Penguen007'nin Koleksiyonu

Penguen007

• X Meta Chaser
  • *
  • Toplam İleti 1090
  • BeyPuan 35549
  • 🧙 Büyücü 🧙
    • Penguen007 YouTube Kanalı!
Ynt: Penguen007'nin Koleksiyonu
« Yanıtla #45 : Mayıs 23, 2025, 16:45:17 »
Gümmm, yeni bir güncelleme.

Scorpio'yu aldım. Zap Bit ile test yapmak zorundaydım, çok güzel planlarım var onunla ilgili. Level'a çok umut bağlamıştım ama hiç istediğim gibi olmadı. Belki bu onun yerini doldurur diye düşünüyorum. Blade'den de iyi şeyler çıkabilir. Ve tabii uzun şeritli fırlatıcı ile geliyor. Zaten fırlatıcı ile beslenen bi adam olduğum için çok cazip gelen bir şey. Gene elimde sağlam fırlatıcı kalmamıştı çünkü hiç :D

Ayrıca Horusood görüyorsunuz. Taa Beyblade turnuvalarına ilk gelmeye başladığım dönem, Goblin Oyun Kulübü'nde görüp (duyup) aşık olduğum Beyblade. Almak şimdi nasip oldu. Sesini çok seviyorum. Bir süre daha pakette dursun bakalım.

Ve altta da WizardArc görülüyor. Böylece CX dönemine giriş yapmış olduk. Zaten Büyücü olarak almamak olmazdı. 4-55'ten biraz umudum vardı ama aşırı zayıf malesef.

Level Chip aldığımı söylemişim geçen güncellemede. Emperor Forneus'un dengesini düzeltebileceğini uımuyordum, ama hiç öyle olmadı :D O da oturacak artık koleksiyonda...

Şimdi hala Kazakistan'dan aktarma yaparak gelen CX setimi bekliyoruz. Allah'ın izniyle bu yaz elimize geçer artık.

Son zamanlarda da 7-60 ve 7-70 hakkında düşünmeye başladım. Hatta rüyalarıma bile girdiler. Yani bir sonraki paylaşımda onları görebilirsiniz. 7-60 için LeonCrest mi almam gerekecek diye düşünüyordum, sonra nelerden çıktığına baktım. Sanırım PissWave'i alacağım bu vesileyle, bulabilirsem yani. Ondan çıkıyormuş. Hem Kick Bit'im de olur. O da güzel bişey gibi duruyor. Hem de hangi Whale'ım daha ağır çıkarsa onu sürerim artık karşınıza :D

7-70 ise sadece setten çıkıyormuş malesef. Yani onu tekli bulmaya falan çalışıcam sanırım. X'te yalnızca RubberAccel'i tekli almıştım. Bu da belki o listeye eklenir yani. Bakalım.
  • 1
  • 0

Penguen007

• X Meta Chaser
  • *
  • Toplam İleti 1090
  • BeyPuan 35549
  • 🧙 Büyücü 🧙
« Yanıtla #46 : Haziran 29, 2025, 00:04:04 »
Bir güncelleme vakti daha.

Son zamanlarda 7'li Rathcetlar çok hoşuma gitmeye başladı. Zart diye Ekstrem yememek için elimden geleni yapmak istiyorum. Bu yüzden ağırlık merkezini aşağı çeken ve kalınlıkları sayesinde dışarı çıkmadan tutunma kapasaitesine sahip 7-60 ve 7-70 Ratchetlarını edinmek istedim. Hafif asimetrik olmaları da 1-60 gibi çukurdan çıkma şansı veriyordur diye hayal ediyorum.

Bunun için Random Booster'dan çıkan WhaleWave'i aldım. Elevate için aldığım Whale'dan yarım gram daha ağır çıktı :D Bunu kullanırım yani artık. Kick Bit de ilgimi çekiyor. Hatta onunla test videosu da gelebilir kanalıma bi ara.

Onun yanında da 7-70 aldım tek. X'te şimdiye kadar aldığım ikinci tek parça. Normalde hep full kombo alıyordum. Önceki tekli parçam da RubberAccel'di. O seti almadım ama içindeki parçaları teker teker topluyorum :D

Resimde görülenlerin dışında bir de Winder Launcher L aldım. Resimde olmamasının sebebi de yanlışlıkla Foklow'un çantasına koymuş olmamız. Ve onun da bu çantayla şehir dışına gitmesi :D Bu da tam sene başında kaybolan Accel'imin geri dönmesinden sonra gerçekleşti. Koleksiyonun iki yakası bir türlü bir araya gelemiyor cidden :D

Ortada gördüğünüz ise bir Wizard Fafnir... Tamamen yanlışlıkla aldım. Aslında uzun zamandır sahip olmak istediğim Drain Fafnir'i sipariş etmiştim. Yanında da Xcalibur koleksiyonumu mükemmelleştirmeye giden yolda ihtiyacım olan Magnum Disk. Ama bu kargoda daha önce hiç yaşamadığım bir sorun yaşadım. Kargonun ederinin 30 euro'yu aştığını iddia ettikleri için İstanbul'un ta öbür ucuna hesap vermeye gittim. Elime de Wizard geçti... Bence muhtemelen Japonya'da bunun paketlenme aşamasında bir karışıklık oldu ve benim Fafnir ve Magnum başkasına giderken, bu Wizard Fafnir bana gelmiş oldu. Neyse, en azından lakabıma yakışıyor. Aynı anda sipariş ettiğim WhaleWave 7-60 Kick'in başına böyle bir şey gelmiş olsaydı koyardı. Bu ise muhtemelen yaşayabileceğim en küçük kayıp, o yüzden üzülmüyorum. Hatta belki bundan çıkan GT Weight de bir işe yarayabilir...

