Beyblade X Hasbro Ürünlerinin Türkiye’ye Gelme Durumu

Kel_Drago

• **
  • Toplam İleti 69
  • BeyPuan 101
  • Ryuga Adamdır.
Ynt: Beyblade X Hasbro Ürünlerinin Türkiye’ye Gelme Durumu
« Yanıtla #60 : Ocak 11, 2025, 12:24:09 »
Tam bunu yazmaya gelmiştim. Birkaç ay önce Hasbro Türkiye'nin mail adresine Beyblade X ürünleri gelecek mi diye sorduğum bir mail atmıştım ve hemen dönmüşlerdi, "Böyle bir durum söz konusu değil." demişlerdi.

Geçen hafta ise yine anime başlıyor getirecek misiniz diye sorduğum maili hem bana ilk dönüş yapan kişinin kişisel adresine hem de Hasbro'nun kurumsal adresine göndermiştim ama hala bir cevap yok.

Acaba bu bir işaret mi?  ;D

Evet Bu Konu İlk Açıldığında Ben De Atmıştım Şimdilik Yok Demişlerdi Şimdi 2 Haftadır Cevap Yok
  • 0
  • 0

Redline

• **
  • Toplam İleti 66
  • BeyPuan 88
« Yanıtla #61 : Ocak 11, 2025, 21:16:16 »
Tam bunu yazmaya gelmiştim. Birkaç ay önce Hasbro Türkiye'nin mail adresine Beyblade X ürünleri gelecek mi diye sorduğum bir mail atmıştım ve hemen dönmüşlerdi, "Böyle bir durum söz konusu değil." demişlerdi.

Geçen hafta ise yine anime başlıyor getirecek misiniz diye sorduğum maili hem bana ilk dönüş yapan kişinin kişisel adresine hem de Hasbro'nun kurumsal adresine göndermiştim ama hala bir cevap yok.

Acaba bu bir işaret mi?  ;D
Aynısı benim mailim için de geçerli. Kişisel adrese ve Hasbro’ya ben de mail attım yanıt yok. ;D
  • 0
  • 0

b2028

• *
  • Toplam İleti 1567
  • BeyPuan 5868
  • Hadi kükre L-Drago Destructor!
    • Youtube Kanalım
« Yanıtla #62 : Ocak 11, 2025, 23:37:32 »
Yanıt olmamasını, geliyor olmasına yorumluyoruz. Kesinlikle bladeciler olarak şizofreni sanrılarımız yoktur. ;D
O değil de merak ettim ve beyblade ile ilgili Türkiye'deki marka haklarına baktım. Aşağıdaki siteden bakabilirsiniz. Marka adı kısmına "beyblade" yazın.

https://www.turkpatent.gov.tr/arastirma-yap?form=trademark

Bakuten döneminde TOMY firması oyuncaklar için başvuru yapmış, ADK Emotions adlı lisans şirketi ise yayın hakları için. Metal döneminde ise döneminde hiç başvuru yok. Ne oyuncaklar için ne de yayın hakları için. Burst döneminde yayın hakları için başvuru olmuş. X'in oyuncak hakları için ise henüz bir başvuru yok. Fakat Hasbro genelde oyuncakları için isim haklarını alırken, beyblade için hiç isim hakkı almamış. Yani Metal ve Burst döneminde de oyuncak hakkı alınmadan satılmış zaten, onun için burası bir şeyi ispatlamaz aslında.

Gene bir ilginç bilgi, 2012 yılında TOMY firması oyuncak hakları için başvurmuş. 2022 yılına kadar da geçerliliğini korumuş. Halbuki Metal bizde 2013'de bitmişti zaten. Başvuran da Hasbro değil Takara. Sanırım oyuncak hakları için Hasbro yerine Takara başvuruyor. 2003'te ADK Emotions'ın yaptığı başvuru 2021'e kadar geçerli olduğu için sanırım Metal'in yayın hakları da bu kapsama girdi.

Yayın hakları ile ilgili olarak; ADK Emotions adlı lisans şirketinin, 2 Numaralı başvurusu, 24.12.2024 tarihindeki bir yenileme talebiyle 07.04.2025 tarihine kadar geçerli olacak şekilde yenilenmiş. Sanırım şu an yayınlanan Beyblade X, bu başvuru sayesinde yayınlanıyor.

Uzun lafın kısası bu siteden bir sonuca varamadım.  ;D Sadece paylaşmak istedim.

Hasbro'nun son zamanlarda aldığı isim hakları:

Ve Super-J'nin Moşi Moşi için yaptığı başvuru. Bu Super-J baya batmış herhalde. Haciz falan diyor.

• 3
  • 0

RHunter

• Byrgss
  • *
  • Toplam İleti 395
  • BeyPuan 2620
« Yanıtla #63 : Ocak 12, 2025, 13:15:31 »
Marka haklarına bakmak güzel fikir, aklıma gelmemişti.

Yani Metal ve Burst döneminde de oyuncak hakkı alınmadan satılmış zaten, onun için burası bir şeyi ispatlamaz aslında.

