Paradoks

Samir

• Toplam İleti 1233
  • BeyPuan 282
Paradoks
« : Ocak 16, 2018, 22:06:42 »
Eğer zaman makinesi olsaydı geçmişe gidip büyük büyük dedemizi öldüre bilir miydik?
Spoiler
Bu Aslında Cevaplanamaz
Eğer Öldürürsek Biz Olmayız Ve Biz Yoksak Nasıl Öldürdük?
Elinize Tabancayı Aldınız Geçmişe Gidip Kafasına Sıktınız Ve Öldü
Bu Zaman Paralel Bir Evren Mi Oluşuyor?Paralel Evren Dediğim Mesela 2 Evren Düşünün Birinde Yaşıyor Diğerinde Yaşamıyor
Siz Yeniden Şu Ana Geri Döndüğünüzde Yaşadığı Evrene Dönüyorsunuz
Diğer Türlü Mümkün Değil Geri Dönmek
  • 0
  • 0

Radek_Eren

• *
  • Toplam İleti 1610
  • BeyPuan 18695
  • En sevdiğim Beyblade WizardRod'dur.
Ynt: Paradoks
« Yanıtla #1 : Ocak 16, 2018, 22:09:38 »
Kedi ne yaptın sen, fizik sınavına girerken bu kadar karmaşık değildi durum :D
  • 0
  • 0

Kai Hiwatari

• *
  • Toplam İleti 4287
  • BeyPuan 966
    • Beyblade Türkiye İnstagram
« Yanıtla #2 : Ocak 16, 2018, 22:20:23 »
Bu işi derinlemesine konuştukça işin içinden çıkamayız ama kısaca Einstein geçmişe gitmenin mümkün olduğunu, Hawking ise geleceğe gitmenin mümkün olduğunu söylüyor.

http://forum.beybladetr.com/video/stephan-hawking-zamanda-yolculuk-hakkinda

Derinleme demişken, Richard Feynman'ın bir sözünü söylemek istiyorum;

''Ben herhangi bir şey bilmiyorum ancak bildiğim şey şu ki yeterince derine inebilmişseniz her şey çok ilgi çekicidir.''
  • 0
  • 0

Samir

• Toplam İleti 1233
  • BeyPuan 282
« Yanıtla #3 : Ocak 16, 2018, 22:24:28 »
Geleceğe Gitmek Mükemmel Olurdu. Sınırsız Paramız Olurdu Geleceği Görüyoruz Nede Olsa. Futbol Maçının Kaç Kaç Biteceği, Piyangonun Hangi Rakama Çıkacağı Gibi
  • 0
  • 0

Takao

• Dalgaakın Beyblade Takımı
  • *
  • Toplam İleti 5230
  • BeyPuan 10860
  • Foruma Hoş Geldiniz
    • Gereksiz Ekran
« Yanıtla #4 : Ocak 17, 2018, 01:08:23 »
Eğer geçmişe gidersen bütün vücudunla gidersin. Geçmişe gidip her hangi bir akrabanı öldürürsen gittiğin zamanda yaşamaya devam edersin diye düşünüyorum. Diyelim ki 17.01.2018 tarihinde bir makine yardımıyla 17.01.1950'ye gittin. Kim ölürse ölsün vücudun 17.01.1950'de var olmaya devam edecek. Belki de bizim değiştirdiğimiz zamana özel bir paralel evren oluşur kim bilir :D
  • 0
  • 0

Daichi

• *
  • Toplam İleti 2628
  • BeyPuan 10638
« Yanıtla #5 : Ocak 17, 2018, 10:58:59 »
Geleceğe Gitmek Mükemmel Olurdu. Sınırsız Paramız Olurdu Geleceği Görüyoruz Nede Olsa. Futbol Maçının Kaç Kaç Biteceği, Piyangonun Hangi Rakama Çıkacağı Gibi
O dediğin geçmişe gitmek. geleceğe gittin piyangoyu gördün ee? zaten gelecektesin geçmişe gitmen gerekirdi oda mümkün değil bence geleceğe şu tren şeysiyle gidilebilir ama geçmişe?
  • 0
  • 0

Kai Hiwatari

• *
  • Toplam İleti 4287
  • BeyPuan 966
« Yanıtla #6 : Ocak 17, 2018, 11:13:06 »
O dediğin geçmişe gitmek. geleceğe gittin piyangoyu gördün ee? zaten gelecektesin geçmişe gitmen gerekirdi oda mümkün değil bence geleceğe şu tren şeysiyle gidilebilir ama geçmişe?

