Haberler:
SpoilerGinro, animeye can suyu gibi geldi, benim görüşüm böyle en azından.Metal serisine atıfların olduğu bir bölüm, mesela Pakkun'un tutulduğu mekan bana Kyoya ve Benkei'nin haydut takımının takıldığı mekanı anımsattı. Zaten dünyanın önünü kapatan Beyblade de, Kara güneşe bir atıf. Tabii yazarlar Bird Kazami aracılığıyla bu yola girmeyeceklerini söylüyorlar, ama Tenka aracılığıyla da mantıklı bir çerçevede yaklaşacaklarını söylüyorlar. Bu bölüm beni rahatsız eden kişiler vardı, Shieru ve Ginro sayesinde çok takılmıyorum ama yine de söyleyeceğim. İlk olarak, Tenka'nın mangadaki hali böyle biri değil. ''Aaa yoksa sen aslında Ekusu Kurosu musun, hayranınım.'' falan diyor. Anime Tenka, X'in kimliği önemsiz diyor. Ekusu'ya kes ve izle diyor. Shieru'ya ezik diyor. Dişi Polat alemdar gibi takılıyor yahu. Bird de bu arada fazla ciyaklar oldu ama neyse. Diğer lafım da Ekusu'ya. Takao'yu hatırlamıyorum, ben Ginga'yı pek sevmezdim. Ginga animeyi sırtlayabilecek bir karakter değildi kesinlikle. Burst izlemedim henüz ama şu ana dek, özellikle bu bölüm gördüğüm kadarıyla diyebilirim ki Ekusu, son 3 büyük (Ginga,Valt,Ekusu) arasındaki en kifayetsiz protagonist'tir. Derinlik sıfır. Sürekli kazanması dışında hiçbir özelliği yok. Yazarın her yöne götürebileceği boş bir karakter. Pek izlemedim ama gördüğüm duyduğum kadarıyla bile söyleyebilirim ki Valt Aoi bu elemandan çok daha iyi bir protoganist. Bird ve Ekusu'yu üst üste koysan anca Valt Aoi eder hatta. Dolayısıyla X animesinin başarısı, Burst'ü kıymetlendirmek olabilir. Benim elime dün Savior Valkyrie'm ulaştı yani o kadar. Daha bir Dran beyim yok...
reis vallaha o kadar haklısın ki hem de herşeyi ile ben burst ün iki sezonu dışında tümünü izledim ve açıkca söyleyebilirim ki valt aoi karakteri tek başına buradaki karakterlerden daha büyüktür Bir de beyblade ini instagramdan mı yoksa alışveriş sitesinden mi aldın acaba?
Yeni bölümler yayınlanana kadar önyargımı bir kenara bırakıp Burst izlemeye başlayacağım. X'te, Metal serisine her atıfta bulunduklarında yetiş ya Gingka diyorum kendi kendime. Ya anime gerçekten kötü ya da nostalji beni kör etmiş.