Teknoloji Temalı Bir Beyblade Jenerasyonu Çıksa Nasıl Olurdu?

Takao

• Dalgaakın Beyblade Takımı
  • *
  • Toplam İleti 5204
  • BeyPuan 10857
  • Foruma Hoş Geldiniz
    • Gereksiz Ekran
Bu zamana kadar çıkan bütün Beyblade sezonları fantastik bir temadaydı ve Beybladelerin hepsi açıklanamayan doğa üstü güçlere sahipti. Peki doğa üstü güçlere sahip topaçlar yerine teknoloji ile güçlendirilmiş topaçları izlediğimiz bir jenerasyon nasıl olurdu?

Bir düşünün gelecekte geçen yeni bir jenerasyon çıkıyor, Beybladelerin hepsi uzaktan kontrol edilebilen yüksek teknoloji topaçlar oluyor ve içlerinde de kutsal canavar yerine sahibiyle konuşabilen yapay zekalar oluyor. Bir de üzerine satılan oyuncakların hepsi kumandalı olursa ortaya çok renkli turnuvalar çıkar.

Bence güzel olur. Siz ne düşünüyorsunuz?
  • 0
  • 0

Aydınlık bulut

• *
  • Toplam İleti 28
  • BeyPuan 12
  • attack ultimate valkyrie
Ynt: Teknoloji Temalı Bir Beyblade Jenerasyonu Çıksa Nasıl Olurdu?
« Yanıtla #1 : Eylül 01, 2021, 20:00:42 »
 Bunur yerine kutsal canavar olanları kumandalı satsalar da güzel olurdu   ;D ;D ;D
  • 0
  • 0

Ələmdar

• *
  • Toplam İleti 42
  • BeyPuan 21
« Yanıtla #2 : Eylül 01, 2021, 20:07:52 »
Bencede güzel olurdu.
  • 0
  • 0

E_Kare

• *
  • Toplam İleti 689
  • BeyPuan 3464
  • .
« Yanıtla #3 : Eylül 01, 2021, 21:44:06 »
Uzaktan kumandalı robot dövüșleri çok havalı ama beigoma/topaç olayından fazla uzaklaşıyor bence uzaktan kumandalı beyblade'ler.

Beyblade yerine robotların kapıştığı Beyblade'e benzer Medabots diye anime vardı: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Medabots

• 0
  • 0

Radek_Eren

• *
  • Toplam İleti 1604
  • BeyPuan 18695
  • En sevdiğim Beyblade WizardRod'dur.
« Yanıtla #4 : Eylül 01, 2021, 22:28:15 »
Hayır.
  • 0
  • 0

Takao

• *
  • Toplam İleti 5204
  • BeyPuan 10857
  • Foruma Hoş Geldiniz
    • Gereksiz Ekran
« Yanıtla #5 : Eylül 01, 2021, 22:45:45 »
Böylesini ben de düşünmüştüm. Ama kim uğraşır? Bu işin duayeni Japonlar uğraşmadıysa... Artı böyle bir oyuncak pahalı olur. Bir de sürekli çarpışıp dövüşecek, hasar alacak. Tamir masrafı derken. Kullanıcısına astarı yüzünden daha pahalıya patlayacak.

Zaten oyuncakların çok gelişmiş olmasına gerek yok. Olamaz da şuan. Eğlendirecek seviyede olsun yeter.

Uzaktan kumandalı robot dövüșleri çok havalı ama beigoma/topaç olayından fazla uzaklaşıyor bence uzaktan kumandalı beyblade'ler.

Beyblade yerine robotların kapıştığı Beyblade'e benzer Medabots diye anime vardı: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Medabots

Beybladelerin teknolojik olması seriyi daha gerçekçi bir hale sokardı. Belki izleyicilerin yaş ortalaması yükselir, hatta canlı aksiyon filmi bile çıkardı.
  • 1
  • 0

bladçi

• *
  • Toplam İleti 5042
  • BeyPuan 1555
  • 3 2 1 hazırrrrrrrrrrrr ateş AnadoluBeybladeTakımı
« Yanıtla #6 : Eylül 01, 2021, 23:36:05 »
En gerçekçi seri olurdu :D
  • 0
  • 0

Penguen007

• X Meta Chaser
  • *
  • Toplam İleti 1126
  • BeyPuan 35550
  • 🧙 Büyücü 🧙
    • Penguen007 YouTube Kanalı!
« Yanıtla #7 : Eylül 02, 2021, 02:01:58 »
Beyblade'in böyle bir şeye ihtiyacı olabileceğini ben de düşünüyorum. Biraz daha "yetişkin" bir tema.