Evet genelde dönüp dolaşıp bu noktaya geliyoruz, elde var sıfır.  ;D
  • 0
  • 0

RHunter

• Byrgss
  • *
  • Toplam İleti 395
  • BeyPuan 2620
« Yanıtla #64 : Şubat 11, 2025, 14:24:44 »
Geçmiş olsun  ;D

• 0
  • 0

« Yanıtla #65 : Şubat 11, 2025, 17:23:03 »
şu an için demiş asla gelmeyecek dememiş gene bekleriz illa gelir ama beyblade ürünlerinin çok sattığının onlarda farkında zaten
  • 0
  • 0

RHunter

• Byrgss
  • *
  • Toplam İleti 395
  • BeyPuan 2620
« Yanıtla #66 : Şubat 11, 2025, 17:42:24 »
şu an için demiş asla gelmeyecek dememiş gene bekleriz illa gelir ama beyblade ürünlerinin çok sattığının onlarda farkında zaten

En az 2-3 ay yok. Sonrası belli olmaz ama çok umutlu değilim.
  • 1
  • 0

b2028

• *
  • Toplam İleti 1567
  • BeyPuan 5868
    • Youtube Kanalım
« Yanıtla #67 : Şubat 11, 2025, 19:18:03 »
Türkiye'de Beyblade ürünleri çok satmıyor bu arada ya. Zaten gelmeyecek olma sebepleri de bu. Metaldeki şaşaalı dönem bir daha hiçbir zaman olmayacak.
  • 1
  • 0

« Yanıtla #68 : Şubat 11, 2025, 19:37:24 »
Animenin olupta ürünlerin gelmemesi ayrı bir sinir bozucu
  • 0
  • 0

Takao

• Dalgaakın Beyblade Takımı
  • *
  • Toplam İleti 5240
  • BeyPuan 10860
  • Foruma Hoş Geldiniz
    • Gereksiz Ekran
« Yanıtla #69 : Şubat 12, 2025, 02:48:09 »
Animenin olupta ürünlerin gelmemesi ayrı bir sinir bozucu

Bu bir ilk olacak. Ben de beklemiyordum böyle olmasını.

Bana da gelmeyecek gibi geliyor. Asla gelmeyecekse bile "asla gelmeyecek" diye yanıt vereceklerini de sanmıyorum. Müşterileri kaybetmemek için olabildiğince olumlu cevap yazarlar :)
  • 0
  • 0

« Yanıtla #70 : Şubat 12, 2025, 17:31:01 »
Türkiye'de Beyblade ürünleri çok satmıyor bu arada ya. Zaten gelmeyecek olma sebepleri de bu. Metaldeki şaşaalı dönem bir daha hiçbir zaman olmayacak.
burst serisinde kapış kapış satıldı valla hatta turnuvası bile oldu
  • 0
  • 0

Penguen007

• X Meta Chaser
  • *
  • Toplam İleti 1294
  • BeyPuan 36254
  • 🧙 Büyücü 🧙
    • Penguen007 YouTube Kanalı!
« Yanıtla #71 : Şubat 12, 2025, 17:46:04 »

O zamanki alım gücümüz muhtemelen 8-9 kat daha fazlaydı. Şimdi "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının parasının bir değeri mi var ki ben buna bir şey satmaya çalışayım?" Diye düşünüyorlardır.
  • 0
  • 0

b2028

• *
  • Toplam İleti 1567
  • BeyPuan 5868
    • Youtube Kanalım
« Yanıtla #72 : Şubat 12, 2025, 18:23:16 »
Hiç de öyle olmadı. En son 5 TL'den vermeye çalıştılar ellerinde kalan ürünleri. 5 TL den 10 tane falan Burst almıştım. Migroslarda falan 10-15 TL'ye satmaya çalıştılar.
  • 0
  • 0

RHunter

• Byrgss
  • *
  • Toplam İleti 395
  • BeyPuan 2620
« Yanıtla #73 : Şubat 12, 2025, 19:48:00 »
Hiç de öyle olmadı. En son 5 TL'den vermeye çalıştılar ellerinde kalan ürünleri. 5 TL den 10 tane falan Burst almıştım. Migroslarda falan 10-15 TL'ye satmaya çalıştılar.

Gerçekten mi? Bir yandan güzelmiş  ;D Ben de eskiden Beyblade ile ilgili olmama rağmen Burst döneminde hiçbir şey görmedim duymadım etrafta. Ben de pek tutmadı diye biliyorum.
  • 0
  • 0

Beybladeci07

• *
  • Toplam İleti 6
  • BeyPuan 0
  • BEYBLADE LAZIMM
« Yanıtla #74 : Şubat 12, 2025, 21:14:53 »
Gerçekten mi? Bir yandan güzelmiş  ;D Ben de eskiden Beyblade ile ilgili olmama rağmen Burst döneminde hiçbir şey görmedim duymadım etrafta. Ben de pek tutmadı diye biliyorum.
valla hatırlıyorum bende migrostan 15 tl ye beyblade burst almıştım
  • 0
  • 0