Öz İfade Niteliğinde Olmayan Görseller Ana Sayfada Var Olmamalı

Penguen007

• X Meta Chaser
  • *
  • Toplam İleti 1254
  • BeyPuan 35552
  • 🧙 Büyücü 🧙
    • Penguen007 YouTube Kanalı!
Arkadaşlar, açmış olduğumuz İmza Kampanyası konusunun kilitlenmiş (yani yeni yorumlar yazmanın yasaklanmış) olması dolayısıyla yeni bir forum konusu açıyorum.

Özet olarak, sayın yöneticimiz tarafından insanlara "oy verdirdiğim" ve bu iş ben hariç kimsenin aslında umrunda değilken "beni kırmamak için" destekte bulunuyormuş gibi yapıldığı ifade edildi. Ben bu sözleri asılsız buluyorum ve doğru olduklarını düşünmüyorum.

Beni kırmamakla güdümleneniniz varsa gerçekten yorum yazmaları gerekmiyor. Ben şahsi tespitim kadarıyla otizmliyim. Bu doğru olmasa bile sosyal işaretleri anlamakta güçlük çekebildiğimi biliyorum. Yani bu "kırmama çabası" gerçekten varsa bunu fark edememiş olmam gerçek bir ihtimal.

Ama iş eğer bundan ibaret değilse, ve gerçekten forumun vaziyetine dair bir gelişim isteğiniz varsa, ve tabii buna ayıracak birkaç dakikaya da sahipseniz, forumda açtığım bu konuda kendi sözlerinizle destek yorumlarınızı bekliyorum.

Eğer ki forum bu noktadan sonra kendisine böyle bir yol çizecekse, ben bu forumu temsil eden yüzlerden biri olmaya malesef devam edemem. Elbette bana çok şey katmış olan Beyblade'e bir şeyler katma isteğim hep var olacağı için bu çok üzücü bir ihtimal. Ama içinde var olduğum platformdan çok temel seviyede bir gurur duyamayacaksam, emek vermeyi istemeye devam edecek olsam da bunun için motive olmam imkansız. Yani gidişat düzelmezse, forumdaki sorumluluklarıma dair istifamı vereceğim.

Burada hiç kimseye karşı kişisel bir kampanya yürütülmüyor. Ve yaşanan tartışma farklı sanat tarzlarına bir karşıtlık da değil. Öz ifade niteliği taşımayan artificially generated görsellerin, forumun kimliğini oluşturmakta kritik rol oynayan ana sayfada yar almaması isteniyor yalnızca.

Bunun bir yasak olarak da değerlendirilmesi gerekmiyor. Yalnızca forumun sahip olması gereken standardın bu olduğuna dair düşünce ifade ediliyor. Umuyorum ki bu resimleri kullanmış olan arkadaşlarımız da dışlanmış hissetmezler ve aramızda var olmaya devam ederler. Ama bu görsellerin burada bulunması, büyük bir kitle için bir dışlanma niteliğinde.

Önceki konuda verilmiş olan din örneğini de yanıtlamak istiyorum. Eğer ki varsayımsal bir din kardeşliği ekibi var olsaydı, içinde Müslüman, Hristiyan, ve diğer dinlerden herkes var olsaydı, aralarına bir de Satanist almaları gerekecek miydi? Aldıklarından itibaren, bir din kardeşliği grubunun itibarına mı sahip olmaya devam edeceklerdir yoksa satanizm sempatizanı olarak mı bilineceklerdir? Elbette hoş görülü olmak genel bir prensip olarak iyidir. Ama önüne gelen herkesin de istediği şekilde ana sayfamızda bizi istediği renklere boyamasına müsaade edilmemeli.