Son olarak da arkada X Jenerasyonu'ndaki Xcalibur remake'ini görüyorsunuz. Bir zamanların Britanya Kralı olarak, çıkan tüm Xcaliburları toplamak benim için farz. Bugün elime geçmiş olması da manidar oldu. Çünkü aynı zamanda Xiphoid Xcalibur'umu kırdık bugün :D Bir kılıç giderken diğeri gelmiş oldu.

Sword Launcher tarzı şeyler de hiçbir işe yaramadıkları için rafımda tozlanmak adına hemen yerini alacak. Ama üçüncü uzun şeritten zarar gelmez.

Son zamanlarda AeroPegasus'un değerini yeni yeni anlamaya başladığım için, BeyBattle Pass alıp, uygulamayı indirip, Pegasus düşürmeye çalışmak istedim. Ama bugün turnuvada yaşananlar, kaynaklarımı farklı bir şekilde kullanmaya teşvik etti beni. Yani bir sonraki güncellemede birçok Burst müsabık parçası göreceksiniz muhtemelen. Pegasus da başka bahara...
  • 2
  • 0

RHunter

• Byrgss
  • *
  • Toplam İleti 384
  • BeyPuan 2617
« Yanıtla #47 : Haziran 30, 2025, 09:42:14 »
Güzel, 7'li ratchetlar önemli.  8)

Yalnız ters yazmışsın galiba. Knight Mail setinden çıkan ratchet 7-70, Whale Wave de 7-60'la gleiyor.
  • 0
  • 0

Penguen007

• X Meta Chaser
  • *
  • Toplam İleti 1090
  • BeyPuan 35549
  • 🧙 Büyücü 🧙
« Yanıtla #48 : Haziran 30, 2025, 13:17:28 »
Güzel, 7'li ratchetlar önemli.  8)

Yalnız ters yazmışsın galiba. Knight Mail setinden çıkan ratchet 7-70, Whale Wave de 7-60'la gleiyor.

Haklısın, düzelttim
  • 0
  • 0

Penguen007

• X Meta Chaser
  • *
  • Toplam İleti 1090
  • BeyPuan 35549
  • 🧙 Büyücü 🧙
« Yanıtla #49 : Ekim 26, 2025, 23:38:25 »
BUMMMMMM! Uzun bir aradan sonra, yine bir güncelleme vakti.

Öncelikle, vermiş olduğum aranın sebeplerini açıklamakla başlamalıyım. Bu konuyu güncellemeye ara vermemin sebebi aslında bazı parçalarımı gizli tutmaktı. Ama burada paylaşmış olmasam da gizli tutmuş olmadım, yani pek anlamı kalmadı aslında :D Aranın uzama sebebi de, Dünya Şampiyonası'na hazırlık sürecinin çok yoğun geçmesiydi. Hem buna vakit ayırmış olmadım, hem de kendim için bir şeyler satın almıyordum zaten. Artık bunları başarıyla geride bıraktığımız için güncelleme yapma vakti gelmiş oldu.

Önce bunlarla başlamak lazım. Bende Bearing Drift zaten vardı. Ama Burst destesinde birden fazla tank bulunmasını gerekli görmeye başladığımda, diğer Drift varyantlarını da almaya karar verdim. Gizli tutmak istediğim alışveriş de buydu. Ama bu sır açığa çıktı zaten. Resimde görülen F Gear da @Iva 'dan bir hediye. Bunu hak etmek için ne yaptım bilmiyorum ama buradan da teşekkürlerimi sunayım.

Bunlarla birlikte Drift varyantlarını toplamış oldum. Tabii hayvani derecede nadir Metal Bearing Drift'in peşine hiç düşmeyeceğim, kalsın :D

Sonra da bu. AeroPegasus düşürmeye çalışmak için almıştım :D Ne kadar uzun zamandır güncelleme yapmadığımı buradan anlayabiliyoruz. Genel olarak bi hayal kırıklığı olmuş oldu bu. Telefonumun Çin markası olduğunu çok düşünmeden aldım çünkü bu aleti. Apk olarak falan da çalıştıramadım uygulamayı. Bunu başarma yolları varmış ama üzerine beyin enerjisi harcamış olmadım hiç.

Fırlatıcıma taktığım zaman verdiği his hoşuma gitti. Ama sonra pil de taktım ve ağırlık tam ucuna toplanmış olduğu için dengesiz geldi. Ama daha da sonra gerçek fırlatışta denedim ve çok hoştu. Artık hep bununla fırlatıyorum. Fırlatıcının biraz ağır olması güzel bir şey. Belki bir gün uygulamayı da çözeriz.

