WBO Turnuvalarında kullanılan formattan bahsedeceğim...
Turnuvaya istediğin kadar Beyblade ile katılabiliyorsun, en az 3 tane gerekli ama.
Rakibin belli olunca sahanın iki tarafına karşılıklı oturup, 3dk içerisinde elindeki Beyblade'lerden 3 tanesini seçip hakeme gösteriyorsun. (seçim sırasında rakip senin Beyblade'leri görmüyor, sen de onunkileri görmüyorsun. Seçimden önce birbirinizin parçalarına bakmanızı engelleyen kural yok).
Seçtiğiniz 3 Beyblade arasında aynı parçayı kullanan 2 Beybalde olmamalı, yani Wide Defense ile Driger S kullanıyorsanız Driger S'in saldırı çemberi, omurgası ve Wide Defense ağırlık diski başka Beyblade'lerinizde kullanılamaz.
Dönüş mekanizması ve ön yüz tarzı parçaların aynısından kullanabilirsiniz Beyblade'lerinizde. (Yani farklı karmalarda HMC/Magnacore veya metal ön yüz tarzı parçalar kullanmak serbest)
İki oyuncu da rakibin 3 Beyblade'ini gördükten sonra arkalarını dönüp, kendi 3 Beybalde'i arasında hangisiyle başlayacağını seçiyor ve hakeme göteriyor (yine iki oyuncu da seçim yapana kadar birbirlerinin ne seçtiğini bilmiyorlar).
Ve İlk maç oynanıyor...
Toplam 5 puan toplayan seti kazanır;Beraberlik durumunda kimse puan almaz!
Bakuten ve MFB'de; rakibi dışarı atarak, rakipten daha uzun süre dönerek veya rakibin bir parçası kırıldığında hala döner durumda olarak
maçı kazanır ve 1 puan alırsınız.
Burst'te rakibi patlatma ve dışarı atma 2 puan, dönerek kazanma 1 puan. Yine 5 puan toplayan seti alıyor.
İlk maçtan sonra; son maçı kaybedenin tekrar isteme hakkı var, bu durumda iki oyuncu da önceki maçtaki Beyblade'lerini kullanmalı yeni maçta.
Eğer son maçı kaybeden değişiklik yapmak isterse; önceki turun kazananı elindeki 3 Beyblade'den birini seçip rakibe gösterir, sonra önceki maçın kaybedeni kendi 3 Beyblade'i arasından birini seçer. Bir oyuncu 5 puan toplayana kadar devam eder maçlar.
Bence super fikir ama en az 3 Beyblade gerekli her katılımcı için. Bizim forumda zor olabilir...
Kaynak: https://drive.google.com/drive/folders/0B8qeYLQh_JqIRXJmaXJtUXJ1SmM