Rgb özelleştirilebilir ışık yayma, özelleştirilebilir ses çıkarma falan olsa güzel olabilir. Bunlar kumanda ile kontrol edilse mesela. Veya telefon uygulaması ile özel olarak atanabilir. Örneğin uygulamanın sunduğu seçenekler arasından şunlar seçilebilir: Beyblade'i fırlatıcıya takınca çıkan ses ve ışık (animedeki gibi ÇLONK sesi ve parlak ışık çok havalı olurdu mesela), ilk fırlatıldığında (hıza göre değişebilen) çıkan ses ve ışık, çarpışma sırasında çıkan ses ve ışık, Beyblade'in hızı belli aşamalara indiğinde veya çıktığında çıkan ses ve ışık ve Beyblade durduğu zaman çıkan (veya sönen) ses ve ışık. Hatta uygulamanın sunduğu seçeneklerin ötesinde daha bağımsız şeyler de yüklenebilir, "YOU SHALL NOT PASS" ya da "GÜÇ BENDE ARTIK" falan gibi ses kliplerini telefon alarmı ayarlar gibi ayarlayabiliriz.

Buna katkı sağlayabilecek stadyumlar da gördüğümü hatırlıyorum. Beyblade'in temas ettiği yere göre grafik çıkarıyor. Beyblade ilerledikçe ışık hüzmesi takip ediyor, çarpışmalarda efektler yapıyor. Hatta belki anonsör sesi bile yapabilir :D Uygulamadan kontrol edilebilir özellikte stadyum da yapılabilir. Hasbro Avatar stadyumu gibi örneğin. Veya cep kısımları kapanabilen stadyumların açma kapama fonksiyonu dijitalleştirilebilir.

Kumanda kontrolü olayının işi topaç oyununun ötesine taşıdığı konusunda E_Kare'ye katılıyorum. Tüm kontrol bizim elimizde olmamalı. Bu bir proxy battle sonuçta. Bir "kapışma" değil de "kapıştırma". Ama şöyle olabilir: Beyblade Burst God (Evolution) sezonundaki gibi çoğu Beyblade'in ilginç bir özelliği (gimmick) olabilir ve bunlar kumanda ile kontrol edilir. Yine özelleştirilmiş ses ve ışık eşliğinde tabii.
  • 0
  • 0

Takao

• *
  • Toplam İleti 5204
  • BeyPuan 10857
  • Foruma Hoş Geldiniz
    • Gereksiz Ekran
« Yanıtla #8 : Eylül 02, 2021, 05:05:40 »
Beyblade'in böyle bir şeye ihtiyacı olabileceğini ben de düşünüyorum. Biraz daha "yetişkin" bir tema.

Rgb özelleştirilebilir ışık yayma, özelleştirilebilir ses çıkarma falan olsa güzel olabilir. Bunlar kumanda ile kontrol edilse mesela. Veya telefon uygulaması ile özel olarak atanabilir. Örneğin uygulamanın sunduğu seçenekler arasından şunlar seçilebilir: Beyblade'i fırlatıcıya takınca çıkan ses ve ışık (animedeki gibi ÇLONK sesi ve parlak ışık çok havalı olurdu mesela), ilk fırlatıldığında (hıza göre değişebilen) çıkan ses ve ışık, çarpışma sırasında çıkan ses ve ışık, Beyblade'in hızı belli aşamalara indiğinde veya çıktığında çıkan ses ve ışık ve Beyblade durduğu zaman çıkan (veya sönen) ses ve ışık. Hatta uygulamanın sunduğu seçeneklerin ötesinde daha bağımsız şeyler de yüklenebilir, "YOU SHALL NOT PASS" ya da "GÜÇ BENDE ARTIK" falan gibi ses kliplerini telefon alarmı ayarlar gibi ayarlayabiliriz.

Buna katkı sağlayabilecek stadyumlar da gördüğümü hatırlıyorum. Beyblade'in temas ettiği yere göre grafik çıkarıyor. Beyblade ilerledikçe ışık hüzmesi takip ediyor, çarpışmalarda efektler yapıyor. Hatta belki anonsör sesi bile yapabilir :D Uygulamadan kontrol edilebilir özellikte stadyum da yapılabilir. Hasbro Avatar stadyumu gibi örneğin. Veya cep kısımları kapanabilen stadyumların açma kapama fonksiyonu dijitalleştirilebilir.

Kumanda kontrolü olayının işi topaç oyununun ötesine taşıdığı konusunda E_Kare'ye katılıyorum. Tüm kontrol bizim elimizde olmamalı. Bu bir proxy battle sonuçta. Bir "kapışma" değil de "kapıştırma". Ama şöyle olabilir: Beyblade Burst God (Evolution) sezonundaki gibi çoğu Beyblade'in ilginç bir özelliği (gimmick) olabilir ve bunlar kumanda ile kontrol edilir. Yine özelleştirilmiş ses ve ışık eşliğinde tabii.