Bummmm sonra da bu. Elbette almam gerekiyordu. Çok verimli bir set ve her Beybladeciye lazım. Bir defa, sırf Jaggy için FoxBrush almayı düşünüyordum. Ama burada HellsBrave'in altında Jaggy var. Yani Random Booster'ı almama gerek kalmıyor. Uzuun zamandır lafını ettiğim 1-70 var. Ve tabii tüm parçaları ile SharkScale. Metanın yeni zirvesi.

Sanırım bu Deck Set'te yaşadığıma benzer bir şeyi EmperorMight Deck Set'te de yaşayacağım. Sırf M-85 için TriceraPress almayı düşünüyordum ama o setten çıkacağı için sanırım gerek kalmamış olacak.

PerseusDark ve iğrenç renkli DranBrave de elimde. Bunlarla 1G CX turnuvası falan düzenlemeyi düşünüyorduk ama sanırım o iş de farklı bir şekil aldı. Çok sevilmeyen bir sisteme sevgi göstermek istemiştik ama Blast oldukça sevilmiş oldu. Bilmiyorum belki yine de yaparız.

Beybladelerin kendisine gelince ise, sanırım Brave metada fena olmayan bir yer buldu kendine aslında. Dark ise bu rengiyle çok güzel ama işlevsel değil. Çift yöne dönüşlü olmaması da bir hayal kırıklığıydı. O özelliği neye saklıyorlar acaba? Requiem legacy'ye mi?

Yine geçmiş olan zamanı vurgulamak için de PegasusBlast'in resmini bu şekilde atacağım. Elime geçtiği gün böyle gözüküyormuşum :D

Ağır övgüler üzerine aldık ama övüldüğü kadar işletenimiz olmadı şimdiye kadar. Ama henüz ben adam akıllı test etmedim 😈

Blast'e takmalık Wheel için de CeberusFlame gerekliydi elbette. Elime geçtikten sonra birkaç dakika içinde turnuvada kullandım :D

Bum. Bu da elime geçmesi için abartısız bi 4 ay falan beklediğim saha. Benim orjinal emektar sahanın geldiği hali bilen bilir. Yenisini almak tabii ki lazımdı. Bunun da jenerasyonun estetik açıdan en güzel stadyumu olduğunu düşünüyorum. Daha kıyamadım turnuvaya getirmeye :D Ve henüz mandallarını da takmadım zaten. Bakalım, Kumite gibi büyük etkinlikler düzenlediğim zaman elimde birden fazla saha olması güzel bir avantaj olacaktır.

Bunlar da Şampiyonum @Wings of Legend 'dan hediyeler. O Japonya'ya gittiğinde sipariş vermemiştim hiç. Ama kırmızı Blast sevgimden bahsetmiştim. O da bana almış. Ayrıca hazırlık aşamasında kırılan Wing'imin yerine de bu yeni kalıp Wing'i almış. Onu da istiyordum. Bunlar için ona yeniden teşekkür ediyorum. Benim kırmızı Blast söyledikleri gibi sıkı çıkmadı. Ağır Wing ise sanırım dayanıklılık konusunda biraz daha erken enerji kaybediyor. Savunma konusunda ise eskisiyle eşdeğer veya daha iyi gibi. Hemen desteye koydum :D

Bu da son. Ben, kaybolan her şeyin yerine yenisinin konulması gerektiğini düşünen birisi değilim. Ama elbette iki WizardRod'um birden kırıldıktan sonra yenisini almak zorundaydım. Her Beybladecinin bir WizardRod'ı olması gerek. En az. Duyduklarıma göre Japonya'da 1G banının kalkmasıyla birlikte bu Kasım ayında WizardRod'ın yeni renkleri çıkacakmış. Bundan sonra bir tane daha WizardRod almayı planlıyorum o dönem. Bakalım yeni renkler neymiş. Beğenirsem onlardan almayı düşündüğüm için bekleyeceğim. Yakın zamanda Rod'ların bir son tüketim tarihi olduğunu keşfetmiş olduk. Bu aslında şaşırtıcı değil çünkü onu test kölesi olarak kullanıyoruz. Birden fazla WizardRod'a sahip olma arzumun kaynağı da bu. İkisini de test edip iyi olanı müsabakaya sürmek, ötekini ise test kölesi yapmak.

Evet, güncelleme bu kadar. Sıradaki hedeflerim dediğim gibi EmperorMight Set ve dördüncü WizardRod :D Bi ara da GhostCircle almak istiyorum. Ha bi de Şampiyonluk sonrası bir HoverWyvern'üm olmazsa olmaz. Ama o kadar çok test birikti ki, yeni alınacak şeyleri çok düşünemiyorum. Önce elimde olanların hakkını bi vermem lazım.
  • 1
  • 0

Yavuz_C

• Toplam İleti 151
  • BeyPuan 156
  • Siyah Duranza, Saldır!
« Yanıtla #50 : Ekim 27, 2025, 00:34:02 »
BUMMMMMM! Uzun bir aradan sonra, yine bir güncelleme vakti.