Özellikle de internet platformları için geçerli bu. Birazdan kimileri tarafından hoş karşılanmayacak sözler kullanmak üzere olabilirim ama, böyle örneklerin derdimizi ifade etmekte faydalı olacağını düşünüyorum. Kendi halinde ilerleyen bir web sitesi düşünelim, bir anda bu sitede şiddet içerikleri paylaşılmasına müsaade ediliyor diyelim. Bu site bundan sonra çoğu kişinin girmesi için uygunsuz bir şiddet içeriği sitesi haline gelir. Diğer türlü içerikler var olmaya devam etse bile. Veya cinsel içerikli bir içerik paylaşılabiliyorsa orası artık bir cinsel içerik platformu damgasına sahip olacaktır. Ve orada bulunan büyük kitle bunu temsil etmek ve parçası olmak istemeyebilir. Hoşgörü dediğimiz şeyin sınırlarına bu dahil değil.

Kimse, kimin neye saygı "duyması" gerektiğini dikte edemez. Ama şahsi saygı "duyulmayan" bağlamlarda bile "gösterilmesi" gereken bir saygı vardır. Bizim ortak sevgimiz olan Beyblade'e ilk maruz kalışımız, çoğumuz için çizgi film ile başladı. Şimdi de bu foruma çizgi filmi izlemek için gelen çok kişi var. Her sene başa sarıp bu animasyon eserlerini takdir ediyoruz. Tutup da her bölümün altına, sanatçıların emeklerinin karşılığı verilmeden oluşturulmuş yapay zeka olgusunun ortaya çıkardığı resmi koymamız da insanların hoşuna gitmedi. Bu kitle bu görsellere her gün girdikleri forumda maruz kalmak istemiyor. İstemiyor. İstemiyor.

Metnin geri kalanında, sayın yöneticimizle olan konuşmamıza yanıt vermek istiyorum. İletişimimiz bir saygı çerçevesinde sürerken, bir noktadan sonra konuşulan konuya olgun bir perspektif ile yaklaşmaktansa, Penguen007'de şahsi bir kusur bulma çabasına şahitlik ettiğimi hissediyorum. Ve bu fikri yalnızca ben taşıyormuşum gibi lanse etme çabasına. Malesef bu konuşmanın ekran görüntülerini paylaşmama müsaade edilmedi.

Burada bahsedilen benim "gruplarımın" ne olduğunu bilmiyorum. "Biliyorum" ve "eminim" kelimelerinin kullanımının da son derece yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu tartışmaların geçtiği platformlarda eğer göz gezdirilerek bu sonuçlara varıldıysa, zaten sunulan fikrin yalnızca bana ait olduğu nasıl söylenebilir ki? Bu bence bana karşı büyük bir haksızlık. Sonradan, bu sözlerin kanalımda paylaştığım destek çağrısına dair, bu hareketle karşıt görüşte olmayan herkesin sesimizi duyurmamıza yardımcı olma konusunda çekinmemeleri için söylediklerime yanıt niteliğinde olduğu açıklığa kavuşturuldu. Ama bu konudaki desteğin sadece benim değil birçok kişinin tarafından ifade edilmesini önemli buluyorum.

Forumda açılmış olan İmza Kampanyası konusunda, insanların yalnızca imzası değil, birçok arkadaşımızın gününden vakit ayırarak yazmış olduğu destek yorumları var. Bunlar hiç okunmadan mı bu hareketimiz bir "yaygara" olarak betimlenmiş yoksa okunmuş olmalarına rağmen mi görmezden gelinmiş? Sesimizi duyurma çabamız tam olarak hangi noktada bir "yaygara" oldu ve bu tür bir dil kullanımı nasıl uygun görülebilir?

İmza kampanyasının forumdaki 6000 üyenin yalnızca 50'sinin katıldığı bir hareket olduğunu söylemek de yanıltıcı bir hamle. Çünkü biliyoruz ki bu üyelerin çoğu aktif kullanıcılar değil. Aktif kullanıcı sayımız birkaç yüz kadarken toplanan imza sayısı oldukça büyük. Ve açılan konuda yazılmış olan bütün yorumlar da bu görüşü destekler nitelikte.

