Haberler:
Dünyada bulacağın Aikido'nun %99'u çöp. UFC gibi bir yerde ne kadar söker sence mesela?
Dünyada bulacağın Aikido'nun %99'u çöp.
UFC gibi bir yerde ne kadar söker sence mesela?
knk bunlar bilgili değil ya boşver.
çöp derken ne dediğini anlayamadım tam olarak.Aikido bir savunma sanatı olduğu için saldırmıyor, kendini koruyorsun. Beyblade’i düşün, Drain Fafnir hiç saldırı yapmadan her beyblade i yeniyor:) Misal yani.
flexi, knk o anca dizide olur. Ha, ben demiyorumda işte "her zaman saldırı gerekir." yeri geldiğinde saldırı, yeri geldiğinde savunma. Savunma iyidir, yada saldırı daha iyidir diye bir yorum yapamıyoruz benim açımdan. Hepsinin yeri ve zamanı var. Tecrübelerimden söylüyorum.
Kankam 3 yıl aikido yaptım. Yani ben de demiyorum ki “sadece savunma” veyahutta “sadece saldırı işe yarar” fakat ben de tecrübelerime dayanarak söyledim bunları. Dediğin gibi hepsinin yeri var:)
Bence benim 3 yıllık Jujutsu'm senin 3 yıllık Aikido'nu yener. Yaşlı bir insan olmadığını varsayıyorum. Ve saf Aikido eğitimi sadece yaşlılar içindir. Gence Aikido öğretiyorsan Aikido'nun ana prensibini anlamamışsındır zaten.
bence şu "benim jujutsum senin aikido yu yener" yolunu çözmenin çok keyifli bir yolu var. (benle penguen buna benzer bişi düşünüyoruz zaten.) flexi yide yanımıza alıp üçlü bi dövüş düzenlemek tecrübelerin nelerdir? (öylesine soruyorum )
tecrübelerin nelerdir? (öylesine soruyorum )
Öncelikle şunu söyleyeyim ben aikidoyu profesyonel olmak için yapmadım. Sportif aktivite olsun diye başladım ve devam ettim. Ha bu demek değil ki hiç bir şey bilmiyorum. Ayrıca dojoda yaşlı da vardı çocuklar da vardı, ben “yaşlılar için” ayrımı yapmak doğru olmaz diye düşünüyorum Keza belki benim aikidomu yenebilir fakat ustaları kapıştırdığımızda ne olacağını ben de merak ederim açıkçası:)Katılmak çok isterim tabi ki ancak yine belirteyim ki profesyonel bir şekilde yapmıyorum yani eğlenmek için elbette gelirim ben de:)edit: Korktum zannetmeyin he
Öncelikle şunu söyleyeyim ben aikidoyu profesyonel olmak için yapmadım. Sportif aktivite olsun diye başladım ve devam ettim. Ha bu demek değil ki hiç bir şey bilmiyorum. Ayrıca dojoda yaşlı da vardı çocuklar da vardı, ben “yaşlılar için” ayrımı yapmak doğru olmaz diye düşünüyorum Keza belki benim aikidomu yenebilir fakat ustaları kapıştırdığımızda ne olacağını ben de merak ederim açıkçası:)Katılmak çok isterim tabi ki ancak yine belirteyim ki profesyonel bir şekilde yapmıyorum yani eğlenmek için elbette gelirim ben de:)edit: Korktum zannetmeyin he edit2: Gözümden kaçmış:) Öyle herhangi bir yarışmaya vs. katılmadım fakat sokakta silahlı adamı dövdüğüm oldu yani
Zaten Aikido'da profesyonel olmak diye bir şey yok."Bu sanatı sadece şu kişiler çalışmalı" demek diğer sanatlar için saçma bir yorum olabilir evet. Ama Aikido'nun olayı zaten yaşlılık. Yolculuk Jujutsu ile başlar, bedeninde güç kalmayınca da aynı teknikleri yaparsın ama Aiki ile. Bedeninde güç varken Aiki öğrenmek zaten ÇOK zor. Ve bu zorluğa zaten değmez. Aynı tekniği, beden gücünle yapabilirsin çünkü. Ama daha az güç kullanarak yapmanın da bilgeliği vardır, öbür türlü zaten kas gücü olan kazanır. Ve kas gücü ile kazanılıyorsa zaten sanatın değeri yok.
edit2: Gözümden kaçmış:) Öyle herhangi bir yarışmaya vs. katılmadım fakat sokakta silahlı adamı dövdüğüm oldu yani
bence şu "benim jujutsum senin aikido yu yener" yolunu çözmenin çok keyifli bir yolu var. (benle penguen buna benzer bişi düşünüyoruz zaten.) flexi yide yanımıza alıp üçlü bi dövüş düzenlemek
Arkadaşlar biz bu sitede birbirinizle dost olun istiyoruz, düşman olmanızı istemiyoruz. İçinizden biri diğerini dövecek sonra dayak yiyen gurur yapıp tekrar kavga etmek isteyecek. Birbirinize zarar verip kin besleyeceksiniz durduk yere. Bir daha bu tarz bir muhabbet görmek istemiyorum.