Hayırlı olsun ratchet'ın vidasına kadar esenlikler diliyorum
  • 1
  • 0
Tavuklu pilav ve kuru fasülye

Penguen007

• X Meta Chaser
  • *
  • Toplam İleti 1090
  • BeyPuan 35549
  • 🧙 Büyücü 🧙
« Yanıtla #51 : Aralık 21, 2025, 18:50:20 »
Evet millet, yılın son güncellemesi ile karşınızdayım. Bir önceki güncellemede Might, bir Rod daha, Circle ve Wyvern edinme isteklerimden bahsetmişim. Ama bu listeye çok sadık kalmamışım :D

Hangisinden başlamak lazım? ClockMirage'dan giriş yapalım bari. Uzun zamandır var olmasının meta açısından sağlıklı olacağını söylediğim bir Beyblade türü. Takara Tomy mühendisleri de onu bu şekilde hayata geçirmeyi tercih etmişler. Oyunun hem en iyi dayanıklılığının hem de en iyi savunmasının aynı Beyblade'de (WizardRod) olduğu meta güzel değil. Bunu çözmek için WizardRod'dan daha uzun süre dönen ama savunması daha az olan bir Beyblade yapmaları gerekiyordu. Tasarım süreci açısından daha dayanıklı bir Beyblade yapmak kolay, ama savunmasını manipüle etmek daha karmaşık bir iş. Bunu başarmak için, patlama direncinin kalıcı olarak zayıf olmasına karar vermişler.

Gerçek şu ki, her oyuncu, oyunu en az eğlenceli şekilde oynamaya çalışma eğilimindedir. Bu yüzden oyunu geliştiren ekip, oyundaki eğlencenin, oyuncuların optimizasyon çabalarıyla yok edilmeyeceği bir tasarıma özen göstermeli. Ben de, hem en iyi dayanıklılığın hem de en iyi savunmanın aynı Beyblade'de bulunmasının sağlıksız olduğunu ifade eden biri olarak, kişisel oynayışımda bir müsabık olarak en iyi savunmaya sahip Dayanıklılık Türü'nü, ve en iyi dayanıklılığa sahip Savunma Türü'nü oluşturmaya çalışacağımı biliyorum. İşte bu eforların sıkıcı bir oynanışla sonuçlanmamasını sağlamak için, ClockMirage, yalnızca Simple Ratchet'larla işleyen bir yapıya sahip.

Böyle bir Beyblade var olduğu için de, tüm müsabıkların sorumluluğu, oluşturabilecekleri en iyi ClockMirage'ı oluşturmak. Şimdi ben de bu çabanın içerisine girdim. Bakalım kim üstün gelecek.

Bir diğer Beyblade, WolfHunt. İlk olarak 0-60 Rathcet'ından bahsedelim. Ben böyle bir parçanın hiç çıkmayacağını düşünüyordum. Çünkü 0 serisindeki Ratchetların boyu kısaldıkça, çıkıntıların yere sürtme ihtimalinin azalacağına inanıyordum. Ama meğer, 0 serisi Ratchetların boyu yalnızca üst kısımdan değişiyormuş. 0-60, 0-70 ve 0-80'yi yan yana dizerseniz, çıkıntıların aslında tam olarak aynı seviyeye kadar uzandığını fark edeceksiniz. Bu yüzden, değerli ve test edilmeyi hak eden bir parça olduğunu düşünüyorum.

Ama bu Beyblade'i almamdaki asıl hedef, Free Assist Blade'di. Bildiğiniz gibi arkadaşlar, CX Beybladeleri çoğunlukla Assist Blade ile belirlenen bir yapıda. Assist'in üstüne sadece en iyi Main Blade'i yapıştırıyorsunuz. O konuda bir seçenek sunmazken, Assist Blade ile gerçek seçenekler olduğunu hissediyorum, ve burada yapacağınız seçim, CX Beyblade'inizin gücünü belirleyen faktör oluyor.

Free Assist Blade'den umudum da, en başta Wheel'ın olmasını istediğimiz şeyi olabilmesi. Ama bunu da testler gösterecek. Gerçi, DevAdam da benim gibi Wheel Assist Blade'den çok memnun kalmamış olan bir arkadaşımızdı, ama Free ile çok güzel ve başarılı bir kombo ortaya çıkarmış. Darısı başıma :D

Bir diğer alışverişim de EmperorMight Deck Set oldu. Acaba bir daha ne zaman böyle set elime geçer. Veya genel olarak kutulu Beyblade bir daha edinebilmiş olur muyuz...

SharkGill'den biraz bahsedelim... Dedim ama söyleyecek bir şey aklıma gelmedi açıkçası.

Bu seti almaktaki büyük bir motivasyonum olan GolemRock Metal Coat: Green ise kendisinden söz edilmesini hak ediyor. Alttan başlayacak olursak, HighNeedle bende yoktu. Böyle beklenmedik yerlerden çıkan parçalar sayesinde, acaba bir gün Beyblade X'teki tüm parçaları toplamış olacak mıyım diye düşünüyorum. KnightLance ilk çıktığında orijinal stoğu ile almamıştım çünkü. Ama bi şekilde elime HN geçmiş oldu. Böyle böyle tamamlanacak mıdır acaba :D

M-85 da çok önemli. Her Beybladecide bence olması gereklidir. Patlama riski fazla olsa da ağır kombo yapma deneylerini değerli buluyorum.