Önceki konuda paylaşılmış olan sonraki argümana gelirsek, elbette forumda yapay zeka ile üretilmiş olmayan resimlerin yasaklanması yanlış olur. Bunu gerçekten söylemem gerektiğine inanamıyorum. Çünkü geleneksel olarak internet platformlarında görsel meydana getirme işinde yapay zekanın bir rolü yoktu ve forum kurulurken de böyle bir teknoloji zaten söz konusu değildi. Aynı zamanda bu tür bir kararı şahsi tercihiniz doğrultusunda yapmanız da yanlış olur. Bu sebeplerden dolayı, vermiş olduğunuz bu örnek iyi değil. Öz ifade niteliği taşıyan farklı sanat türlerinden birisine karşı düşmanlık yapılmıyor. Şimdiye kadar hep olduğu gibi, forumda var olan görsellerin öz ifade niteliği taşımaya devam etmesi standardı getirilmeli deniyor. Ve bu bir kişinin şahsi tercihi üzerine konuşulmuyor, bir kitle bu konudaki iradesini dile getiriyor.

Forumumuzun gidişatına dair verilen kararlarda danıştığınızı ifade ettiğiniz varsayımsal "çevrenizdeki insanlar" kimdir ve gerçekten varlar mıdır bilmiyorum. Ama eğer forumda kitlesel bir rahatsızlık veriyor olmama dair bir irade gösterilseydi ve benim yüzümün bulunduğu reklamın forumun imajını kirlettiği ve kitlenin bu renklere bürünmekten rahatsız olduğu ifade edilseydi, ben zaten onu değiştirirdim.

İmza Kampanyası konusunun kilitlenmiş olmasını da yanlış buluyorum. Tek bir kişinin ideolojisine göre hareket etmenin yanlışlığından bahsedilirken, kitlenin fikirlerini ifade etmek için kullandığı yöntemi silmek son derece ironik değil mi? Yasaklar iyi değilse neden irademizin ifade edilmesi yasaklanıyor? Kimse burada aslında bir diğerinin düşüncesine ikna edilmeye çalışılmıyor. Yönetim ekibinin belli görselleri güzel veya çirkin bulmaya başlaması şartı söz konusu değil. Millet forumda neyi istemediğine dair ortak hissini paylaştı.
  • 8
  • 2

Emlakçı Oytun

• *
  • Toplam İleti 3281
  • BeyPuan 5813
  • Beyblade Crawlerz Takımı'nın Özgüveni! Durangaaaa!
Ben açıkçası hangisi yapay zeka hangisi değil anlamıyorum. Sen bu konularda daha bilgilisin diye yaptığın değerlendirme doğrudur gibi düşündüğümden evet oyu vermiştir. Beni rahatsız etmiyor; ancak forumun daha profesyonel görünmesi herkesi mutlu eder. 😎
  • 8
  • 0

ustam. ben seni seviyorum diye onu oylamadım. ben senin haklılığına göre oy verdim. kim böyle bir şekilde suçladıysa kendi görüşüdür. senin bu forumundaki sorumlulukları yerine getirmemene de saygı duyarım.
  • 4
  • 0
Wizzard Rod'tan güçlü beyblade var o da Silver Wolf

Takao

• Dalgaakın Beyblade Takımı
  • *
  • Toplam İleti 5226
  • BeyPuan 10860
  • Foruma Hoş Geldiniz
    • Gereksiz Ekran
Baran lütfen böyle yapma. Değerli bir üyemizsin ama bazen gerçekten inatçı oluyorsun. En başından olumsuz yanıt aldığın bir konuda ne inatlaşarak ne oy toplayarak ne de destanlar yazarak fikrimizi değiştiremezsin. Her konuda aynı fikirde olmak veya senin sunduğun her teklifi gerçekleştirmek gibi bir zorunluluğumuz yok. AI reklamların kalkmaması dünyanın sonuymuş gibi bu olayı büyütmenin anlamı da yok. Ayrıca özel yazışmaları burada paylaşman da hiç hoş olmamış.
  • 4
  • 8