Aslında benim kafamdaki şey tam olarak bu değildi :D Çocukluğumdan beri yalandan ses ve ışık efekti çıkartan oyuncakları sevmemişimdir. Yalandan bir çarpışma sesi duymak yerine gerçek çarpışma sesini duymayı tercih ederim.

Aslında şu anki kumandalı Beybladelerin kontrolü tam olarak bizim elimizde değil. Hala Beyblade kendi istediği şekilde hareket etmeye çalışıyor ve biz buna tam olarak engel olamıyoruz.
  • 0
  • 0

Ardivas

• Toplam İleti 1365
  • BeyPuan 232
  • #The powers in my hand#
« Yanıtla #9 : Eylül 02, 2021, 06:34:18 »
Aslında evet baya iyi bir düşüncede bence büst zaten bu konu üzerine odaklanan bir seri daha çok teknoloji ve hareketlerle gerçeklik teması üzerine oluşturulmuş bir seri olduğundan pek de geleceğini veya olcagini sanmıyorum ayrıca bakuten in ikinci sezonunda full teknolojiyi kullanılarak geliştirilen şeylerle alakalı , ışık yayma olabilir  ama bunu işte saha tasarımı olarak yani beybladelere dokunmadan çünkü bu hem dayanıklılığını hemde gerçekliğini öldürür  şeklindeki bir düşüncedeyim

Bu arada Beyblade zaten Anime :)   çizgi roman falan efekti demen daha doğru olabilir
  • 0
  • 0

Takao

• *
  • Toplam İleti 5204
  • BeyPuan 10857
  • Foruma Hoş Geldiniz
    • Gereksiz Ekran
« Yanıtla #10 : Eylül 02, 2021, 16:15:31 »
Aslında evet baya iyi bir düşüncede bence büst zaten bu konu üzerine odaklanan bir seri daha çok teknoloji ve hareketlerle gerçeklik teması üzerine oluşturulmuş bir seri olduğundan pek de geleceğini veya olcagini sanmıyorum ayrıca bakuten in ikinci sezonunda full teknolojiyi kullanılarak geliştirilen şeylerle alakalı , ışık yayma olabilir  ama bunu işte saha tasarımı olarak yani beybladelere dokunmadan çünkü bu hem dayanıklılığını hemde gerçekliğini öldürür  şeklindeki bir düşüncedeyim

Bu arada Beyblade zaten Anime :)   çizgi roman falan efekti demen daha doğru olabilir

Demek istediğim kutcal canavar vb. bir şey içermeyen ve kumanda veya ses ile kontrol edilebilen Beybladeler. Mesela bir tuşa basacaksın sola gidecek.
  • 0
  • 0

Penguen007

• X Meta Chaser
  • *
  • Toplam İleti 1126
  • BeyPuan 35550
  • 🧙 Büyücü 🧙
    • Penguen007 YouTube Kanalı!
« Yanıtla #11 : Eylül 09, 2021, 04:45:12 »
Hala Beyblade kendi istediği şekilde hareket etmeye çalışıyor ve biz buna tam olarak engel olamıyoruz.

E zaten başka türlü olsa topaç oynamaktan ne anladım?
  • 0
  • 0

Takao

• *
  • Toplam İleti 5204
  • BeyPuan 10857
  • Foruma Hoş Geldiniz
    • Gereksiz Ekran
« Yanıtla #12 : Eylül 09, 2021, 05:29:30 »
E zaten başka türlü olsa topaç oynamaktan ne anladım?

Bence Beyblade üzerindeki kontrolün artması oyunu sadece en iyi karmayı bulmaya çalışmaktan öteye taşır. Şu anki kumandalı Beybladeler bize yeterince kontrol hakkı tanımıyor ama ileride ne olur bilinmez.
  • 0
  • 0

Ardivas

• Toplam İleti 1365
  • BeyPuan 232
  • #The powers in my hand#
« Yanıtla #13 : Eylül 14, 2021, 10:43:32 »
Demek istediğim kutcal canavar vb. bir şey içermeyen ve kumanda veya ses ile kontrol edilebilen Beybladeler. Mesela bir tuşa basacaksın sola gidecek.
ama oda dönüşünü kısıtlamazmı gerçekte  yani firkatmamamıx yada dönmemesi gerek diğer türlü kaybetme olasılığınız artar  durduğu için , karşı taraf içinde aynı durum ama  ses güzel olurdu ama tam olarak izlediğimiz gibi oynama şansı tanırdı belki ileride gelişmiş halde bulunur
  • 0
  • 0