Ve tabii ki, oyunun şimdiye kadar çıkmış en güzel Blade'i, yeşil GolemRock. Ben bile Penguen-izm'e karşı gelip, bu parçayı rafa koyacağım ve boyasını muhafaza edeceğim.

Ve son olarak main event. İmparator. EmperorMight'ın kendisi. Bunu da elbette almam farzdı. En ağır Ratchet + Bit kombinasyonu. En ağır Assist Blade, en ağır Main Blade, ve ikinci en ağır Lock Chip. Bu parçalara bikaç akşam harcamam ve test yapmam gerekli.

Test sürecim biraz yavaş ilerliyor. Türkiye Şampiyonası öncesi dominasyonuma bakalım ne zaman dönebileceğim.

Burada gördüğünüz Beybladelerin kutu açılımı videoları da bikaç aya gelecektir :D

Sıradaki hedeflerimden bahsetmek gerekirse... HoverWyvern'ü bi şekilde çözmüş oldum. Sıradaki güncellemede onu kesin olarak göreceksiniz. Fahreddin Deck'i toplamakta bu kadar gecikmiş olmam günah valla.

Bir diğer garanti parça ise Drain Fafnir. O da Zenmarket vakasından sonra elde etmeyi beklemediğim bir şeydi ama denk gelmiş oldum. Onu da edindiğim zaman, Beyblade'de sırf koleksiyon olsun diye almak istediğim şeylerin listesi neredeyse tükenmiş olacak. O listede sadece Requiem, Genesis, ve Xcalibur serisinden bikaç alt parça kalıyor.

Henüz çözmediklerim ise bi yeşil GhostCircle. Morunu daha çok beğeniyordum ama yeşilinin altında Hexa olduğunu öğrendim. Elimdeki iki Hexa da haşat halde olduğu için bir de yeşilini edinmek iyi olacaktır. Ama sanırım bi yeşil Ghost kıtlığı falan söz konusu. Bakalım ne yapacağız.

Bir de artık kendime Grip edinmem gerek. İpli fırlatıcı ile sahanın X tarafından denemek istediğim teknikler var.

Bir kez daha iyi bir WizardRod düşürme çabasına girme fikri de aklımın bir köşesinde var. Gerçekten yapar mıyım emin değilim. Sonu olmayan bir iş çünkü. İyisini bulunca iyi olarak kalsa güzeldi de, bikaç turnuvaya o gücü yitireceği için de çok motive olamıyorum. Bu gibi anlarda yine TCG oyuncularına özenmiyor değilim. Kartta ne yazıyorsa yazıyor ve kullandıkça zayıflamıyor...

Sıradaki güncellemede görüşmek üzere!
  • 1
  • 0

RHunter

• Byrgss
  • *
  • Toplam İleti 384
  • BeyPuan 2617
« Yanıtla #52 : Ocak 04, 2026, 18:00:58 »
Sağlam bir güncelleme olmuş, gözümden kaçmış. Prime Penguen de sahalara dönsün artık.

Ayrıca dikkatimi en çok çeken kısımlardan biri de yeşil Ghost Circle oldu. Kanayan yaram, yeşil hexa'mın eskisi kadar fazla dönmemesi ve koleksiyonumun önemli bir parçası olması nedeniyle daha fazla hasar vermeden emekliye ayırmak zorunda kaldım. Acaba yenisini alsam mı diye bakınırken kelimenin tam anlamıyla karaborsa olduğunu gördüm. Nerdeyse tüm parçalara kolay ve ucuz erişilebilen Japonya piyasasında bile bulunamaz hale gelmiş. Bulunursa bile ikinci elde 10 bin Yen'e varan fiyatlar olabiliyor. Bu konuda tek ümidim Hasbro'nun çıkarmasıydı. Sızıntılarda yeşil Ghost Circle'ı görünce çok sevinmiştim ama Hexa yerine Low Rush ile çıkaracaklarmış. Resmen yıkıldım....  :-x
  • 1
  • 0

meybuz

• *
  • Toplam İleti 2
  • BeyPuan 0
« Yanıtla #53 : Ocak 06, 2026, 00:35:11 »
Penguen'e yakisir bir koleksiyon.
  • 0
  • 0

E_Kare

• *
  • Toplam İleti 689
  • BeyPuan 3464
  • .
« Yanıtla #54 : Ocak 06, 2026, 22:41:57 »

Bu yüzden oyunu geliştiren ekip, oyundaki eğlencenin, oyuncuların optimizasyon çabalarıyla yok edilmeyeceği bir tasarıma özen göstermeli.

3 tarafı duvarlı 3 tarafı açık, dişlisiz saha yapsalar olay kendiliğinden çözülecek...
  • 0
  • 0

Penguen007

• X Meta Chaser
  • *
  • Toplam İleti 1090
  • BeyPuan 35549
  • 🧙 Büyücü 🧙
« Yanıtla #55 : Ocak 07, 2026, 03:07:38 »
3 tarafı duvarlı 3 tarafı açık, dişlisiz saha yapsalar olay kendiliğinden çözülecek...