meybuz

• *
  • Toplam İleti 3
  • BeyPuan 1
bir insan aklindaki bir dusunceyi soyluyor, devaminda da birkac insan ayni dusunceyi paylastigi o kisinin oylamasina oy veriyor, fakat oylamayi baslatan kisi "millet seni kirmamak icin oy atmistir" tepkisiyle karsilasiyor. ve bu tepkiyi alan kisi forumun ve topluluklarimizin belki de en emektar ismi. cidden kirici. ben de ai fotograflara karsi ayni dusuncede olmama ragmen forumda bir konu acmakla ugrasmamistim, Penguen007 dostum benim gibi dusunenlerin ic sesi olup cok guzel bir konu acip en olmasi gerektigi sekliyle, oylamayla, bu dusuncemizi herkese aktarmis oldu. oy veren cogu arkadasimizin da Penguen007'yi kirmak icin degil, iclerinden gelerek oy attiklarina eminim. bu forum ulkemizdeki beyblade severlerin cogunun bu hobiye tutunma merkezi. ben kendimden ornek verecek olursam, uye olmasam bile 15 yasinda bir cocukken de burada takiliyordum, su an 24 yasindayim hala burada takiliyorum. benim gibi olan da bir suru dostumuz vardir eminim ki. bu yuzden hayatlarimizda yeri ayri olan bu forumu her sekilde en yuksek kalitede tutmak gerekiyor gibi geliyor bana. verilen tepkinin kesinlikle yanlis oldugunu dusunuyorum ve Penguen007'ye tekrardan soyledigi seylerde katiliyorum.
  • 6
  • 2

Ai görsellerin sitenin profesyonelliğini bozduğu basit bir gerçek bence. Kaldırılmasını istemek dışlamaktan ziyade bir yanlışı belirtme sonuç olarak yapay zeka görsel kullananları tanıyoruz ve seviyoruz görseli kullandılar diye parmakla gösterip dışlamayacağız beyblade sonuç olarak alt kültür bünyesinde bi hobi ve bu görsellerin komünitedeki bir çok sanatçı arkadaşa hakaret olduğunu düşünüyorum
  • 6
  • 0

Seni kırmamak için destekte bulunulma ifadesi bana çok abes geliyor. Yani sonuçta çoğunluk bir oy varsa işin yorum kısmına girmek ne kadar doğru bilemedim. Formun profesyonel gözükmesi herkese yarar.
  • 6
  • 0

E_Kare

• *
  • Toplam İleti 697
  • BeyPuan 3464
  • .
Penguen kim oy attı görebiliyor mu ki, onu kırmamak için yapmamız ne alaka  :D

AI'a karşı tutumum "görüş ayrılığı" olarak yorumlanmasını da yanlış buluyorum. AI'a karşı olmayanların perde arkasında çiğnenen kanunlardan ve çevreye verilen zarardan bi haber bi olduğunu varsayma ihtiyacı duyuyorum, çünkü bu adamlar gerçekten "dünya yansın, torun torunlarına kadar elindeki birikimi harcayamayacak hapiste çürümesi gereken adamlar daha da zenginleşsin, yeter ki "güzel" bi resim elde etmem 30dk yerine 5dk sürsün" diye düşündüğüne inanmak istemiyorum.
  • 7
  • 0

Takao

• *
  • Toplam İleti 5226
  • BeyPuan 10860
  • Foruma Hoş Geldiniz
    • Gereksiz Ekran
Seni kırmamak için destekte bulunulma ifadesi bana çok abes geliyor. Yani sonuçta çoğunluk bir oy varsa işin yorum kısmına girmek ne kadar doğru bilemedim. Formun profesyonel gözükmesi herkese yarar.