Oda imkansız aslında ışık hızına erişecek birşey yok :D Zaten şimdi günümüze geçmişten ya da gelecekten kimse gelmediği için yani gelecekten biri geldi diyelim, şuan bu zamanın gerçekliğinde var olmak zorundaydı. Böylece gelecekte zamanda yolculuğun keşfedileceğini anlamış olurduk. Yine aynı şekilde biz geçmişe gitseydik, geçmiş zamanın gerçekliğinde var olmak zorundaydık. Yani fotoğraf, belge vb. bir kanıt olmak zorudaydı, o da günümüze gelirdi, paralel evren falan oluşmaz yani. Böyle bir olay yaşanmadığı için şuan imkansız gibi ikisi de ve imkansız olmaya devam edecek gibi, çünkü geçmişe gidince mantık hataları oluyor dede paradoksu falan diye, paralel evren oluşacağını sanmıyorum. Öyle gelecekten falan geldiğini iddaa edenler oluyordu eskiden :D ne kadar güvenilirler bilmiyorum. Ben şahsen onlara inanmadım. Gerçeklikle alakasız olmalarına rağmen, 11.22.63 ve Doctor Who dizilerini izleyebilirsiniz, zamanda yolculuk ile alakalı ikisi de.
  • 0
  • 0

Daichi

• *
  • Toplam İleti 2628
  • BeyPuan 10638
« Yanıtla #7 : Ocak 17, 2018, 18:17:33 »
Aslında geleceğe gitmek mümkün. Şuan bile gidiyoruz mesela bunu yazarken geleceğe gidiyorum çünkü zaman akıyor. Mesela 1 sene sonrası gelecek oluyor değilmi? 1 sene sonra geçen seneki gelceğe gitmiş oluyoruz yani aslında zaman geleceğe doğru ilerlediği için bizde geleceğe gitmiş oluyoruz
  • 0
  • 0

Takao

• *
  • Toplam İleti 5230
  • BeyPuan 10860
  • Foruma Hoş Geldiniz
    • Gereksiz Ekran
« Yanıtla #8 : Ocak 17, 2018, 22:03:59 »
Aslında geleceğe gitmek mümkün. Şuan bile gidiyoruz mesela bunu yazarken geleceğe gidiyorum çünkü zaman akıyor. Mesela 1 sene sonrası gelecek oluyor değilmi? 1 sene sonra geçen seneki gelceğe gitmiş oluyoruz yani aslında zaman geleceğe doğru ilerlediği için bizde geleceğe gitmiş oluyoruz

Geleceğe gitmek derken daha hızlı bir şekilde gitmeyi kastediyorlar.
  • 0
  • 0

Kai Hiwatari

• *
  • Toplam İleti 4287
  • BeyPuan 966
« Yanıtla #9 : Ocak 17, 2018, 22:08:56 »
Geleceğe gitmek derken daha hızlı bir şekilde gitmeyi kastediyorlar.

O da biliyordur da makara yaptı sanırım. Her neyse benim dediklerimin, şuan içinde bulunduğumuz zamana ve gerçekliğine göre söylediğim tutarlı ve mantıklı bir şeydi. Paralel evren teorimiz bu iş için şuan bizi bir kanıta ve sonuca götürmüyor. Carl Sagan'ın da dediği gibi ''Olağanüstü iddaalar, olağanüstü kanıtlar gerektirir.''
  • 0
  • 0