Şu adamı banlayın
  • 0
  • 1

RHunter

• Byrgss
  • *
  • Toplam İleti 384
  • BeyPuan 2617
« Yanıtla #56 : Ocak 09, 2026, 21:43:45 »

Yargılanmalı...
  • 0
  • 0

Penguen007

• X Meta Chaser
  • *
  • Toplam İleti 1090
  • BeyPuan 35549
  • 🧙 Büyücü 🧙
« Yanıtla #57 : Şubat 23, 2026, 21:58:38 »
Bummm. Kayda değer bir güncelleme geldi.

Konuya girince fark ettim ki, bir önceki güncellemede kullandığım resim görünmüyor. Ben o güncellemeyi yaparken, hizliresim'in yeni arayüzünü ilk defa kullanıyordum ve işin içinden çıkamamıştım. Başka bir site kullandım ama şimdi o site açılmıyor. Kapandı falan heralde. Ben de galerimden o resmi yeniden bulup bu sefer hizliresim'i kullanarak yeniden yükledim. Neyse ki resimleri telefonumdan silmiyorum pek :D Bu sefer hizliresim hiç sorun çıkarmadı. Belki de geçen sefer yaşadığım sorunlar benden kaynaklı değildi ve sitedeki değişiklikler henüz yerine oturmamıştı. Ama düzeltmeyi başardım, ve bir de bonus GolemRock resmi ekledim.

Hadi yeni aldıklarımla devam edelim.

Burst istek listemi bitirmeme gerçekten çok ama çok az kaldı. Drain Fafnir'i almayı çok istiyodum. Animede de havalı ve ilk Fafnir olması, Burst'ün çok sevdiğim erken kısımlarından bir Beyblade olması, bu jenerasyonun ilk hız çalma Beyblade'i olması ve kauçuklu olması, ilginç Driver'ı falan ilgimi çekti. Yaşadığım Zenmarket sorununda almaya çalıştığım Beyblade buydu ve elime başka bir şey geçmişti. O noktada Burst alışverişi yapmayı bırakmıştım ama Foklow dostum bana yardımcı oldu ve istediğim Beyblade'e sonunda kavuşmuş oldum. Belki bi gün shorts da çekerim onunla.

Ve Spriggan Requiem. B-100 kodlu ürün. Bu çok özel bir Beyblade. Şimdilerde özlediğimiz bir konsept olan "rival" karakterin Beyblade'i. Ve karakter gelişiminin çok önemli bir kısmıyla özdeş. Mekanik olarak da hem çift yöne dönüş, hem de kauçuk temas noktası barındırmasıyla bir ilki temsil ediyor. Burst'ün sonraki dönemlerindeki çılgınlıklar bunun üzerine biraz gölge düşürüyor olsa da, ben ilklere önem veren bir adamım. Bu Beyblade'i almamın bir diğer amacı da, uzun zamandır yapmak istediğim "Spriggan Turnuvası"nı gerçekleştirebilmek.

Ve de resimdeki son item olan HoverWyvern... Bunu aramızdan ayrılan ve kendine yeni bir hayat kuran İva dostumuzdan aldım. Bu HoverWyvern'ü, Japonya'da turnuvalara katılıp kullanmak amacıyla kendisine almıştı aslında. Ama Japon turnuvalarında Hasbro Hover'ların kullanılamadığını söylediğimde, aldığı fiyattan bana satmaya karar verdi. Hatta daha ucuza bile olabilir. Bilen bilir, kendisi bizden, sandığımızdan çok daha katı ve kesin bir şekilde ayrılmış oldu. O gidene kadar konuşmalarımız ve arkadaşlığımız sıkı fıkı devam ediyordu. Tanışmamızın üzerinden aslında çok da fazla zaman geçmemiş olmasına rağmen, kendimi en yakın hissettiğim insanlardan biriydi. Aslında bambaşka dünyalara ait tiplemeler gibiydik ama yine de yakındık. Ortak D&D ve Dark Souls sevgimizden, Japonya'ya kalıcı olarak gittiği zaman orada Beyblade topluluğu kurma fantezisinden bahsederdik. Hatta o gitmeden önce de son bir kez buluşup birlikte güreşmeyi istiyorduk. Ama burada geçirdiği son günlerinde malesef buluşma fırsatı olmadı. Şimdi geriye dönüp bakınca, varını yoğunu bırakma çabasında olduğunu daha bariz bir şekilde anlıyorum. Bütün Beyblade X malvarlığını satmıştı. Birçok insana Beyblade hediye etmişti. Elindeki bütün elektronik, mekanik, dijital, falan filan cihazları da Fahreddin'e vermişti. Buradaki hayatına son verip bambaşka bir yaşama başlama niyeti, bunlara bakınca aslında çok bariz. Oraya gittiği zaman da bir süre iletişimimiz devam etti. Onunla buluşamadığımız son günlerde, Hover'ı elden teslim alamamış olduğum için, Foklow'a emanet etmişti. İtem elime geçtiği zaman da ona haber vermemi istemişti. Sanırım bizimle bağını tamamen koparmadan önce, aklının burada kalmaması için son isteği buymuş. Çünkü bu mesajımı görüp cevap verdikten hemen sonra, numarası bir anda değişti ve o andan itibaren kendisiyle bir daha iletişim kurabilmiş olmadık. Ama kendisini halen pozitif şekilde anıyoruz. Umarım memnundur hayatından ve bataklara düşmemiştir. Onun anısına, hala oynamakta olduğum Dark Souls Remastered'ın son boss'unu, Black Knight Halberd ile keseceğim. Hep kendi sevdiği şeylerden bahsetme eğilimine sahip bir adam olduğum için, etrafımdaki insanları bu Souls muhabbetiyle darlıyorum son zamanlarda. O da oyunu çok seven ve çok kez oynamış birisi olarak bu konudaki en sıkı muhattabım olmuş oldu. Konuşmalarımız boyunca bu silahı bana önermiş olmasına rağmen ben Zweihander'a sadık kalmayı seçmiştim. Ama sanırım kaybedilen şeyler daha bir değere binmiş oluyor işte. Bir şekilde bir bağlantı kurmak istiyor insan her şeye rağmen...

