Beyblade Burst Hyper Sphere - İlk İzlenimler:

E_Kare

• *
  • Toplam İleti 689
  • BeyPuan 3464
  • .
Beyblade Burst Hyper Sphere - İlk İzlenimler:
« : Kasım 02, 2020, 23:51:40 »
Hasbro bi süredir Takara Tomy'ye kıyasla fazla hafif ürünler çıkarıyor...

Performans uçlarının bir kaçı (Orbital-H, Rise-H, Bullet-I-H, Spiro-H...) Ters dönüşte bay iyi (neredeyse Bearing'e rakip) ama Takara saldırı çemberleriyle Hasbro uçları kullanılamadığı için turnuvalarda kullanılmıyorlar.
Burst-Limited ve Burst-Standard formatlarında ise henüz HyperSphere uçlarına izin yok.

Bu sezonun metalleri öncekine iki sezona göre daha hafif/işlevsiz.

Saldırı çemberleri iki parçadan oluşuyor, çember tabanı + GT çipi. Hiç bir saldırı çemberi Gatinko/Superking ürünlerine kafa tutacak kadar ağır değil ama Evolution/God dönemindeki Beyblade'ler ile benzer ağırlıktalar, Burst-Limited'de belki işe yararlar.

Kayda değer GT Çipleri:

Spryzen S5: hem sağ hem sola dönebiliyor, mod değiştirmeye izin olan turnuvalarda Lord ile kullanıp rakibe göre sağ veya sol dönüş seçebilirsiniz. Yalnız iki yönde de yokuşları zayıf, patlama riski var.

Luinor L5: Sola dönüş için (şimdilik) en sağlam yokuşlu çip. Çipler şekil/ağırlık bakımından nerdeyse 1'e 1 aynı, yokuşlarının ne kadar sağlam olduğu tek önemli fark.

Joker J5: Sağ dönüşte (şimdilik) en sağlam yokuşlu. Achilles A5'de fena değil sağ dönüş için, hangi çipin daha sağlam olduğu üretim farkına bağlı olabilir.

İyi Gözüken Tabanlar:

Union: Çip ile 16,5 gram, en ağır Hasbro saldırı çemberlerinden biri. Takara'daki kılıçlar bunda da var ve daha ağırlar (tabanın kalanında metal olmadığı için Takara hali genel olarak daha ağır yine). Fena savunma türü olmayacak gibi duruyor, eğer dönüş süresi iyi ise (ki öyle olacak gibi gözüküyor, ağırlık merkezi dışa doğru) Limited turnuvalarında kullanılabilir. Kılıçlar çıkabiliyor ama çıkarmanız için iyi neden düşünemiyorum.
(Not: yanımda saha yok ama yerde solo dönüş süresi ölçtüm; Hercules H4 Outer Atomic-S : 1.17sn, Union Achilles A5 Outer Atomic-S: 1.10sn. Çok iyi değil ama defansif olarak daha iyiyse kullanılabilir, test etmek gerek)

Myth: Diğer tabanlardan daha dar bir parça. WBO'daki testlere göre fena değil saldırı/dayanıklılık karmalarında.
https://worldbeyblade.org/Thread-Hasbro-Myth-Odax-O5-Testing-and-Discussion

Judgement: Geniş ovalimsi şekli var, saldırı türü olarak fena olmaz diye tahmin ediyorum. Belki geniş olması nispeten hızlı ama kontrolsüz olan Hunter-S karmalarında işe yarar, tam ortadan geçmese bile geniş olduğu için rakibe çarpma şansı daha fazla.

Zone: Zwei kadar ağır değil ama aynı şekle sahip. Alttan vurmakta baya iyi olacak gibi gözüyor. Eğer normal saldırı uçları ile yeterince güçlü olmazsa, Eternal-S ile denge bozmaya ve hız çalmaya yönelik bir karmada işe yarayabilir (Eternal-S hem kısa hem ters dönüş için en iyi iki Hasbro ucundan biri Limited'da, diğeri Absorb-S).

Lord: Sol dönüşte iyi savunma/dayanıklılık türü olabilir gibi gözüküyor, sağ dönüşte ise şekli Judgement'a benziyor. Turnuvalarda mod değiştirmesine izin olmazsa sol dönüşte L5, sağ dönüşte J5 çipi daha iyi olur buna.

İnferno: Fafnir F3'den az daha hafif ve dönüş süresi onun kadar iyi değil ama L5 çipiyle kullanılınca daha zor patlıyor. Sola dönüş saldırıya karşı F3'den iyi olabilir.
https://worldbeyblade.org/Thread-Hasbro-Inferno-Salamander-S5-Testing-and-Discussion

Dusk: İnferno'dan daha iyi gibi gözüktü bana ama test eden olmamış henüz. Elimde İnferno Salamander olmadığından dönüş süresi de kıyaslıyamıyorum. Sola dönüş tabanlar arası en ağırı (çip ile 13.36g).

Cosmic, Harmony, Grand, Rock: Yuvarlak. Savunma/Dayanıklılık için test etmek gerek :D . Harmony aralarında en ağırı (çip ile 13.2g). 

Ace: Çiple 13.92 Gram, bu da yuvarlağımsı.
  • 1
  • 0

Takao

• Dalgaakın Beyblade Takımı
  • *
  • Toplam İleti 5200
  • BeyPuan 10856
  • Foruma Hoş Geldiniz
    • Gereksiz Ekran
Ynt: Beyblade Burst Hyper Sphere - İlk İzlenimler:
« Yanıtla #1 : Kasım 03, 2020, 00:24:49 »
Yokuş derken tam olarak neyi kastediyorsun?
  • 0
  • 0