Turnuva güzel ilerliyor ve yan karakterlerin de hikaye gidişatlarının zirveye yaklaşıyor olması hoşuma gidiyor. Gene aynı muhabbeti çeviriyor olacağım ama X'te bu da yok. Yan karakterleri geç, ana karakterler bile hikayesel bi ilerleyiş sağlamıyor.
Ama turnuvada kimin kiminle kapıştığı ve kimlerin elendiği üzerinde biraz daha durulabilirdi sanırım. Spoiler olmasın diye şimdilik bakmıyorum ama Dünya Ligi turnuvası sona erdikten sonra wikiden buna da bir bakacağım. Son 8 kimmiş yarı finalde kim kimi elemiş falan bi bakmak lazım.
Maçların havası olarak da ilk sezonun atmosferinin bir daha asla yakalanmayacağı bariz. Valt'ın gelişimini izlemek bi çile diyodum ama sanırım bu Takao ve Gingka'ya alışmış bünye ile yaklaşmaktan kaynaklıydı. Şimdi Bird Kazami ile sınanmış bünye sayesinde Valt'ı takdir edebilecek iradeye ulaştım sanırım

Hatta öyle ki, keşke Single Layer ve Dual Layer için ilk sezon havasında aslında iki sezon olsaydı da izleseydik diyorum. Ve sanırım bu hayalin gerçekleşmesine en yakın şey, oturup Burst'ün mangasını bir okumak olacaktır.
Clio Dolon'un repliklerinin çevirisinde ise gittikçe daha tarzlaştırılmış bir yaklaşımı benimsemiş olduğumu gözlemliyorum. Ama şimdi olsa asla aklıma gelmeyecek çeviriler de var