Diğer yönetici arkadaşlarımın farklı görüşleri var ama ben kendi açımdan yanıtlamak istiyorum. Sitenin masrafları (server, ödüller vs.) genellikle kendi cebimizden çıkıyor. Sponsor üyeler de her zaman bulunmuyor ve bulunsalar bile verdikleri para masraflarımıza yetmiyor. Durum böyleyken sponsor olmak isteyen kişiye sen AI resim hazırlayamazsın deyip sponsorluktan soğutmak bana mantıklı gelmiyor. Herkes Photoshop bilmeyebilir ya da Paint'ten hazırlamak istemeyebilir. Tabii el emeği daha güzel duruyor ama adamın o konuda yeteneği yoksa yasaklamak siteye fayda sağlamaz.
  • 0
  • 2

Diğer yönetici arkadaşlarımın farklı görüşleri var ama ben kendi açımdan yanıtlamak istiyorum. Sitenin masrafları (server, ödüller vs.) genellikle kendi cebimizden çıkıyor. Sponsor üyeler de her zaman bulunmuyor ve bulunsalar bile verdikleri para masraflarımıza yetmiyor. Durum böyleyken sponsor olmak isteyen kişiye sen AI resim hazırlayamazsın deyip sponsorluktan soğutmak bana mantıklı gelmiyor. Herkes Photoshop bilmeyebilir ya da Paint'ten hazırlamak istemeyebilir. Tabii el emeği daha güzel duruyor ama adamın o konuda yeteneği yoksa yasaklamak siteye fayda sağlamaz.
bu düşünceni haklı görmüyorum. önceki konudada denen gibi şampiyon çıkaran bir beyblade ülkesinin topluluğunun böyle kolaya kaçan sponsorları görünce gerçekten diğer kişiler bizi küçük görüyorlar. buna bir çözüm olması için baran abinin abartmasını destekliyorum.
  • 2
  • 0

Takao

• *
  • Toplam İleti 5226
  • BeyPuan 10860
  • Foruma Hoş Geldiniz
    • Gereksiz Ekran
Ynt: Öz İfade Niteliğinde Olmayan Görseller Ana Sayfada Var Olmamalı
« Yanıtla #10 : Temmuz 24, 2026, 20:26:01 »
bu düşünceni haklı görmüyorum. önceki konudada denen gibi şampiyon çıkaran bir beyblade ülkesinin topluluğunun böyle kolaya kaçan sponsorları gerçekten diğer kişiler bizi küçük görüyor. buna bir çözüm olması için baran abinin abartmasını destekliyorum.

Burası özel bir site. Masrafları karşılandığı sürece devam eder. Maalesef destek çıkmak isteyen insan sayısı az. Bu günlerde üst üste 3 sponsor geldi diye çok destek varmış gibi gözüküyor ama o gelen para benim ödül olarak aldığım mangalara anca yeter :D
  • 0
  • 3

« Yanıtla #11 : Temmuz 24, 2026, 20:36:03 »
Burası özel bir site. Masrafları karşılandığı sürece devam eder. Maalesef destek çıkmak isteyen insan sayısı az. Bu günlerde üst üste 3 sponsor geldi diye çok destek varmış gibi gözüküyor ama o gelen para benim ödül olarak aldığım mangalara anca yeter :D
evet gerçekten para sorunu var forumda :'( ama bu forumda kalitesiz sponsor slopları olmasını gerektirmez. biz beyblade şampiyonu olan bir ülkeyiz. ve Türkiye nin en büyük beyblade forumu bu. bence daha özenli olunmalı. tabiki paralı olan özen gerektirecek şeyler bekletilebilir bunda sorun yok. ama çözüm olması forumun daha güçlü ve iyi bir topluluk olduğunu kanıtlamaya bir adım daha attırabilir.
  • 3
  • 0

ERTUĞRUL

• *
  • Toplam İleti 1134
  • BeyPuan 516
  • Saldır Tempo!!
« Yanıtla #12 : Temmuz 24, 2026, 20:45:48 »
Arkadaşlar elbette kendi isteğiyle AI resimlerine karşı çıkanlarınız vardır. ben herkes sırf arkadaşını desteklemek için oy vermiştir demiyorum. Ama Penguen007 arkadaşımızın hazırlayı paylaştığı imza kampanyası videosunda "...Benimle benzer görüşte olanlarınız için ve nötr bir görüşte olsanız bile bu hareketimize destek olmak isteyenleriniz için..." şeklinde olan kısım bize net bir şekilde AI'a karşı olmayan kişilerin de kendilerine destek için imza kampanyasına davet edildiğini gösteriyor. Bu yüzden lütfen herkes üzerine alınmasın. Yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın.

