Yanıt olmamasını, geliyor olmasına yorumluyoruz. Kesinlikle bladeciler olarak şizofreni sanrılarımız yoktur.
O değil de merak ettim ve beyblade ile ilgili Türkiye'deki marka haklarına baktım. Aşağıdaki siteden bakabilirsiniz. Marka adı kısmına "beyblade" yazın.
https://www.turkpatent.gov.tr/arastirma-yap?form=trademarkBakuten döneminde TOMY firması oyuncaklar için başvuru yapmış, ADK Emotions adlı lisans şirketi ise yayın hakları için. Metal döneminde ise döneminde hiç başvuru yok. Ne oyuncaklar için ne de yayın hakları için. Burst döneminde yayın hakları için başvuru olmuş. X'in oyuncak hakları için ise henüz bir başvuru yok. Fakat Hasbro genelde oyuncakları için isim haklarını alırken, beyblade için hiç isim hakkı almamış. Yani Metal ve Burst döneminde de oyuncak hakkı alınmadan satılmış zaten, onun için burası bir şeyi ispatlamaz aslında.
Gene bir ilginç bilgi, 2012 yılında TOMY firması oyuncak hakları için başvurmuş. 2022 yılına kadar da geçerliliğini korumuş. Halbuki Metal bizde 2013'de bitmişti zaten. Başvuran da Hasbro değil Takara. Sanırım oyuncak hakları için Hasbro yerine Takara başvuruyor. 2003'te ADK Emotions'ın yaptığı başvuru 2021'e kadar geçerli olduğu için sanırım Metal'in yayın hakları da bu kapsama girdi.
Yayın hakları ile ilgili olarak; ADK Emotions adlı lisans şirketinin, 2 Numaralı başvurusu, 24.12.2024 tarihindeki bir yenileme talebiyle 07.04.2025 tarihine kadar geçerli olacak şekilde yenilenmiş. Sanırım şu an yayınlanan Beyblade X, bu başvuru sayesinde yayınlanıyor.
Uzun lafın kısası bu siteden bir sonuca varamadım.

Sadece paylaşmak istedim.

Hasbro'nun son zamanlarda aldığı isim hakları:

Ve Super-J'nin Moşi Moşi için yaptığı başvuru. Bu Super-J baya batmış herhalde. Haciz falan diyor.
