis naptın ya ;D
  • 0
  • 0

Shukurenai72

• *
  • Toplam İleti 415
  • BeyPuan 930
« Yanıtla #41 : Nisan 12, 2020, 00:51:46 »

Sanırım judoda jujutsu dan türemiş. Ve yaş yok. Yaşlıysan "veteransın." (veteran belli bi yaşın üstündeki yaş kategorisi.) onun dışındakiler şu şekilde:
Minikler (11-12 yaş.)
Yıldızlar(13-14 yaş)
Ümitler(15-16-17 yaş)
Gençler(15-16-17-18-19 yaş.)
Büyükler (15 yaş üstü sınır yok.)
yani judo çok ideal  ;D
edit2: Gözümden kaçmış:) Öyle herhangi bir yarışmaya vs. katılmadım fakat sokakta silahlı adamı dövdüğüm oldu yani :)

Bende senin şu "Edit 2" ni görmemişim.
onada yorumum şu:
aslında benimde pek öyle "wow" luk madalyalarım yok açıkçası, ki daha gelecekte. (madalyalarımı merak etmediğini varsayarak ne olduklarını söylemiyorum. :) ) sokakta dövdüğün kişilerde iyiymiş :D
  • 0
  • 0

flexi

• *
  • Toplam İleti 14
  • BeyPuan 3
« Yanıtla #42 : Nisan 12, 2020, 01:12:25 »
[quote author=Shukurenai72 link=topic=4619.msg45995#msg45995 date=1586641906
Bende senin şu "Edit 2" ni görmemişim.
onada yorumum şu:
aslında benimde pek öyle "wow" luk madalyalarım yok açıkçası, ki daha gelecekte. (madalyalarımı merak etmediğini varsayarak ne olduklarını söylemiyorum. :) ) sokakta dövdüğün kişilerde iyiymiş :D (Madalyaları merak edersen özelden yazabilirsin.)
[/quote]

Mis gibi dövdüm valla, soyulmaya karşı taktik isteyen olursa verebilirim ksmdldmd.
  • 0
  • 0

Takao

• Dalgaakın Beyblade Takımı
  • *
  • Toplam İleti 5230
  • BeyPuan 10860
  • Foruma Hoş Geldiniz
    • Gereksiz Ekran
« Yanıtla #43 : Nisan 12, 2020, 19:40:28 »
bence şu "benim jujutsum senin aikido yu yener" yolunu çözmenin çok keyifli bir yolu var. (benle penguen buna benzer bişi düşünüyoruz zaten.) flexi yide yanımıza alıp üçlü bi dövüş düzenlemek :D

Arkadaşlar biz bu sitede birbirinizle dost olun istiyoruz, düşman olmanızı istemiyoruz. İçinizden biri diğerini dövecek sonra dayak yiyen gurur yapıp tekrar kavga etmek isteyecek. Birbirinize zarar verip kin besleyeceksiniz durduk yere. Bir daha bu tarz bir muhabbet görmek istemiyorum.
  • 0
  • 0

Shukurenai72

• *
  • Toplam İleti 415
  • BeyPuan 930
« Yanıtla #44 : Nisan 12, 2020, 20:16:50 »
Arkadaşlar biz bu sitede birbirinizle dost olun istiyoruz, düşman olmanızı istemiyoruz. İçinizden biri diğerini dövecek sonra dayak yiyen gurur yapıp tekrar kavga etmek isteyecek. Birbirinize zarar verip kin besleyeceksiniz durduk yere. Bir daha bu tarz bir muhabbet görmek istemiyorum.
tamam takao abi :), de biz şakalaşmıştık ya sen cidden gerçek mi sandın?. eğer öyle olduysa özür dilerim.(küçük bir ayrıntı : biz yapmak istesek bile ben taa Türkiye nin sonunda, Batman'dayım onlar ise Türkiye 'nin öbür bi ucu olan İstanbul' dalar. Nasıl olcak ya? :) ) ve böyle bi dövüş düşmanlık başlatmaz diye düşünüyorum (bu yapacağımız anlamına gelmiyor ve bu benim düşüncem.)  hatta aksine yapılan müsabakalar kişilerin dost olmasını bile sağlayabilir en azından bana öyle oluyor :))
  • 0
  • 0