BBTR özgür bir platformdur. Generative AI veya genel olarak AI'a karşı olabilirsiniz fakat bunu herkese dikte edemezsiniz.

Ayrıca yapay zeka ile yapılan resmin sitemizi kalitesiz gösterdiğini düşünmüyorum.

Bu arada sponsorluktan gelecek paralar inanın zerre umurumda değil. Buraya ne kadar emek verdiğimizi yeni gelen arkadaşlarımız çok bilemeyebilir ama eskilerden bilen arkadaşlarımız da çoktur. Bu yasağa karşı çıkmamın sebebi kendi düşüncelerini herkese zorla dikte edilmesine karşı olduğum içindir.
  • 4
  • 2

« Yanıtla #13 : Temmuz 24, 2026, 20:51:10 »
Arkadaşlar elbette kendi isteğiyle AI resimlerine karşı çıkanlarınız vardır. ben herkes sırf arkadaşını desteklemek için oy vermiştir demiyorum. Ama Penguen007 arkadaşımızın hazırlayı paylaştığı imza kampanyası videosunda "...Benimle benzer görüşte olanlarınız için ve nötr bir görüşte olsanız bile bu hareketimize destek olmak isteyenleriniz için..." şeklinde olan kısım bize net bir şekilde AI'a karşı olmayan kişilerin de kendilerine destek için imza kampanyasına davet edildiğini gösteriyor. Bu yüzden lütfen herkes üzerine alınmasın. Yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın.

BBTR özgür bir platformdur. Generative AI veya genel olarak AI'a karşı olabilirsiniz fakat bunu herkese dikte edemezsiniz.
ben bunu kimseye zorla yapmasını istiyorum diye bir şey demedim. baran abi dediyse sağlık olsun ne diyeyim? benim isteğim sadece forumumuzun dışarıdan kötü görünmemesi ve kirlenmemesi. yanlış anlaşılıyorsa özür dilerim. özgürlüğe tamamen katılıyorum. özgürlüğün önemli bir şey olduğunu düşünüyorum ama bu konunun özgürlüğe girmesini istemem. eğer ileri gittiğimizi(tüm ai slop a karşı çıkanlar) düşünüyorsanız ben burda durarım.
  • 2
  • 1

Yavuz_C

• Toplam İleti 177
  • BeyPuan 157
  • Siyah Duranza, Saldır!
« Yanıtla #14 : Temmuz 24, 2026, 20:56:37 »
Ben forumda nispeten çok yeniyim. Bir kaç yıldır varlığından haberdarım takip ederim ama köklü ve değerli bir üye değilim. Ama bildiğim bir şey var ki baran bu sitenin muhtemelen en önemli ve en kıymetli üyesi. hem varlığıyla, destekleriyle, yaptıklarıyla genel olarak forumun ve Türkiye'deki Beyblade topluluğunun en büyük temsilcisi. Ben bu konuda onu destekliyorum. Sponsor kısmında AI slop görsel kullanılması doğrudan bir zarar vermese de beyblade'i bir hobi, tutku ve sosyalleşme kaynağı bir değer olarak gören çokça insan var (ki bu sitenin amacı da başta bu insanların toplanması). Bu tür görsellerin sitede bulunması bu insanların tutku olarak gördüğü bir şeyi basite indirgemek bence. Evet bu görsellerin kullanılmasının muhtemelen tek amacı kullanıcının kendini göstermesi ki bu zaten en büyük hakkı. Ancak biraz daha özen gösterip yine kişinin kendisi tarafından veya işten anlayan biri tarafından yapılması her anlamda daha doğru.

Genel olarak sitedeki kimseyle bir tanışıklığım yok ama tartışmanın ana rolündeki bu insanların hepsi de birbirini tanıyan, önemseyen ve geçmişleri olan zaatlar. Kimsenin böyle bir sebepten birbirine küsmesine gerek yok.
  • 5
  • 0
5-60 Point