Daichi

• *
  • Toplam İleti 2628
  • BeyPuan 10638
« Yanıtla #10 : Ocak 17, 2018, 22:20:04 »
Hmm back to the futurenin oyunu geldi aklıma
Spoiler
geçmişe gittiklerinde birşeyleri değiştiriyorlardı carl sagan vardı ordada kendini carl sagan olarak tanıtan biri yani geçmişe gidip birşeyleri değiştiriyorlardı gelecek değişiyordu bu sefer dahada geriye gidiyorlardı dahada çok değiştiriyorlardı vb.
  • 0
  • 0

Takao

• *
  • Toplam İleti 5230
  • BeyPuan 10860
  • Foruma Hoş Geldiniz
    • Gereksiz Ekran
« Yanıtla #11 : Ocak 17, 2018, 22:21:23 »
O da biliyordur da makara yaptı sanırım. Her neyse benim dediklerimin, şuan içinde bulunduğumuz zamana ve gerçekliğine göre söylediğim tutarlı ve mantıklı bir şeydi. Paralel evren teorimiz bu iş için şuan bizi bir kanıta ve sonuca götürmüyor. Carl Sagan'ın da dediği gibi ''Olağanüstü iddaalar, olağanüstü kanıtlar gerektirir.''

Tabii bu konuda verilen örnek daha da geliştirilebilir. Diyelim ki iki farklı insan var ve bu iki kişi aynı anda zaman yolculuğu yapacak. Birisi babanızı birisi de dedenizi öldürmek için gençliklerine gidiyor. Dedenizi öldürmeye giden kişi dedenizi öldürdüğü anda babanızı öldürmeye giden kişi bunun etkisini anında görecek mi? Yani babanız bir anda ortadan mı kaybolacak? Kafamda deli sorular :D
  • 0
  • 0

Kai Hiwatari

• *
  • Toplam İleti 4287
  • BeyPuan 966
« Yanıtla #12 : Ocak 17, 2018, 22:26:09 »
Tabii bu konuda verilen örnek daha da geliştirilebilir. Diyelim ki iki farklı insan var ve bu iki kişi aynı anda zaman yolculuğu yapacak. Birisi babanızı birisi de dedenizi öldürmeye gidiyor. Dedenizi öldürmeye giden kişi dedenizi öldürdüğü anda babanızı öldürmeye giden kişi bunun etkisini anında görecek mi? Yani babanız bir anda ortadan mı kaybolacak? Kafamda deli sorular :D

11.22.63 dizi tam da böyle tür konuları içeriyor :D 2016 senesinden biri 1963'e giderek o zamanın devlet başkanına yapılacak olan suikasti mi ne engellemeye çalışıyordu ama kurallar biraz garipti mesala ne zaman gidersen git tarih orada hep 11.22.1963 oluyordu. Orada 2 dakika geçir geri gel 2 dakika geçmiş olur, ister 10 yıl geçir orada geri geldiğinde sadece 2 dakika geçmiş oluyor. Ben bitirmedim diziyi ama kısaydı izlersiniz isterseniz. Başrolünde eski Spider-Man üçlemesindeki Harry Osborn'u canlandıran adam var.
  • 0
  • 0

Daichi

• *
  • Toplam İleti 2628
  • BeyPuan 10638
« Yanıtla #13 : Ocak 17, 2018, 23:17:30 »
Bu olay baya uzar aynı tosttaki erimiş peynir gibi :D
  • 0
  • 0

Kai Hiwatari

• *
  • Toplam İleti 4287
  • BeyPuan 966
« Yanıtla #14 : Ocak 17, 2018, 23:23:32 »
Süpürge sesini dinlerken bebekliğim canlandı gözümün önünde bu da bir anımı hatırlattı bana. Bir keresinde rüyamda zamanda yolculuk yapmıştım. Birden kendimi gece bizim evde bulmuştum, eski dekorlu halini. Ev gece ve karanlıktı, detayları tam hatırlamıyorum ama kendi bebekliğim ile karşı karşıya gelmiştim cidden. Bilirsiniz çoğu rüyada rüyanın ilizyonuna kapılıp tamamen gerçeklikte olduğumuzu sanarız bu da öyle olduğundan bir anlam getirememiş ve şok olmuştum.
  • 0
  • 0