Haberler:
Omega'nın, rakibinin Ekusu olacağını öğrendiği zaman paniklemesi, maçtaki gerilimi azaltmış malesef. Mesela Tenka ile olan maçında Aero kullanıp, Ekusu'ya karşı Blast'i çıkarsaydı, iki maç arasında bi escelation olurdu.Keşke DranSword ile berabere kalıp, DranBrave'i çekmek zorunda kalsaydı. O kadar şeyden sonra final maçında Brave'i kullanmadığı bi senaryo yazmaları çok kötü olmuş. Ayrıca Omega'nın gücünü hiç görmemiş olma sorununu çözerdi. Ekusu ile berabere kalırsa sonunda gücünü gerçek anlamda görmüş olurduk.Finali gösterme şekillerini de hiç beğenmedim. Benim için berbat bir sezon sonu oldu. Meiden ve Şef'in de hayatlarının en büyük hayali gerçekleşti. Ve nasıl sevindiklerini görmedik bile. Neden böyle yapmayı seçtiler ki? Zart diye kesildi aksiyon.Maçtan sonra Omega'nın tüm gücüyle kapışmaması mevzusu da gereksiz bir zırvaydı. Sıklıkla göreceğimiz bir karakter olsa belki çok ezilmiş olmaması için öyle bişey demek mantıklı olabilir, ama final maçındaki rakip için neden böyle bişey söylendi ki?Her açıdan tatsız oldu. 2 sezondur pişirdikleri zaferi hissedemedik bile. Yani sizi bilmem de ben çok yarım yamalak kaldığını hissediyorum.Pozitif tarafına bakarsak, Tenka karakteri özelinde bir karakter gelişimi söz konusu. "Shiroboshi Stili asla kaybetmez" ısrarıyla başlayan karakter, bir dönüşüm geçirdi. Hem amacına ulaşmak için her şeyin mübah olması anlayışını geride bıraktı, hem de takımıyla bir olarak hareket etmenin değerini öğrendi. Kaminari ve Kuromu hikayelerinin bir yere bağlanmamış olması üzücü. Umarım 3. sezonda devam edecektir.Bu da bence bu bölüm itibariyle güç sıralaması, hadi tartışın:Kamen X Omega Shiroboshi Kuromu Ryugu Tenka Shiroboshi Roji Rantz Kaminari Shieru Mirion Mizu Bird Kazami Multi Nanairo Shiguru Nanairo
Bu sezonun hazırlanmasında çok emeği geçen @Penguen007’ye teşekkür ediyorum.