Beyblade'in kendisinden bahsedecek olursak, HoverWyvern'ü elbette kesinlikle almam gerekiyordu. Birlikte antrenmanlar yapıp dünyaya gönderdiğimizde, Fahreddin'in Şampiyon olarak geri dönebilmek için kullandığı destenin esansiyel bir parçası olan bu Blade kesinlikle bende de olmalıydı. Muhtemelen test videolarını bir noktada kanalda görürsünüz.

WeissTiger'ı da kırmızı LowRush için çözdük. Bende bir tane LR vardı sadece ve dişleri çok aşınmıştı. Düzgün Ekstrem Fırlayış yapmak yerine zart zurt diye sekiyordu sahada. Kazanması gereken maçları kaybediyordu. Bu LR'a iyi bakmam lazım artık. Ayrıca bununla birlikte üçüncü WeissTiger'ımı almış oldum :D İlgilendiğim bir Blade'e sahip olmamasına rağmen. İlki sanırım lottan çıkmıştı. İkincisini taze 3-60 için almıştım. Bunu da taze LowRush için almış oldum. İlk aldığım WeissTiger'ı kullandık. İkincisi ise elime sıfır geçtiği için rafa koydum hala mint halinde duruyor. Bu da mint olduğu için bunu da rafa öbürünün yanına kaldırıyorum. Bu sayede WeissTiger'ın bütün renklerinden (zaten iki tane var sadece) bende sıfır kondisyonda bulunuyor. Umarım bu bi takıntı haline gelmez ve gelecekte çıkacak bütün Tiger renklerini falan da toplamaya çalışmam...

Eveet şimdi de en son edindiklerime geçelim. Uzun zamandır bi grip istiyodum. Kırmızılı olanı almaya karar verdim. Impact fırlatıcımı kaybettiğim için, Wings of Legend'ın bana hediyesi olan kırmızı PhoenixWing ipli fırlatıcısına uyumlu bir renk tercih ettim. Hiç beklemeden taktım ve çok memnunum. Aslında ben orta taraftan takmayı düşünüyodum ama öyle kullanınca ip, bırakıldıktan sonra ele çarpıyor. Böyle yapınca zaten kullanması da çok daha kolay oldu.

Onun dışında birçok fırlatıcı edindim. Biliyorsunuz ki elimden çok fırlatıcı geçiyor, sürekli bozduğum için. Şu anda kullandığım fırlatıcıyı da aslında Wings of Legend'dan aldım. Baya da iyi dayandı. Ama hep elimdeki son fırlatıcıya kalmak tabii ki sürdürülemez bir şey. Şimdi elimde 4 tane sağlam sağa dönüş şeritli fırlatıcı olmuş oldu. Arada sırada elime geçmeye devam edecek olanları da sayarsak artık jenerasyon sonuna kadar fırlatıcısız kalmam diye düşünyorum. Benim gibi birisinin turnuva düzenlemeye yetecek kadar fırlatıcısının da olması gerekli zaten. O yüzden iyi oldu.

Aldığım diğer Sprigganlar da resimde görünüyor. Mavi olanın çok daha pahalı olacağını sanıyordum ama ucuza buldum. Xcalibur koleksiyonumu toplamak için birkaç parça daha edindim. Ve uzun zamandır istediğim Regalia Genesis'i aldım. Driver'ının çalışıp çalışmadığına bakarız artık bi ara.

Ayrıca yine taze Hexa edinmem gerektiği için bir HellsHammer daha aldım. İkinci Hammer'ım ve üçüncü Hexa'm olmuş oldu. Hexa direkt müsabık kutusuna gidecek. Hammer ise muhtmelen rafa.

Son olarak da, aldığımı bile unutmuş olduğum MeteorDragoon. Ama bu Blade'den cidden umutluyum ya. CobaltDragoon'un daha iyi versiyonu olma potansiyeline sahip olduğunu düşünüyorum. Metayı renklendirir bence.

Bütün Requiemler toplu resim:

Bunlar sayesinde nihai amacıma ulaştım ve dünyayı ele geçirebilirim. Ya da onun yerine, uzun zamandır içimde kalmış bir fanteziyi gerçekleştirebilirim. Bilmiyorum hatırlayanınız var mı, Derecesiz turnuvaların icadından sonra yaptığımız ilk turnuva, Takao'nun fantezi turnuvalarından birisiydi. Turnuvaya hiç kimsenin Beyblade getirmediği, ve kullanılacak ekipmanı kendisinin temin ettiği tarzda bir etkinlik. Spriggan turnuvası. İki taraf da aynı Beyblade'in farklı kopyalarını kullancacak. Bunun için seçilen Beyblade de Spriggan Requiem'di. Yani evde kombo hazırlayarak ve optimize ederek değil, tam olarak o andaki şartları en iyi şekilde kullanarak kazanmayı amaçladığımız bir turnuva. Ama, bu etkinliği Hasbro ürünleri kullanarak gerçekleştirmeyi tercih etmişti Takao. Onun fantezisinde, iki tarafın da tam olarak aynı komboyu kullanıyor olması önemliydi. Yani Takara Tomy olan Spriggan Requiem kullanılıyor olsaydı, mod değişimi mümkün olurdu ve kombolar aynı olmaktan çıkardı. Bu da Takao'nun fantezisini bozardı. Ama benim için, iki tarafın da aynı mod değişimlerine sahip olduğu ve buna göre stratejik seçimler yaptıkları bir turnuva konsepti çok daha çekici. Yani o günkü turnuvanın aynısının Takara versiyonunu yapma fikri ta o zamandan beri aklımdaydı. Gerekli ekipman da artık elimde olduğuna göre, yakın zamanda gerçekleştirebileceğizdir.

Artık bir de kırıklar müzesi yapacak kadar kırık parça birikti diyebiliriz. Kırık DranSword burada değil. Ama dünya Şampiyonası yolunda kırılan Rodlar ve Wing, 4-55 deneyine kurban giden Scythe, ve nedense kendi kendine dönerken paramparça hale gelen Wolf... Ha bir de geçenlerde ilk Rush'ım kırıldı. Ama onu resme koymadım.

Bunun yanında bir de mintler sergisi yapalım bari. En nadide parçam olan yeşil Golem'i display case'e koydum. Bunların arasına bir de Hammer'ı ekliyorum. Minimal ve ameliyatvari bir kesiş ile Hexa'yı özgürlüğüne kavuşturduktan sonra naylonuyla birlikte rafta yerini aldı.

Son olarak, geçenki güncellemede edinmeyi planladığımı ifade ettiğim şeylerin ne kadarının elime geçmiş olduğuna ve gelecekte neler edinmek istediğime değinelim.

Hover, Drain, Requiem ve Genesis artık elimde. Xcalibur serisini tamamlamam için ise sadece Iron Driver'a ihtiyacım var artık. Onları tamamladığım zaman da özel resim gelecektir. X için grip de çözdük, yeni Hexa'yı da. Ama Hexa'yı Ghost ile almış olmadım. Yani o hala listede.

Onun dışında almak istediklerim, en uzun vadeli ve en çok duygusal yatırımda bulunduğum müsabık amacım olan, Terra'yı Standart Burst'te (bir kez) yenebilme işini başardıktan sonra, Standart Burst destem için yeni şeyler deneme arzum aslında tükenmedi. Aksine güçlenmiş bile olabilir. Bu amaca vardıktan sonra yeni müsabık Burst parçaları istemem sanmıştım ama tam tersi oldu. Neleri almayı amaçladığımı söylemiycem, spoiler olmasın...

X için ise şu an sanırım yeni parçalar yerine belli kalıpların peşindeyim. Sıkı Hasbro 9-60 ve sakin Point gibi.

Ama bundan sonraki alışverişsel amaçlarım temel olarak bunlar değil. Bundan sonra 2026 Vanguard Türkiye Turnuvası için yeni desteler, ve 2026 Penguen Kumite için ödül havuzu edinmeye odaklanmayı planlıyorum.

Hadi bakalım, gelecek güncellemelerde görüşürüz!

GÜNCELLEME!!!

Arkadaşlar bi dakka!

Iron Driver'ı almış olduğumu şimdi fark ettim asldka. Mavi Requiem'in neden bu kadar karlı geldiğini düşündüğümü şimdi anlıyorum. Meğer altında Xcalibur koleksiyonunu tamamlamamı sağlayacak parçayla birlikte geldiği için de bu kadar büyük hevesle almışım. Artık Xcalibur ailesini tüm parçalarıyla birleştirmiş oldum.

BRİTANYAAAA!!!

🎵 Rule Brittania, Brittania rule the waves, 🎵
🎵 Britons never, ever shall be slaves... 🎵
  • 1
  • 0

Yavuz_C

• Toplam İleti 151
  • BeyPuan 156
  • Siyah Duranza, Saldır!
« Yanıtla #58 : Şubat 24, 2026, 16:46:35 »
Hayırlı olsun güle güle kullan